Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(ausriness @ 2011 11 21, 10:47)
Labas visoms,
matau dabar labai didelis darbymetis prieš Kalėdas... Smagu. Superiniai Jūsų kūriniai!
Aš irgi dovanėles kepu smile.gif tik va su šilku man niekas nesigauna. Šarmą tirpinu ant ledukų ir palieku balkone iki kol vaikai suminga pietų miegelio, tai mano tas šarmas kažin ar daugiau kaip kokius 20 laipsnių prišyla. Tai ir po kelių valandų šilko mirkimo šarme man jis kaip ką tik sumestas. O kokios temperatūros reikia  šilkui ištirpti? Man taip gerai tie ledukai, ožkos pienas šviesiai gelsvas būna tame šarme, jokios smarvės ir temperatūrą nereikia labai reguliuoti, paskui parsinešus tik keliatą minučių pašildau karšto vandens vonelėje iki pasiekia aliejaus temperatūrą. Ar šilkui dar kažko reikia tirpinant? Patarkit prašau.

Vilną ir šilką tirpinu karštame šarme, šaltame blogai tirpsta. Jei ne visą skystį sudaro pienas, tai dalyje su vandeniu karštai ištirpinkit šilką, o paskui sudėkit šaldytą pieną. Aišku, svarbu proporcijos - jei pieno labai daug, o skyčio mažai - tai gali labai užkaisti nuo didelio kiekio šarmo, gali ir visas šarmas neištirpti, jei per didelė koncentracija pradžioj gausis.
O gal darykit 2 atskirus indus su šarmu, vieną palikit karštai - šilkui tirpdyti, o kitą - šaltai, kad pienas nepakeistų spalvos. Vienu žodžiu, bandykit sunglasses2.gif
Atsakyti
Turiu neitikėtinai kvaila klausimą.
Perskaičiau visą šitą temą.
Matau,akd merginos pradėjote labai eksperimentuoti
su rugstimis, tačiau niekaip nesuprantu kokia to prasmė ar nauda?
Muilas ne taip trupantis?
Atsakyti
vakar gaminau muila su kokoso pienu, bet... ji man kazkaip sutrauke uzpylus sarmu blink.gif cia taip turejo but ar as kazka ne taip padariau blink.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Suoka @ 2011 11 21, 14:37)

klausimas visai ne kvailas 4u.gif as pati nezinau ka ta rugstis duoda blush2.gif
tik tiek, kad ir be rugsciu jokiu muilas netrupantis gaunasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Suoka @ 2011 11 21, 13:37)

Jeigu klausiate apie citrinos rugsti, tai muilo ph bus mazesnis, tame ir privalumas.
Atsakyti
biggrin.gif Rūgštis duoda papildomą galvos skausmą,kaip teisingai apskaičiuot šarmo kiekį doh.gif O jei rimtai, tai mano muiluose davė papildomo komforto odai. Merginos jau paaiškino neseniai, kad pieno rūgštis reaguodama su šarmu virsta laktatais, drėkinančiais, raminančiais odą,citrinų r. - citratais, kondicionuojančiais.
Labai džiaugiuos savo skystu su pieno r., o su citrinų kietas turės brandintis, kol atsiskleis visi privalumai, bet jau dabar muilas ypač švelnus, oda lieka kaip kondicionierium sutepta 4u.gif
Su kokoso pienu man nesakyčiau kad sutraukė, panašiau kad saponifikuotis pradėjo, sutirštėjo tas šarmo mišinys. Bet buvo ir kaip sutraukto pieno gabaliukų, mažyčiai, muile nebesimato, matos tik druska kiek aptirpusi ir aplink ją pabalę. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 21, 15:17)
biggrin.gif Rūgštis duoda papildomą galvos skausmą,kaip teisingai apskaičiuot šarmo kiekį  doh.gif  O jei rimtai, tai mano muiluose davė papildomo komforto odai. Merginos jau paaiškino neseniai, kad pieno rūgštis reaguodama su šarmu virsta laktatais, drėkinančiais, raminančiais odą,citrinų r. - citratais, kondicionuojančiais.
Labai džiaugiuos savo skystu su pieno r., o su citrinų kietas turės brandintis, kol atsiskleis visi privalumai, bet jau dabar muilas ypač švelnus, oda lieka kaip kondicionierium sutepta 4u.gif
Su kokoso pienu man nesakyčiau kad sutraukė, panašiau kad saponifikuotis pradėjo, sutirštėjo tas šarmo mišinys. Bet buvo ir kaip sutraukto pieno gabaliukų, mažyčiai, muile nebesimato, matos tik druska kiek aptirpusi ir aplink ją pabalę. 4u.gif

su kokosu man lygiai taip pat buvo bigsmile.gif tai reiskia cia normalu ax.gif ax.gif ?
o ta rugstis tai man kolkas aukstoji matematika unsure.gif
Atsakyti
Mane ir aplankė nesėkmė, lygiai taip pat kaip kažkada rašiusiai merginai verysad.gif į muilo masę įpyliau aromatinio aliejaus ir iš kart pasidarė varškės konsistencijos, šonuose atsiskyrė aliejus blush2.gif Aliejukas iš patikimų rankų, nemaniau, kad gali viskas taip baigtis... Kaip supratau šito varškinio muiliuko lemtis jau aiški ar dar stebuklingai galima kažka išgaut?
Atsakyti
QUOTE(minair @ 2011 11 21, 20:11)
Mane ir aplankė nesėkmė, lygiai taip pat kaip kažkada rašiusiai merginai verysad.gif  į  muilo masę įpyliau aromatinio aliejaus ir iš kart pasidarė varškės konsistencijos, šonuose atsiskyrė aliejus blush2.gif Aliejukas iš patikimų rankų, nemaniau, kad gali viskas taip baigtis... Kaip supratau šito varškinio muiliuko lemtis jau aiški ar dar stebuklingai galima kažka išgaut?

Man nebuvo taip kolkas, nes dar nesusigundziau aromatiniais aliejais. Kiek zinau toks muillas tinkamas naudojimui, bet jau isvaizdos netures grazios. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 21 lapkričio 2011 - 20:40
Aromatiniai aliejai net ir iš geriausių tiekėjų gali taip elgtis. Nepabandžius nežinosi, kaip jis elgsis smile.gif
Jeigu aliejaus atsiskyrė nedaug - šiek tiek kraštuose ar viršus/šonai lengvai drėgni, tada galima palikti tą muilą sukietėti, po keletos dienų patikrinti, ar nekanda. Ir jau po to spręsti, ką su juo daryti.
Jeigu aliejaus yra daug, pavyzdžiui, keletas milimetrų telkšo ant muilo paviršiaus, galima tiesiog suversti visą masę į puodą, jį įstatyt į vandens vonelę ir kaitinti nuolat maišant, kol bus vientisos konsistencijos. Tada sukrėsti į formą ir džiovinti kaip įprasta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 21 lapkričio 2011 - 20:44
mano savaitgaliniai ax.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 11 21, 21:43)
Aromatiniai aliejai net ir iš geriausių tiekėjų gali taip elgtis. Nepabandžius nežinosi, kaip jis elgsis smile.gif
Jeigu aliejaus atsiskyrė nedaug - šiek tiek kraštuose ar viršus/šonai lengvai drėgni, tada galima palikti tą muilą sukietėti, po keletos dienų patikrinti, ar nekanda. Ir jau po to spręsti, ką su juo daryti.
Jeigu aliejaus yra daug, pavyzdžiui, keletas milimetrų telkšo ant muilo paviršiaus, galima tiesiog suversti visą masę į puodą, jį įstatyt į vandens vonelę ir kaitinti nuolat maišant, kol bus vientisos konsistencijos. Tada sukrėsti į formą ir džiovinti kaip įprasta smile.gif

man taip irgi buvo rolleyes.gif tai jei as nupyliau ta alieju atsiskyrusi ir palikau muila bresti ir jis nekanda po poros dienu jis bus geras g.gif ? as BUTINAI reikia permaisyti ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 11 22, 09:21)

man taip irgi buvo  rolleyes.gif  tai jei as nupyliau ta alieju atsiskyrusi ir palikau muila bresti ir jis nekanda po poros dienu jis bus geras  g.gif  ? as BUTINAI reikia permaisyti ?

Mano nuomone, tai būtina permaišyti. Man nepasitaikė, kadangi verdu muilus arba bekvapius arba su EA.
Jei nupylėte aliejų, tai muilo viršriebis bus mažesnis. Gal pamatavote kiekį? Tada galima paskaičiuoti, kiek % sumažėjo, nors nežinia, kuris riebalas nusipylė (aišku, ten buvo mišinys). O PH matavimui juostelių neturite, kad pasitikslinti?
Dar kai subręs muilas gerai pamatuokit PH ir žiūrėkit muilo vientisumą, ar nebus kokio skysčio ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 22, 10:28)
Mano nuomone, tai būtina permaišyti. Man nepasitaikė, kadangi verdu muilus arba bekvapius arba su EA.Jei nupylėte aliejų, tai muilo viršriebis bus mažesnis. Gal pamatavote kiekį? Tada galima paskaičiuoti, kiek % sumažėjo, nors nežinia,  kuris riebalas nusipylė (aišku, ten buvo mišinys). O PH matavimui juostelių neturite, kad pasitikslinti?
Dar kai subręs muilas gerai pamatuokit PH ir žiūrėkit muilo vientisumą, ar nebus kokio skysčio ir t.t.

tai as irgi viriau su EA mirksiukas.gif nedejau jokiu aromatiniu schmoll.gif ph juosteliu neturiu ax.gif kur ju galima nusipirkti ? jauciu tik didziuosiuose miestuose g.gif ? gal yra is kur galima siustis ? skyscio paciam muile nera, tik buvo virsuj pries pjaustant, o supjauscius viduj muilas vientisas, kietas, be jokiu aliejaus issiskyrusio pozymiu g.gif
Atsakyti