Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu V d.

Sveikos merginos.
Seniai neskaitinejau,tai uzderejo man klausimu nemazai.
Mastau apie muila su kurio galeciau plaukus plaut.Turiu dilgeliu..
Kokius det geriau aliejus? Koki pariebinima?Ar recepta skaiciuot paprastai,su skaiciuokle?
Ka galima is pagerinimu det?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 19, 18:47)
Aišku, kad tinka, tik reikia, kad būtų nedažytas, nors mačiau muilų su ištirpdytų juodai dažytu šilku. Labai graži muilo spalva buvo, bet neaišku, kuo šilkas dažytas, kokie ten pigmentai. Žinau, kad moterys perka iš secondhand parduotuvių šilkinius kaklaraiščius, iškerpa šviesiausias dalis ir tirpdo.
Aš esu tirpdžiusi tik baltus šilkinius siūliukus
Turiu kelis šilkverpio kokonus, irgi sako, kad gerai, tik juos reikia išplauti, bet mano švarut švarutėliai baltutėliai...
Nežinau, kur tų šilkverpio kokonų yra pirkti, gal kas užmatėt interneto erdvėse?

Aš gaminu su šilkaverpio kokonais, siunčiausi iš Ukrainos, bet labai jau brangu gaunasi su siuntimu, tai kai baigsiu ieškosiu ES. Jei kur užmatysi- pasidalink 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(pokatak @ 2011 11 19, 20:49)
Sveikos merginos.
Seniai neskaitinejau,tai uzderejo man klausimu nemazai.
Mastau apie muila su kurio galeciau plaukus plaut.Turiu dilgeliu..
Kokius det geriau aliejus? Koki pariebinima?Ar recepta skaiciuot paprastai,su skaiciuokle?
Ka galima is pagerinimu det?
Aciu  4u.gif

Šampūnui verdu skystą muilą, tik sudėtis kitokia negu muilo rankoms. Naudoju kokosų, ricinos aliejų ne mažiau kaip 20 proc, o kitus- pagal norimą poveikį. Visada dedu citrinų ir pieno rūgštį, po skiedimo- tokius priedus kokio poveikio noriu. Ir į kietą muilą galima po pėdsako tų pagerinimų pridėti, tik reikia pasižiūrėti kurie išgyvens muilo ph. Šiaip aš manau, kad šampūnas, ar muilas labiau skirtas plauti- svarbu kad nedirgintų, nesausintų galvos odos ir plaukų, o pagerinimus daugiau dedu į kaukes ir nenuplaunamas plaukų priemones 4u.gif
Atsakyti
Aciu Neringa uz issamu atsakyma.Bet tie skisti jau ne su natrio sarmu verdami,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2011 11 19, 21:45)
Aciu Neringa uz issamu atsakyma.Bet tie skisti jau ne su natrio sarmu verdami,ar ne?

Ne, jie verdami su kalio šarmu. Iš pradžių gamyba tokia pat kaip su natrio, tik blenderiuoti reikia ilgiau ir su pertraukomis. Paskui kokias 4 valandas kaitinama vandens vonioje, pasidaro toks marmeladas, tada- skiedi po truputį, kol masė ištirpsta. Aš skiedimui naudoju augalų ištraukas, hidrolatus. Jau atvėsus sudedi norimus priedus. Man visa ceremonija trunka apie dvi dienas ax.gif
Atsakyti
Oho,na gal ir as artimesniu metu pribresiu tam procesui.Reiks kazkur daugiau info suzvejuot.O kokia skaiciokle naudojat ir kur kalio sarma gaunat?
Gal zynot ar avsista ji parduoda? Nes kazkada cia skaiciau,kad jo kaip ir neimanoma nusipirkt,tai ir nesukau sau galvos,bet ziu jus jau toli pazengusios siam reikale.
P.S.Aciu Neringa smile.gif
Atsakyti
Nezynau ka daryt,dabar tirpdau alieju,kitam katile sumaisius sarma su ozkos pienu puse leduku pavidalu,puse skisto.Ir kazkaip netoligi ta mase sarmo.Praeita karta lig taip ir nebuvo,nors dariau is 100 % susaldito pieno.Bijau su aliejais maisyt net.
Atsakyti
[quote=neringa.jn,2011 11 19, 21:28]
Aš gaminu su šilkaverpio kokonais, siunčiausi iš Ukrainos, bet labai jau brangu gaunasi su siuntimu, tai kai baigsiu ieškosiu ES. Jei kur užmatysi- pasidalink 4u.gif .
Papildyta:

Labas rytas,

tussha šilką pirkau čia: http://www.audrasfel.../tussah-silkas/

Likau patenkinta kokybe. Labai maloni pardavėja. Už siuntimą reikėjo primokėti 5 lt, nes berods iš Š. Lietuvos miestelio siuntė.
Ėmiau 25 g, bet manau pilnai užtektų ir mažesnio kiekio (kokiem 10 kg muilo), nes reikia labai mažai mažo kuokštelio (jei padauginsit jo, yra rizika, kad šarmas neištirpins viso kiekio ir liks siūlelių, kurie veliasi aplink blenderio peiliukus ir taško muilo masę. Būkit atsargios ir atitinkamai pasiruošiusios tikiai galimybei.
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2011 11 20, 00:17)
Oho,na gal ir as artimesniu metu pribresiu tam procesui.Reiks kazkur daugiau info suzvejuot.O kokia skaiciokle naudojat ir kur kalio sarma gaunat?
Gal zynot ar avsista ji parduoda? Nes kazkada cia skaiciau,kad jo kaip ir neimanoma nusipirkt,tai ir nesukau sau galvos,bet ziu jus jau toli pazengusios siam reikale.
P.S.Aciu Neringa smile.gif

Nėra už ką mirksiukas.gif
Kalio šarmą perku Avsistoje, kitur net neieškau, nes bijau nekokybiško. Pasiskaitinėk apie skysto muilo gamybą, tada jau galėsi ir šampūną konstruoti. Man patinka, nes galiu pasigaminti "putų bazę" visiems reikalams, ir svarbiausia- žinau iš ko ji pagaminta biggrin.gif .
Papildyta:
[quote=joliux2,2011 11 20, 12:15]
[quote=neringa.jn,2011 11 19, 21:28]
Papildyta:

Labas rytas,

tussha šilką pirkau čia: http://www.audrasfel.../tussah-silkas/

Likau patenkinta kokybe. Labai maloni pardavėja. Už siuntimą reikėjo primokėti 5 lt, nes berods iš Š. Lietuvos miestelio siuntė.
Ėmiau 25 g, bet manau pilnai užtektų ir mažesnio kiekio (kokiem 10 kg muilo), nes reikia labai mažai mažo kuokštelio (jei padauginsit jo, yra rizika, kad šarmas neištirpins viso kiekio ir liks siūlelių, kurie veliasi aplink blenderio peiliukus ir taško muilo masę. Būkit atsargios ir atitinkamai pasiruošiusios tikiai galimybei.
[/quote]
Ačiū labai 4u.gif . O įdomu, kur dar galima būtų šilko pluoštą ištirpinti be šarmo g.gif Norėčiau naudoti ir kosmetikoje, gal kas bandė?
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 11 20, 12:37)
Ačiū labai 4u.gif . O įdomu, kur dar galima būtų šilko pluoštą ištirpinti be šarmo g.gif Norėčiau naudoti ir kosmetikoje, gal kas bandė?

Neteko girdėti.
Kosmetikoj naudoja šilko miltelius ir skystą šilką ( yra pirkti AZ)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 20 lapkričio 2011 - 13:14
Pokatak, gal tavo pienas gana riebus, ir riebalams sureagavus su šarmu sutirštėjo. Bet jau matyt sumaišei 4u.gif
Oi, aš visa irgi nerime. Jau išviriau muiliuką super-duper, kad tik netektų tiesiu taikymu į šiukšliadėžę... Pridėjau primakliavojau visko, citrinų tikrų sulčių ir rūgštelės dar jose pratirpinau, šilko miltelių ir siūliuko pakarpiau(ištirpo), užšaldžiau, tada tame mišinyje šarmą ištirpinau. O tada vietoj likusio vandens kiekio kokosų pieną/grietinėlę supyliau, sutirštėjo smarkiai. Bet buvau skaičius kad taip turi būt tai nekreipiau dėmesio, šiaip net didinau vandens kiekį recepte vienu proc., reikėjo daugiau, greit stingo, o norėjau swirlint. Vistiek dalį su trupučiu druskos ir žalio molio pamaišiau, matysis ar liko spalvų perėjimai kai sustings ir susipjaustys... Nu kad tik būtų gerai, niekas neatsiskirtų, tai bus labai malonus muiliukas. Galėjau maišyt trumpiau, bet bijojau kad nesusijungs gerai, matyt nuo kokosų pieno lyg patraukta, kaip išrūgų tokie buvo krisliukai, tai blendiariavau sąžiningai. Dar bandžiau Woad miltelius, turėjo dažyt melsvai, bet man tai žalsva spalva gavosi... Nežinau kaip išverst, augaliniai dažai, parsisiunčiau. Bandžiau jame naminį Ghee sviestuką, pagal soapcalk neblogi visai jo parametrai muilams. Na kaip gaila, kad iškart rezultatas nesimato doh.gif
Bet užtat kvapas (kol neišsivadėjo, bet irgi tikiuos laikysis pakankamai) gavosi super thumbup.gif Saldus, rytietiškas, žiemai toks šildantis ir šviesus - EA 30g.: apelsinų 15, pačiulės 10, gintaro (amber, ) 5 - viską kol ruošiau muilą supyliau ant 10g. irisų miltelių.
Truputį į formeles pyliau, bet kad joms būtų šilta ir muiliukas netrupėtų sudėjau į indų pašildymo stalčiuką, ten pastovi apie 42 laipsnius temperatūra. Bet iš to strioko ir įtampos, gausis-nesigaus, pamiršau papuošt kaip buvau sugalvojus...
Pasistiprinsiu ir virsiu antrą partiją. Išeiginės-tikra šventė biggrin.gif biggrin.gif
Neringa.jn, aš irgi šilką naudoju kosmetikoje iš AZ, geras tas tirpus, o miltelinis nežmoniškai traukia drėgmę, praktiškai reikia atidarei - ir sunaudot, kitaip virsta mase kaip pieniškas irisas (muilui tiko). Nemanau kad verta pačioms tirpint, nekaltame skystyje netirps, nebent eksperimentuot ir tirpint AHA, citrinos rūgštyje ir pan. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 20 lapkričio 2011 - 14:35
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 20, 14:14)
Neteko girdėti.
Kosmetikoj naudoja šilko miltelius ir skystą šilką ( yra pirkti AZ)

Tokius ir aš naudoju, bet galvoju gal išeitų kokį tirpalą pačiai pasigaminti ax.gif
Atsakyti
Pasirodysiu ir aš, kad jau prie kompiuterio laiką leidžiu ax.gif
Muilas "Rytai"- su miros derva ir rytietiškais ea
user posted image
Ožkos pieno
user posted image
Medetkų
user posted image
Citrusinis, dariau su citrinos sultimis, planavau raštus raižyti, bet labai greit kietėti pradėjo- įtariu kad citrinos sultys kaltos, ne pirmą kartą jau taip nutinka
user posted image
Su šilko kokonais
user posted image
Atsakyti