Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

QUOTE(jurgeleuogele @ 2008 06 28, 13:58)
gal smulkiau butu galima?
aciu... ax.gif

Galima, kodel gi ne mirksiukas.gif
400g. varskes(ne liesos)
2-3 kiausiniai,
3 saukstai manu,
druskos, baziliko, paprikos supjaustytos gabaleliais.
mikrobangej 7 minutes kepam 700 galingumu tongue.gif
Atsakyti
Sveiki,

Turiu as ta TW kekso forma, ale neturiu skaniu receptu sad.gif ir plius ar pvz varske kaip nors jame galima kepti? gal kas kokiu lengvu receptu gali parasyti.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga_ba666 @ 2008 07 04, 07:23)
Sveiki,

Turiu as ta TW kekso forma, ale neturiu skaniu receptu sad.gif ir plius ar pvz varske kaip nors jame galima kepti? gal kas kokiu lengvu receptu gali parasyti.. blush2.gif

Mano mėgstamiausias keksas su kriaušėmis ir šokoladu
Gal receptas iš pradžių atrodo sunkus , bet taip tikrai nėra. Sonatinos receptuose galite rasti įvairių skanėstų wink.gif
Atsakyti
Varškės ledai su braškėmis
Varškės ledams: 400 g braškių, 125 g riebios varškės, 200 g grietinėlės, 200 ml riebaus jogurto, tarkuotų apelsinų žievelių, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai cukraus pudros.
Puošti: 350 g braškių, 25 g pistacijų, melisų lapelių.
Iš pradžių ruoškite ledus. Braškes pertrinkite per sietelį ir išsukite su cukraus pudra. Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Grietinėlę išplakite ir su apelsinų žievelėmis įmaišykite į varškę. Kepimo indą aukštais kraštais ir skyle viduryje (geriausiai tiktų 2,5 l talpos) pakaitomis pildykite varškės ir braškių mase. Šakute atsargiai išmaišykite masę, kad atrodytų lyg marmuras. Per naktį palikite šaldymo kameroje.
Išėmusios iš kameros, peiliu perbraukite prie vidinės indo sienos, ant viršaus dėkite lėkštę ir kartu su ja apverskite. Palikite šilti kambario temperatūroje 30-45 minutes essen.gif

http://public.fotki....i/p6211256.html mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asio: 07 liepos 2008 - 10:56
QUOTE(Asio @ 2008 07 07, 10:55)
Varškės ledai su braškėmis
Varškės ledams: 400 g braškių, 125 g riebios varškės, 200 g grietinėlės, 200 ml riebaus jogurto, tarkuotų apelsinų žievelių, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai cukraus pudros.
Puošti: 350 g braškių, 25 g pistacijų, melisų lapelių.
Iš pradžių ruoškite ledus. Braškes pertrinkite per sietelį ir išsukite su cukraus pudra. Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Grietinėlę išplakite ir su apelsinų žievelėmis įmaišykite į varškę. Kepimo indą aukštais kraštais ir skyle viduryje (geriausiai tiktų 2,5 l talpos) pakaitomis pildykite varškės ir braškių mase. Šakute atsargiai išmaišykite masę, kad atrodytų lyg marmuras. Per naktį palikite šaldymo kameroje.
Išėmusios iš kameros, peiliu perbraukite prie vidinės indo sienos, ant viršaus dėkite lėkštę ir kartu su ja apverskite. Palikite šilti kambario temperatūroje 30-45 minutes  essen.gif

http://public.fotki....i/p6211256.html  mirksiukas.gif

atrodo tai thumbup.gif tikiuosiu taip pat ir skanu buvo smile.gif aš katik iškepiau varškės apkepą su braškėmis smile.gif
Atsakyti
Sakykit o tas mesos marinavimo indas turi taip sunkiai uzsidaryti, as paskui ji vor atidarau, o jei tik ilgesni nagai visai be sansu. Dar gavau dovanu prie pirkinio pincetuka, kam jis skirtas, nesinori sugadinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2008 07 08, 08:03)
Sakykit o tas mesos marinavimo indas turi taip sunkiai uzsidaryti, as paskui ji vor atidarau, o jei tik ilgesni nagai visai be sansu. Dar gavau dovanu prie pirkinio pincetuka, kam jis skirtas, nesinori sugadinti smile.gif

taip, jis sunkiai atsidaro, pirmą kartą kai uždarinėjau, galvojau nešiu keisti, nes niekaip neuždariau, poto šiaip ne taip pavyko. Vyliuosi kad kaip prasinešios, lengviau užsidarinės smile.gif
O pincetukas, tai jei pilkas, ten yra žnyplės pvz duonai iš tosterio išimti ar gabaliniam cukrui...
Atsakyti
Pincetuka stas pat smile.gif ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Naminė duonos gira

[attachmentid=150699]


100 gr. cukraus
100 gr. skrudintos juodos duonos
2 š. kmynų sėklų
Džiovintų obuolių ir razinų
10 gr. mielių (šviežių)
2,5 l. virinto vandens

Į dubenį sudėti duoną, cukrų, kmynus ir džiovintus vaisius, viską užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti kol atvės iki kūno temperatūros. Mieles ištrinti su cukrumi ir šlakeliu vandens. Supilti į dubenį, uždengti sandariu dangčiu. Laukti kol nušaus, vėl uždengti. Kai nušaus antrą kartą, nukošti, išpilstyti į butelius ir padėti į šaldytuvą.Į tuperware gertuves pilti nepatarčiau, nes šaldytuve nušaus.
Kai atvės, galima gerti.Skanaus.
Atsakyti
bigsmile.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
reiks pabandyti....MB dievima tokia gira
Atsakyti
Naminė duonos gira (kitas variantas).

Į greitkratį pilamas vanduo,gabalėlis mielių.Greitkratis statomas į 1l plakimo dubenį su karštu vandeniu,kol mielės ištirpsta.Tada pakratau,ir beriu cukraus,giros koncentrato milteliusi (lietuviška gira vadinas,ten duonos džiuvėsėliai,salyklas,sausos mielės).Viskas pakratoma,atgal į karštą vonelę,laikau kol pradeda putoti.Tada į samba 2l asotį,dapilu vandens.Palaikau kambario temperatūroj apie 6 val,tada į šaldytuvą.Po 3-4 val galima nukošti ir gerti.Naudoju vandenį nevirintą iš foltro.Bandžiau ir su virintu daryti,atsibosdavo laukti kol jis ataus.Nematau skirtumo.Gira puikiausiai išsilaiko savaitę,ilgiau nežinau.Cukraus pilu iš akies,manau apie 100-150gr.Bandziau daryti be cukraus,kad kalorijų mažiau būtų-nesigavo.
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2008 07 18, 22:54)
bigsmile.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
reiks pabandyti....MB dievima tokia gira

Maniskis jau visa menesi geria ir kaifuoja, gaunasi, kaip is backu sovietiniais laikais uz 3 kapeikas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti