Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

QUOTE(laurindre @ 2012 02 10, 17:58)
Istirpsta ir didesnis, tik ne visa saldaini deti reikia, nes per daug bus vienam sausainiui, isbegs per virsu 4u.gif

aaaa,isbegs,as galvojau kaip tik sudegs aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2011 10 13, 20:44)
Nerealaus skonio receptukas is TW  4u.gif  idedu prasymu is kitos tw temutes  mirksiukas.gif
Receptelis yra is labai seno TW katalogo:
user posted image

P.S. zelatino reikia tikrai daugiau nei nurodyta recepte, nes pagal recepta niekas nesustings ir reiks griebti viska su saukstu.
Vietoj kreveciu dedu ir veziu uodegeliu ir kartais net krabu lazdeliu, man skaniausia pamaisyti su krevetem ir veziu uodegelem  clap_1.gif



Si savaitgali isbandziau sita receptuka...ummm... laizemes pirstelius beprotiskai skanus buvo wink.gif Aciu uz receptuka wink.gif
gal dar kokiu panasiu turite?
Atsakyti
šis panašus ir išbandytas 4u.gif


Varškės užkandis su lašiša
300 ml grūdėtos (nebūtinai) varškės
300 ml riebesnės grietinėlės
2 pomidorai
200 g sūdytos lašišos
1,5 šaukšto želatinos (Dr.Otker)
Krapų, svogūnų laiškų, kitų žalumynų, prieskonių pagal skonį (labai tinka Santa Marijos „Prieskoninių žolelių mišinys žuviai“
~pusė šviežio batono
Lašišą, pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus susmulkinti. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę su varške išplakti mikseriu arba mentele (jei grūdėta varškė) 2 litrų ąsotyje plakimui, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus, gerai išmaišyti.
Želė žiedą plonai patepti aliejumi šepetėliu. Silikonine mentele į žiedą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm), ant viršaus dėti vieną prie kitos keturias plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus vėl – varškės masė ir vėl batonas. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius. Uždenkite želė žiedo dangteliu.
Jei skubate, padėkite į šaldiklį pusvalandžiui ir tada atsargiai išimkite iš želė žiedo. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir galite palikti per naktį.
Pjauti aštriu peiliu.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Nanndini @ 2012 02 20, 19:33)
Si savaitgali isbandziau sita receptuka...ummm... laizemes pirstelius beprotiskai skanus buvo wink.gif

O su kuo valget sita patiekala? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Troliautoja @ 2012 02 21, 10:23)
O su kuo valget sita patiekala?  blush2.gif

o ikrai naturalus ar dirbtini,ir kiek tos zelatinos deti,o kiek daugmaz gaunasi is sitos normos? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Troliautoja @ 2012 02 21, 09:23)
O su kuo valget sita patiekala?  blush2.gif



Valgem su duona ir be jos... salotu dar buvom pasidare ( salota, pomidoras, paprika, agurkas ir alieju maisyta)
Papildyta:
QUOTE(cius @ 2012 02 21, 14:08)
o ikrai naturalus ar dirbtini,ir kiek tos zelatinos deti,o kiek daugmaz gaunasi is sitos normos? blush2.gif



As dekau dirbtinius ikrus, bet butu tikriausiai skaniau su naturaliais. Norejosi kad tie ikrai i viena mase issilietu.
I sia mase as dejau 40g. zelatinos. bet gal net buciau dejusi tikrai maziau gal kokia 35g. norejosi mikstesnes mases smile.gif
o gavosi tai kaip toje foto pavaizduotoje zele ziede mano yra maziukas tik ziedas tai jis visas pilnas ir dar keleta induku sau mazu pasidariau atskirai.
Istikro nesveriau bet pakankamai nemazai gaunasi smile.gif
Tikrai skanus idomus smile.gif
Liuks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanndini @ 2012 02 22, 00:46)
Valgem su duona ir be jos... salotu dar buvom pasidare ( salota, pomidoras, paprika, agurkas ir alieju maisyta)
Papildyta:
As dekau dirbtinius ikrus, bet butu tikriausiai skaniau su naturaliais. Norejosi kad tie ikrai i viena mase issilietu.
I sia mase as dejau 40g. zelatinos. bet gal net buciau dejusi tikrai maziau gal kokia 35g. norejosi mikstesnes mases smile.gif
o gavosi tai kaip toje foto pavaizduotoje zele ziede mano yra maziukas tik ziedas tai jis visas pilnas ir dar keleta induku sau mazu pasidariau atskirai.
Istikro nesveriau bet pakankamai nemazai gaunasi smile.gif
Tikrai skanus idomus smile.gif
Liuks smile.gif

ačiu labai už atsakima,butunai pabandysiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vixiuke @ 2012 02 20, 21:41)
šis panašus ir išbandytas 4u.gif
Varškės užkandis su lašiša
300 ml  grūdėtos (nebūtinai) varškės
300 ml riebesnės grietinėlės
2 pomidorai
200 g sūdytos lašišos
1,5 šaukšto želatinos (Dr.Otker)
Krapų, svogūnų laiškų, kitų žalumynų, prieskonių pagal skonį (labai tinka Santa Marijos „Prieskoninių žolelių mišinys žuviai“
~pusė šviežio batono
Lašišą, pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus susmulkinti. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę su varške išplakti mikseriu arba mentele (jei grūdėta varškė) 2 litrų ąsotyje plakimui, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus, gerai išmaišyti.
Želė žiedą plonai patepti aliejumi šepetėliu. Silikonine mentele į žiedą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm), ant viršaus dėti vieną prie kitos keturias plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus vėl – varškės masė ir vėl batonas. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius. Uždenkite želė žiedo dangteliu.
Jei skubate,  padėkite į šaldiklį pusvalandžiui ir tada atsargiai išimkite iš želė žiedo. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir galite palikti per naktį.
Pjauti aštriu peiliu.
Skanaus!

gal kartais nuotrauka turit kaip atrodo,ir kaip valgot kas dar prie to patiekalo tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2012 02 22, 00:22)
ačiu labai už atsakima,butunai pabandysiu 4u.gif
Papildyta:

gal kartais nuotrauka turit kaip atrodo,ir kaip valgot kas dar prie to patiekalo tinka smile.gif



Va apie nuotrauka nepagalvojau ech... neturiu foto:(( reiks kita karta foto pasidaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanndini @ 2012 02 21, 22:46)
Valgem su duona ir be jos... salotu dar buvom pasidare ( salota, pomidoras, paprika, agurkas ir alieju maisyta)
Papildyta:
As dekau dirbtinius ikrus, bet butu tikriausiai skaniau su naturaliais. Norejosi kad tie ikrai i viena mase issilietu.
I sia mase as dejau 40g. zelatinos. bet gal net buciau dejusi tikrai maziau gal kokia 35g. norejosi mikstesnes mases smile.gif
o gavosi tai kaip toje foto pavaizduotoje zele ziede mano yra maziukas tik ziedas tai jis visas pilnas ir dar keleta induku sau mazu pasidariau atskirai.
Istikro nesveriau bet pakankamai nemazai gaunasi smile.gif
Tikrai skanus idomus smile.gif
Liuks smile.gif

Na, sugundet reikes ir man daryti thumbup.gif
Atsakyti
sakykit gal ne i tema, bet norejau pasiteirauti ar tu zele ziedu buna mazesniu ir didesniu, jie tik vieno dydzio? ir gal koki saldesio receptuka turite? aciu
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2012 02 10, 19:19)
Dar as apie tuos sausainukus su saldainiais  doh.gif
Jus maciau ziauriai smulkiai susmulkinus saldainius, o filmuke esu maciusi,kad tokiais stambokais gabalais supjaustyti, ka tei dideli gabalai netirpsta? g.gif



Pas mane buvo ir stambesniu ir smulkesniu gabaliuku - visi sutirpo be problemu. stambesnius lengviau sudeti smile.gif
Atsakyti
Gal kas turi naujos formos ravioli širdelių sausainių su šokoladiniu įdaru receptą? Niekur neberandu... verysad.gif Būčiau labai dėkinga už nuorodą. 4u.gif
Atsakyti