ar jas reikia žiemai nukirpti
maniškės dar labai gražios
QUOTE(eglaite2 @ 2012 10 12, 18:53)
Sveikos, levandu myletojos .
Turiu klausimeli - ar levandu pagalvelems gaminti tinka tik levandu ziedai ar galima deti ir lapelius? Mastau, kur reikia lapukus panaudot, nes gaila ismest, o kur skaiciau, tai visur raso tik kaip levandu ziedelius panaudot .
Turiu klausimeli - ar levandu pagalvelems gaminti tinka tik levandu ziedai ar galima deti ir lapelius? Mastau, kur reikia lapukus panaudot, nes gaila ismest, o kur skaiciau, tai visur raso tik kaip levandu ziedelius panaudot .
O kodėl gi turėtų netikti? Lapeliai irgi kvepia - pagalvėlėms tai tikrai tinka.. Aš ir kosmetikai, ir arbatoms naudoju visas šakeles, su lapeliais. Na, manau gal žiedus vienus naudojant kvapas gaunasi švelnesnis, "grynesnis" bet čia jau skonio reikalas...
Papildyta:
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 10 12, 22:15)
Aš apkarpau viršūnes jau vėliau, kai šalnos prasideda
Aš formuosiu levandas pavasari, palikdama apie 10cm aukščio
O aš šiandien apkirpau, nes laabai jau megstu levandų + metų arbatos mišinį. Na negaliu atsispirti šiam gėralui , o krūmeliai vistiek liko gražios formos, juk kerpu iki sumedejusios dalies, po to truputį pakoreguoju ir gaunasi kaip ežiukų pagalveles . Pavasarį labai gražiai atžels, o aš per žiemą mėgausiuosi arbatele
QUOTE(zuikis5 @ 2012 10 13, 15:35)
O kodėl gi turėtų netikti? Lapeliai irgi kvepia - pagalvėlėms tai tikrai tinka.. Aš ir kosmetikai, ir arbatoms naudoju visas šakeles, su lapeliais. Na, manau gal žiedus vienus naudojant kvapas gaunasi švelnesnis, "grynesnis" bet čia jau skonio reikalas...
Aciu labai uz patarima . Niekad nebandziau gerti levandu arbatos, bet svajoju pasidaryt maisiuku su levandomis, kuriuos galesiu spintose laikyti .
QUOTE(eglaite2 @ 2012 10 17, 14:45)
Aciu labai uz patarima . Niekad nebandziau gerti levandu arbatos, bet svajoju pasidaryt maisiuku su levandomis, kuriuos galesiu spintose laikyti .
As irgi niekada negeriau levandu arbatos ir negirdejau, kad kas gertu is pazistamu
QUOTE(eglaite2 @ 2012 10 17, 13:45)
Niekad nebandziau gerti levandu arbatos
Tai ne visos levandos ir tinka,pvz. ant mano buvo parasyta,kad ne maistine.
QUOTE(janudi @ 2012 10 17, 13:56)
As irgi niekada negeriau levandu arbatos ir negirdejau, kad kas gertu is pazistamu
kaip tik Maximose maciau,kad yra arbatos Nervus,tai ju sudetyje yra ir levandu Pirkausi Bronxus,reiks paziureti,ar tame misinyje nera levandu.
Vien levandų arbatos negeriu ir aš be to, nesu iš tų kur levandų kvapas ir skonis labai patiktų... bet kai darau mišinukus arbatų iš įvairių žolelių - tai įdedu ir levandos. Vakare prieš miegą tinka.
O dar skalauju plaukus nuoviru, pasidarau levandų vandens kosmetikai..... na, ir aišku į spintas labai tinka. Miegam ant grikių lukštų pagalvių - tai truputį ir ten įdėjau džiovintų
O dar skalauju plaukus nuoviru, pasidarau levandų vandens kosmetikai..... na, ir aišku į spintas labai tinka. Miegam ant grikių lukštų pagalvių - tai truputį ir ten įdėjau džiovintų
QUOTE(erika_daug @ 2012 11 10, 20:13)
Labas vakaras. norėjau paklausti ar dabar verta sėti levandas is sėklų ar laukti pavasario? PAsidalinkiite patirtimi jei nesunku
Verta įmesti sėklas į šaldytuvą, kad pašaltų, o sėti pavasarį. Nors kitos lavandų mylėtojos pasakojo, kad sėklas prieš šalčius tiesiai į žemę buvo išbarsčiusios ir jos pavasarį sudygo.
QUOTE(erika_daug @ 2012 11 11, 19:40)
o kiek laiko laikyti saldytuve, menesi ar ilgiau?
laikyti iki pat sėjos, t. y. pavasario.