Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

o su mano levandom tokia istorija : pirmąsias pasisėjau, sudygo nevienodos, neitin daigumas buvo didelis, bet pasodintos į žemę puikiai prigijo, pakarpiau ir jau pirmais metais sulaukiau žiedelių. peržiemojo irgi gerai. džiaugiausi. kitais metais, kaip jau kažkuri rašė radau begalę sėjinukų, tai užsiveisiau plantaciją, tačiau...iš sėjinukų levandos gavosi kažkokios truputį kitokios, vešlesne lapja, mažiau žiedų, žalesnės(nes pirmosios turėjo sidabrinį atspalvį). man tai kažkiek kliuvo, bet apkaltinau per gerą žemę, nes pirmosios augo skurdžiau smile.gif.
kitais metais vėl prisirinkau sėjinukų, išsodinėjau skirtingose sklypo vietose, ir visose jos buvo kitokios nei pirmosios, beje, pirmosios net ir persodintos prigijo puikiai, ko nepasakyčiau apie sėjinukus, o po šios žiemos, sėjinukai 80 proc. iššalo. taigi, pasilikau pirmasias, nes peržiemojo puikiai, kereliai kompaktiški, tai kadangi levandos dauginamos ir ūgliais, šiemet bandysiu šaknydint, vegetatyviškai padaugintas augalas bus identiškas motininiam augalui, tai tikiuosi atsinaujint ir pasididint savo levandyną.
Atsakyti
Didesniais kiekiais parduočiau levandų daigelius (po 10 vnt. ir daugiau) - dabar ~4 cm aukščio. Auga gan sparčiai smile.gif Puikiai žiemoja Lietuvoje.
Siūlykite į až.
Vilnius (N. Vilnia, netoli Norfos)
Atsakyti
Ačiū už info augintojoms. Aš saviškes mažute pasodinau į vazoną prie stiebinės rožės. Auga didėja lėtais tempukais, bet dabar po info , manau , mažai joms bus vietos?
O turbūt ir viršūnėles jau galiu drąsiai, kaip supratau, nugnybt. Matysiu, pagal aplinkybes.
Atsakyti
Vakar maximoj lavandos nukainuotos po 2,99Lt. Yra pavytusių, bet yra ir visai normalių. Vieną prigriebiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 06 05, 09:02)
Vakar maximoj lavandos nukainuotos po 2,99Lt. Yra pavytusių, bet yra ir visai normalių. Vieną prigriebiau  smile.gif

Noretusi tikslesnes info, t.y. kokioj Maximoj smile.gif nes galbut ne visose jos nukainuotos, aciu
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 05 31, 19:07)
o su mano levandom tokia istorija : pirmąsias pasisėjau, sudygo nevienodos, neitin daigumas buvo didelis, bet pasodintos į žemę puikiai prigijo, pakarpiau ir jau pirmais metais sulaukiau žiedelių. peržiemojo irgi gerai. džiaugiausi. kitais metais, kaip jau kažkuri rašė radau begalę sėjinukų, tai užsiveisiau plantaciją, tačiau...iš sėjinukų levandos gavosi kažkokios truputį kitokios, vešlesne lapja, mažiau žiedų, žalesnės(nes pirmosios turėjo sidabrinį atspalvį). man tai kažkiek kliuvo, bet apkaltinau per gerą žemę, nes pirmosios augo skurdžiau smile.gif.
kitais metais vėl prisirinkau sėjinukų, išsodinėjau skirtingose sklypo vietose, ir visose jos buvo kitokios nei pirmosios, beje, pirmosios net ir persodintos prigijo puikiai, ko nepasakyčiau apie sėjinukus, o po šios žiemos, sėjinukai 80 proc. iššalo. taigi, pasilikau pirmasias, nes peržiemojo puikiai, kereliai kompaktiški, tai kadangi levandos dauginamos ir ūgliais, šiemet bandysiu šaknydint, vegetatyviškai padaugintas augalas bus identiškas motininiam augalui, tai tikiuosi atsinaujint ir pasididint savo levandyną.

Net nepagalvojau, kad is sejinuku kitokios levandos uzauga g.gif Reiks paeksperimentuot siemet.
Del lapu veslumo ir sumazejusiu ziedu, tai daznai taip buna, kai augalas pertresiamas, levandos skurdzia zeme megsta. Issalti galejo del netinkamo grunto, reikia, kad vanduo neuzsilaikytu, nes po atlydzio uzejus saltukui augaliukai pasala. Del sios priezasties nerekomenduojama levandu pries ziema durpemis mulciuoti, nes jos dregme sulaiko.

Man po sios ziemos nei viena neissalo, bet pavasari nereikia skubeti krumelio "nurasyti", reikia ilgiau palaukti, kol sulapos. Keletas didesniu krumu pasalo is vidaus - sonai sveiki, o viduryje stagarai liko. Vaizdelis nekoks, bet is saknu nauji ugliukai zelia, tai po zydejimo nukarpius tikiuosi susilygins.
Atsakyti
Nubėgau šiandien i MAximą levandų nukainuotų ieškot, nu nėr... verysad.gif Rožių tik pridėta, bet man jų nereik schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 05, 15:52)
Nubėgau šiandien i MAximą levandų nukainuotų ieškot, nu nėr... verysad.gif Rožių tik pridėta, bet man jų nereik schmoll.gif

Klaipėdos Akropolio Maximoje sekmadienį mačiau, daugybė vazonėlių pridėta. Bet nepirkau, nes autobusu buvau atvažiavus. O tau gal netoli iki ten nuvažiuot? O gal ten antradieniais keičia visus nukainavimus?
Atsakyti
Sveikos smile.gif pamilau levandas iš pirmo žvilgsnio ir taip jų užsimaniau pas save balkone wub.gif pirmam kartui pabandymui turbūt bandysiu pirktis jau ūgtelėjusias, bet galvoju kokio čia joms to vazono reikia g.gif ar svarbus jo gylis g.gif sugalvojau jas sodinti ne į vazoną, o į tokį negilų bliūdą (jergau, nerandu normalesnio žodžio šitai "talpai" pavadinti biggrin.gif )
Atsakyti
Pirkciau pati didziausia ir giliausia vazona (koki tik kisene leidzia), nes tai puskrumis, ne liauna gelele smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 05 birželio 2012 - 21:59
QUOTE(Alezee @ 2012 06 05, 21:58)
Pirkciau pati didziausia ir giliausia vazona (koki tik kisene leidzia), nes tai puskrumis, ne liauna  gelele smile.gif

ačiū už atsakymą smile.gif viena pardavėja, matyt norėdama man įkišti sakė, kad galima ją auginti, kad ir tame pačiame vazonėlyje doh.gif
o šįryt vistik nulėkiau į gelių turgų ir nusipirkau levandą, Lietuvoje jau žiemojusią. Jau net su keletu sukrautų žiedelių, persodinsiu ir žiūrėsim, kaip jai pas mane seksis ax.gif visa mašina prikvipo per pusdienį, kol grįžom wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 06 05, 20:12)
Klaipėdos Akropolio Maximoje sekmadienį mačiau, daugybė vazonėlių pridėta. Bet nepirkau, nes autobusu buvau atvažiavus. O tau gal netoli iki ten nuvažiuot? O gal ten antradieniais keičia visus nukainavimus?

Ačiū už info, žinosiu 4u.gif Kaip tyčia jokių reikalų KL neturiu, kaip MB prikalbėti... Kai pati nevairuoju, vis nuo jo priklausau, nors ir nervina ta priklausomybė... Jei specialiai autobusu važiuosiu, tai ir ta nuolaida ne ką apsimokės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 06 birželio 2012 - 15:23