Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 20, 21:34)
Rekomenduojama matuoti putų PH, bet aš pati irgi panašiai matuoju

Na bandysiu ir taip, pažiūrėsiu ar yra koks skirtumas smile.gif Ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 20, 21:18)
Daug  kur rašo, kad į muilą beprasmiška dėti visokius aktyvus, nes muilas labai trumpai būna ant odos ir priedo tai šarminė terpė, kuri daug ką suardo
dry.gif

Gal ir taip... Ai, turėjau, norėjau pabandyt. Bet labai panašu kad šarmo pridėjau per daug, kažin ar neteks išmest. Dabar jau žinau, kaip kvailai padariau, tik nieko nebepakeisi... Belieka laukt ir tikėtis kad PH nusileis... Dabar visi 12, jei įvetint kad netikslu, tai net 14 gali būt... Kur ryte dariau, viskas gerai, nepjausčiau dar, bet jau dabar šarmingumas geras, apie 7. Ačiū visoms, padėjusioms su citrinų r. ir sultimis susigaudyt 4u.gif
Tik viršus gražiai nei pro kur nesigauna. Ant rytinio katinas prigulė pasišildyt, dangtelis nuslydo, prilipo... Bet ir taip nebuvo gražus. Antras geriau, tik Evah dailūs kalneliai man nepavyksta. Žinokit net ant bulvių košės treniravausi, ir vis tiek ne taip, negula gražiai... doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Na o mano muiliukas su ozkos pienu lyg ir gavosi smile.gif Nezynau,kas ten buvo,net persigandau,gal jau koks gedimo procesas jam jau prasidejes,nes 1 diena iki galiojimo pabaigos tik buvo likusi.Deja Klaipedoi ne taip ir lengva gaut to Lietuvisko ozkos pienuko. Na bet mano akiai ,kaip ir nusiseke smile.gif
Dar viriau siandien su dilgeliu nuoviru,nezynau ka jis gero odai duos (jauciu ,kad nieko biggrin.gif ),bet irgi kazkoks keistas dalikas atsitiko.Labai stipriai sarmas uzkaito.Virs 90 laipsniu.Taip niekad nebuvo man.Ir gerai atsaldzius nuovira buvau.Ir jau supilstytas pradejo ziauriai stipriai kaist,beveik iskart "skilo" per puse,bet kol dar buvo minkstas,sulipdziau atgal ir sukisau i kamera keliom valandom.Dar dali to muilo su spirulina daziau ir greipfruktu EA pakvepinau.Nu ryt supjaustysiu ziuresiu.Labai tikiuosi,kad gausis kas nors padoraus,nes taukmedzio nepagailejau ir kakavos sviesto smile.gif
Tai kaip supratau mergaites,jus tas silko gijas dedat ir i kieta muiliuka? Tai kur ji tirpdot? Sarme?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 20, 22:54)
Gal ir taip... Ai, turėjau, norėjau pabandyt. Bet labai panašu kad šarmo pridėjau per daug, kažin ar neteks išmest. Dabar jau žinau, kaip kvailai padariau, tik nieko nebepakeisi... Belieka laukt ir tikėtis kad PH nusileis... Dabar visi 12, jei įvetint kad netikslu, tai net 14 gali būt... Kur ryte dariau, viskas gerai, nepjausčiau dar, bet jau dabar šarmingumas geras, apie 7. Ačiū visoms, padėjusioms su citrinų r. ir sultimis susigaudyt 4u.gif
Tik viršus gražiai nei pro kur nesigauna. Ant rytinio katinas prigulė pasišildyt, dangtelis nuslydo, prilipo... Bet ir taip nebuvo gražus. Antras geriau, tik Evah dailūs kalneliai man nepavyksta. Žinokit net ant bulvių košės treniravausi, ir vis tiek ne taip, negula gražiai... doh.gif  4u.gif


o tai ka tiksliai kuriate? kieta sampuna su sumazintu ph? kiek skaiciau tiek kosmetikos skyrely, tiek cia, tai susidariau ispudi, kad esat eksperimentatore smile.gif jum tiktu kokioj laboratorijoj dirbt, vien del ideju smile.gif
Atsakyti
Arba i magistra eit, ten irgi vyksta visokie tyrimai, bandymai smile.gif ,reik darbuotis laboratorijoj wink.gif ...visai smagu wink.gif
Atsakyti
Oi ne, ne šampūną su sumažintu, tiesiog muilą kuris nesausins, nedirgins, o jei PH bus žemesnis nei šiaip kietų muilų, tai tuo geriau. Tikrai tas kur ryte padariau, šarmą paveikdama citrinų sultimis ir rūgštim, labai švelnus ir malonus, iškart, gal nuo tos rūgšties, gal nuo šilko ir kokosų pieno. Jo daliai irgi truputį šarmo padauginau, bet pataikiau, nes pienas riebus - grietinėlė, 18 proc. riebumo, tai gavosi kad iš 300gr. 54 gr. papildomų grynų riebalų. Bet su antru prašoviau gerokai, matysis kiek pamažės... O gaila bus išmest, jei nesusitvarkys. Nes man gal pirmą kartą koks šarmingas iškart gavos. Na, laikas parodys. biggrin.gif
Dėl mokslų - kam dar kur eit, kai čia vyksta doktorantūra thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 20 lapkričio 2011 - 23:26
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 20, 23:24)
Oi ne, ne šampūną su sumažintu, tiesiog muilą kuris nesausins, nedirgins, o jei PH bus žemesnis nei šiaip kietų muilų, tai tuo geriau. Tikrai tas kur ryte padariau, šarmą paveikdama citrinų sultimis ir rūgštim, labai švelnus ir malonus, iškart, gal nuo tos rūgšties, gal nuo šilko ir kokosų pieno. Jo daliai irgi truputį šarmo padauginau, bet pataikiau, nes pienas riebus - grietinėlė, 18 proc. riebumo, tai gavosi kad iš 300gr. 54 gr. papildomų grynų riebalų. Bet su antru prašoviau gerokai, matysis kiek pamažės... O gaila bus išmest, jei nesusitvarkys. Nes man gal pirmą kartą koks šarmingas iškart gavos. Na, laikas parodys. biggrin.gif
Dėl mokslų - kam dar kur eit, kai čia vyksta doktorantūra thumbup.gif


smile.gif cia daugiau megejiskos bakalauro studijos vyksta. smile.gif Mano tetis chemikas, tai irgi patare ph sumazinimui deti citrinos wink.gif ,tai faktiskai, kada jis yra mazesnis, tai reiskiasi ir ranku nedirgina wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 20 lapkričio 2011 - 23:34
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 20, 23:54)
Tik viršus gražiai nei pro kur nesigauna. Ant rytinio katinas prigulė pasišildyt, dangtelis nuslydo, prilipo... Bet ir taip nebuvo gražus. Antras geriau, tik Evah dailūs kalneliai man nepavyksta. Žinokit net ant bulvių košės treniravausi, ir vis tiek ne taip, negula gražiai... doh.gif  4u.gif

Puikiai čia parašėt thumbup.gif
O Evah meistriškumui prilygti mažai kas gali - grožis, suderintas su ypatingu tikslumu ir paprastumu ( ne prastumu)...

O dėl PH - jei šaltuoju būdu, tai keisis daug į mažėjimo pusę, o jei karštai - mažiau. Čia kietas muilas ar skystas? Jei skysto PH didelis, atsargiai galima pamažinti prieš naudojant gal ir nelabai gerais komponentais cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 20 lapkričio 2011 - 23:38
QUOTE(pokatak @ 2011 11 20, 23:55)
Na o mano muiliukas su ozkos pienu lyg ir gavosi smile.gif Nezynau,kas ten buvo,net persigandau,gal jau koks gedimo procesas jam jau prasidejes,nes 1 diena  iki galiojimo pabaigos tik buvo likusi.Deja Klaipedoi ne taip ir lengva gaut to Lietuvisko ozkos pienuko. Na bet mano akiai ,kaip ir nusiseke smile.gif
Dar viriau siandien su dilgeliu nuoviru,nezynau ka jis gero odai duos (jauciu ,kad nieko  biggrin.gif ),bet irgi kazkoks keistas dalikas atsitiko.Labai stipriai sarmas uzkaito.Virs 90 laipsniu.Taip niekad nebuvo man.Ir gerai atsaldzius nuovira buvau.Ir jau supilstytas pradejo ziauriai stipriai kaist,beveik iskart "skilo" per puse,bet kol dar buvo minkstas,sulipdziau atgal ir sukisau i kamera keliom valandom.Dar dali to muilo su spirulina daziau ir greipfruktu EA pakvepinau.Nu ryt supjaustysiu ziuresiu.Labai tikiuosi,kad gausis kas nors padoraus,nes taukmedzio nepagailejau ir kakavos sviesto smile.gif
Tai kaip supratau mergaites,jus tas silko gijas dedat ir i kieta muiliuka? Tai kur ji tirpdot? Sarme?

Sekmės su muilais, turi būti geri, jei tokius gerus aliejus dėjot.
O šilką reikia tirpdyti šarmo tirpale, dar karštame, visą laiką maišyti kol ištirps. Iš tiesų, nieko sudėtingo
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 21, 00:36)
O dėl PH - jei šaltuoju būdu, tai keisis daug į mažėjimo pusę,  o jei karštai - mažiau. Čia kietas muilas ar skystas? Jei skysto PH didelis, atsargiai galima pamažinti prieš naudojant gal ir nelabai gerais komponentais cool.gif

Viliuos kad pamažės, pamenu rašė buvo kažkam panašiai, susitvarkė. Bus pamoka, kad daugiau apie šarmo kiekį galvot, o ne kokius aliejus dėt. Kietas muilas, būtų skystas nesukčiau galvos, taisyčiau rūgštim. Man todėl ir patiko slystą gamint, kad puošt nereikia ir parūgštint galima.
Supjausčiau pirmą, visai ne toks kaip norėjau, žalsvas, ne melsvas, turbūt nuo alyvuogių aliejaus tokia spalva, dar molio žalio truputį dėjau. Bet nors naudot tinkamas. biggrin.gif
Dar, jei kuri nebandžiusi naudosit rūgštis į šarmą, būkit labai atsargios, labai kaista tuo metu. Arba vandenyje ištirpinus užšaldykit, arba į šarmo mišinį atsargiai, kad nesitaškytų, mažom porcijom pilkit, net sušnypščia kai su šarmu susiliečia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 21, 09:32)

Dar, jei kuri nebandžiusi naudosit rūgštis į šarmą, būkit labai atsargios, labai kaista tuo metu. Arba vandenyje ištirpinus užšaldykit, arba į šarmo mišinį atsargiai, kad nesitaškytų, mažom porcijom pilkit, net sušnypščia kai su šarmu susiliečia.  4u.gif

Aš rūgštį pirmiausiai ištirpinu skystyje, po to skystį papildomai atšaldau, (nebūtinai iki ledo), tik tada pradedu po truputį pilti šarmą. Niekad nebuvo užkaitę
Atsakyti
Labas visoms,
matau dabar labai didelis darbymetis prieš Kalėdas... Smagu. Superiniai Jūsų kūriniai!
Aš irgi dovanėles kepu smile.gif tik va su šilku man niekas nesigauna. Šarmą tirpinu ant ledukų ir palieku balkone iki kol vaikai suminga pietų miegelio, tai mano tas šarmas kažin ar daugiau kaip kokius 20 laipsnių prišyla. Tai ir po kelių valandų šilko mirkimo šarme man jis kaip ką tik sumestas. O kokios temperatūros reikia šilkui ištirpti? Man taip gerai tie ledukai, ožkos pienas šviesiai gelsvas būna tame šarme, jokios smarvės ir temperatūrą nereikia labai reguliuoti, paskui parsinešus tik keliatą minučių pašildau karšto vandens vonelėje iki pasiekia aliejaus temperatūrą. Ar šilkui dar kažko reikia tirpinant? Patarkit prašau.
Atsakyti