QUOTE(ausriness @ 2011 11 21, 10:47)
Labas visoms,
matau dabar labai didelis darbymetis prieš Kalėdas... Smagu. Superiniai Jūsų kūriniai!
Aš irgi dovanėles kepu tik va su šilku man niekas nesigauna. Šarmą tirpinu ant ledukų ir palieku balkone iki kol vaikai suminga pietų miegelio, tai mano tas šarmas kažin ar daugiau kaip kokius 20 laipsnių prišyla. Tai ir po kelių valandų šilko mirkimo šarme man jis kaip ką tik sumestas. O kokios temperatūros reikia šilkui ištirpti? Man taip gerai tie ledukai, ožkos pienas šviesiai gelsvas būna tame šarme, jokios smarvės ir temperatūrą nereikia labai reguliuoti, paskui parsinešus tik keliatą minučių pašildau karšto vandens vonelėje iki pasiekia aliejaus temperatūrą. Ar šilkui dar kažko reikia tirpinant? Patarkit prašau.
matau dabar labai didelis darbymetis prieš Kalėdas... Smagu. Superiniai Jūsų kūriniai!
Aš irgi dovanėles kepu tik va su šilku man niekas nesigauna. Šarmą tirpinu ant ledukų ir palieku balkone iki kol vaikai suminga pietų miegelio, tai mano tas šarmas kažin ar daugiau kaip kokius 20 laipsnių prišyla. Tai ir po kelių valandų šilko mirkimo šarme man jis kaip ką tik sumestas. O kokios temperatūros reikia šilkui ištirpti? Man taip gerai tie ledukai, ožkos pienas šviesiai gelsvas būna tame šarme, jokios smarvės ir temperatūrą nereikia labai reguliuoti, paskui parsinešus tik keliatą minučių pašildau karšto vandens vonelėje iki pasiekia aliejaus temperatūrą. Ar šilkui dar kažko reikia tirpinant? Patarkit prašau.
Vilną ir šilką tirpinu karštame šarme, šaltame blogai tirpsta. Jei ne visą skystį sudaro pienas, tai dalyje su vandeniu karštai ištirpinkit šilką, o paskui sudėkit šaldytą pieną. Aišku, svarbu proporcijos - jei pieno labai daug, o skyčio mažai - tai gali labai užkaisti nuo didelio kiekio šarmo, gali ir visas šarmas neištirpti, jei per didelė koncentracija pradžioj gausis.
O gal darykit 2 atskirus indus su šarmu, vieną palikit karštai - šilkui tirpdyti, o kitą - šaltai, kad pienas nepakeistų spalvos. Vienu žodžiu, bandykit