Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

QUOTE(*Komilfo* @ 2013 02 09, 11:03)
o aš  blush2.gif  savų net nenukarpiau kai nužydėjo,viskas taip ir liko  blush2.gif tai labai jau nerimauju ar jos išgyvens  ax.gif

nenukarpyti žiedai tikrai neturi jokios įtakos ar išgyvens ar ne, bet už tai prisisėti turėtų jų nemažai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2013 01 31, 16:50)
Dekui visoms, kurios pasidalino patirtimi apie ju auginima. Bandysiu taikyti Liurdos daiginimo metoda, tik norejau pasiklausti del zemiu. Kokias zemes labiau megsta levandos? As bandysiu auginti vazone.

Del lauko augalu auginimo vazonuose nieko negaliu patarti, nes visi mano bandymai buvo nesekmingi doh.gif Jei jau labai norisi, tai bent jau augalui reikia kuo tinkamesnes salygas sudaryti, o ispraudus i maza vazona, tai nieko gero is jo nesitikekit, vis gi levanda yra PUSKRUMIS smile.gif As tik su Hortenzijom-vazonais-rusiais vargstu, bet ju grozis ir ziedai viska kompensuoja wub.gif wub.gif
Levandom reikia lengvos, pralaidzios zemes, ne durpes ir ne molio, nes ziema jos dazniausiai nusala del uzmirkimo ir uzsistovejusio vandens.
Levandas sejau i daiginimo zeme, o persodinant i lauka su smeliu darzo zeme permaisau. Pietineje namo puseje, netoli pamato po statybu uzsiliko smelio/zvyrio, tai tik siek tiek ta vieta pagerinau darzo zeme ir susodinau. Auga ir bujoje 5 metus, nei kasineju, nei dangstau... Egliu aplink neuztektu, kad visa savo levandyna uzdangstyti biggrin.gif Gal keli krumai per visus tuos metus ir yra issale. Bet niekad niekad neskubekit pavasari "nurasyti" krumelio, reikia duoti daugiau laiko ir tikrai net ir patys neisvaizdziausi atsigauna wub.gif

QUOTE(natariuxi @ 2013 02 09, 10:59)
paprastos, kazkaip pabijojau, kad neisziemos, nes kazkur skaiciau, jog Lietuvoje jas ziemoti reik inesti. Bet siemet jas tikrai paliksiu ziemoti, tiesiog apdengsiu  ax.gif

Naturali atranka visur egzistuoja smile.gif bet tikrai nereikia taip vargti. LT gali agti ir ziemoti augustofilia rusis, visokiu ziemu buna, tikrai neimanoma visko issaugoti, jei jau labai labai salta bus. Su dangstymu irgi atsargiai - gali sususti po sakom...

QUOTE(erika_daug @ 2013 02 09, 11:11)
Esu idėjusi sėklasį šaldytuva, kad stratifikuotųsi, tai vieną išėmiau ir pasėjau pabandymui ir ta viena po kelių dienų jau išdygo doh.gif . nežinau, ką su kitomis daryti, ar dar laikyti šaldytuve, sėti bijau, kad nebūtų per anksti. Ką žinovės patartų? 4u.gif

Man rodos per anksti dar. Nei saules, nei silumos nera pakankamai, sudygs, isstyps ir supus... Seciau kovo gale-balandzio pradzioje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2013 02 09, 11:55)
nenukarpyti žiedai tikrai neturi jokios įtakos ar išgyvens ar ne, bet už tai prisisėti turėtų jų nemažai  biggrin.gif

thumbup.gif jeigu taip ir bus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, levandų draugės smile.gif porą metų bute auginau vieną krūmelį nupiepusį balkone, o praėjusiaismetais persikrausčius į namą apėmė levandų manija: prisiskaičiusi, kad jos labai nedygsta, pasisėjau tris pakelius. ir šiuo metu turiu jų apie šimtą. pirmametės, apie 20cm "ūgio", susodinau pievoje po tris į ilgą eilę, dabar laukiu žydėjimo ir svajoju apie vaizdą kaip Pranzūzijoje smile.gif)) negana to, dar ir namie palei tvorą "užsivariau"..

kadangi man tokio kiekio gerokai per daug, galvoju, gal kuri norėtų įsigyti? jau paaugintos, nereikės pačioms sėti..
Atsakyti
Laba diena, smagu skaityti ir suzinoti jusu patirti. Siais metais ir as "susirgau" levandomis - turiu ir pasisejusi, ir nusipirkusi Maximoj. Pries savaite nuo maksimines nuskabiau grazius galiukus, sukisau i loveli, vis dar puikiausiai stovi. Gal galetumet pasidalinti patirtimi, ar kas bandete priauginti sakneles daigeliams, ar as cia kvailystem uzsiimu? g.gif
Atsakyti
esu skaičiusi kad reikia ne nuskabytas kišti į žemę, o tiesiog prismeigti šakelę ir kai išleis šakneles tada atskirti nuo augalo ir pasodinti atskirai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pedyte @ 2013 02 10, 18:45)
kadangi man tokio kiekio gerokai per daug, galvoju, gal kuri norėtų įsigyti? jau paaugintos, nereikės pačioms sėti..
Kokios spalvos žiedai?
Atsakyti
Mnao levandos jau leidzia sakneles:)
Atsakyti
Sveikutes
Noriu LEVANDU ir as biggrin.gif
Kaip manot, ar verta balkone 5 aukste jas laikyti? Na ar vejas nenudraskys ir panasiai, nes kazkaip uzsimaniau ju kvapo ir ziedu biggrin.gif
Tiesa maciau MAXIMOJ yra pirkti vazonelyje po 7.99 lygtais, kazin kaip reiktu tada i loveli set, ar dideli tarpai turi but, ar neskurs jos ten?
Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Auginti balkone galima viską, bet augalai, o ypač levandos, vazonuose vargsta. Paskaityk ankstesniuose puslapiuose yra prirašyta atsiliepimų apie levandų auginimą vazonuose. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauko gėlė @ 2013 02 02, 15:25)
Mano irgi dar gyva, bet bijau, kad nebūtų taip - kai ateis laikas eiti į lauką numirs  verysad.gif

TIKĖKIMĖS. KAD BUS GYVOS MŪSŲ LEVANDIKĖS.
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2013 02 12, 12:32)
Mnao levandos jau leidzia  sakneles:)

Visai greit sudygo. Papasakokit, kaip sėjote- ar prieš tai šaldėt ar mirkėt? Prie kokios temperatūros dygo?
Pernai buvau pasisėjusi paprastai, tiesiai į žemę, tai labai ilgai dygo. Bet ir tai, iš viso pakelio gal tik 4 tesugebėjo išlysti doh.gif Šiemet vėl bandysiu, tik šįkart pašaldysiu. Pakelis jau šaldytuve laukia.
Atsakyti