Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

QUOTE(Pomona33 @ 2011 11 08, 13:15)
QUOTE(lilget @ 2011 11 07, 20:21)

Tai pradziai gal padarykit tik paprasatai be nieko, skirtingu spalvu ir skoniu? I viena kuria spalva imaisius vaisiu, ar jogurto, jei jogurto nemegstate tai kondensuoto pieno. Gal labai jus ten visos visko improvizuodamos primarlinat, todel nesamone gaunasi? g.gif


o gal galetumet placiau papasakot apie kondencuoto pieno imaisyma - ir kaip darot skirtingu skoniu? - na man niekad nesigauna, kad nesusimaisytu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tatanka @ 2011 11 08, 13:19)
o gal galetumet placiau papasakot apie kondencuoto pieno imaisyma - ir kaip darot skirtingu skoniu? - na man niekad nesigauna, kad nesusimaisytu...  blush2.gif


pasidarau į du atskirus dubenius skirtingų skonių. ištirpdžiusi vieną supilu į žiedą ir dedu šaldytuvan, kitą palieku kambario temperatūroj. kai žiede pirmasis sluoksnis sustingsta, tada supilu antrąjį. jei yra noro į abu sluoksnius galima primėtys norimų uogų ar vaisių. (išskyrus tuos kurie nestingsta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 08 lapkričio 2011 - 13:28
Merginos tos kurios naudojate ryziu ir ne tik puoda skirta mikrobanginems , gal galite pasidalinti proporcijomis. na ryzius jau ismokau virti, bet va kaip virti makaronus , grikius ir kitas kruopas blush2.gif na bet kazka panausaus. ar pilate 100 g makaronu 1 litra vandens kaip nurodyta ant pakeliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 08, 13:28)

pasidarau į du atskirus dubenius skirtingų skonių. ištirpdžiusi vieną supilu į žiedą ir dedu šaldytuvan, kitą palieku kambario temperatūroj. kai žiede pirmasis sluoksnis sustingsta, tada supilu antrąjį. jei yra noro į abu sluoksnius galima primėtys norimų uogų ar vaisių. (išskyrus tuos kurie nestingsta).



atsiprasau dar uz klausima - bet kurie vaisiai nestingsta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tatanka @ 2011 11 08, 13:36)
atsiprasau dar uz klausima - bet kurie vaisiai nestingsta?  blush2.gif


Kiviai ir ananasai tai tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 08, 15:40)
Kiviai ir ananasai tai tikrai  4u.gif


bet tik zali mirksiukas.gif o konservuotus drasiai galima deti i zele ax.gif
Atsakyti
mane irgi sudomino su kondensuotu, kiek ant indelio det zelatinos ar be jos, kaip tik indeli tyriu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2011 11 08, 14:24)
mane irgi sudomino su kondensuotu, kiek ant indelio det zelatinos ar be jos, kaip tik indeli tyriu  bigsmile.gif

Atsiprasau,kad taip ilgai neparasiau del zele, nesedejau prie pc ax.gif

Su kondensuotu pienu darau taip:

Zele tortas:
foto skolinta
user posted image

Iš anksto pasiruošiu 3 skirtingu spalvu vaisinės žele (as naudoju tiktai dr.Oetker zele, ji pati brangiausia musu parduotuvese, bet dar niekada manes nepavede, visada sustingsta,man asmeniskai skaniausia ir daugiausia spalvu ir skonio pasirinkimu, o su visom tom po 0,90 ct.kainuojanciom tai man niekada gerai nesigaudavo), sustingusią supjaustau gabaleliais.
I zele zieda sliuksniuoju spalvotus gabaliukus, na taip sumetau,kad nebutu vienoj kruvoj viena spalva.
Tada imu 2 pok. citrinų ar apelsinu žele (imu tokia delto, nes tai bus zele "fonas" todel tamsios spalvos neimkit, kad graziau ziuretusi) ištirpinti su 0,5 litro vandens ir į jau bebaigiancia atšalti zele supilti 1 indelį sutirštinto nesaldinto pieno. Kai atvės užpilti ant sudėtų į formą želės gabaliukų. Galima įdėti ir koncervuotų vaisių, tik juos reikia gerai nusausinti (as vaisiu nededu, nes man asmeniskai nelabai patinka su vaisiais), dedu vien spalvota zele. Ir stai kaip sustingsta toks gaunasi rezultatas kaip matote foto, o skonis nerealus, o atrodo ispudingai thumbup.gif kas neturi ziedo ir negamina sako:
-Kaip tu sukisai i zele tuos spalvotus gabaliukus blink.gif .... lotuliukas.gif
skanaus!!!!

p.s. jei nenorite terliotis su spalvotais gabaliukais, tiesiog issitirpinkite zele su vandeniu ir kond.pienu ir bus be nieko vieno skonio zele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 08, 13:28)

pasidarau į du atskirus dubenius skirtingų skonių. ištirpdžiusi vieną supilu į žiedą ir dedu šaldytuvan, kitą palieku kambario temperatūroj. kai žiede pirmasis sluoksnis sustingsta, tada supilu antrąjį. jei yra noro į abu sluoksnius galima primėtys norimų uogų ar vaisių. (išskyrus tuos kurie nestingsta).



Taip, drinks_cheers.gif galima ir taip, tik as asmeniskai niekada nesusimaisau iskarto keliu spalvu, as pirmiausia pasidarau viena spalva (su maziau vandens nei nurodyta ant pokelio), padedu i saldytuva, praeina valandziuke zele pirmas sluoksnis sustingsta, tada einu maisyti kita spalva, ta issimakaluoju pravesta greitai kokiam balkone ir tada pilu antra spalva, tada ta sustingta ir tada 3 (man telpa 3 spalvos i zele zieda), jei darot zele "su skyle". As iskarto nemaisau visu 3 spalvu todel, kad pradeda po truputi stingti ta "belaukianti eiles" zele arba nuseda zele kazkaip ant dugno ir blogiau man stingsta g.gif
Atsakyti
Pagirsiu ir as viena gamini- keksiuku silikona. Nuotraukia is blogo skolinta ,bet gavosi tokie pat. Ko tik nebandziau anksciau, nepavykdavo graziai isimt, o dabar puikiai

user posted image

Cia ir receptas
http://www_neringa-b...u-kriausem.html

Atsakyti
sveikos, gal zinot kaip tiklsiai pasigamninti glazuruotus, taip berods vadinasi, migdolus? maciau kaip daro, tik neuszirasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(indrulka3 @ 2011 11 17, 13:00)
sveikos, gal zinot kaip tiklsiai pasigamninti glazuruotus, taip berods vadinasi, migdolus? maciau kaip daro, tik neuszirasiau blush2.gif

Karamelizuoti riesutai

200 g migdolų su luobele
4 v.š. rudojo cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
eiga: mikrobanginę nustatyti ant 600 Watt. Inde,tinkančiam mikrobanginei (siūlyčiaiu paimti aukštesnį didelį puodelį) sumaišyti cukrų,vandenį ir cinamoną.kaitinti 1 min.po to sudėti riešutus,išmaišyti ir kaitinti 2 min.vėl išmaišyti ir kaitinti dar 2 min.išmaišyti ir ataušinti ant kepimo popieriaus arba silikoninio paklotelio
Atsakyti