Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

Radau čia tokį labai paprastai užrašytą blogą - levandų sėjimas, atrodo viskas lyg ir teisingai kiek esu skaičiusi internete apie sėjimą. Kadangi mano pačios sėklos (visas sėklų pakelis) jau pora dienų šaldiklyje guli, rytoj sėti ketinu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 14 vasario 2013 - 18:54
QUOTE(Eiryn @ 2013 02 14, 18:53)

Mano ten ta rašliava, kurią dar tobulint reikia blush2.gif Paminėjau, kad pakelį galima laikyti šaldytuve, bet nevisom pasiseka kiek teko pernai atsiliepimų skaityti- vienos džiaugėsi, o kitos buvo nusivylusios g.gif Mano mėgstamiausias būdas- laikyti drėgnoje medžiagoje šaldytuve- pasitesino tiek su levandėlėmis tiek su braškėmis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 14, 20:00)
Mano ten ta rašliava, kurią dar tobulint reikia  blush2.gif Paminėjau, kad pakelį galima laikyti šaldytuve, bet nevisom pasiseka kiek teko pernai atsiliepimų skaityti- vienos džiaugėsi, o kitos buvo nusivylusios  g.gif Mano mėgstamiausias būdas- laikyti drėgnoje medžiagoje šaldytuve- pasitesino tiek su levandėlėmis tiek su braškėmis  smile.gif

Čia jūsų? google radau bigsmile.gif Oj kaip faina, bet taip paprastai nuoširdžiai svarbiausia aiškiai suprantamai parašyta thumbup.gif Man patiko, ir kitus straipsnelius paskaičiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 14 vasario 2013 - 19:03
QUOTE(Eiryn @ 2013 02 14, 19:02)
Čia jūsų? google radau bigsmile.gif Oj kaip faina, bet taip paprastai nuoširdžiai svarbiausia aiškiai suprantamai parašyta  thumbup.gif Man patiko, ir kitus straipsnelius paskaičiau  4u.gif

Ačiū ačiū blush2.gif Vyras paskatino rašyti, atsibodo matyt, kad jam zyziu galvą apie augalus. Beto ir draugai vis konsultacijų prašo, tai gal kam naudinga ta rašliava nors truputį bus ax.gif

Kovo pradžioje žadu pabarstyti sėklytes lauke, nutaikysiu kai nutirps kažkiek sniegas ten kur noriu pasisėti- išbandysiu dar ir šį būdą, turiu pakelį levandų iš kažkur atklydusį biggrin.gif Ant palangių šiemet vietos manau nebebus levandų daigeliams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 14 vasario 2013 - 19:23
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 14, 20:19)
Kovo pradžioje žadu pabarstyti sėklytes lauke

Šaunuolė, aš labai palaikau drinks_cheers.gif Štai man pravertė irgi drinks_cheers.gif

Pagalvojau ir aš, kad būtų įdomu pasisėti lauke iškart, juo labiau pas mane ta vieta kur vėliau jos augs jau paruošta, ir nutirpusi dabar, dieną išvis lauke šilta, ten pietinė pusė, manau nesunkiai porą centimetrų į žemę padaryčiau duobukes. Bet kad būtinai man reikia šiais metais užsisodinti ten, na tas būtinai tai reiškia būtinai noriu biggrin.gif Tai sėsiu į ką nors labai plataus, nes pažiūrėjau kad sėklyčių daug, tam kad nereiktų iškart išpikiuot susisėsiu plačiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jei tikrai reikia levandėlių gal geriau pavargti ir sėti kambaryje g.gif Aš tai labiau dėl eksperimento sėsiu, išdygs- gerai, nedygs- nereikia blush2.gif
Atsakyti
labai isbandytas ir pasiteisines variantas.

sejau pernai (tiksliau jau uzpernai gaunasi g.gif ) gruodzio menesi tiesiai laukan. pabarsciau seklytes, pamakalavau pirstuku zemes ir baigta. tada pavasari laukiau... labai ilgai laukti reikia ir svarbu nesusigundyti paknaisioti:) bet jau kaip sudygo tai sudygo doh.gif visus kaimynus apdalinau, o keli krumeliai praeita vasara jau zydejo cool.gif taip kad labai apsimoka jas tiesiog zemen subert ir pavasari laukti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanda_zydi: 14 vasario 2013 - 20:55
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 02 14, 16:33)
Visai greit sudygo. Papasakokit, kaip sėjote- ar prieš tai šaldėt ar mirkėt? Prie kokios temperatūros dygo?
Pernai buvau pasisėjusi paprastai, tiesiai į žemę, tai labai ilgai dygo. Bet ir tai, iš viso pakelio gal tik 4 tesugebėjo išlysti doh.gif Šiemet vėl bandysiu, tik šįkart pašaldysiu. Pakelis jau šaldytuve laukia.

nei saldziau, nei mirkiau, paberiau ant zemes, ispaudziau, ir tiek:) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 15 vasario 2013 - 12:21
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 02 14, 22:52)
labai isbandytas ir pasiteisines variantas.

sejau pernai (tiksliau jau uzpernai gaunasi g.gif ) gruodzio menesi tiesiai laukan. pabarsciau seklytes, pamakalavau pirstuku zemes ir baigta. tada pavasari laukiau... labai ilgai laukti reikia ir svarbu nesusigundyti paknaisioti:) bet jau kaip sudygo tai sudygo doh.gif  visus kaimynus apdalinau, o keli krumeliai praeita vasara jau zydejo cool.gif  taip kad labai apsimoka jas tiesiog zemen subert ir pavasari laukti thumbup.gif

Šis variantas man patinka, mažiausiai vargo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2013 02 15, 13:21)
nei saldziau, nei mirkiau, paberiau ant zemes, ispaudziau, ir tiek:) smile.gif

ačiū, o laikėt ant palangės ar ant radiatoriaus?
Atsakyti
O sėklų kur galima nusipirkti?

Kad gražiai atrodytų eilė levandų kas kiek cm reiktų jas susodinti?
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 02 15, 16:42)
O sėklų kur galima nusipirkti?

Kad gražiai atrodytų eilė levandų kas kiek cm reiktų jas susodinti?

Sėklų parduotuvėse, bet pasirinkimas tai menkas, tiksliau visiškai jokio. Viena ir ta pati rūšis.

Paskaitykite ankstesnius puslapius. Kažkuri iš mamyčių rekomendavo sodinti kas 50 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 15 vasario 2013 - 15:07