Mano pačios pirmos pirštinaitės
Papildyta:
su šiokiu tokiu reljefiniu rašteliu
Papildyta:
Papildyta:
labai mielos man šios
Papildyta:
storos žieminės
Papildyta:
taip pat storos
Papildyta:
ir dovanėlė švenčių proga
Štai tokios mano megztos pirštinaitės
Labai gražios pirštinės. O tas žiemines iš dvigubo siūlo mezgat? kokių siūlų?
QUOTE(agneciuke @ 2012 10 02, 13:25)
Labai gražios pirštinės. O tas žiemines iš dvigubo siūlo mezgat? kokių siūlų?
Ačiū storas mezgu sudėjusi tris siūlus. Siūlai Pincesė (65% poliakrilas, 35% moheris). Perku Iki parduotuvėje. Vienerioms pirštinėms užtenka trijų matkelių
sveiki, noriu metinukui numegzti prištines. Kažin tokiam kleckinukui su nykštuku daryt ar be? Ir gal kas turit pamatuot kokio ilgio reiktu tokiam mažyliui ( neturiu manakeno tokio )
Gal yra kokia klaipediete, kuri galetu numegzti stilingas ir siltas pirstinaites 2,5metu mazyliui? Prasom i A.Z., jei kas apsiimtumet padet
QUOTE(mamkaa @ 2012 10 01, 11:10)
Ačiū labai už informaciją!
Norėčiau pasitikslinti, o šios katiniškos pirštinės gaunasi su siūle?
QUOTE(IngridaGal @ 2012 10 01, 17:38)
Pereidama nuo vieno virbalo prie kito šiek tiek smarkiau įtemk siūlą, tuomet tarpelio nebus
Mažytės pirštinytės
Mažytės pirštinytės
kAIP tą takelį nykščiui padaryti? Knygoje duota schema, bet man tie rutuliukai nieko nesako. Gal kas nors galėtų paeiliui paaiškinti, kaip ratu mezgant elgtis su ta nykščio vieta, jei noriu ne siūlą įmegzti, o va tokį, kaip foto iš šono padaryti? Ačiū!
QUOTE(IngridaGal @ 2012 10 01, 19:49)
Į pirštines niekada nieko nėra tekę įsiūti, nelabai įsivaizduoju kaip tai reiktų padaryti.. nors aišku nėra nieko neįmanoma..
Kažkada kai maždaug metų vaikui labai šaldavo rankos, tai geriausia rasta išeitis buvo purios vilnonės pirštinės su įsiūtu medvilninio trikotažo pamušalu.
Tiesiog pasiuvau pirštinytę ir įsiuvau į megztą rankomis, sujungdama abiejų riešus.
QUOTE(eling @ 2012 10 12, 21:27)
Ačiū labai už informaciją!
jas galima megzti apvaliai, tiesiog parodyta tokia išklotinė, kad raštas gerai matytųsi abiejų pusių.
Man labai reikia patarimo. Labai gražiai mezgu sau raštuotas pirštines mažai mergaitei, bet žinot, kaip sunku įkišt mažą rankytę į pirštines. O dėl rašto kabo tos siūlų rinkelės. Ką daryti su tuo, kad tie siūlai nekliūtų? Pirštinės ir taip bus šiltos, dvigubų nereikia, medvilninio pamušalo nenoriu, net neįsivaizduoju, kokios medvilnės pamušalas būtų malonus rankai. Pati tokių nesidėčiau. Negi teks atsisakyti raštuotų pirštinių?
QUOTE(Akfak @ 2012 10 19, 13:47)
Man labai reikia patarimo. Labai gražiai mezgu sau raštuotas pirštines mažai mergaitei, bet žinot, kaip sunku įkišt mažą rankytę į pirštines. O dėl rašto kabo tos siūlų rinkelės. Ką daryti su tuo, kad tie siūlai nekliūtų? Pirštinės ir taip bus šiltos, dvigubų nereikia, medvilninio pamušalo nenoriu, net neįsivaizduoju, kokios medvilnės pamušalas būtų malonus rankai. Pati tokių nesidėčiau. Negi teks atsisakyti raštuotų pirštinių?
Megzkit rasta taip,kad laisvas siulas butu pratempiamas ne daugiau kaip per 3akis,tada pirstai neklius.Jei yra ilgesnis tarpelis pagal rasta,tada reikia apvynioti abu siulus viena apie kita kas 3akis ir taip laisvas siulas prisispaus prie mezginio.Labai sunku paaiskinti
Na,sakykim Jums reikia ismegzti 5raudonas akis,o tada tik 1balta aki.Taigi,mezgat 3raudonas,tada baltaji(laisvaji)siula apsukat apie raudona uz mezginio ir toliau mezgat 2raudonasias akis.
As taip visada darau.