QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 20, 15:20)
Neringa.jn, aš irgi šilką naudoju kosmetikoje iš AZ, geras tas tirpus, o miltelinis nežmoniškai traukia drėgmę, praktiškai reikia atidarei - ir sunaudot, kitaip virsta mase kaip pieniškas irisas (muilui tiko). Nemanau kad verta pačioms tirpint, nekaltame skystyje netirps, nebent eksperimentuot ir tirpint AHA, citrinos rūgštyje ir pan.
Šilko milteliai nesugenda, kai pritraukia drėgmės ir pasidaro kieti, puikiai tirpsta visuose skysčiuose, galima naudoti ir kosmetikoje.
O aš dabar juos labai hermetiškai uždarau: į sandarią dėžutę ir vaakuuminį indelį, stovi 3 mėn., kol kas nesukietėjo
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 20, 15:20)
Nemanau kad verta pačioms tirpint, nekaltame skystyje netirps, nebent eksperimentuot ir tirpint AHA, citrinos rūgštyje ir pan.
Ko gero gera mintis, turėtų tirpti. Skaičiau, kad merginoms net šaukštelis vienkartinis ištirpo citrinos rūgšties skiedinyje ( paliko per naktį), tik neaišku, kokia nauda iš to tirpinimo. Gal pigiau ? Nes AZ šilkas kokybiškas, o čia neaišku, kas gausis.
O apie ištirpusį šaukštelį - tai neseniai buvo rašyta, kad citrinos rūgštis nekalta ir perdaug šarmo jai neutralizuoti nurodyta. Pasirodo, ne tokia ir nekalta
Turbūt visos rūgštys kažkiek kaltos... Svarbu nepadaugint. Ta natūrali, citrinoje ar vaisiuose, "gerietė", o cheminė jei pasižiūrėsit apie E priedus - pavojinga. Dabar mintyse dėstau kaip virsiu muilą su ugniažolės raugu. Rūgštelna jis gerokai, kiek reikės dėt neutralizavimui - bandysiu spėti, mažiau nei citrinos sultims kažkiek, tik kiek...
Citrinų rūgštis E330
http://www.infomed.l.../maisto_priedai
Citrinų rūgštis E330
Ačiū mergaitės
Mėlyną spalvą dažiau oksidu iš az. Šilko milteliai ir man buvo sulipę, taip ir išmečiau, nuo to karto tik skystą šilką kosmetikai užsakinėju, o muilui naudojau kokonus.
Turbūt neverta, bet man toks atradimo noras su tuo šilko tirpinimu . Be to, daug jo sunaudoju- šampūnams, kaukėms, serumams po plaukų plovimo, be to turiu dukrą ilgakasę, tai ir rezgu mintį.
Mėlyną spalvą dažiau oksidu iš az. Šilko milteliai ir man buvo sulipę, taip ir išmečiau, nuo to karto tik skystą šilką kosmetikai užsakinėju, o muilui naudojau kokonus.
Turbūt neverta, bet man toks atradimo noras su tuo šilko tirpinimu . Be to, daug jo sunaudoju- šampūnams, kaukėms, serumams po plaukų plovimo, be to turiu dukrą ilgakasę, tai ir rezgu mintį.
[quote=joliux2,2011 11 20, 11:15]
[quote=neringa.jn,2011 11 19, 21:28]
Aš gaminu su šilkaverpio kokonais, siunčiausi iš Ukrainos, bet labai jau brangu gaunasi su siuntimu, tai kai baigsiu ieškosiu ES. Jei kur užmatysi- pasidalink .
Papildyta:
Labas rytas,
tussha šilką pirkau čia: http://www.audrasfel.../tussah-silkas/
Likau patenkinta kokybe. Labai maloni pardavėja. Už siuntimą reikėjo primokėti 5 lt, nes berods iš Š. Lietuvos miestelio siuntė.
Ėmiau 25 g, bet manau pilnai užtektų ir mažesnio kiekio (kokiem 10 kg muilo), nes reikia labai mažai mažo kuokštelio (jei padauginsit jo, yra rizika, kad šarmas neištirpins viso kiekio ir liks siūlelių, kurie veliasi aplink blenderio peiliukus ir taško muilo masę. Būkit atsargios ir atitinkamai pasiruošiusios tikiai galimybei.
[/quote]
Nu geeeeras sita silka turiu ir jau buvau nusivylus juo ...jis taip sunkiai tirpsta. Ir plius man kazkaip geriau laukinis silkas, jis duoda gersni poveiki muilui...muilas man svelnesnis buna. Tai jus jo labai nedaug dedat?
Papildyta:
neringa.jn grazus muiliukai. O ka duoda miros derva muilui? As pirma kart tokia girdziu
[quote=neringa.jn,2011 11 19, 21:28]
Aš gaminu su šilkaverpio kokonais, siunčiausi iš Ukrainos, bet labai jau brangu gaunasi su siuntimu, tai kai baigsiu ieškosiu ES. Jei kur užmatysi- pasidalink .
Papildyta:
Labas rytas,
tussha šilką pirkau čia: http://www.audrasfel.../tussah-silkas/
Likau patenkinta kokybe. Labai maloni pardavėja. Už siuntimą reikėjo primokėti 5 lt, nes berods iš Š. Lietuvos miestelio siuntė.
Ėmiau 25 g, bet manau pilnai užtektų ir mažesnio kiekio (kokiem 10 kg muilo), nes reikia labai mažai mažo kuokštelio (jei padauginsit jo, yra rizika, kad šarmas neištirpins viso kiekio ir liks siūlelių, kurie veliasi aplink blenderio peiliukus ir taško muilo masę. Būkit atsargios ir atitinkamai pasiruošiusios tikiai galimybei.
[/quote]
Nu geeeeras sita silka turiu ir jau buvau nusivylus juo ...jis taip sunkiai tirpsta. Ir plius man kazkaip geriau laukinis silkas, jis duoda gersni poveiki muilui...muilas man svelnesnis buna. Tai jus jo labai nedaug dedat?
Papildyta:
neringa.jn grazus muiliukai. O ka duoda miros derva muilui? As pirma kart tokia girdziu
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 20, 18 :00)
Turbūt visos rūgštys kažkiek kaltos... Svarbu nepadaugint. Ta natūrali, citrinoje ar vaisiuose, "gerietė", o cheminė jei pasižiūrėsit apie E priedus - pavojinga. Dabar mintyse dėstau kaip virsiu muilą su ugniažolės raugu. Rūgštelna jis gerokai, kiek reikės dėt neutralizavimui - bandysiu spėti, mažiau nei citrinos sultims kažkiek, tik kiek...
Citrinų rūgštis E330
Citrinų rūgštis E330
Tai kad skirtinguose psl. skirtingi vertinimai: pav . šioje nuorodoje - E171 titano dioksidas nurodytas kaip nepavojingas, o AZ nurodo, kad juo neprekiauja dėl galimos įtakos vėžiniams susirgimams, o citrinos rūgštimi jie prekiauja
O su ugniažole tai tikrai bijočiau virti muilą, nes labai jau stipri žolė, aš tai stengiuosi į muilą dėti silpnesnius dalykus. Tarp kitko gerai geltonai dažo ciberžolė, o ir jos savybės tinkamos muilui
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2011 11 20, 18:06)
Ačiū mergaitės
Gražūs muiliukai, sveikinu.
O kiek šilko kokonų dėjot %?
Siūliukų tai labai mažai dedat, aš tai pritempiau iki 3%, vilnos irgi. Ištirpsta , tik ilgiau reikia laukti ir pažaisti (pašildyti vonelėje , jei atvėsta per daug). Manau, kad nuo l. mažo kiekio savybės muilo nepasikeis, rašo, kad deda net iki 10% šilko ir sugeba ištirpinti .
Pritariu mintims, kad geriausiai šampūninis skystas muilas, bet paskutiniu metu užsižaidžiau su šampūnais iš glikozidų ir kietais šampūnai ( AZ ingredientai), ruošiuosi vėl grįžti prie muilų virimo
sauksteli tirpina ir citrusiniai ea... gi nesakom, kad kenksmingas. Kaip mano chemijos mokytojas sakydavo, tai nera kenksmingu medziagu - kenksmingi ju kiekiai
[/quote]
Mira turi priešuždegiminių, antiseptinių, gydomųjų savybių, dar egiptiečiai ja mumijas balzamuodavo. Nežinau, kiek tų savybių išlieka muile, tiesiog gimė toks muilas mintyse ir pagaminau .
Papildyta:
Gražūs muiliukai, sveikinu.
O kiek šilko kokonų dėjot %?
Siūliukų tai labai mažai dedat, aš tai pritempiau iki 3%, vilnos irgi. Ištirpsta , tik ilgiau reikia laukti ir pažaisti (pašildyti vonelėje , jei atvėsta per daug). Manau, kad nuo l. mažo kiekio savybės muilo nepasikeis, rašo, kad deda net iki 10% šilko ir sugeba ištirpinti .
Ačiū
Į kietą muilą dedu 3 proc. kokonų, į skystą šampūninį muilą esu dėjusi ir 7 proc.- ištirpo puikiai, tik aš prieš tai juos susmulkinau kiek galėjau.
Su vilna niekada nebandžiau, bet dabar jau susigundžiau Kur perkate vilną?
QUOTE(neringa - .jn @ 2011 11 20, 20:12)
Ačiū
Į kietą muilą dedu 3 proc. kokonų, į skystą šampūninį muilą esu dėjusi ir 7 proc.- ištirpo puikiai, tik aš prieš tai juos susmulkinau kiek galėjau.
Vilną naudojau kaimišką natūralią, tik gerai išplautą ir išvalytą rankomis.
O dar bandžiau tirpdyti pirktą siūlų parduotuvėje, kur mezgimo siūlus parduoda. Pirkau vilną vėlimui, visai nedažytą, bet ji tikriausiai šiek tiek apdirbta, ištirpo geriau negu naminė ir kvapo beveik nebuvo.
Agne/Ramute,
Dėl ugniažolės - aš ir žinau, kad muilas ne pardavimui, bet privengiu dėl tos žolės aktyvumo. Aš pati naudoju jos užpilą arba fitolius, vasarą žalią naudoju, tik sunkiai įsivaizduoju jos poveikį muile. Ten viskas reaguoja su šarmu, įdomu kokie junginiai gausis, gal ir nelabai tinkami...
Daug kur rašo, kad į muilą beprasmiška dėti visokius aktyvus, nes muilas labai trumpai būna ant odos ir priedo tai šarminė terpė, kuri daug ką suardo
QUOTE(minair @ 2011 11 20, 19:41)
Mergaitės, ar galėtumėte pakomentuoti ar gerai matuoju savo muiliukų PH, ant muilo krašto užpilu vandens ir toje šlapioje muilo vietoje pridedu lakmuso popierėlį, ar tai tinkamas būdas ar nelabai?
Rekomenduojama matuoti putų PH, bet aš pati irgi panašiai matuoju