QUOTE(užsklanda @ 2012 07 12, 10:45)
Mano dar prasčiau atrodo. Pasodinau iš indelio į žemę, tai tokios nepatenkintos... Kažin ar žydės pirmametės Reiks apmulčiuot žole, nes neturiu galimybės laistyt, taip mažiau drėgmės išgaruos. Įdomu kaip į dilgėlių raugą sureaguotų?
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 12, 11:15)
Mano dar prasčiau atrodo. Pasodinau iš indelio į žemę, tai tokios nepatenkintos... Kažin ar žydės pirmametės Reiks apmulčiuot žole, nes neturiu galimybės laistyt, taip mažiau drėgmės išgaruos. Įdomu kaip į dilgėlių raugą sureaguotų?
Tai kad tik antrais metais težydi jos. Jei neapsirinku. Taip man sakė, kai pirkau daigelius pas gėlininkę. Pirmametės nežydi.
QUOTE(Irvel @ 2012 07 12, 15:37)
Tai kad tik antrais metais težydi jos. Jei neapsirinku. Taip man sakė, kai pirkau daigelius pas gėlininkę. Pirmametės nežydi.
Truputuka nesutinku, nes maniskes nors kelis, bet ziedukus buvo sukrovusios
O antrametes tai jau taip, zydi pilnu tempu
Šiandien buvau Palangos parke, aplankiau rožyną. Kokios gražios ten levandos, dabar pats žydėjimas. O rožės šiemet neypatingos. Gal iššalo? Kai kur rožių vietoje levandų kupsteliai susodinti.
QUOTE(užsklanda @ 2012 07 12, 09:45)
mano levandos kol kas tik tokios, labai prastai auga ... gal kad netrestos
Oi, tai cia labai grazios Mano pirmametes is viso mazulytes... sunkiai auga Treciameciu jau nuskyniau ziedus it dziovinu
lgais rudens vakarais prisiskaičiusi Jūsų pasisakymų, pavasariop sumečiau kelis pokelius levandų sėklyčių į šaldytuvą. Jau vasaros pradžioje išpikiavusi pasodinau į daržą. Jos dabar panašaus dydžio kaip Užsklandos foto.
Ir noriu Jūsų klausti, ar jas taip ir palikti žiemoti darže, o pavasarį išgyvenusias sodinti į nuolatinę vietą, ar geriau jau dabar paruošti tą nuolatinę vietą ir persodinti?
Planuoju kitąmet nedidelį rožyną, kuriame ir augs levandos. Bet kol kas būsimo rožyno vietoje veja žaliuoja. Tai neaišku, ar čia skubinti įvykius, ar dar galima palaukti rudenėlio.
Ir noriu Jūsų klausti, ar jas taip ir palikti žiemoti darže, o pavasarį išgyvenusias sodinti į nuolatinę vietą, ar geriau jau dabar paruošti tą nuolatinę vietą ir persodinti?
Planuoju kitąmet nedidelį rožyną, kuriame ir augs levandos. Bet kol kas būsimo rožyno vietoje veja žaliuoja. Tai neaišku, ar čia skubinti įvykius, ar dar galima palaukti rudenėlio.
QUOTE(AGI @ 2012 07 18, 10:17)
lgais rudens vakarais prisiskaičiusi Jūsų pasisakymų, pavasariop sumečiau kelis pokelius levandų sėklyčių į šaldytuvą. Jau vasaros pradžioje išpikiavusi pasodinau į daržą. Jos dabar panašaus dydžio kaip Užsklandos foto.
Palikite ziemoti darze, o kitamet pavasari persodinkite i nuolatine vieta. Antrametes jau zydes, tad geriau persodinkite pavasari, kad iki zydejimo spetu isitvirtinti naujoje vietoje. Siumetines 1/3 krumo nugenekite, kad grazus kupstas formuotusi
O cia mano levandules
Paskutineje foto levandomis apsodintas slaitas yra mulcuotas zole. Jom tas nepatinka Dabar mulca nustumiau nuo levandu, kad tik apatine slaito dali dengtu ir ravejimo maziau butu.
Liurda, jūsų nerealios levandos, per kiek laiko užveisėte tiek daug?
QUOTE(Liurda @ 2012 07 19, 12:57)
Nerandu žodžių susižavėjimui išreikšti
Vakar nusipirkau levandos krūmelį su vienu žiedstiebiu,dabar gailiuosi kad mažai...
Liurda, nerealus vaizdas o keliametės jos čia? Ar žiemai dengiat? Ar tręšiat?
Aš šiuo metu turiu tik 7 pirmamečius daigelius- trys pirktiniai iš turgaus, tuos jau įsodinau į žemę, ir 4 mano pačios išauginti iš sėklų (tiek tik sudygo iš 2 pakelių).
Viena pirmametukė krauna žiedelį, gal pavyks sulaukt pirmojo žiedelio. Kitą jos sesę išrausė kurmis ar koks kitas graužikas, radau išvirtusią, vėl įsodinau, bet neaišku ar gyvens.
O savųjų, išaugintų iš sėklų dar net į dirvą nesodinau, nes per menkos, bijau, kad neatsilaikys.
Aš šiuo metu turiu tik 7 pirmamečius daigelius- trys pirktiniai iš turgaus, tuos jau įsodinau į žemę, ir 4 mano pačios išauginti iš sėklų (tiek tik sudygo iš 2 pakelių).
Viena pirmametukė krauna žiedelį, gal pavyks sulaukt pirmojo žiedelio. Kitą jos sesę išrausė kurmis ar koks kitas graužikas, radau išvirtusią, vėl įsodinau, bet neaišku ar gyvens.
O savųjų, išaugintų iš sėklų dar net į dirvą nesodinau, nes per menkos, bijau, kad neatsilaikys.