QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 21, 00:36)
O dėl PH - jei šaltuoju būdu, tai keisis daug į mažėjimo pusę, o jei karštai - mažiau. Čia kietas muilas ar skystas? Jei skysto PH didelis, atsargiai galima pamažinti prieš naudojant gal ir nelabai gerais komponentais
Viliuos kad pamažės, pamenu rašė buvo kažkam panašiai, susitvarkė. Bus pamoka, kad daugiau apie šarmo kiekį galvot, o ne kokius aliejus dėt. Kietas muilas, būtų skystas nesukčiau galvos, taisyčiau rūgštim. Man todėl ir patiko slystą gamint, kad puošt nereikia ir parūgštint galima.
Supjausčiau pirmą, visai ne toks kaip norėjau, žalsvas, ne melsvas, turbūt nuo alyvuogių aliejaus tokia spalva, dar molio žalio truputį dėjau. Bet nors naudot tinkamas.
Dar, jei kuri nebandžiusi naudosit rūgštis į šarmą, būkit labai atsargios, labai kaista tuo metu. Arba vandenyje ištirpinus užšaldykit, arba į šarmo mišinį atsargiai, kad nesitaškytų, mažom porcijom pilkit, net sušnypščia kai su šarmu susiliečia.