QUOTE(jot.ka @ 2012 05 31, 20:07)
o su mano levandom tokia istorija : pirmąsias pasisėjau, sudygo nevienodos, neitin daigumas buvo didelis, bet pasodintos į žemę puikiai prigijo, pakarpiau ir jau pirmais metais sulaukiau žiedelių. peržiemojo irgi gerai. džiaugiausi. kitais metais, kaip jau kažkuri rašė radau begalę sėjinukų, tai užsiveisiau plantaciją, tačiau...iš sėjinukų levandos gavosi kažkokios truputį kitokios, vešlesne lapja, mažiau žiedų, žalesnės(nes pirmosios turėjo sidabrinį atspalvį). man tai kažkiek kliuvo, bet apkaltinau per gerą žemę, nes pirmosios augo skurdžiau .
kitais metais vėl prisirinkau sėjinukų, išsodinėjau skirtingose sklypo vietose, ir visose jos buvo kitokios nei pirmosios, beje, pirmosios net ir persodintos prigijo puikiai, ko nepasakyčiau apie sėjinukus, o po šios žiemos, sėjinukai 80 proc. iššalo. taigi, pasilikau pirmasias, nes peržiemojo puikiai, kereliai kompaktiški, tai kadangi levandos dauginamos ir ūgliais, šiemet bandysiu šaknydint, vegetatyviškai padaugintas augalas bus identiškas motininiam augalui, tai tikiuosi atsinaujint ir pasididint savo levandyną.
kitais metais vėl prisirinkau sėjinukų, išsodinėjau skirtingose sklypo vietose, ir visose jos buvo kitokios nei pirmosios, beje, pirmosios net ir persodintos prigijo puikiai, ko nepasakyčiau apie sėjinukus, o po šios žiemos, sėjinukai 80 proc. iššalo. taigi, pasilikau pirmasias, nes peržiemojo puikiai, kereliai kompaktiški, tai kadangi levandos dauginamos ir ūgliais, šiemet bandysiu šaknydint, vegetatyviškai padaugintas augalas bus identiškas motininiam augalui, tai tikiuosi atsinaujint ir pasididint savo levandyną.
pas mane tas pats. parsiveziau is drauges savaiminiu lavandu sejinuku kupsta. pernai issodinau visos buvo vienodos ir siemet nieko nesuprantu. vienos gal sprindzio, sidabrinio atspalvio lapais , tokios vos peza ir jau ziedelius krauna. o kitos - galingi krumai iki keliu- zalios kazkokios, ziedu dar nesimato- gal net nebus . auga toj pacioj vietoj ir vienos ir kitos. zaliasias pradejau itarinet, gal cia ne lavandos. bet vat kai paraset- panasu, kad pas mane tas pats. kazin kodel tokie nevienodi augalai gaunasi