Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 11 28, 13:00)
Laba diena,

noriu paklausti, gal kas naudojat tokius termometrus muilu gamyboje? Ar jie tinkami? Klausiu del pacio galiuko, nes nesuprantu is kokio metalo jie pagaminti.. arba gal kas ka patars del termometro kitokio. Aciu smile.gif

4u.gif arba kokius naudojate..?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 11 30, 19:58)
4u.gif arba kokius naudojate..?

Naudoju senukuose pirktus termometrus, galiukai man atrodo iš tokio pat metalo, sunku pasakyti pagal nuotrauką.
Atsakyti
QUOTE(minair @ 2011 11 28, 20:44)
Merginos, gal žínote iš kur Lietuvoje gauti didesnį kiekį palmių, kokosų ar sviestmedžio aliejaus. Ar tos, kurios gamina nemažai iš Lietuvos net neperka? Būčiau labai dėkinga už info smile.gif

As irgi to paties noreciau paklausti... Ar nebuna pas mus pigiau tos egzotikos? g.gif nete teko matyti filmuka kaip porele pabandymui daryti muila visokiu alieju uz 60 lt sudejo doh.gif na cia jau tikra prabanga...

Man tai aktualu butu pasigaminti paprasta, pigu, elementaru muila kasdieniam seimos prausimuisi... man labiausiai patinka dirbti su alyvuogiu aliejum, nes ir siaip siam aliejui jauciu beprotiska meile smile.gif - teplioju oda,plaukus ... Na o kokosu aliejus turi valanciu savybiu (pagal SoapCalc lentele) ir jis kone vienintelis... Taciau ji naudojant mano svajos apie pigu muila eina suniui ant uodegos g.gif
Zadejau e-bay paieskoti...ten gi visokio sh*** pilna hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 30 lapkričio 2011 - 21:19
QUOTE(Tigris @ 2011 11 30, 21:13)
As irgi to paties noreciau paklausti... Ar nebuna pas mus pigiau tos egzotikos? g.gif nete teko matyti filmuka kaip porele pabandymui daryti muila visokiu alieju uz 60 lt sudejo doh.gif na cia jau tikra prabanga...

Zadejau e-bay paieskoti...ten gi visokio sh*** pilna hihihi.gif

Ir man idomu būtų ax.gif

Kokosų aliejų rafinuotą (mano manymu jis tinka) pirkdavau aliejus.com parduotuvėse. Bet dabar ten nebėra to pigesnio, tik brangus sad.gif

O be kokosų nieko neišeis... tik alyvuoginis... O gal aš klystu?
Atsakyti
Vis nuotraukų nesukeliu naujų muilų... Na kada nors. Bet receptu savo sukurtu likau labai patenkinta, galiu pasidalint. Nebrangus gali gautis, jei jums patiktų. Jei daugiau ketinat gamint, teks pirkt turbūt rafinuotus iš didžiųjų tiekėjų kur būna didesniais kiekiais, Sanitexe pasidairyti. Man irgi širdį skauda, kai gerus aliejus nuo pradžių į muilą dedu-mažai kas lieka... Čia mano kukliausias variantas biggrin.gif
Babassu aliejus 7proc.(galima keisti kokosų, parametrai beveik nesikeičia),
ricinos aliejus 15proc.,( iš AZ)
kokosų aliejus 12proc.,
ghee sviestas 32 proc. (namie lydytas),
kukurūzų aliejus 34 proc.(labai panašiai gautųsi su vynuogių sėklų aliejum, man tiko maksiminiai)
Toliau viskas paprastai, tik dar 2,5 proc. citrinos rūgšties dėjau ir šarmo jai neutralizuoti, šilko.
Skaičiukai - kietumas 38, plovimas 18, kondicionavimas 52, putojimas 31, kremiškumas 34, Iodine 65, INS 146.
Nesubrendėlis dar, bet jau visai mielas... biggrin.gif
Ir kokosų muilams AZ nelabai brangiai yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 30 lapkričio 2011 - 21:31
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 30, 21:30)
Ir kokosų muilams AZ nelabai brangiai yra.

o kas tas AZ? Niekaip nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 11 30, 22:34)
o kas tas AZ? Niekaip nesuprantu  blush2.gif

aroma-zone 4u.gif
Atsakyti
Maisto parduotuvėse dar būna kokosai Aniros, per akciją ekologiškus pirkau, apie 10lt. 200ml. buvo, ne patys pačiausi, bet kvepia, balti, kokosai, net nerafinuoti atrodo, muilui suėjo. Šiaip apie 14, įvairiose pard.skirtingai. Nereikia gi jų daug, toks indelis apie 170-180g. aliejai svers, vienai partijai gana gali būti.
Va, rodausi. Kokybė nuotraukų atsiprašau, nekokia... ax.gif
Pirmas su kokosų pienu "Marmuro margutis"( matos krisliukai pienuko patraukto)
user posted image
Juoda-raudona: audringa naktis... Čia tas su ghee sviesto daug ir kokosų pienu supiltu į
aliejus.
user posted image
tas pat receptas, tik turėjo būti "Riuuužava"
user posted image
"Nevykėlis"... ax.gif Kur verkiau verkiau kad perdaug šarmo. Susitupėjo, gal ir nereiks išmest...
user posted image
O čia juoda-raudona ir riužavo vaikiškas makliavojimas formelėse kalėdoms
user posted image
Mergaitės, o jums muilai su moliais ir anglim nesausina? Ne tai kad labai sausintų, bet kitokie. Man toks jausmas, kad kur moliu dažyta ar anglim, net su dideliu pariebinimu kažkaip sausiau ant odos jaučiasi negu be tas pats receptas su mažesniu... 4u.gif
Mažinau nuotraukas, bet kokios teiksis išlyst, tai nežinau...
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2011 12 01, 00:48]
Va, rodausi.

Grazus muiliukai, man ypatingai juodai-raudonas patiko.

Mergaitės, o jums muilai su moliais ir anglim nesausina?

Jo, ir as pastebejau, mano veido oda issausejo nuo muilo su moliu. Itariu, pradesiu tik kunui naudoti. Kuno odos nepaveike.
Atsakyti
fantastiski muilai wub.gif
Atsakyti
Ne fantastiški, dar tik noriu pagamint fantastišką kaip kai kurios iš jūsų wub.gif Man pačiai irgi tik tas vienas gražus juodai-raudonas. Kiti - bandymai ir tiek, nedarysi neišmoksi, nesuprasi kas kaip... Šituose "Ghee max" pirmą kartą nenaudojau alyvuogių, nes nuo jų visi mano muilai pilkšvai žalsvi, nusibodo... Nors tas aliejus pats savaime patinka, bet spalvos noris švaresnės, o aš dar dėdavau nerafinuotas alyvuoges, kartą net nefiltruoto, tokio drumsto aliejaus papirkau... biggrin.gif Bet ačiū už palaikymą, smagu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 11 28, 13:00)
Laba diena,

noriu paklausti, gal kas naudojat tokius termometrus muilu gamyboje? Ar jie tinkami? Klausiu del pacio galiuko, nes nesuprantu is kokio metalo jie pagaminti.. arba gal kas ka patars del termometro kitokio. Aciu smile.gif

Puikiausiai tinka toks termometras smile.gif. Aš naudoju tokį pat, atsisiunčiau iš Ebay:)
Papildyta:
Sveikos visos, kurios dalinatės savo patirtimi apie muilo gamybą smile.gif. Nuo Jūsų užsikrėčiau šia aistra smile.gif, iš Jūsų mokiausi muilo virimo gudrybių smile.gif Daug skaičiau ir konspektavau, kol nusprendžiau..., viskas, tuoj sprogs galva, reikia visa tai realizuoti smile.gif Išviriau jau ne vieną kilogramą muilo (išmesti neteko ax.gif ir tuo labai džiaugiuosi smile.gif ) O dabar nusprendžiau ir oficialiai įsijungti į Jūsų gretas. Vis dar reikia konsultacijų o ir pati jau galiu atiduoti "duoklę" ir pasidalinti savo patirtimi smile.gif

Kristina
Atsakyti