Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(minair @ 2011 11 23, 22:15)
As tai nežinau, merginos, beveik nevilty, jau kelintą kartą tenka nusivilt savo gaminiais... verysad.gif  šį kart norėjau išbandyt burokėlių miltelius, maniau spalva bus rožinė graži ar bent į raudonumą panaši, bet rezultatas gavosi ne toks, muiliukas gavosi tokios rusvos negražios spalvos. ar yra tekę kam naudot šitą daiktą ir kokie  rezultatai gavosi?

Naudojau ir aš kai gaminau vieną iš pirmųjų muilų, ir nuotaika pamačius rezultatą buvo tokia pat doh.gif . Naudojant natūtalius dažiklius dažnai negali žinoti koks rezultatas bus po visų reakcijų.
Atsakyti
Aš tai šveimimui naudojus kavą (man per šiurkštu), cinamoną pvz pamaišyta su gvazdikeliais, buvo malti iš parduotuvės ir kvapas geras ir švelniai švenčiantys.
Taip pat svarų smeliuką irgi savotiškas malonus šveitimas(aš kvarcinį naudojau, tai jis labai švelnus).
Esu mačius švenčiančius dar su aguonom, stambiai maltais pipirais, tiksiau smulkintais.
Pipirai draskės jau daugiau, aguonos mažiau gal jautruoliškai odai.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 11 24, 12:16)
Naudojau ir aš kai gaminau vieną iš pirmųjų muilų, ir nuotaika pamačius rezultatą buvo tokia pat doh.gif . Naudojant natūtalius dažiklius dažnai negali žinoti koks rezultatas bus po visų reakcijų.

Kas tiesa, tas tiesa smile.gif Galiu pasakyt, kad labai labai graziai gavosi su spinatu milteliais, zalia spalvyte, hmmm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(minair @ 2011 11 24, 21:27)
Kas tiesa, tas tiesa smile.gif Galiu pasakyt, kad labai labai graziai gavosi su spinatu milteliais, zalia spalvyte, hmmm ax.gif

Sveikinu su gražia spalva, ir nenoriu liūdinti, bet po poros mėnesiukų spalva gali būti nebe tokia graži ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 25 lapkričio 2011 - 08:47
Gražių muilų prirodėt wub.gif
Aš vis dar medituoju prie savo skutimosi muilo giminės vyriškajai daliai... Gal pagelbėsit kas mastau.gif
Turiu išsisaugojusi savo "konspektuose", kad rekomenduojama nenaudoti ricinos al. daugiau nei 8 proc muile. Bet iš vieno iš prenumeruojamų muilo gaminimo puslapių naujienlaiškių turiu skutimosi muilo receptą ,kur ricinos aliejaus net 20 proc. Gal kas turi patirties ir pasidalins, kaip čia su tuo ricinos aliejum?
Beje, Ievulytė, berods, klausė ar dėjau santalo ea į muilą - ne, nedėjau dar, bet galvojau.. Gavau šiek tiek dovanų, bet, ko gero, nebedėsiu, paskrudžinsiu, nes man tas kvapas taipogi labai labai... blush2.gif
Ir dar - kaži kokias geriau skutimosi muilo savybes rinktis - ar kad labiau putotų ar drėkintų? MB paklaustas atsakė, kad puta drėkinanti būtų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulėgrąža*: 25 lapkričio 2011 - 13:10
QUOTE(minair @ 2011 11 23, 21:15)
As tai nežinau, merginos, beveik nevilty, jau kelintą kartą tenka nusivilt savo gaminiais... verysad.gif  šį kart norėjau išbandyt burokėlių miltelius, maniau spalva bus rožinė graži ar bent į raudonumą panaši, bet rezultatas gavosi ne toks, muiliukas gavosi tokios rusvos negražios spalvos. ar yra tekę kam naudot šitą daiktą ir kokie  rezultatai gavosi?

Nenusiminkit, taip ir yra, burokėlių milteliai neišgyvena šarmo - visada paruduoja smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 11 25, 19:29)
Nenusiminkit, taip ir yra, burokėlių milteliai neišgyvena šarmo - visada paruduoja  smile.gif .

Nezinau nuo ko, bet tikrai ne nuo sarmo paruduoja, jau isbandytas reikalas wink.gif
Atsakyti
Nuo šarmo paruduoja. Burokėliams spalvą duoda betaninai. Ištrauka apie juos:
"The color of betanin depends on pH; between four and five it is bright bluish-red, becoming blue-violet as the pH increases. Once the pH reaches alkaline levels betanin degrades by hydrolysis, resulting in a yellow-brown color."
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 11 26, 11:38)
Nuo šarmo paruduoja. Burokėliams spalvą duoda betaninai. Ištrauka apie juos:
"The color of betanin depends on pH; between four and five it is bright bluish-red, becoming blue-violet as the pH increases. Once the pH reaches alkaline levels betanin degrades by hydrolysis, resulting in a yellow-brown color."

O tai kaip tada suprast pvz: bandziau kazkada pirktini muila perlydyti, o sako, kad po muilo brandinimo sarmo nebelieka. Tai reiskiasi jis neisnyksta visiskai is muilo po bramdinimo?
Atsakyti
Pirktinį tai kokį? Jeigu tai buvo tikrai muilas, tai jo pH vis vien bus šarmingas. Čia galbūt reikėtų patikslinti man - betaninai paruduoja ne nuo tiesioginio kontakto su šarmu, bet nuo aukšto pH.
Dar šį tą radau: "Betanin degrades when subjected to light, heat, and oxygen; <...> its sensitivity to oxygen is highest in products with high content of water and/or containing metal cations (e.g. iron and copper)".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 26 lapkričio 2011 - 12:32
QUOTE(Evah @ 2011 11 26, 12:28)
Pirktinį tai kokį? Jeigu tai buvo tikrai muilas, tai jo pH vis vien bus šarmingas. Čia galbūt reikėtų patikslinti man - betaninai paruduoja ne nuo tiesioginio kontakto su šarmu, bet nuo aukšto pH.
Dar šį tą radau: "Betanin degrades when subjected to light, heat, and oxygen; <...> its sensitivity to oxygen is highest in products with high content of water and/or containing metal cations (e.g. iron and copper)".

Is parduotuves vaikiska pirkau, cia dar anksciau, kai pradejau nuo muilo perlydymo, o paskui kai pamaciau, kad man vis dar patinka, tai perejau i tikraja muilo gamyba nuo A iki Z. Evah, o jus gal naudojat muilo gamyboje vaniles miltelius? Jeigu naudojat ar jie Jums nealergizuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 26 lapkričio 2011 - 13:23
Nenaudojau, tad negaliu nieko pakomentuoti smile.gif
Atsakyti