Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

QUOTE(ritaava @ 2012 06 13, 12:36)
Sveikutes, noriu jusu patarimo rudeni pasisodinau kelis kupstelius levandu, siemet ziuriu jos gyvos bet tokios skurdukiskos keli centimetrai nuo zemes,sakykit jas ziemai reikia nukirpti ar palikti, cia yra normalu,kokios zemes  joms reikia?

dėl žiemos nežinau. šiandien parsinešiau iš turgaus tris daigelius kokių 5cm, tai patarė kol kas jų nekarpyti, palaukti, kol paaugs bent iki kokių 15 cm. ir dėl žemės pasiteravau, tai sakė jai reikia paprasčiausios daržo žemės ax.gif
Atsakyti
Aš buvau skaičiusi, kad levandoms patinka kalkinga žemė ir saulėta vieta.

Šiandien savo nykštukes išsodinau iš dėžutės po vieną, mažu dabar greičiau augs g.gif

Egluti, o po kiek mokėjai už daigus? Užmačiau ir savo kaimelio turgelyje daigų, bet brangūs, po 5 lt už mažą daigelį...
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 13, 19:56)
Egluti, o po kiek mokėjai už daigus? Užmačiau ir savo kaimelio turgelyje daigų, bet brangūs, po 5 lt už mažą daigelį...

nu ir brangus tada tavo kaimelis biggrin.gif aš Šiaulių turguj pirkau ir mokėjau po 1,5lt už vienetą, tai manau juokinga kaina ir su savo sodininkystės "gabumais" nesiterliosiu iš sėklyčių jas augindama blush2.gif
Atsakyti
Pagaliau susiruošiau persodinti savo levandų "ūkį" cool.gif
Pirmoj nuotraukoj vienmetės pirktinės levandukės, o antroj mano tragedija doh.gif doh.gif baisiai užsireikė levandos ir nusipirkau iš turgaus už 5 litus, baisiai reikėjo, tai tuo metu buvo meilė akla.po kelių dienų, pastebėjau, kad ji tokia per "liekna", silpnoka, o po savaitės ji man pradėjo džiūti, o kai ištraukiau pamačiau, kad ją kažkokie vabaliukai užpuolę, tai dabar nužurškiau nuodais, bet turbūt teks atsisveikinti doh.gif
tik svarstau apie pirmąsias, ar užteks joms šito 11l vazono šiai vasarai g.gif bet turbūt teks už kokio mėnesio kiekvienai po vazoną paskirti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egluti: 15 birželio 2012 - 13:17
4u.gif Sveikutes, kadangi is mano sejinuku nieko neliko,tai savaitgali netycia uzmaciau levandas maximoje,kaip tik gelems buvo -30%,nusipirkau du vazonelius jau zydinciu, be nuolaidos kainavo 16lt. uz vieneta. Gaila,kad jos nevalgomos,kazkokia Vivos rusis,viena palikau vazonelyje,o kita pasodinau i zeme,ziuresiu kaip seksis joms augti. tongue.gif
Kuria diena nufotografuosiu ta grozi ir jums parodysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(egluti @ 2012 06 13, 21:38)
nu ir brangus tada tavo kaimelis  biggrin.gif  aš Šiaulių turguj pirkau ir mokėjau po 1,5lt už vienetą, tai manau juokinga kaina ir su savo sodininkystės "gabumais" nesiterliosiu iš sėklyčių jas augindama  blush2.gif

Brangus, kad jį kur... doh.gif Jei tokios kainos būtų kaip pas jus, tai seniai visas mano balkonas būtų "aplevandintas"... biggrin.gif

QUOTE(egluti @ 2012 06 15, 14:16)
Pagaliau susiruošiau persodinti savo levandų "ūkį"  cool.gif
Pirmoj nuotraukoj vienmetės pirktinės levandukės, o antroj mano tragedija

ačiū už pasirodymą. O gal tą vadinamąją "tragediją" galima būtų išgelbėt? Gal kas padėtų -persodinimas/ vitaminai/ nugenėjimas g.gif
Reiktų paeksperimentuoti, o gal pavyks?

QUOTE(marfa @ 2012 06 15, 15:23)
ziuresiu kaip seksis joms augti.  tongue.gif
Kuria diena nufotografuosiu ta grozi ir jums parodysiu  bigsmile.gif

brangios... tikiuosi, gražiai augs ir nebus "vienkartinės" kaip kad man pasitaiko su maximinem gelem
lauksim vaizdo 4u.gif
Atsakyti
Mano levanda apie 8 cm aukscio, noriu auginti vazone. Patyrusios patarkite, kokio dydzio vazona parinkti. Kokio skersmens ir gylio? Jeigu parinkciau platesni, gal kitamet galeciau padauginti atlankomis?
Atsakyti
Maniškės žydi...
user posted image

ir nebrangiai, bet ne mažiau kaip po 10 vnt. parduodu vaikus: dabar jau 7-8 cm aukščio:

user posted image

Vilnius, N. Vilnia šalia Norfos, į až
Atsakyti
Dar nežydi, bet jau tuoj tuoj

user posted image
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2012 06 16, 17:27)

ir nebrangiai, bet ne mažiau kaip po 10 vnt. parduodu vaikus: dabar jau 7-8 cm aukščio:

Vilnius, N. Vilnia šalia Norfos, į až

paštu nesiunčiate?
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2012 06 17, 19:35)
paštu nesiunčiate?

atsakiau į až
Atsakyti
Merginos, ką darote iš levandų: auginat kaip gėlės, ar daugiau ko prigalvojat? spintų kvėpinimui tinka, arbatoms irgi... užsiimat tokiais dalykais kaip levandų vanduo ir pan?...
Atsakyti