Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

Ar žinojote, kad.... (manau, kad iš to ką perskaitysit gali būti tema diskusijai)... Gali būti, kad kažkokių stiliaus sąsajų galima rasti ir su šiuo RUSTIKOS stiliumi...

Lotyniškai RUSTICUS - kaimiškas paprastas, grubus. Taip pat šis žodis reiškia išorinės sienos apdailą iš rustų (grubiai tašytų akmenų) arba šiurkštaus tinko su skaldytais akmenimis. Rustika sukuria tvirtumo, masyvumo įspūdį.

Šiandien kaimiškas stilius labai populiarus. Kaimiški baldai, taikomoji keramika, stilizuota tekstilė įkūnija užpraėjusio amžiaus užmiesčio namų daiktų pasaulį. Ne visai teisinga būtų vadinti šį stilių country , nes be amerikietiško kaimiško stiliaus dar yra angliškas, skandinaviškas, prancūziškas, pagaliau - lietuviškas. Kiekvienam jų būdingas savitas koloritas, buities daiktų funkcionalumas.

Mėginant įsivaizduoti tokį interjerą, pirmiausia turbūt mintyse iškyla šiltos, jaukios spalvos, natūralios medžiagos, įvairiausiomis detalėmis, menkniekiais išpuošti namai. Žinoma, šiuolaikinis kaimiškas stilius labai subtilus. Norint jį sukurti, nebūtina gyventi kaimo name, nors ir šiuolaikiškai pastatytame. Teisingai parinkus aksesuarus, audinius, užuolaidas, tokį stilių galima sukurti ir standartiniame miesto bute.

Rustikos stilius kiekvienoje šalyje turi savo koloritą ir etninius bruožus.

Skandinaviškas - nedažytas arba baltas medis, trafaretiniai piešiniai, languotas ar dryžuotas audinys. Spalvos grynos, ryškios arba pastelinės.

Amerikietiškas - indėniški motyvai audiniuose, oda apmušti baldai. Spalvos terakotos, smėlio, žalia, mėlyna.

Angliškas - seni poliruoti bei pušies baldai, dažnai nudažyti dryželiais. Tai elegantiškas stilius su kaimiško paprastumo atspalviu.

Prancūziškas - audiniai su smulkiomis ryškiomis gėlytėmis. Baldai paprasti, grubūs. Tipiška kėdė - masyvios kojos, iš nendrių pinta sėdimoji dalis su pririšta pagalvėle.

Papildyta:
Tai jei gerai suprantu, skandinaviškas interjeras RUSTIKOS stiliaus atšaka, ar aš blogai suprantu???
Papildyta:
QUOTE(Lachesė @ 2012 02 21, 22:45)
Vaišinu visas savo persikraustytuvių proga smile.gif pagaliau namuose!

user posted image

Sveikinimai smile.gif Ir aš svajoju apie kraustynes, mintyse jau dabar dedu daiktus į dėžes biggrin.gif Naivuolė, kol dar kraustysimės tai - teks gerokai palaukt tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita Decor: 21 vasario 2012 - 21:55
QUOTE(Lachesė @ 2012 02 21, 19:45)
user posted image

Sveikinimai 4u.gif Be proto geras jausmas į namus įsikraustyti wub.gif
O jau tortuko gražumas, seilė nutįso... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 02 21, 22:45)

Lachese, sveikinimai nuoširdžiausi 4u.gif user posted image 4u.gif

Labai bus Jūsų jaukus butukas, tortas superinis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indregu: 22 vasario 2012 - 10:05
QUOTE(Lachesė @ 2012 02 21, 21:45)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif laukiam visų namučių nuotraukų!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 22 vasario 2012 - 10:33
QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 02 21, 21:24)

dekui 4u.gif perziurejau, bet vis tik man ten visko perdaug

Lachese, sveikinimai, isivaziduoju kaip gera wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2012 02 22, 12:32)
dekui 4u.gif  perziurejau, bet vis tik man ten visko perdaug

Lachese, sveikinimai, isivaziduoju kaip gera  wub.gif

Juk nebūtina susikrauti visko - galima atsirinkti detales smile.gif Man irgi ne viskas ten patinka, bet iš atskirų detalių galima sukomponuoti "ale skandinaviškai marinistinį" namų interjerą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 02 22, 11:34)
Juk nebūtina susikrauti visko - galima atsirinkti detales smile.gif Man irgi ne viskas ten patinka, bet iš atskirų detalių galima sukomponuoti "ale skandinaviškai marinistinį" namų interjerą smile.gif

taip galima, bet is tos daugumos atradau vos kelias detales, todel pasiliksiu istikima neperkrautam skandinaviskam stiliui
Atsakyti
Viskas suprantama ... mirksiukas.gif Ir aš detales "renku"... smile.gif Yra tokių pavyzdžių, kad niekuomet gal ir nedaryčiau savo namuose, bet ši tema juk - ne apie tai smile.gif Grįžtam prie skandinavų smile.gif...
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 02 21, 21:45)

Sveikinu! Už kelių dienų kraustysiuos ir aš jau, nors ir trūksta dar visko:)
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Braita @ 2012 02 15, 23:05)
Pas mus virtuvė balta, saldytuvas baltas, o orkaite sidabrinė. Atvirkštinis variantas. Atrodo gerai  biggrin.gif
Nemanau, kad reiktų šaldytuvą derint pre orkaitės, ji labiau derinasi su virtuviniu komplektu. Tik man atrodo, kad pats šaldytuvas stilistiškai turėtų būti "iškritęs" iš konteksto, jei jis modernus, o orkaitė senovinio stiliaus  g.gif Įdomu, kokio stiliaus virtuvinis komplektas.
Nors iš kitos pusės - tikrai ne vienas dizainieris maišo tarpusavyje stilius (or netgis pataria taip daryti) ir atrodo viskas liuks  ax.gif

na saldytuvas tai toks kaip ir visi biggrin.gif tikrai ne senovinio tipo rolleyes.gif o virtuvinis bus senovinio g.gif aplinka bus viena siena baltu plytu, zidinys ir dar del vienos sienos nenusprendem, baltos medines lentutes ar baltos plyteles. Tai saldytuvas toks tikrai ne to stiliau bus, bet gal jis nelabai kris i akis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 22 vasario 2012 - 21:51
Sveikos. Bandau rašyti šioje temoje, nors gal ir nelabai tinka. Bet kad kažkiek gyvos tik skandinaviško ir klasikos temos. O klasikoje tai iš viso nepanašu net.

Miegamajame pas mus baldai uosiniai, grubaus dizaino, grindys uosio parketas, sienos gelsvos. Žodžiu vyrauja geltona spalva, o ne pilka ir balta, kuri būdinga skandinaviškam stiliui. Dar ir veidrodinė spinta per visą sieną. Įdedu vaizdą (kokybė nelabai, bet matosi kad visuma paprasta ir vaizdas toks nelabai koks, "pigus", jei švelniai pasakius biggrin.gif )

user posted image

Kaip manot, ar dar padorumo ribose būtų tokiam kambaryje ši lovatiesė? Ji medvilninė, bet kažkiek per "prašmatni" nei buvo mano sumanymas, taip pat ir spalva kitokia, nei norėjau.
user posted image

Buvau suplanavusi kambario geltonumą prislopinti pilka spalva, tokia, kokia būna nebalinto lino. Ir tas bendras paprastumas man kaip ir gerai, lovatiesės ir užuolaidų irgi norėjau neiššaukiančių, "kuklių", kažko iš tokių:

user posted image

Bet pagrindinė probelma,kad lovatiesės noriu natūralaus pluošto, o pirkti tokių gatavų nelabai yra. Ypač kai dar ir spalvos reikia specifinės, ir dydžio. Skiautiniai iš natūralaus lino, man labai labai wub.gif, bet užsakant kaina didoka gaunasi (tikrai virš 1000 Lt kas būtų kokius 3 kartus brangiau nei ta medvilninė, o jei dar pagalvėlės doh.gif ). Kaip jūsų nuomone - šiaip ar taip tas kambarys beviltiškas, pirkti tai, ką radau ir neverta kankintis. Ar yra kažkiek racijos vaikytis tą pirminę viziją ir sumokėti daugiau, bet užsakyti skiautinių? Gal dar kokių minčių.
Langą ir visą sieną už lovos galvūgalio dengsiu užuolaida, bet ją užsakinėsiu tada, kai išsirinksiu lovatiesę, kažkaip tikiuosi, kad užuolaidų audinių bus didesnis pasirinkimas ir nebus problemų priderinant prie lovatiesės.
Atsakyti