Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(dontstop @ 2011 11 21, 19:02)
Sportui vasarą: bridžai, maikutės (trumpom rankovėm, benrankovės, ant petnešėlių ir pan); rudeniui/pavasariui: ilgos kelnės, ilgarankovės maikės, bliuzonai; žiemai: slidininko kelnės, striukė, šiltas bliuzonas su pūkeliu.
Atitinkamai vakariniai apdarai. Vasarai: puošnios atviros maikutės, balta plonytė peršviečiama suknelė ant petnešėlių; rudeniui/pavasariui: puošni suknelė ilgomis rankovėmis, kelios puošnios palaidinės ilgomis rankovėmis; žiemai: keli puošnūs megztukai su kailiukais, nėriniais, atlaso detalėmis - tinka ir į darželio šventę  smile.gif

Sportui vasarą irgi kartais reikia bliuzono, ir su ilgom kelnėm nėra kažkokio super didesnio šiltumo, rudeniui labai gali atitarnauti maikė + bliuzonas ir ekonomiška, ir praktiška, kai labai sukaitus gali nusirengti, žiemą vėl tas pats (išskyrus lauką). Mano pirmoji kapsulė - sporto, dėl spalvų "derinimosi" yra spragų, nes tiesiog surinkau turimus rūbus ir nusprendžiau sunešioti, ateityje keičiant kažkurį daiktą po truputį koreguosiu spalvas, bet pati rūbų esmė manau išliks:
Juodos ilgos kelnės
Pilkos ilgos kelnės
Juodi sportiniai bridžai
Rudi sportiniai bridžai
Tamsiai žalias nesusagstomas bliuzonas
Pilkas bliuzonas su užtrauktuku
Avietinė maikė trumpomis rankovėmis
Juoda maikė trumpomis rankovėmis
Pilka maikė be rankovių
Mėlyna maikė be rankovių
Juodi ir balti sportbačiai
Tikrai išsiversiu bet kokiu metu, vasarą galima mūvėti tiek trumpas, tiek ilgas kelnes (ai dar sportinius šortus įtraukti žadu, gal vietoj vienų bridžų tada cool.gif ), visas maikutes + kartais prireikia bliuzono (būna vėsių dienų), rudenį/pavasarį maikė + bliuzonas, patalpoje tiek ilgos, tiek trumpos kelnės, lauke ilgų dviejų vistiek pilnai užtenka, žiemą lauke nesportuoju, bet viduje ilgų ir maikių + bliuzonų vėl užtenka ax.gif
Vakarinių rūbų niekaip neįsivaizduoju megztų schmoll.gif pavasariui/rudeniui/žiemai nebūtinai ilgomis rankovėmis, dažnai tinka tos pačios kokteilinės suknelės ir trumpomis rankovėmis, ir suknelė + borelo/atitinkami švarkeliai/šalikėliai/skraistės ir t.t. Nors dar čia nelygu ką jūs laikote vakariniu, aš vakariniu laikau tik tuos tikrai vakarinius ir kokteilinius rūbus - vestuves, krikštynas, mokyklos laikais būdavo visokie šimtadieniai/išleistuvės ir t.t. ta prasme tokių progų tikrai mažai, bet jiem reikia jau ir tikrai puošnesnės, tikros vakarinės aprangos. Bet manau vistiek geriau kapsulė, negu kaip seniau kiekvienai progai - nauja suknelė. Į visokius gimtadienius ir šiaip giminės/draugų balius namuose/kavinėse, kuklias progas, šventes nemanau, kad yra tinkama minėta vakarinė apranga, gal čia labiau atskira `puošnesnio laisvalaikio` kapsulė g.gif bet ar tokią susidaryti man verta dar nežinau, nes paprastai išsiversdavau su savo laisvalaikio rūbais g.gif
Atsakyti
Aš ir sportinę turiu vieną, nes vasarą vis tiek su aerobikos kelnėmis ir maikute, vakarais, jei vėsu, su bliuzonu, o žiemą salėje taip pat. Su šortais pasirodyti bijau biggrin.gif

Vakarinė... Turiu be rankovių, kaip matėte, ir su rankovėmis, kaip matėte, nors medžiaga ta pati, bet neatrodau visai nuoga, kai vėsiau. Nors abi tinka ir žiemą, ir vasarą, priklauso nuo vėsumo, patalpų, aplinkybių. Dar turiu porą tokių pusiau puošnių, žiūrint su kokiais priedais ir aksesuarais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 22 lapkričio 2011 - 00:16
Aš nelabai įsivaizduoju proginių/vakarinių rūbų kapsulės... jei imt tikrai tuos vakarinius rūbus... nes suknelė kaip po tokia jau nebelabai prie ko derinama, akcentai jai dažniausiai labai atspindi mados tendencijas, juos susipirkt iš anksto nematau prasmės. Arba bent jau mano tokia patirtis. Nebent užtinki kažką gero skuduryne už 3 Lt, tada ir spintoje pagulėt gali. Bet vis tiek, nematau jokių derinimo galimybių.
Mano šią vasarą įsigyta suknelė tinka tik labai šiltam orui, jokių galimybių dėvėt nei rudenį, nei pavasarį, nei tuo labiau žiema. Kita suknelę kurią turėjau visai netiko, nes siūta iš veliūro ar kaip ten vadinasi tokia trikotažinė su pukučiu, vasarai - nieko baisiau neįsivaizduoju, nors ji ir trumpom rankovėm... be to ši medžiaga man rods ir iš mados išeina, nors kokią desetka buvo labai tinkama vakarinei suknelei... dar viena suknelė ryškiai jau maža, ne tik moraliai atgyvenusi, devėta tik kartą. Ir neįsivaizduoju kur dar galima eiti su tokiomis suknelėmis be vestuvių, jubiliejų ar krikštynų... į teatrą? nu man juokingai atrodo tos moterys atėjusios su apnuogintais pečiais ir šąlančios mūsuose... tarp žymiai paprasčiau apsirengusios minios, juolab jei tai suknelė labiau vasarai nei žiemai. Sutinku kad yra gan universalių sezoniškumo atžvilgiu suknelių, bet dažniausiai į tokias madam žiūrint prisimenu pasakojimus kaip į Klaipėdą suvažiavusios rusų karininkų žmonos eidavo pasipuošusios į miestą savaitgaliai vilkėdamos naktinius...

"šuninė" kapsulė lotuliukas.gif
kelnes aš pirkau devėtas slidinėjimo, bet ryškiai reikia vėsesnių... Svarstau įsigyt kokias iš turistinių prekių, arba sportines be pašiltinimo... matyt pirksiu dėvėtas, nes nei maximoje, nei kur kitur nieko doro nemačiau... + timpas... galėsiu ir vienas jas devėt, ir po kelnėm. Praitais metais su šunim sušaldavau ir su slidininko kelnėm lotuliukas.gif , tai po apačia maudavausi dar ir timpas. O šiemet netenka po kolkas šalt.

Vasarinės sportinės neturiu, nes visą laisvalaikį praleidžiu sodyboje. Ten kiti rūbai, jū namo net nesivežu ir nederinu jų tarpusavyje. Jei sugalvosiu sportuot tada įsigysiu šiltojo sezono sportinę kapsulę sportavimui patalpoje ir lauke šiltuoju laiku. Ji būtų visai atskira nuo "šaltosios" . Jei sportuojate lauke tik esant šiltam orui, o jam atšalus keliatės į patalpas, tai aišku kad kapsulė viena.

Ir visai nebūtina susipirkinėt iš naujo kapsulės kas sezoną nei vienos. Tiesiog atėjus kitam sezonui viską peržiūri, įvertini, apsisprendi ko norėsi, apsižiūri ko trūksta... jei rūbai ar įvaizdis pabodęs ir leidžia piniginė - keiti kapsulę kardinaliai, nereikalingus kapsulei rūbus kiši kur toliau iki geresnių laikų ar parduodi, ar išmeti, atiduodi... vėlgi individualiai ir susiperki ko trūksta kapsulei. Gali būti kad praėjusių metų ar sezono kapsulę teks papildyti paprasčiausiai nusidėvėjusiais rūbais ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2011 11 21, 22:35)

Vakarinių rūbų niekaip neįsivaizduoju megztų  schmoll.gif  pavasariui/rudeniui/žiemai nebūtinai ilgomis rankovėmis, dažnai tinka tos pačios kokteilinės suknelės ir trumpomis rankovėmis, ir suknelė + borelo/atitinkami švarkeliai/šalikėliai/skraistės ir t.t. Nors dar čia nelygu ką jūs laikote vakariniu, aš vakariniu laikau tik tuos tikrai vakarinius ir kokteilinius rūbus - vestuves, krikštynas, mokyklos laikais būdavo visokie šimtadieniai/išleistuvės ir t.t. ta prasme tokių progų tikrai mažai, bet jiem reikia jau ir tikrai puošnesnės, tikros vakarinės aprangos. Bet manau vistiek geriau kapsulė, negu kaip seniau kiekvienai progai - nauja suknelė. Į visokius gimtadienius ir šiaip giminės/draugų balius namuose/kavinėse, kuklias progas, šventes nemanau, kad yra tinkama minėta vakarinė apranga, gal čia labiau atskira `puošnesnio laisvalaikio` kapsulė  g.gif  bet ar tokią susidaryti man verta dar nežinau, nes paprastai išsiversdavau su savo laisvalaikio rūbais  g.gif

Turbūt kliūna žodis "vakarinis", pakeiskime jį į "puošnus" mirksiukas.gif Mano vakarinių/puošnių rūbų kapsulėje (nors nėra tai kapsulė, iš tikrųjų) yra tokie rūbai, kuriuos galima vilkėti:
naktiniame klube
giminių baliuose
darželio šventėse biggrin.gif
Jei kviestų į vestuves ar krykštinas, reiktų kažką naujo pirkti.

Pavasarį, rudenį ir žiemą man su trumpom rankovėm šalta, išskyrus naktinius klubus, nes, kaip minėjau, pvz darželyje salėje tėra +16 (ir jokių svaigiųjų gėrimų biggrin.gif ), pabandykit išbūti trumpom rankovėm, ar dar geriau, ant šleikučių. Aš rūbų nesluoksniuoju (mane tai storina biggrin.gif ), tai švarkeliai ir bolero ant viršaus atmetami. Plius, mano subjektyvia nuomone, vasarinė suknelė keistai, švelniai tariant, atrodo su žieminiais ilgaauliais ir storom pėdkelnėm unsure.gif

Pailiustruosiu konkrečiais pavyzdžiais, vėliau gal ir savo rūbus pafotkinsiu:

vasarai

user posted image

rudeniui/pavasariui

user posted image

žiemai

user posted image
Papildyta:
QUOTE(melynesne @ 2011 11 21, 22:35)
Mano pirmoji kapsulė - sporto, dėl spalvų "derinimosi" yra spragų, nes tiesiog surinkau turimus rūbus ir nusprendžiau sunešioti, ateityje keičiant kažkurį daiktą po truputį koreguosiu spalvas, bet pati rūbų esmė manau išliks:
Juodos ilgos kelnės
Pilkos ilgos kelnės
Juodi sportiniai bridžai
Rudi sportiniai bridžai
Tamsiai žalias nesusagstomas bliuzonas
Pilkas bliuzonas su užtrauktuku
Avietinė maikė trumpomis rankovėmis
Juoda maikė trumpomis rankovėmis
Pilka maikė be rankovių
Mėlyna maikė be rankovių
Juodi ir balti sportbačiai

Kaip vienai kapsulei - per daug spalvų. Ar tikrai viskas tarpusavy derinasi? Mano akim čia dvi kapsulės (viena su ilgom kelnėm, kita su bridžais). Balti sportbačiai turbūt nedera prie nieko unsure.gif
Atsakyti
man melynesnes sporto kapsulej per daug kelniu smile.gif manau net kasdien sportuojant visiskai uztektu dveju. pati planuoju sporto kapsule is pilka+alyvine+sviesiai zalsva. kol kas i sale einu su zalsvais kedukais su alyvinem juostelem, belekokiom juodom tympem arba nutasytom pilkom kelnem (verkiant reikia keisti jau, bet nerandu kokiu noriu) ir turiu visa kruva maikiu 'ne i tema', kurias reikia sunesiot.

ateityje tai bus:
pilkos arba alyvines ilgos kelnes
pilki arba alyviniai bridzai
tie patys zalsvi/alyviniai kedai
+dar vieni kedai sportui grynai lauke, kol kas neapsisprendziau kokie, ir manau bus ganetinai sudetinga rasti kapsules spalvu :/
pilkos, alyvines, zalsvos maikutes ant petneseliu
greiciausiai pilkas bliuzonas su kapisonu.

ir pvz tokio daikto kaip bliuzonas man apskritai reikia tiktai lauke kol vesiau. sporto salej man jo reiketu atkarpai nuo rubines iki begimo takelio, paskui jau ir su maike karsta nezmoniskai biggrin.gif

o prie to pacio dar galiu papasakot kaip su kedais buvo. pirkau pries pora metu 'parke', ten tuo metu buvo pumos outletas, kur pardavinedavo pavyzdinius rubus. budavo batai moteriski praktiskai vien 38 dydzio, rubai arba xs, arba s. tai man ten rojus buvo biggrin.gif kedus nusipirkau uz 70lt (tuo metu normalioj sporto parduotuvej jie kainavo kazkas apie 240), kelnes uz 30 ir bliuzona uz tiek pat. tik vat kelnes baltos ir dabar biski uzpakalio jau nebesukisu ten, o bliuzonas toks skaisciai oranzinis, o oranzines turbut sita tema perskaicius daugiau gyvenime nebepirksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2011 11 22, 11:18)
man melynesnes sporto kapsulej per daug kelniu smile.gif manau net kasdien sportuojant visiskai uztektu dveju.

Ir aplamai rekomenduojama bet kokiai kapsulei "viršų" turėti 2,5 kartų daugiau, nei "apačių". Pvz: 3 "apačios" (kelnės, džinsai, sijonas), 7 viršūs (3 paladinės, 3 megztiniai, 1 švarkas)
Papildyta:
Dar apie balius darželyje biggrin.gif
Labai aktuali man tema blush2.gif Kitą mėn nusimato 2 baliai: darželinės Kalėdos ir "eglutė" vyro darbovietėje. Ir ten, ir ten reikės atsidėti valandą žiūrint spektaklį. Temperatūra labai žema, darželio +16, darbovietėje dar mažiau. Pernai su megztuku buvo šalta unsure.gif
Kaip galima būtų pasipuošti minimaliomis išlaidomis? unsure.gif Kasdieniai rūbai iš mano garderobo netinka. Pernai pirkau spec komplektą sijonas + megztinis, paskui pardaviau.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 11 22, 09:21)
. Plius, mano subjektyvia nuomone, vasarinė suknelė keistai, švelniai tariant, atrodo su žieminiais ilgaauliais ir storom pėdkelnėm  unsure.gif

Skaiciau, kad si sezona cia trendu trendas vasarine suknele su ilgaaugliais ir ilgesnius kardiganu ant virsaus.

As puosniu rubu neturiu visai, turiu tik juoda verstos odos vakaro rankine doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 11 22, 11:31)

Kaip galima būtų pasipuošti minimaliomis išlaidomis? unsure.gif  Kasdieniai rūbai iš mano garderobo netinka. Pernai pirkau spec komplektą sijonas + megztinis, paskui pardaviau.

Gal apacia pritaikytumet (kelnes ar sijona) is turimu ir tada reiktu puosnaus megztuko, jei sakot, kad megztas pakankamai puosnus sitai progai g.gif Kokio mandresnio modelio, ar su blizgesniu siulu g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 11 22, 12:41)
jei sakot, kad megztas pakankamai puosnus sitai progai g.gif

Įdomų būtų paklausyt nuomonių iš šalies, kas tinka tokiai progai ax.gif
Aš šiokią tokią nuomonę susidariau, kadangi antri metai man šitie renginiai ir pernai mačiau, kaipo kitos mamos apsirengia
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 11 22, 11:49)
Įdomų būtų paklausyt nuomonių iš šalies, kas tinka tokiai progai  ax.gif
Aš šiokią tokią nuomonę susidariau, kadangi antri metai man šitie renginiai ir pernai mačiau, kaipo kitos mamos apsirengia

Siaip idomu jei kokiu pvz ikeltumet, nes man bendrai imant megztas drabuzis nelabai prie puosniu, bet gal isivaizdavimas kitoks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 11 22, 11:31)

Kaip galima būtų pasipuošti minimaliomis išlaidomis? unsure.gif  Kasdieniai rūbai iš mano garderobo netinka. Pernai pirkau spec komplektą sijonas + megztinis, paskui pardaviau.

sakot kasdieniniai netinka? g.gif o jei pvz prie darbinio švarkelio prisiderinti puošnų šilkinį ar kiauraraščio šalį, ilgus kabančius auskarus ar segę (žiūrit ką mėgstat)? g.gif prie ofisinės apačios (sijono), ne ilgaaulius žieminius, o klasikinius aukštakulnius?
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2011 11 22, 11:56)
Siaip idomu jei kokiu pvz ikeltumet, nes man bendrai imant megztas drabuzis nelabai prie puosniu, bet gal isivaizdavimas kitoks rolleyes.gif

prisiminkite Statkevičiaus megztas kolekcijas wink.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2011 11 22, 12:00)
sakot kasdieniniai netinka? g.gif  o jei pvz prie darbinio švarkelio prisiderinti puošnų šilkinį ar kiauraraščio šalį, ilgus kabančius auskarus ar segę (žiūrit ką mėgstat)? g.gif prie ofisinės apačios (sijono), ne ilgaaulius žieminius, o klasikinius aukštakulnius?

Dontstop nemegeja klasikiniu drabuziu smile.gif

Del Statkeviciaus - grazu siaip, kaip kurinys, bet del praktinio panaudojimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 22 lapkričio 2011 - 12:06