Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

j.a.v. man tai labai panasu i skirtingu spalvu jogurtus su zelatina ir tiek.
Atsakyti
Nusipirkau ledu formeles, bet nerandu niekur recepteliu, kaip juos gamint? Visos temos neperskaiciau, bet gal galetumet kas nors imest? Buciau dekinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Otra @ 2011 05 20, 12:32)
Nusipirkau ledu formeles, bet nerandu niekur recepteliu, kaip juos gamint? Visos temos neperskaiciau, bet gal galetumet kas nors imest? Buciau dekinga  ax.gif


mirksiukas.gif
LEDAI
I receptas
1 kg braškių arba aviečių
3 stiklinės cukraus
4 stiklinės vandens
Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, uogas pertirinti per sietelį. Sirupui atšalus, supilti uogas ir viską sumaišius išpilstyti į formeles.

II receptas
200 g grietinėlės
1 kiaušinis
3 šaukštai cukraus
Truputis vanilinio cukraus
Grietinėlę ir dalį cukraus išplakti greitkratyje, kitame inde išplakti kiaušinį su likusiu cukrumi. Po to viską išmaišyti kartu ir supilstyti į formeles.

III receptas
0,5 l jogurto
200 g grietinėlės
2 šaukštai cukraus
Turimų uogų ar vaisių (braškių, aviečių, bananų, kivi ir t.t.)
Grietinėlę išplakti, uogas ar vaisius pertirinti per sietelį ir sumaišyti su cukrumis. Viską išmaišyti ir išpilstyti į formeles.

IV receptas
400 g grietinėlės
400 g pieno
3 kiaušinių tryniai
150 g cukraus (truputį vanilinio cukraus)
Trynius su cukrupi išsukti iki vientisos masės, į kurią, maišant supilti pieną ir grietinėlę. Suberti vanilinį cukrų ir gautą masę išpilstyti į formeles.
Norėdami pasigaminti riebesnius ar liesiesnius ledus, keiskite grietinėlės ir pieno santykį. Gaminant liesus ledus, reikia įdėti 10 g krakmolo.

V receptas
200 g grietinėlės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Šiuos produktus išplakti greitkratyje.
0,5 l kefyro
100 g cukraus
Taip pat išplakti greikkratyje. Abi mases sumaišyti ir išpilstyti į formeles.

dar cia keliatas:
GRIETINĖLĖS LEDAI
8 trynius išsukti iki baltumo su 1 stikline cukraus, ipilti 3 stiklines grynos arba su pienu praskiestos grietinėlės. Viską išmaišius pakaitinti, bet neleisti užvirti. Kaitinant maišyti, kad nesuvirtu. Pridėti vanilino.
Svarbiausia neleisti užvirti ir kaitinant ant nedidelės ugnies pastoviai maišyti!
Išpilstyti į formeles ir dėti į šaldiklį.

ŠOKOLADINIAI LEDAI
Sutarkuokite 100g šokolado ir sumaišykite su trim stiklinėmis grietinėlės. 4 trynius iki baltumo išsukite su 3/4 stiklines cukraus. Viską sumaišykite ir kaitinkite, kol sutirštės, paskui sušaldykite.


Braškių šerbetas
250g cukraus
250ml vandens
1 puodelis (250ml) šviežių braškių tyrelės
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
Braškių tyrelę sumaišyti su atvėsintu cukraus sirupu. Masę supilti į pailgą šaldiklio indelį.
Šaldyti šaldiklyje 3-4val., kol sustings kraštai. Tada sudėti į plakimo ąsotį ir plakti mikseriu iki vientisos masės.
Vėl supilti į šaldiklio indelį ir šaldyti, kol sustings. Tada ledų šaukštu formuoti rutuliukus ir patiekti su grietinėle ir braškėmis.

Kivių šerbetas
6 dideli kiviai
80g cukraus
250ml vandens
2 kiaušinių baltymai
Kivius nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir cukrumi. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės, palikti kol atvės.
Suplakti kivių tyrę.
Mikseriu standžiai išplakti baltymus ir sudėti į kivių mišinį. Viską supilti į pailgą šaldiklio indelį ir šaldyti 3-4val., kol mišinys sustings. Tada sudėti į plakimo ąsotį ir plakti, kol pasidarys vientisa masė. Palikti per naktį šaldiklyje šaldiklio indelyje.
Patiekti suformavus rutuliukus ledų šaukštu, puošti kivių griežinėliais.


Šokolado ir kavos ledai
1l pieno
300g cukraus
1/2 a.š. vanilės esencijos
1/4 v.š. tirpios kavos      
150g smulkinto juodojo šokolado
Pieną, cukrų ir vanilės esenciją supilti į didelį puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Neužvirinti.
Nukelti nuo viryklės, supilti kavą ir šokoladą ir toliau maišyti, kol susidarys vientisa masė. Ją supilti į plokščią indą ir šaldyti, kol kraštai maždaug 2-3 cm sustings. Plakimo ąsotyje suplakti mikseriu, kol masė pakils. Supilstyti į ledų formeles ir 3-4val. šaldyti, kol sustings.

Floridos vaisių puodeliai
600 ml naturalaus jogurto
3 šaukstai skysto medaus
1 mažos citrinos tarkuota žievelė
300 g vaisių-uogų (pjaustytų braškių, abrikosų, nektarinų, mėlynių, aviečių ar pan. )
Plakimo ąsotyje sumaishykite jogurtą, medų (medus neleis jogurtui kristalizuotis šaldytuve) ir citrinos žievelę. Išplakite mikseriu. Tada įmaišykite uogas-vaisius. Sudėkite į indelius, dėkite i šaldymo kamera maždaug 3 valandoms.

TRADICINIAI VANILINIAI LEDAI
180g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
250ml pieno
6 kiaušinių tryniai
500ml grietinėlės
Išeiga: 1,2 l ledų
Cukrų ir vanilinį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplakti. Indą su plaktais kiaušinio tryniais ir pienu vėl įstatyti į puodą su vandeniu. Maišant kaitinti ant silpnos ugnies tol, kol susidarys vientisa skystos grietinės konsistencijos masė. Tada nukelti nuo viryklės ir uždengus folija (kad nesusidarytų plėvelė) palikti kol atvės. Supilti grietinėlę, viską suplakti ir pastatyti šaltai maždaug 2 val. Kremą supilti į ledų gaminimo aparatą ir plakti apie 30 min., kol sustings.
RUOŠIMAS BE LEDŲ GAMINIMO APARATO:
masę supilti į plokščią dubenį ir šaldyti, kol sustings kraštai. Paskui perpilti į plakimo ąsotį ir išplakti elektriniu mikseriu. Išpilstyti į ledų formeles ir šaldyti 3-4 val., kol ledai sustings.

ŠAMPANO ŠERBETAS
160g cukraus
125ml vandens
125ml apelsinų sulčių
300ml sauso šampano
1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas
papuošimui vynuogių
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į žemą šaldiklio indelį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elektriniu mikseriu išplakti plakimo ąsotyje. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val. Šerbetą puošti vynuogėmis ir patiekti šampano taurėse.


JOGURTINIAI LEDAI
1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.

NETIKRI LEDAI SU RAZINOMIS
2 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
200g grietinės
vanilinio cukraus
razinų
Razinas suberti į kiauraindį ir perpilti verdančiu vandeniu. Trynius atskirti nuo baltymų, ištrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakavą. Standžiai išplakti baltymus plakimo ąsotyje. Atšaldytą grietinę išplakti, pusę išpilti į gilų dubenėlį ir gerai išmaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Baltymus atsargiai išmaišyti su trintais tryniais, likusia grietine ir suberti razinas. Supilti į ledų indelius ir 1-2 valandas palaikyti šaldiklyje.

"ARKAS"
2-3 kiaušiniai
1/3 stiklinės grietinės
1 l pieno
4-5 šaukštai cukraus
šviežių arba konservuotų vaisių
Inde, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išplakti kiaušinius, supilti grietinę. Viską supilti į verdantį pasaldintą pieną. Kai suvirs, perkošti per labai tankų sietelį (arba per drobės maišelį). Persunkus, masę palaikyti šaldytuve, perdėti ant lekštės, papuošti plakta grietinėle (su cukrumi) ir vaisiais.

LEDAI SU RIEŠUTAIS
400 ml riebios grietinėlės
50 gr cukraus
100 gr kokių nors riešutų
2 šaukštai medaus
romo esencijos
Riešutus sukapojame ir truputį pakepiname ant sausos keptuvės. Dar karštus sumaišome su medumi. Ataušiname. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Tada ją išmaišome su riešutais ir romo esencija. Sudedame į indelius ir šaldome kameroje 3-4 val. skanaus.

Atsakyti
QUOTE(Otra @ 2011 05 20, 11:32)
Nusipirkau ledu formeles, bet nerandu niekur recepteliu, kaip juos gamint? Visos temos neperskaiciau, bet gal galetumet kas nors imest? Buciau dekinga  ax.gif

Naturalus jogurtas + uogos + cukrus. viska su blenderiu ar quick chef'u pertrini ir i formeles. labai greitai padaroma ir visiems patinka. (as tingine ir jei tik kazkas sudetingiau gaminama, tai vis neprisiruosiu blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No comment: 21 gegužės 2011 - 17:25
QUOTE(No comment @ 2011 04 13, 11:32)
Tai gi idarus bet kokius galima daryti : lasisa, agurkai, skumbre, krabu lazdeles, svogunu laiskai, porai, omletas... Musu seimai labai patinka konservuotas tunas su majonezu.  mirksiukas.gif
Bet mes negaminam su zalia zuvim. Kazkaip nzn is kur ir kokia ji.  g.gif

Gal dar kas idomesniu minciu turi?



Dar labai tinka avokadai, paprika, ikrai, sezamai, virtos morkos, pomidorai... zodziu imi ivairiausias darzoves, jei nori dar kazkokia zuvyte ir miksuoji idarus pagal skoni smile.gif
Atsakyti
irkiau slikonine tupperware forma paiilga tokia, nezinau ar jos buna tik vienos rusies tokios pailgos ax.gif laukiu a.z.
Atsakyti
Gal kas galite paaiskinti kaip naudoti EASY RISE inda 4u.gif ?
Atsakyti
QUOTE(laimusia30 @ 2011 09 02, 08:08)
Gal kas galite paaiskinti kaip naudoti EASY RISE inda  4u.gif ?

Prašom:

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 09 02, 08:48)


Aciu, bet pas mane youtube neveikia mano kompe sad.gif
Atsakyti
QUOTE(laimusia30 @ 2011 09 02, 07:50)
Aciu, bet pas mane youtube neveikia mano kompe sad.gif


As naudoju daznai si puoda thumbup.gif
Verdant ryzius dedu 1 stikline ryziu, 2 stiklines vandens, norint didesnio kiekio atitinkamai didinti proporcijas.
Mikrobangeje naudoju programa kruopoms ir laika nustatau 12-13 m. Jeigu nera spec. programos, tai tik nustatomas laikas.
Baigus virti palieku puoduka dar maziausiai 5-10 min.
Atsakyti
Aš su turbo quick chef pasigaminu greitą užtepėlę. Avokadas, grūdėta varškė, truputį majonezo, druska. Viską susmulkinu su turbo quick chef ir tepu ant grūdų paplotėlių. Man labai skanu.
Atsakyti
Sveikos,
Turiu laaabai seną dubenį iš Tupperware. Ji baltas, gal kokių dviejų litrų talpos, su mėlynu dangteliu. Jei gerai atsimenu, jis skirtas greitesniam tešlos kildinimui. Gal kuri iš seniau platinančių žino apie ką kalbu ir dar receptukų tiri ax.gif blush2.gif g.gif
Atsakyti