QUOTE(Mopsyte @ 2013 01 31, 16:50)
Dekui visoms, kurios pasidalino patirtimi apie ju auginima. Bandysiu taikyti Liurdos daiginimo metoda, tik norejau pasiklausti del zemiu. Kokias zemes labiau megsta levandos? As bandysiu auginti vazone.
Del lauko augalu auginimo vazonuose nieko negaliu patarti, nes visi mano bandymai buvo nesekmingi
Jei jau labai norisi, tai bent jau augalui reikia kuo tinkamesnes salygas sudaryti, o ispraudus i maza vazona, tai nieko gero is jo nesitikekit, vis gi levanda yra PUSKRUMIS
As tik su Hortenzijom-vazonais-rusiais vargstu, bet ju grozis ir ziedai viska kompensuoja
Levandom reikia lengvos, pralaidzios zemes, ne durpes ir ne molio, nes ziema jos dazniausiai nusala del uzmirkimo ir uzsistovejusio vandens.
Levandas sejau i daiginimo zeme, o persodinant i lauka su smeliu darzo zeme permaisau. Pietineje namo puseje, netoli pamato po statybu uzsiliko smelio/zvyrio, tai tik siek tiek ta vieta pagerinau darzo zeme ir susodinau. Auga ir bujoje 5 metus, nei kasineju, nei dangstau... Egliu aplink neuztektu, kad visa savo levandyna uzdangstyti
Gal keli krumai per visus tuos metus ir yra issale. Bet niekad niekad neskubekit pavasari "nurasyti" krumelio, reikia duoti daugiau laiko ir tikrai net ir patys neisvaizdziausi atsigauna
QUOTE(natariuxi @ 2013 02 09, 10:59)
paprastos, kazkaip pabijojau, kad neisziemos, nes kazkur skaiciau, jog Lietuvoje jas ziemoti reik inesti. Bet siemet jas tikrai paliksiu ziemoti, tiesiog apdengsiu
Naturali atranka visur egzistuoja
bet tikrai nereikia taip vargti. LT gali agti ir ziemoti augustofilia rusis, visokiu ziemu buna, tikrai neimanoma visko issaugoti, jei jau labai labai salta bus. Su dangstymu irgi atsargiai - gali sususti po sakom...
QUOTE(erika_daug @ 2013 02 09, 11:11)
Esu idėjusi sėklasį šaldytuva, kad stratifikuotųsi, tai vieną išėmiau ir pasėjau pabandymui ir ta viena po kelių dienų jau išdygo
. nežinau, ką su kitomis daryti, ar dar laikyti šaldytuve, sėti bijau, kad nebūtų per anksti. Ką žinovės patartų?
Man rodos per anksti dar. Nei saules, nei silumos nera pakankamai, sudygs, isstyps ir supus... Seciau kovo gale-balandzio pradzioje