Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Evah @ 2011 11 26, 13:32)
Nenaudojau, tad negaliu nieko pakomentuoti smile.gif


O tai nuo ko Jusu vaniliniai muilai yra tamsiai tamsiai rudi? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 26 lapkričio 2011 - 15:11
Vaiva1987, alergijos labai individualus dalykas, niekas kitas jums negalės patart, kas jus gali alergizuot, kas ne. Tie, kas alergiški riešutams, didesnė tikimybė, kad gali alergizuot vanilė. Dar vanilė būna natūrali, o būna susintetintas kvapas. Jeigu žinot, kas jus alergizuoja(maiste, kosmetikoje, oro alergenai), visų giminingų dalykų nenaudokit arba po truputį pasibandykit muile. 4u.gif
Rytoj pažadu fotosesiją, vėl viriau, kai supjaustysiu rodysiuos...
Beje, pamelavau kad muile nesimato kokosų pieno "varškytės" gabaliukai, tikrai galvojau kad kalta druska, bet žiūriu žiūriu, spalvos keičiasi, šviesėja, tai vis tik pienukas taškeliais šviečia... Sakykim, taip turi būti biggrin.gif
Užtat šiandien gudriau tą pieną naudojau. Šarmą citrinų sulčių, rūgšties, vandens ir šilko mišinyje tirpinau ( pasidžiaugiau, kad turiu metalinį indą tam reikalui, šilko gijos natūralios nenorėjo tirpti, tai patogu buvo pašildyt), o pieną (apie 1/3 vandens kiekio, bet galima manau ir daugiau, palikt vandens kad šarmui ištirpt užtektų) supyliau kartu su aliejais. Va dabar visai nieko netraukė thumbup.gif Tik stingo greitai, vėl su swirlais nieko gero... Ir temperatūra žema, pasiruošiau viską iš anksto, bet kol spalvas išmaišau, trys indai tirštos košės gavosi doh.gif verysad.gif Nu bet kada nors juk turi būt gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 11 26, 15:11)
O tai nuo ko Jusu vaniliniai muilai yra tamsiai tamsiai rudi? smile.gif

Arba nuo vanilės oleorezino, arba nuo vanilės aromatinio aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 11 25, 09:47)
Sveikinu su gražia spalva, ir nenoriu liūdinti, bet po poros mėnesiukų spalva gali būti nebe tokia graži ax.gif

Neringa.jn. tu buvai teisi, pastebėjau, kad mano gražusis muiliukas įpusėjus antrai savaitei jau keičia spalvą, sodri žalia spalva tampa tamsia žalsva unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(minair @ 2011 11 27, 18:05)
Neringa.jn. tu buvai teisi, pastebėjau, kad mano gražusis muiliukas įpusėjus antrai savaitei jau keičia spalvą, sodri žalia spalva tampa tamsia žalsva unsure.gif

Nieko baisaus, vis tiek gražu. Mano augalais žalia spalva dažyti muilai ilgainiui tampa samaniniai ax.gif . Norint gauti švarias spalvas galima naudoti oksidus (yra az), dar mačiau parduodamus skystus pigmentus muilui dažyti, bet jie labai jau toli nuo natūralumo, nenoriu prasidėti.
Atsakyti
Na ir apturėjau įvikį...
Virėm muilą, jau išbandytą receptą, tik vietoe arbatos nusprendėm panaudoti ožkos pieną.
Pienas buvo gautas seniau iaškarto užšaldytas ir dabar atšildytas.
Kvapas kaip ir geras, tik kreslelius nukošiau.
Įmečiau dar kelsi ledo kabaliukus, kad neužvirtų ir toliau, kaip visada.

Na susimaišė gražiai, greitai atsirado pėdsakas, aks visad būną jeigu sudėtyje yra gyvulinių riebalų.
Supylėm į dėžutė ir palikom.
Kitą vakrą ištraukėm.
Dar kitą vakarą nusprendėm pjaustyti. Muilas atrodė kietas.
Pirma ką pastebėjom kad ant dugno rudas skystimas..hmmm nu estetiak gadina, na gal nieko blogo.
Idomiausia dalis prasidėjo, kaip atpjovem pirmą gabaliuką.
Paaiškėjo,kad per viso muilo ilgį t.y. kokia 40 cm eina per pati vuduriuka skyle pilna gelsvo, tiršto skystimo.

Kam nors toks fokusas yra buvęs?
Atsakyti
O aš atėjau su kitu klausimu...

Ar pėdsako atsiradimo laikas priklauso nuo temperatūros?

Pirmą kart dariau tokios žemoj temperatūroj (33 C) ir beveik nespėjau pablenderiuot, o ką jau kalbėt, kad žadėjau keksiukus bandyt...

"Kremą" vos vos sukrėčiau į maišelį doh.gif

Niekad taip nėr buvę. Visad bent 20 min blenderiuoju, odabar gal 1 min g.gif

Muilas paprastų paprasčiausias - 100 % alyvuogių al. 4u.gif


--------------

Beje, kaip atskirti ar geras vanduo? Kada pasireiškia blogo vandens poveikis? Muilas gest pradeda? Kvapas ar kaip?
Bandau daryt su džiovyklės vandeniu. Įdomu kiek laiko stebėt reikės mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Suoka @ 2011 11 27, 20:36)
Na ir apturėjau įvikį...
Virėm muilą, jau išbandytą receptą, tik vietoe arbatos nusprendėm panaudoti ožkos pieną.
Pienas buvo gautas seniau iaškarto užšaldytas ir dabar atšildytas.
Kvapas kaip ir geras, tik kreslelius nukošiau.
Įmečiau dar kelsi ledo kabaliukus, kad neužvirtų ir toliau, kaip visada.

Na susimaišė gražiai, greitai atsirado pėdsakas, aks visad būną jeigu sudėtyje yra gyvulinių riebalų.
Supylėm į dėžutė ir palikom.
Kitą vakrą ištraukėm.
Dar kitą vakarą nusprendėm pjaustyti. Muilas atrodė kietas.
Pirma ką pastebėjom kad ant dugno rudas skystimas..hmmm nu estetiak gadina, na gal nieko blogo.
Idomiausia dalis prasidėjo, kaip atpjovem pirmą gabaliuką.
Paaiškėjo,kad per viso muilo ilgį t.y. kokia 40 cm eina per pati vuduriuka skyle pilna gelsvo, tiršto  skystimo.

Kam nors toks fokusas yra buvęs?

Oho. Linksmai čia jums. Esu tik girdėjusi apie kažką tokio, tiksliau nepasakysiu dėl ko, bet mano spėjimas būtų perkaitimas g.gif

QUOTE(Kvaki @ 2011 11 27, 20:45)
O aš atėjau su kitu klausimu...

Ar pėdsako atsiradimo laikas priklauso nuo temperatūros?

Pirmą kart dariau tokios žemoj temperatūroj (33 C) ir beveik nespėjau pablenderiuot, o ką jau kalbėt, kad žadėjau keksiukus bandyt...

"Kremą" vos vos sukrėčiau į maišelį doh.gif

Niekad taip nėr buvę. Visad bent 20 min blenderiuoju, odabar gal 1 min  g.gif

Muilas paprastų paprasčiausias - 100 % alyvuogių al.  4u.gif
--------------

Beje, kaip atskirti ar geras vanduo? Kada pasireiškia blogo vandens poveikis? Muilas gest pradeda? Kvapas ar kaip?
Bandau daryt su džiovyklės vandeniu. Įdomu kiek laiko stebėt reikės mastau.gif

Pėdsakas priklauso nuo temperatūros, bet jūsų atveju ji niekaip negalėjo įtakoti muilo - kuo aukštesnė temperatūra, tuo greičiau atsiranda pėdsakas. Žemos temperatūros pavojingos tik jei verdate muilą su dideliu kietų aliejų procentu, nes gali atsirasti netikras pėdsakas - tiesiog aliejai pradeda stingti.
O kiek vandens pylėt?
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 11 27, 20:59)
O kiek vandens pylėt?

30%
Truputį pamažinau nei soapcalc pagal nutylėjimą siūlo. Bet praeitą kart irgi taip pat pamažinau, ir su kietais aliejais viriau, tik temperatūra buvo keliais laipsniais aukštesnė, o plakt reikėjo 15 min kaip nieko.
Atsakyti
Laba diena,

noriu paklausti, gal kas naudojat tokius termometrus muilu gamyboje? Ar jie tinkami? Klausiu del pacio galiuko, nes nesuprantu is kokio metalo jie pagaminti.. arba gal kas ka patars del termometro kitokio. Aciu smile.gif
Atsakyti
Arba toks
Atsakyti
O as jau testuoju savo pirmaji alyvuogiu aliejaus muila. Oda luptis nuo sarmo nepradejo biggrin.gif tai manau uzskaitysim kaip pakenciama biggrin.gif kiti gabaliukai palauks iki Kaledu:)

Vakar maisem muila alyvuogiu aliejus + kiaules taukai... velgi maisem maisem apie valanda blink.gif pedsako taip ir nesulaukem... kaisti maisomas tas misinys irgi nepradejo...supylem "kisieliu" i forma blink.gif maisem rankiniu budu, nes apie vidurnakti nesinorejo vaiku zadint, na bet per valanda gal turejo laiko tas pedsakas atsirasti g.gif

KAS BLOGAI? frusty.gif viska viska darem pagal paskaiciavimus ir instrukcijas....rezultatas kazkoks aisku bus, bet nu taaaaip norisi normaliai, kaip visiems kad iseitu frusty.gif

Kita kart viskas - bandysim maisyti su mikseriu....bus kas bus box.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 28 lapkričio 2011 - 13:51