QUOTE(melynesne @ 2011 11 15, 20:27)
Suknelės pas mane kaip pagrindas ar viršiju 12vnt. nesu tikra, reikėtų pasiskaičiuoti
kitas dalykas, leidžiu sau jų turėti ne tris, nes nešioju beveik tris sezonus (šaltą vasarą, pavasarį, šiltą rudenį ir dar iki gilios žiemos sluoksniais), todėl norisi turėti daugiau.
Ji turi kažkokio labiau gelsvumo, nors šiaip yra tipo balta, tikrai ne kažkokia geltona
Papildyta:
Tai šiuo atveju taip gaunasi, nes pirkdavau tris spalvas (kažkaip netyčia dar nežinodama, bet jos mano labiausiai mėgstamos), o dabar jau negaliu trijų pilkų turėti, nors viena su marginimu, o kitos dvi skiriasi atspalviais.
Juodos kaip ir neįskaičiuoju į tas tris, čia kaip ketvirta, kurios nereik derinti ir kažkokią dalį bent jau 20% vistiek turiu ir turėsiu
kažkaip susipainiojot
tokio garderobo formavimo pagrindas - prieš sezoną išsitrauki visus rūbus iš spintos, palovio ar dar kur gali būti užslėptų gerybių ir susidėlioti ką su kuo ir kaip nešiosit, ko trūksta... ko nebenešiosit...
tada jau aiškiau būtų kiek tų suknelių reikia. Aišku galima devėti suknelę kaip palaidinę ar sijoną... bet vis tiek reik pasižiūrėt visus derinius. Tarkim imat vasarinę suknelę ir dėvit kaip sijoną viršuje su megztuku - vadinasi suknelė eina vietoje sijono... suknelė gali eiti vietoje tunikos, palaidinės ir t.t. bet vis tiek turėtų likti pagrindinės trys spalvos arba suknelė lieka bazinės spalvos (kažkada minėjau kad visi tipai turi vadinamas bazines spalvas kurios dažniausiai naudojamos kostiumėliams). Bet tada nematau tikslo pirkti tiek suknelių... gaunas variantas perki tris vienodas ir mažiau lakstyt ieškant reik... arba jos skirtingos šilumos, tada eina skirtingam sezonui (nors man nesuvokiama kaip galima vilnonę ar kokią kitą storą suknelę devėt vasara arba pakankamai ploną vilkėt prie storų pėtkelnių ar storesnių kelnių). Jei jos visos vidutinio plonumo ar šiltumo - vėlgi nebeaišku kam tiek jų.
penkias spalvas tarpusavyje suderinti yra menas, net jei jos pakankamai derinamos. Suderinti galima aišku, bet ... jei tokios pat spalvos palaidinė derės prie keturių spalvų, tai kelnės gali ir nebetikti... o dar su mūsų parduotuvių apšvietimų labai lengva prašaut su atspalviu... ir guli spintoje rūbas kurį nežinia kada ir prie ko dėvėsit. Todėl ir apsiribojama trimis spalvomis.
juodą reikia derinti
ir ji įsiskaičiuoja prie spalvų... pas mane juoda (soft black) eina kaip bazinė šaltojo sezono (aš dėl permainingų orų skirstyt nusprendžiau į šaltąjį ir šiltąjį) garderobo spalva. Iškart atkrito visi tamsiai mėlyni (tokia labai tamsi, juodos alternatyva) vasariniai rūbai, kadangi nedera man jie su juoda
o pilki parkeliavo į šaltąjį sezoną.
pieno balta tokia ne pageltonavus, o sakyčiau pamėlus... š su pavadinimais pas mus LT... Man sunku su tom baltom išvis, kažkokia nederinama ji
Jei ta gelsvai balta šilta tai derinama išskirtinai su šilto atspalvio spalvom, kitaip atrodo purvina ir tiek... kaip ir vasaros paletės baltos išskirtinai derinamos tik su vasaros paletės spalvomis, net tos šaltos bendros su žiema spalvos atkrenta... tame tarpe ir juoda