Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(melynesne @ 2011 11 21, 17:08)

Šių nepavadinčiau aptemptomis, o vidutinėmis/normaliomis  tongue.gif 
Aš kalbėjau apie aptemptas, pavyzdžiui:
user posted image
Ir panašias, kažkaip stagiai neradau puikių pavyzdžių, vėliau paieškosiu gal  4u.gif

Supratau. Tokio tipo sukneles bent cia pamatai tik (su retom isimtim) ant "paneliu", kurios pakelese nakti dirba, tai kazkaip neatejo i galva biggrin.gif
Nesusisnekejom smile.gif
Atsakyti
labai graziu smutkiu Shana prikele 4u.gif taip visko noretusi, bet man iki pavasario taupymo rezimas. kol kas tik kol buvo maximoj 40proc nuolaida batam/pirstinem/salikam, nusipirkau smutkiu kapsulei 'laisvalaikis su suniu' biggrin.gif tai sakyciau labai liuks isleidau minimalu kieki pinigu- nusipirkau melynus batus su kailiuku, tokie ale snieginiai, su storu raizytu neslidziu padu; melyna su alyvine kepure, alyvines plonas pirstines ir biski ne i tema raudonas pirstines (bet labai siltos su termoizoliaciniu pamusalu, tai neisejo atsilaikyt :/). i ta pacia kapsule dar yra sviesi balta striuke siltesniam orui ir kazkoks ale baklazano-alyvinis zieminis paltas.
dar reikia slidininko kelniu storu ir butu labai faina kur nors gauti termoizoliaciniu apatiniu kelniu/maikiu. gal zinot, kur? g.gif
ir dar norejau paklausti- ar teisybe, kad soft summer tinka ir auksas, ir sidabras?
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2011 11 21, 18:08)
Tai norite pasakyti, kad reikia turėti sporto kapsules kiekvienam sezonui, ir vakarinių rūbų? Kažkaip tada tikrai nesutinku su ekonomiškumu. Šitų sakyčiau pilnai pakanka apskritai vienos sporto kapsulės visiems sezonams ir su vakariniais tas pats.

Laisvalaiko/darbo kiekvienam sezonui po vieną žinoma reikia, bet po dvi ir daugiau... mhh.. tada turbūt ekonomiškiau turėti tą šūsnį rūbų kaip seniau. Nebent tai kapsulytės (labiau tiktų pavadinti derinukai), kur rūbų skaičius tikrai nesiekia 10. nežinau)

Rašydama "sezonas" aš turėjau omeny metų laiką. Aš neturėjau omeny, kad kasmet reikia tas kapsules keisti. Tie patys sportiniai rūbai ar išeiginės suknelės gali tarnauti keletą metų. Gerai, kad Shana mane pataisė smile.gif

Taip, aš manau, kad reikia atskirų sporto rūbų šiltajam ir šaltajam sezonui, tas pats ir su vakariniais rūbais. Tai ne taisyklė, kažkam gal visai nereikia sportinių rūbų (nesportuoja) ar vakarinių (man jų visai nereikėjo nėštumo metu ir 2 metus po gimdymo). Kodėl reikia atskirų - dėl temperatūros skirtumo, oro sąlygų. Man atrodo, kad tai akivaizdu ax.gif Vienokios suknelės prireiks vasarą pasipuošti per vestuves, kai lauke +30, kitokios - pvz per vaiko Kalėdų šventę darželyje, kuri vyks patalpoje prie +16. Analogiškai ir su sportais, atviresni ir plonesni rūbai vasarą, šiltesni ir uždaresni rūbai žiemą, kas ypač aktualu sportuojantiems lauke.

Pradžiai užtenka ir po vieną. Toliau - pagal galimybes. Mano ir kitų šios temos narių patirtis rodo, kad toks (kapsulinis) metodas visgi ekonomiškesnis už padriką pirkimą, net jei kapsulių daug, ir tai kapsulės, o ne deriniai smile.gif
Atsakyti
Dominica, o Maximoje kelnių neužmatėt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2011 11 21, 18:23)
kol buvo maximoj 40proc nuolaida batam/pirstinem/salikam, nusipirkau smutkiu kapsulei

Aš nusipirkau dirbtino kailio kepurę už 15 lt. Perėjus Akropolį tik Maxėj radau nesišeriančią wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(_asamaM @ 2011 11 21, 17:31)
Dominica, o Maximoje kelnių neužmatėt?  smile.gif

po teisybei, tai nelabai ir ziurejau.. norisi geru ir kokybisku, bet tokiom dabar pinigu nera, tai nebent sausi per ispardavimus. o maximos kokybei as turiu isankstini labai neigiama nusistatyma biggrin.gif nors tie batai, kuriuos pirkau- nu nezinau, pirkdama dar suabejojau, ar nebus cia ir vienas, ir antras batas kairei kojai, nes tokie truputi kreivoki atrode, dabar nesiojant desines kojos pirstai ciut ciut remiasi i bato prieki. bet funkcija savo atlieka super, dresuroj dvi valandas isstovejau nieko nenusalus, o buvau net ne su vilnone kojine smile.gif kai tuo tarpu dar pries pora savaiciu trindavausi aikstelej su panesiotais zieminiais odiniais batais su tikru kailiu- ir ka as zinau, po pusvalandzio lauke jau imdavo dantys kalenti. taip kad skaitau uz 40lt pirkinys tikrai pavyko smile.gif) jei uzmatysit kur geru kelniu tokiam paciam tikslui- duokit zinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 11 21, 17:30)

Pradžiai užtenka ir po vieną. Toliau - pagal galimybes. Mano ir kitų šios temos narių patirtis rodo, kad toks (kapsulinis) metodas visgi ekonomiškesnis už padriką pirkimą, net jei kapsulių daug, ir tai kapsulės, o ne deriniai  smile.gif

drinks_cheers.gif
Manau kiekvienas turi savo individualias bedas ir problemas su garderobu komplektavimu. Bet esme tame, kad kiekviena turbut turim/turejom rubu, kurie kaip ir geri o kazkodel nenesiojami. Mane labai pagyde, ir manau ateity del to ekonomiskuma pajusiu - garderoba perkraciau, atsikraciau daiktu kurie buvo kaip ir geri, bet nelipo, nebuvo nesiojami (dazniausiai visgi nebuvo su kuo nesioti ar man netiko, del to kabojo sone). Dabar pvz sestadieni pirkau megztuka ir is kart mintyse primeciau - desiuos su tuo, tuo ir tuo, labai graziai ziuresis su turimu pakabuku ir tt. Taip pat ismokau susilaikyti nuo ispardavimu, kai pamatau superdaikta uz superkaina ir nusiperku, nors jis pvz kokios nors spalvos, kuri su niekuo mane spintoje nesiderina rolleyes.gif
as ekonomiskuma matau tame, kad susidelioja viskas, galvoje ir spintoje biggrin.gif , ir supranti ko tau reikia ir kiek tau reikia rolleyes.gif
Atsakyti
Galiu surašyti, ko mane išmokė 2 metai, praleisti temoje:

nustojau kiekvienam reikšmingesniam atvejui pirkti po atskirą rūbą - dabar, kai išpuola proga pasipuošti, priderinu kažką iš turimų;

nustojau pirkti per išpardavimus vis tuos pačius tipiškus rūbus. Kaip pvz, turėjau silpnybę džinsiniams sijonams ir vis juos pirkdavau, o senus (paprastai kelis kartus segėtus) išparduodavau. Aplinkiniai net nepastebėdavo, kai įsigydavau naują sijoną, nes jis būdavo analogiškas senajam; tas pats su bliuzonais, treninginėm ir laisvalaikio kelnėm, maikėm;

pagaliau pasveikau nuo meilės oranžinei spalvai biggrin.gif Visą gyvenimą žinojau, kad man netinka, bet blush2.gif

prisijaukinau kai kuriuos aksesuarus, o būtent: šalikus ir šalikėlius, galvos apdangalus, pirštines, diržus;

daug geriau parenku rūbus pagal figūros ypatumus, mažiau nepataikymų (nepataikymai paprastai pasimato vėliau nuotraukose)

gydausi nuo ligos keisti visus rūbus kas sezoną. Jau ištempiu 2 - 3 sezonus su tais pačiais rūbais (išskyrus pavienius madingų rūbų atvejus)

Visumoj išlaidos rūbams gerokai sumažėjo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 11 21, 17:12)
Supratau. Tokio tipo sukneles bent cia pamatai tik (su retom isimtim) ant "paneliu", kurios pakelese nakti dirba, tai kazkaip neatejo i galva biggrin.gif
Nesusisnekejom smile.gif

Ši man nepatinka, bet ilgesnės ir truputį kitokių modelių gražu, tik va jau reikia figūros tongue.gif aš prie saviškės kelias prisitaikiau panašias, tai va dėl tokių mano vyrai varvina seiles.

QUOTE(dontstop @ 2011 11 21, 17:30)
Rašydama "sezonas" aš turėjau omeny metų laiką. Aš neturėjau omeny, kad kasmet reikia tas kapsules keisti. Tie patys sportiniai rūbai ar išeiginės suknelės gali tarnauti keletą metų. Gerai, kad Shana mane pataisė  smile.gif

Tai supratau, kad turėjote omeny, kad reikia sporto kapsulės vasarai, pavasariui, žiemai ir rudeniui kiekvienos skirtingos. Bet nebent galiotų sportuojantiems lauke, nes šiaip nelabai įsivaizduoju ką jau tokio skirtingo pasirinksi. Iš esmės visi tie treningai vienodi, o maikutė ir bliuzonas visiems sezonams vistiek reikalingi. Gaunasi tas pats. grįžus pabandysiu sudėlioti savo sporto kapsulę (visiems metams) ir parodyti. Į vakarinę kapsulę taip pat įtraukiau visokio pobūdžio, ta prasme puošnesni švarkeliai, skirtingos suknelės ir panašiai. Nes ir šaltą vasarą gali tekti užsidėti kažką uždaresnio, o žiemą į kažkokį jau tikrai vakarinį balių vistiek neisi su storom pėdkelnėm ir megztiniais g.gif Na šiuo atveju aš vaiko darželio balių priskirčiau prie labiau gražiausių laisvailaikio rūbų, negu prie vakarinių, nes išsipusčiusi vakarinėm suknelėm tikrai ten neičiau išsiskirti iš minios.
g.gif

QUOTE(Shana @ 2011 11 21, 17:44)
drinks_cheers.gif
Manau kiekvienas turi savo individualias bedas ir problemas su garderobu komplektavimu. Bet esme tame, kad kiekviena turbut turim/turejom rubu, kurie kaip ir geri o kazkodel nenesiojami.

Tikrai turiu tokių biggrin.gif bet jie guli nebūtinai todėl, kad prie nelabai kažko tinka, pas mane daug yra ir tokių, kurie grįžus namo kažkodėl pasidaro man nebegražūs biggrin.gif arba vieną suknelę dar dabar atsimenu. Nusipirkau už 200Lt, nu nesveikai ji man graži buvo, kvailė tiek sumokėjau kaip norėjau, užsidėjau, o tuometinis draugas sako: "kur čia taip pasipuošei" ir viskas.. suknelė nukeliavo į spintos gilumą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2011 11 21, 19:47)

Tai supratau, kad turėjote omeny, kad reikia sporto kapsulės vasarai, pavasariui, žiemai ir rudeniui kiekvienos skirtingos. Bet nebent galiotų sportuojantiems lauke, nes šiaip nelabai įsivaizduoju ką jau tokio skirtingo pasirinksi. Iš esmės visi tie treningai vienodi, o maikutė ir bliuzonas visiems sezonams vistiek reikalingi. Gaunasi tas pats. grįžus pabandysiu sudėlioti savo sporto kapsulę (visiems metams) ir parodyti. Į vakarinę kapsulę taip pat įtraukiau visokio pobūdžio, ta prasme puošnesni švarkeliai, skirtingos suknelės ir panašiai. Nes ir šaltą vasarą gali tekti užsidėti kažką uždaresnio, o žiemą į kažkokį jau tikrai vakarinį balių vistiek neisi su storom pėdkelnėm ir megztiniais  g.gif  Na šiuo atveju aš vaiko darželio balių priskirčiau prie labiau gražiausių laisvailaikio rūbų, negu prie vakarinių, nes išsipusčiusi vakarinėm suknelėm tikrai ten neičiau išsiskirti iš minios.

Dar apie sezonus. Visos skirtingai skaičiuojam sezonus. Kažkas skiria 4 sezonus metuose (vasara, ruduo, žiema, pavasaris), kažkas du (šiltasis, šaltasis), aš asmeniškai tris (vasara, žiema, ruduo/pavasaris).
Pagal tai ir kapsulių kiekis. Sportui vasarą: bridžai, maikutės (trumpom rankovėm, benrankovės, ant petnešėlių ir pan); rudeniui/pavasariui: ilgos kelnės, ilgarankovės maikės, bliuzonai; žiemai: slidininko kelnės, striukė, šiltas bliuzonas su pūkeliu.
Atitinkamai vakariniai apdarai. Vasarai: puošnios atviros maikutės, balta plonytė peršviečiama suknelė ant petnešėlių; rudeniui/pavasariui: puošni suknelė ilgomis rankovėmis, kelios puošnios palaidinės ilgomis rankovėmis; žiemai: keli puošnūs megztukai su kailiukais, nėriniais, atlaso detalėmis - tinka ir į darželio šventę smile.gif Mano laisvalaikio rūbai sportiniai, netinka net darželiui, kur iš esmės nereikia labai puoštis smile.gif
Atsakyti
labai idomi informacija apie spalvinius tipus.
save priskirciau soft summer tipazui. Idomiausia tai, jog pasinagrinejusi spalvu palete ir savo garderoba bei dekoratyvinio makiazo spalvytes apsidziaugiau - visa gyvenima intuityviai pirkau butent tas "tinkancias" spalvas!
o rubus be jokiu problemu susidejau i kelias kapsules, kadangi kaip minejau spalvos pagal palete atitinka, tai tik susigalvoti deriniu reikia ivairiu su rubais, kad ryte nereiketu ilgai sukti galvos, KA CIA RENGTIS biggrin.gif pasizaisiu su polyvore.com derindama virtualiai rolleyes.gif

tik, nors ir mano spalvineje paleteje nera juodos spalvos, jos neisbrauksiu, paziurejau kad derinyje su viena is mano sezono tipo spalvu, visviena graziai atrodo. aisku, kai apsirengiu vien tik pagal paletes spalvas, atrodau geriausiai bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2011 11 21, 17:39)
jei uzmatysit kur geru kelniu tokiam paciam tikslui- duokit zinot  4u.gif

Aš tai SM slidinėjimo temoj dėvėtas nusipirkau, ir striukę ax.gif Kad paslidinėja žmonės savaitę ir parduoda pigiai tikrai gerus daiktus thumbup.gif

QUOTE(Shana @ 2011 11 21, 17:44)
as ekonomiskuma matau tame, kad susidelioja viskas, galvoje ir spintoje biggrin.gif , ir supranti ko tau reikia ir kiek tau reikia rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Aš kažkaip sugebėdavau iki šiol susipirkti rūbus taip, kad jie visi tarpusavyje nederėdavo lotuliukas.gif
Atsakyti