Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos

QUOTE(zujka @ 2012 04 09, 17:33)
http://public.fotki....-/p1140331.html

kaip manot, reikia jau jas išpikiuoti? Ar gali iki sodinimo į gruntą palaukti. Labai jau rankos nekyla smile.gif

bigsmile.gif kokios didelės,maniškės vos vos matosi dar tik ax.gif
Atsakyti
Mano labai isstype, nors ant palanges ir sviesos lyg tikrai daug verysad.gif Kai kuriu net stiebeliai neatlaike. Kas joms nepatinka g.gif
Atsakyti
o pas mane pernai metu levandos po ziemos kieme nezelia..kazi tai reiskia kad jos nusalo ir gala gavo? ar dar laukti?
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 04 15, 15:54)
o pas mane pernai metu levandos po ziemos kieme nezelia..kazi tai reiskia kad jos nusalo ir gala gavo? ar dar laukti?

o KAIP SUprasti nezelia? As rudeni nenukarpau sakeliu, palieku o pavasari jos palaipsniui pradeda zaliuot, senokai buvau sode ir neatkreipiau demesio i jas. Bet nemanau kad butu nusalusios, auginu jau daugiau kaip 10 m.
Atsakyti
Pernai sėjau gal tris sykius, nesudygo nė viena. Buvo likę sėklų, paėmiau vazoniuką ir ant drėgnų durpių užpyliau sėklų, ai, galvoju, vistiek lauk mesiu. Užtempiau maistinę plėvelę ir palikau ant palangės. Gal po savaitės pradėjo dygti ir vis dar dygsta biggrin.gif gal kam pravers patirtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 04 15, 17:58)
Pernai sėjau gal tris sykius, nesudygo nė viena. Buvo likę sėklų, paėmiau vazoniuką ir ant drėgnų durpių užpyliau sėklų, ai, galvoju, vistiek lauk mesiu. Užtempiau maistinę plėvelę ir palikau ant palangės. Gal po savaitės pradėjo dygti ir vis dar dygsta biggrin.gif gal kam pravers patirtis smile.gif

Puiku thumbup.gif
Bandysiu ir as taip g.gif seti
Atsakyti
Mano levandos:
user posted image
Sudygo tai nemazai, nors ypatingai neruosiau seklu. Nupirkus idejau i saldytuva ir "pamirsau" menesiui. Po to sejau. Sejau vasario 25, pikiavau kovo 20, bet po pikiavimo daug neisgyveno, ir likusios kazko visai augti nenori... sad.gif Gal zeme netinkama, maisiau pirktine daigams su paprasta is kaimo (nuo kurmiarausiu). Liko 23 daigeliai (is kazkur 35), bet tikiuosi situos pavyks issaugoti... unsure.gif Gal issodinus i nuolatine vieta atsigaus.
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 04 15, 16:54)

o kokios levandos? kai kurios rūšys būna ir lepesnės, gali nušalti.
bet jūs dar palaukit, nepanikuokit. Aš apkarpau jas žiemai - tai mano vėliau atželia. O jei nekarpėt - tai pažiūrėkit, ar gyvos šakelės. Galit ir apkarpyt, atželia jos paskui gražiau
Atsakyti
gal kas pasidalins patirtimi, levandu daigeliai megsta daugiau dregmes ar maziau g.gif kazkaip sunkiai auga, galvoju kad gal kazkas nepatinka jom
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2012 04 16, 11:21)
Gal zeme netinkama, maisiau pirktine daigams su paprasta is kaimo (nuo kurmiarausiu). Liko 23 daigeliai (is kazkur 35), bet tikiuosi situos pavyks issaugoti...  unsure.gif Gal issodinus i nuolatine vieta atsigaus.

Žemė tai tikrai įtartinai atrodo g.gif Lyg ir pelėsiukas matosi unsure.gif Gal dar perliejote? g.gif O ta daigams tikriausiai durpinė? Aš kai sodinau stengiausi durpinės nedėt, kažkaip pagalvojau, jog jos durpių nelabai mėgsta, bet pas mane tik 2 daigiukai kurių šaknys nukentėjo labiausiai per pikiavimą neišgyveno, o kiti patenkinti auga smile.gif daug komentuoti negaliu, pirmus metus jas teauginu, gal kas plačiau pakomentuos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 16 balandžio 2012 - 14:12
QUOTE(zaika @ 2012 04 16, 11:21)

Sudygo tai nemazai, nors ypatingai neruosiau seklu. Nupirkus idejau i saldytuva ir "pamirsau" menesiui. Po to sejau. Sejau vasario 25, pikiavau kovo 20, bet po pikiavimo daug neisgyveno, ir likusios kazko visai augti nenori... sad.gif Gal zeme netinkama, maisiau pirktine daigams su paprasta is kaimo (nuo kurmiarausiu). Liko 23 daigeliai (is kazkur 35), bet tikiuosi situos pavyks issaugoti...  unsure.gif Gal issodinus i nuolatine vieta atsigaus.

Jei gerai atsimenu, levandoms reikia lengvos, neuzmirkstancios net smelingos dirvos. Panasu, kad jusiske per sunki gal.
Nors saviskes daiginu ir auginu durpese. paskui tiesiai i darza. jokiu cackiupacackiu.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 04 16, 13:37)
gal kas pasidalins patirtimi, levandu daigeliai megsta daugiau dregmes ar maziau  g.gif  kazkaip sunkiai auga, galvoju kad gal kazkas nepatinka jom

As manau, kad levandos dregmes nemegsta ir dirvozemis joms tinka smelingas.
Atsakyti