QUOTE(lilget @ 2011 11 08, 14:24)
mane irgi sudomino su kondensuotu, kiek ant indelio det zelatinos ar be jos, kaip tik indeli tyriu
Atsiprasau,kad taip ilgai neparasiau del zele, nesedejau prie pc
Su kondensuotu pienu darau taip:
Zele tortas:
foto skolinta
Iš anksto pasiruošiu 3 skirtingu spalvu vaisinės žele (as naudoju tiktai dr.Oetker zele, ji pati brangiausia musu parduotuvese, bet dar niekada manes nepavede, visada sustingsta,man asmeniskai skaniausia ir daugiausia spalvu ir skonio pasirinkimu, o su visom tom po 0,90 ct.kainuojanciom tai man niekada gerai nesigaudavo), sustingusią supjaustau gabaleliais.
I zele zieda sliuksniuoju spalvotus gabaliukus, na taip sumetau,kad nebutu vienoj kruvoj viena spalva.
Tada imu 2 pok. citrinų ar apelsinu žele (imu tokia delto, nes tai bus zele "fonas" todel tamsios spalvos neimkit, kad graziau ziuretusi) ištirpinti su 0,5 litro vandens ir į jau bebaigiancia atšalti zele supilti 1 indelį sutirštinto nesaldinto pieno. Kai atvės užpilti ant sudėtų į formą želės gabaliukų. Galima įdėti ir koncervuotų vaisių, tik juos reikia gerai nusausinti (as vaisiu nededu, nes man asmeniskai nelabai patinka su vaisiais), dedu vien spalvota zele. Ir stai kaip sustingsta toks gaunasi rezultatas kaip matote foto, o skonis nerealus, o atrodo ispudingai
kas neturi ziedo ir negamina sako:
-Kaip tu sukisai i zele tuos spalvotus gabaliukus
....
skanaus!!!!
p.s. jei nenorite terliotis su spalvotais gabaliukais, tiesiog issitirpinkite zele su vandeniu ir kond.pienu ir bus be nieko vieno skonio zele