Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

Lierda, nuostabu. Klausimas - ar kvepia kai vejas pucia levandos, ar jauciasi kvapas? Man fix ideja yra uzsiseti levandom kuo labiau, ir kai vakare nuo ezero vesa eina, kad kvepetu namai ... ♥
Atsakyti
aš turiu klausimuką kokiu atstumu sodinate levandas viena nuo kitos?
Atsakyti
o as kita klausimuka, ar ne per velu dar levandas sodinti i lauka?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gizmo* @ 2012 07 19, 18:26)
Liurda 
Pomidoru temoje merginoms reikia valerijono arba lasiuku sirdziai pamacius pasakiskus pomidorus, tai man cia uzejus ir pamacius toki Liurdos grozi ju prireiks  wub.gif
Gal galima suzinoti ju tikslu varda, ar pati daiginot smile.gif Kokiu atstumu jos pas jus susodintos?

wub.gif Aciu visom uz grazius zodzius mano numyletinem wub.gif Nuo tu pagyru, net nukarpyti po zydejimo jas pagailo doh.gif Kai tokia jura, tai graziai ir nuzydeje ziedai melynuoja. Bet bus vargo... nes nauju ziedeliu priaugino, rudeniui prasidejus antra karta suzydes, tai kol senus ziedynus po viena iskarpysiu doh.gif
Gizmo, pacios pirmos, po langais levandos yra pirktines, ant slaito - mano pacios setos. Pavadinimas ju turbut visu toks pats, nes tik TIKROJI (augustofilia) levandu rusis pas mus LT gali augti.
Atstumai ivairus... Pirmuosius krumus po langais kas 70 cm sodinau, nes nedaug turejau, ant slaito kas 50 cm susodinta. Taigi 0.5 m atstumas mano manymu yra optimaliausias, nes is mazo daigelio isauga pusmetrio plocio krumas, tai vietos jam reiktu negaileti.

QUOTE(Raja28 @ 2012 07 20, 10:28)
Anksti pavasari nusprendziau nebelaikyti seklu bijodama kad nesudyks tad paemiau suberiau i dezute su zemem ir pasodinau, siai dienai turiu savo dideliam dziaugsmui apie 50 krumeliu, po 1,2,3 daigus kruvoje, jau kai kurie ir su ziedais, kai  kurie pastype iki 10cm., tad dabar galvos skausmas kur juos susodinti ir kada, kad spetu isisaknyti i zeme ir perziemoti doh.gif  g.gif Tikiuosi pavyks uzauginti iki dailiu krumeliu, labai noriu aplink terasa
Papildyta:
Manosios levandos

Tokio dydzio daigeliam virsunes buciau jau kokius 5 kart nukarpiusi, tad jei cia po 3 vnt vazonelyje susodinti, tai vargsai jie doh.gif Greiciau kirpkit ir normaliais atstumais i zeme sodinkit smile.gif

QUOTE(Eglužė žiemos @ 2012 07 25, 13:51)
Gražios jūsų levandos, ypač pavydžiu toms, kurios turi žemės sklypelį joms augint.
Aš prisegu savo levandą, kuri buvo fotografuota birželio vidury

Is foto atrodo, kad vazonelis mazokas, arba nebuvo nukarpyta po zydejimo, todel apatine dalis pastypusi ir jos nusvirusios zemyn. Man graziausia, kai ne tik apie ziedus galvojama, bet ir apie krumo grozi, kompaktiskuma ir forma! Tad kartoju visom, savo levandu niekuo netresiu, pasodinu ir pamirstu! Daugiausia laiko atima nuzydejusio krumo karpymas. Gnaibyti pradedu maza pypliuka daigiuka. Jei neskabysit, nieko gero is jo neisaugs schmoll.gif
Bet kokiu atveju, turint balkoneli, labai dziaugciausi tokia kvapnia melyna draugija wub.gif thumbup.gif

QUOTE(gozė @ 2012 07 31, 09:59)
Pas Liurda tikra pasaka  wub.gif  wub.gif  wub.gif

O cia mano , tik pasiruosusios zydeti  blush2.gif
user posted image

Aciu!
Labai dailus ir grazus krumas wub.gif

QUOTE(♥STELLA♥ @ 2012 08 07, 14:07)
Lierda, nuostabu. Klausimas -  ar kvepia kai vejas pucia levandos, ar jauciasi kvapas? Man fix ideja yra uzsiseti levandom kuo labiau, ir kai vakare nuo ezero vesa eina, kad kvepetu namai ... ♥

Kvepia, kai laistai ar pajudini kruma!!! ypac dabar, kai krumai apsipyle, kad ir nuzydejusiais ziedais, nes juose visas kvapas sukoncentruotas. Gaila, bet vejui puciant as kvapo nejauciu...

QUOTE(Raja28 @ 2012 08 09, 14:09)
o as kita klausimuka, ar ne per velu dar levandas sodinti i lauka?? g.gif

Sodinkit ir nieko nelaukit! Tikrai nebus blogiau, negu palikti jas per ziema patalpoje ir nustekenti.
Man per ziema nepavyko poros vazoneliu islaikyti, neturiu vesios patalpos, o kai nukisu i koki sandeliuka, pamirstu palaistyti, tai jau geriau per ziema lauke pasodinti, kai bus taip bus...
Atsakyti
QUOTE(gozė @ 2012 07 31, 10:59)
Pas Liurda tikra pasaka  wub.gif  wub.gif  wub.gif

O cia mano , tik pasiruosusios zydeti  blush2.gif
user posted image

Kokio amžiaus šitas grožis? ax.gif wub.gif
Atsakyti
noriu paklausti į kokį vazoną geriausia būtų sodinti levandas, aukštas ar žemas? ar verta įsigyti tas levandas, kur dabar vilniaus ermitaže parduoda ar geraiu iš kokios patyrusios augintojos prašyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amulet @ 2012 08 15, 00:00)
Kokio amžiaus šitas grožis?  ax.gif  wub.gif

Nezinau blush2.gif
pirkau jau nemazus krumelius is SM nares Regilos
Atsakyti
Man turbūt į Liurda reikia kreiptis, nes matau, kad ji jau turi patirties augindama levandas. Mano krūmas trejų metų ir tikrai jau labai didelis, gražus, norėčiau kažkaip jį pasmulkinti, bet nežinau ar galima draskyti patį krūmą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2012 08 10, 13:00)
:Sodinkit ir nieko nelaukit! Tikrai nebus blogiau, negu palikti jas per ziema patalpoje ir nustekenti.
Man per ziema nepavyko poros vazoneliu islaikyti, neturiu vesios patalpos, o kai nukisu i koki sandeliuka, pamirstu palaistyti, tai jau geriau per ziema lauke pasodinti, kai bus taip bus...

dekui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Gražuolės levandos... Galbūt kas jų turi džiovintų, tinkamų pritaikyti namų interjere, tarkime, laikyti kad ir vazoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2012 07 20, 11:28)
Manosios levandos wub.gif  ax.gif

Ir as gavau viena toki vazoneli siu groziu, aciu Rajai 4u.gif ir islaikiau iki siol vazonelyje ant palanges doh.gif dabar nebezinau ka su jomis daryti, bijau numarinti doh.gif ar nest i lauka, ar apkarpyti ir bandyti per ziema laikyti vazone g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausra101: 24 rugpjūčio 2012 - 20:19
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 28, 10:33)
maniškės šiemetinės ir kol kas dar tik tokios,bet kaip kvepia  wub.gif
user posted image

Mano truputį didesnės , okvepia.Einu prošalį ir vis brūkšteliu ranka ax.gif , o viena žiedelį sukrovė, vos nenualpau iš džiaugsmo - dabar laukiu kol pražys, jei spės, nes taip atvėso doh.gif
Atsakyti