Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 11 22, 16:41)
aliejai kokoso, alyvuogiu ir ricinos  ax.gif  is viso 1,4 kg alieju buvo, pacio muilo svorio kiek gavosi nezinau, nesveriu as  ax.gif

Tai teoriškai mažiau negu 1% pamažėjo
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 22, 17:09)
Tai teoriškai mažiau negu 1% pamažėjo

tai gal kazkaip issigelbes tas mano muilas bebresdamas ax.gif
Atsakyti
Noriu issivirti Allepo muilą.
Rdau tokią sudėtį:
alyvuogių aliejus 85 proc.
Lauro lapų aliejus 15 proc.

Sedziu ir mastau. soapcalc nera lauro lapu yra tik lauro vaisiu aliejus........ar man gerai suskaiciuos NaOH?
Kazin ka butu galima ideti, kad jis butu svelniai sveiciamasis, o gal nepersistengti?
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 11 23, 09:42)
Rdau tokią sudėtį:

Sedziu ir mastau. soapcalc nera lauro lapu yra tik lauro vaisiu aliejus........ar man gerai suskaiciuos NaOH?
Kazin ka butu galima ideti, kad jis butu svelniai sveiciamasis, o gal nepersistengti?

laurų lapų tikriausiai būna tik kaip fitolis (dažniausiai alyvų aliejuje)
o Alepo muile laurų aliejaus gali būti 20-40 proc.
Atsakyti
Testuoju muiliuka su melyniu sultimis.
Idomu tai kad neputoja beveik, nors apgal receptų dar ir kaip turėtų.
Ar gali būti kad putojimą numušė sultys, o gal pariebinimas dėtas su taukmedžiu?
Atsakyti
Suoka, kuo didesnis pariebinimas, tuo labiau nukenčia putojimas. Tai jeigu sultys neutralizavo dalį šarmo ir pariebinimas gavosi didesnis, nei įprastai, tai ir putojimas sumažėjo. Iš kitos pusės žiūrint, natūralus cukrus sultyse turėjo pagerinti putojimo savybes. Tai net ir nežinau, kaip čia išėjo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 11 23, 10:42)
Rdau tokią sudėtį:

Saule25 jau rašė, kad čia bus fitolis, tik pasitikslinkit, kokiame aliejuje ir galėsit apskaičiuoti su kalkuliatorium.
Šiaip alepo muilas būna iš lauro vaisių aliejaus ( ne mažiau 20%) .
Kaip šveitikliai tokiems muilams labai tinka visokios žolės smulkiai sumaltos. Man labai patiko malti eukalipto lapai, dėjau į pirties muilą (beldi, verdamas su KOH).
Dar rekomenduoja naudoti visokias savo krašto žoleles, tiktų šalavijas, kraujažolės, mėtos, jonažolės, čiobreliai, raudonėliai ir.t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 23 lapkričio 2011 - 16:29
As tai nežinau, merginos, beveik nevilty, jau kelintą kartą tenka nusivilt savo gaminiais... verysad.gif šį kart norėjau išbandyt burokėlių miltelius, maniau spalva bus rožinė graži ar bent į raudonumą panaši, bet rezultatas gavosi ne toks, muiliukas gavosi tokios rusvos negražios spalvos. ar yra tekę kam naudot šitą daiktą ir kokie rezultatai gavosi?
Atsakyti
QUOTE(minair @ 2011 11 23, 21:15)
As tai nežinau, merginos, beveik nevilty, jau kelintą kartą tenka nusivilt savo gaminiais... verysad.gif  šį kart norėjau išbandyt burokėlių miltelius, maniau spalva bus rožinė graži ar bent į raudonumą panaši, bet rezultatas gavosi ne toks, muiliukas gavosi tokios rusvos negražios spalvos. ar yra tekę kam naudot šitą daiktą ir kokie  rezultatai gavosi?

Esu naudojus doh.gif smile.gif irgi gavosi ruda. wink.gif Nenusiminkit wink.gif
Atsakyti
saule25 ir saule/guoda liabai aciu.
Radau Rudupyje lauro vaisiu alieju pardavime. manau, kad su juo ir darysiu, juolab, kad soapcalc irgi lauro vaisiu.
vat del sveitimo kazkaip su klaustuku vis..........laurais ir taip kvepes tas muilas, o jei dar ka ikisiu, pvz. turiu daug salavijo lapeliu pati prisiauginusi.......abu stiprus kvapai, ar nebus per daug....
kazin jei kokiu abrikosu kauliuku su kavamale pamalti, jie bekvapiai, bet sveitimo efektas bus............o gal migdolu riesutu pamalti?..........moliai duos spalva, o as noriu naturalios (isivaizduoju, kad zalsva)..........
iki savaitgalio dar turiu laiko..........gal del sveitimo kas kokia minti sumintys? smile.gif
Atsakyti
aš esu bandžiusi su kavos tirščiais (jau išgertos biggrin.gif ),
ir dar - su sumalta cinamono lazdele, bet šitą dar persijojau per tankų sietelį.
Man atrodo, kad tos kietosios dalelės gerai EA išlaiko, nes kiti muilai (su visokiom žolytėm) greitai išblanksta ax.gif
Atsakyti
turiu viena su kavos (negertos) tirsciais, sunui patinka kvapas, o man smirda...........sakiau brangenybe tu ir prausiesi su situo muilu smile.gif
hm, o kaip cinamonas su laurolapais?.............nesugebu galvoje sugeneruoti situ kvapu kartu.......
Atsakyti