Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

QUOTE(egluti @ 2012 06 06, 16:15)
o šįryt vistik nulėkiau į gelių turgų ir nusipirkau levandą, Lietuvoje jau žiemojusią. Jau net su keletu sukrautų žiedelių, persodinsiu ir žiūrėsim, kaip jai pas mane seksis  ax.gif  visa mašina prikvipo per pusdienį, kol grįžom  wub.gif

Kaip faina, beveik uzuodziu thumbup.gif

Kad isdygsta ir mazame vazonelyje tikiu, bet kad zydi-nelabai. rolleyes.gif Jei kam pavyko, pasidalinkit patirtim. Lengviau patiketi, kad lauke paauginta plenciuka i ta vazoneli pasisodina, nes foto tai tokiu daug yra, bet man jos kelia photoshopu. g.gif

Atsakyti
QUOTE(egluti @ 2012 06 05, 22:03)
Sveikos smile.gif pamilau levandas iš pirmo žvilgsnio ir taip jų užsimaniau pas save balkone  wub.gif  pirmam kartui pabandymui turbūt bandysiu pirktis jau ūgtelėjusias, bet galvoju kokio čia joms to vazono reikia  g.gif  ar svarbus jo gylis  g.gif  sugalvojau jas sodinti ne į vazoną, o į tokį negilų bliūdą (jergau, nerandu normalesnio žodžio šitai "talpai" pavadinti  biggrin.gif  )

Vienintelis komentaras dėl bliūdo - jei jis be skylės, kai laistysite nebus kaip vandeniui nutekėt ir vanduo kaupsis. Jei negaila, pragręžkite ar prakalkite bliūde skylę ant dugno. Nors galite ir surizikuoti - jei pernelyg dažnai nelaistysite ir vieta saulėta, gal tas vanduo išsigaruos. Šiaip mano levandų auginimo patirtis rodo, kad jos nėra lepios: pati kelerius metus puošdavau terasą 3 moliniais loveliais po 3 krūmelius, sodindama į paprastą durpę, retkarčiais paliedavau - puikiai augo!
Atsakyti
Kokiu atstumu jas reikia viena nuo kitos sodinti i pastovia vieta g.gif
Atsakyti
o mano levandos tuoj zydes smile.gif
sekmadieni daryta foto smile.gif
foto cia: levanda tuoj zydes
Atsakyti
QUOTE(mazas_bumbuliukas @ 2012 06 06, 16:51)

Sveikinam drinks_cheers.gif ir lauksim viso grozio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2012 06 06, 15:29)
Vienintelis komentaras dėl bliūdo - jei jis be skylės, kai laistysite nebus kaip vandeniui nutekėt ir vanduo kaupsis.

Turbūt kokią talpą namie rasiu, tokioj ir pabandysiu, persodinusi pasirodysiu savąją ax.gif
mazas_bumbuliukas laukiam jūsų žiedelių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 06 05, 20:12)
Klaipėdos Akropolio Maximoje sekmadienį mačiau, daugybė vazonėlių pridėta. Bet nepirkau, nes autobusu buvau atvažiavus. O tau gal netoli iki ten nuvažiuot? O gal ten antradieniais keičia visus nukainavimus?

Taip , ten smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mazas_bumbuliukas @ 2012 06 06, 16:51)

Oho. Kaip smagu sulaukti savo žiedelių thumbup.gif . Mano mažos labai ir dabar kai į lauką pasodinau, rodos, visai susitraukė. Tik tiek, kad plėstis pradėjo - iš apačios ir šonuose šakelės augti pradėjo.
Atsakyti
pas mane dar tik daigeliai... kokiu 10cm
ar reikia virsuneles pakarpyt?
Atsakyti
QUOTE(šeima iš 5 @ 2012 06 07, 08:41)
pas mane dar tik daigeliai... kokiu 10cm
ar reikia virsuneles pakarpyt?

Mano iš sėklų tai ir nedidelės, galvoju nuskinsiu kai nuvažiuosiu, juk tada šaknys sustiprės ir plėstis pradės labiau. g.gif
Atsakyti
Kuo mulčiuojate levandas, kol jos išsiplečia? Vienintelis variantas dabar šaunantis į galvą - medžio drožlės, bet galvoju ar joms patiks g.gif
Tiesa, šiemet iš 4 trimečių levandų 2 gerokai apšalo, 1 šiek tiek mažiau ir tik vienintelė liko graži, tai toji jau tuoj tuoj žydės. Tik šiandien ravint pastebėjau 3 sudygusius daigelius, tai juos susodinsiu į tarpus ir gausis šaunus darželis tik iš levandų. Tik dabar nesumąstau nuo pamulčiavus g.gif
Atsakyti
vis nepersodinu ir kol kas auga nedideliam vazonėly, jau ir kelis žiedeliai išsiskleidė wub.gif tik mano levanda man kažkokia per "skysta" atrodo. nuotraukose visur tie žiedeliai taip tiesiai į dangų stiebiasi, o maniškis krūmelis toks kaip susivėlęs, žiedelių stiebeliai tokie plonyčiai, nusvirę g.gif ar kaži jam viskas gerai? gal jis ilgai jau tame mažame indelyje augo ir vietos per maža? g.gif unsure.gif
kol nepersodinau vis svarstau, kokia žemė labiausiai tinka šiam augalėliui? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egluti: 09 birželio 2012 - 22:41
Tik šiandien pavyko iki KL Akropolio Maximos nusigaut, nebėr nei vienos lavandos, visus kampus išieškojau... verysad.gif Teks toliau savo neūžaugas popinti... neauga jos pas mane, nors tu ką schmoll.gif Sėtos kovo mėn., tai dabar gal bus kokių 3 cm, o gal ir mažiau doh.gif
Atsakyti