QUOTE(Saulužė @ 2012 03 23, 12:50)
O marlė tiks?
Ir gal galit biški plačiau? Sėklos turi būt mirkytos? Ir ta drobelė turi būt drėgna? Ar reikia lieti tam šaldytuve
Iš marlės bus sunkiau iškrapštyt, jų sėklos smulkokos
Manau tankesnio kažko reikia. Aš nemirkiau sėklų, paėmiau šviesios tankios drobytės gabaliuką, manau tam puikiai tiktų kokios paklodės, virtuvinio rankšluoščio gabaliukas ar kokio pagalvės užvalkalo jei turite atitarnavusį,suplyšusį ir nebereikalingą, arba šiaip kokį šviesenį audinį tankų, manau rasite namuose
Dėl patogumo kai imsite kokį audinį mastykite ir žiūrėkite, jog patogu būtų po to tas sėklytes nukrapštyti, nes jei koks frotinis rankšluostis tai irgi gali būti sunkumų
Ir geriausia šviesenė medžiagėlė, kad sėklas gerai matytumėt
Tai va aš tą gabaliuką sušlapinau, nugęžiau, įdėjau į dėžutę (aš ėmiau nuo lydito tepamo sūrio prieš tai gerai išplovus) subėriau sėklytes į vidurį, truput pasklaidžiau, kad nebūtų didelė krūva vienoje vietoje, užlanksčiau kampus kad užsidengtų sėklytės ir uždengiau dėžutes dangtelį, keliom dienom įdėjau į šaldytuvo daržovių skyrių.
Aš neliejau, nes neilgai laikiau šaldytuve, tik kelias dienas, bet jei laikant kokią savaitę ar ilgiau tai tikriausiai reiktų prižiūrėt, kad medžiaga būtų drėgna, jei pasirodytų, kad sausa ta medžiagėlė, gal užtektų truputį papukršti ar keletą lašelių užlašinti, nes liejant tai gali išplaukti sėklos
Na va gal aiškiai paaiškinau
Tokia mano patirtis šaldant medžiagoje, bet kitos kaip supratau daro ir kitaip, šaldo jau pasėtas sėklas su visu vazoniuku
Sėkmės sėjant ir auginant šias gražuoles