Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

aš auginu kaip gėles bent kol kas
Atsakyti
QUOTE(pedyte @ 2012 06 17, 20:32)
Merginos, ką darote iš levandų: auginat kaip gėlės, ar daugiau ko prigalvojat? spintų kvėpinimui tinka, arbatoms irgi...  užsiimat tokiais dalykais kaip levandų vanduo ir pan?...

iki šiol nieko nedariau, t.y. "tarnavo" tik kaip gražus augalas, bet šiemet žadu levandų vandens gamintis:

http://ourscentedcot...nder-water.html
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2012 06 15, 15:23)
4u.gif Sveikutes, kadangi is mano sejinuku nieko neliko,tai savaitgali netycia uzmaciau levandas maximoje,kaip tik gelems buvo -30%,nusipirkau du vazonelius jau zydinciu, be nuolaidos kainavo 16lt. uz vieneta. Gaila,kad jos nevalgomos,kazkokia Vivos rusis,viena palikau vazonelyje,o kita pasodinau i zeme,ziuresiu kaip seksis joms augti.  tongue.gif
Kuria diena nufotografuosiu ta grozi ir jums parodysiu  bigsmile.gif

O aš kur pirkau Maximoj , tai nuvyto verysad.gif . Nežinau , kas jai nepatiko, pasodinau tarp rožių, o kai atvažiavau po savaitėlės - ten supelyjęs ( na , toks vaizdas) kupstelis likęs verysad.gif

Oiš sėklyčių auga prie kitos rožės, bet labai jau lėtapėdiškai blink.gif
Atsakyti
Na ką, atėjo šventė ir į mano kaimelį, radau turgelyje nedidelių levandų daigų po 2,50lt, nusipirkau 3 vnt. Namie gerai išnagrinėjau naujuosius krūmelius ir pastebėjau, kad kiekvienas "kūpstelis" turi po kelias šakneles. Patarkite, ar man tuos kūpstelius taip ir sodint į dirvą, ar atskirti po 1 augalėlį?
Atsakyti
as sodinciau taip kaip yra, nes jau baisiai sunkiai pastebejau jos prigyja (bent man), mes su mama atsinesem kelis krumelius is vienos pazystamos bobutes, ji jas piktzolem vadina, nes pas ja jos taip prisiveise blink.gif pasodinom kelias krumeliu, kitas isskyrem, tai krumeliu sodintos prigijo daug graziau.
bandziau daiginti namuose, vargas veltui.. lauke jos daug geriau savaime pasiseja, o kai nuzydi, nuskinu ziedelius ir uzkasu negiliai salia krumeliu, apdygo visos blink.gif tai dziaugiuosi kad jau daugiau siemet pasisodinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangaus žydryne @ 2012 06 20, 14:54)
as sodinciau taip kaip yra, nes jau baisiai sunkiai pastebejau jos prigyja (bent man),

ačiū už patarimą, tai tada sodinsiu visą kupstelį, neskaidysiu, o tai dar nusibaigs netyčiom.
Atsakyti
pas mane tie krūmeliai kaip ir po vieną, nėr ko skaidyti g.gif panašu prigijo manosios, tik balandžiai pastoviai jų vazone tupinėja doh.gif vargas man su jais
Atsakyti
Šiandien eksperimentavau- pasiryžau nugnybti savo didžiausios neūžaugos levandos viršūnėlę. Sėjau kovo mėn., sudygo tik 4 vnt. Auga labai lėtai, pati didžiausia gal tik kokių 5 cm ūgio. Mažu pradės šakotis, kaip čia aukščiau buvo pamokyta. O gal ir visai suslabnės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 25, 17:26)
Šiandien eksperimentavau- pasiryžau nugnybti savo didžiausios neūžaugos levandos viršūnėlę. Sėjau kovo mėn., sudygo tik 4 vnt. Auga labai lėtai, pati didžiausia gal tik kokių 5 cm ūgio. Mažu pradės šakotis, kaip čia aukščiau buvo pamokyta. O gal ir visai suslabnės. g.gif

Levandos, kurias negailėdama gnaibiau, užaugo vešliausios ir gražiausios.
Atsakyti
Pirkau levandą praeitą pavasarį, šiemet ji jau dvigubai didesnė. Žiemą nepridengiau, galvojau...viskas. Bet ištverminga, nenušąlo. Jau žydi, o-kvepia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 25, 16:26)
Šiandien eksperimentavau- pasiryžau nugnybti savo didžiausios neūžaugos levandos viršūnėlę.

manoji irgi panašaus dydžio. Balandis nulaužė viršūnę, bet panašu, kad jai tai nepakenkė, gyvuoja toliau kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
Grįžau po atostogų, apžiūrėjau savo levandų ūkį (šiek tiek tamsoj):

user posted image

ir daigeliai pardavimui - jau šakojasi, bet manau rytoj padarysiu ir aš eksperimentą - paskabysiu viršūnėles kad tvirtesni būtų.

user posted image

Atsakyti