Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

Merginos, gal galit papasakoti ar naudingas ir reikalingas tešlos kildinimo indas? g.gif Labai domina, nes gana dažnai kepu mielines bandeles, sakau gal greičiau iškyla tešla? Kokių jis dar savybių turi? Ar vertas dėmesio? Ir kokio dydžio universaliausias būtų? unsure.gif

Labai labai lauksiu atsiliepimų 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Louhi @ 2011 01 10, 20:55)
Merginos, gal galit papasakoti ar naudingas ir reikalingas tešlos kildinimo indas?  g.gif  Labai domina, nes gana dažnai kepu mielines bandeles, sakau gal greičiau iškyla tešla? Kokių jis dar savybių turi? Ar vertas dėmesio? Ir kokio dydžio universaliausias būtų?  unsure.gif

man jis labai reikalingas, nes naudoju ne tik tešlos kildinimui. jau seniai turiu 7,5l., neseniai nusipirkau 10l, dabar dar įsigysiu 3. ir 5l. (jiems akcija sausio mėnesį), nes ne visada reikalingas didelis kiekis tešlos. Ar greičiau iškyla?-tikrai nepasakysiu, nes tik įsigijus šį dubenį pradėjau kepti iš mielinės tešlos.
O čia nukopijuoju šiek tiek:

1. Užminkyti Tupperwarinę mielinę tešlą, nes tam būtinas dubuo su sandariu dangčiu.
2. Marinuoti mėsą (šašlykus, kepsniukus, didelį gabalą mėsos, vištą gabalais ar visą...), žuvį ir t.t. Į dubenį reikia sudėti mėsytę, suberti prieskonius ir kitus marinato komponentus, uždengt dangtį, supurtyti ir į šaldytuvą. Taip paruošta mėsa geriau ir greičiau išsimarinuoja, o ir rankų nereikia tepliotis
3. Apvoliot mėsos ar žuvies gabaliukus krakmole, džiūvėsėliuose ir t.t. Dedame mėsą, ant viršaus pilame krakmolą ar kt ir uždengę dangtį supurtome.
4. Daržoves prieš kepant orkaitėje ar griliuje reikia apibarstyti prieskoniais ir aliejumi, tai labai lengva padaryt - visą tai sudėjus į dubenį, jį uždengiame ir supurtome.
5. Šaldytuve laikyti mišraines, sriubas, šaltibarčius ir t.t Uždengiame dangčiu ir į šaldytuvą. Taip išlaikysime maistą ilgiau šviežią.
6. Labai patogu transportuoti. Uždengiame sandarų dangtį ir saugiai gabename maistą, mašinoje, krepšyje...
Gundantis pasiūlymas - modernus dvisluoksnis dubuo, kurio išorė tarsi guminė, todėl indas neslysta ant stalo ir patogus laikyti, o vidus kietas ir slidus, todėl lengva plakti ir maišyti. Jo dangtelis sudarytas iš dviejų dalių, išėmus vidurinį skaidrų dangtelį, bus puiks dubenėlis plakimui. Dubens apačia turi tokius „bėgelius“, kad galima būtų dubenį saugiai paversti ant šono plakant mikseriu ar šluotele.

Atsakyti
Kazkaip kalba kad dabar mieles geresnes nei seniau, tai geriau atseit ir taip viskas kyla, bet seniau man mieliniai sunkiai iseidavo, o su tuo dubeniu nebuvo, kad nesigautu. Turiu 7,5 l talpos, gerai pravercia ir vasara, kai reik vaisius nuo musyciu slepti smile.gif nepapuola jos i ta dubeni smile.gif
Atsakyti
Ačiū labai lile ir diasaja aciuks.gif
O kurį geriau įsigyti, nes kaip suprantu abu tinka tešlai kildinti:
tokį user posted image ar tokį user posted image
Man kaip ir labiau patinka pirmasis variantas, kaip suprantu jį dar galima panaudoti ir plakimui mikseriu?
Ar aš klystu? g.gif
Atsakyti
Sveikos, įkišiu nosi ir as, nes turiu patirties ax.gif Tai va, TW bliudai yra tikrai thumbup.gif , daug kur naudoju ir dziaugiuosi, bet.... mieline tesla darau duonkepeje, kol jos neturejau, tesla darydavay bliuduose, bet patikekite, niekas, jokios moteriskos rankos, jokie TW bliudai taip neisminkys mielines teslos kaip duonkepe.
Atsakyti
Louhi, pirmasis patogesnis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lupita 77 @ 2011 01 11, 10:17)
Louhi, pirmasis patogesnis  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif pirmas patogesnis ir kildint ir mikseriu maisyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Louhi @ 2011 01 10, 19:55)
Merginos, gal galit papasakoti ar naudingas ir reikalingas tešlos kildinimo indas?  g.gif  Labai domina, nes gana dažnai kepu mielines bandeles, sakau gal greičiau iškyla tešla? Kokių jis dar savybių turi? Ar vertas dėmesio? Ir kokio dydžio universaliausias būtų?  unsure.gif

Labai labai lauksiu atsiliepimų  4u.gif  mirksiukas.gif

Aš iki TW su mieline tešla niekaip nesusidraugaudavau, dabar va kepu viską iš jos, pakyla tikrai labai greit, tik reikia į karštą vandenį įstatyti ir uždengti. Negaliu pasakyti, kuris patogesnis, pas mane BTB dubuo, turiu 3 litrų, tai super talpa iš 550g. miltų, na dar ir 1kg ten tilptų, bet daugiau tai ne, žiūrėk iš kiek gamini.
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymus 4u.gif Manau reiks gundytis ir imti tą pirmąjį blush2.gif Minkau tešlą pagrinde iš 500 gr, na maksimum iki 800 gr miltų, tai spėju 3 l talpos užteks? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Louhi @ 2011 01 12, 15:59)
Ačiū labai už atsakymus  4u.gif Manau reiks gundytis ir imti tą pirmąjį  blush2.gif Minkau tešlą pagrinde iš 500 gr, na maksimum iki 800 gr miltų, tai spėju 3 l talpos užteks?  g.gif

Užteks, nors panos ima didesnius, jei namie reikalingi didesni dubenys, bet man pilnai užtenka tokio.
Atsakyti

Labutis, nežinau ar čia užėjau,bet norėčiau pasidomėti gal kuri nors žinot greitą skanėstą su Tw indais(ar be jų).Na kokį nors desertą,su kuriuo nereiktų daug terliotis ir pan.
mirksiukas.gif
Pasidalinkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zyvy @ 2011 01 12, 19:52)
Labutis, nežinau ar čia užėjau,bet norėčiau pasidomėti gal kuri nors žinot  greitą skanėstą  su Tw indais(ar be jų).Na kokį nors desertą,su kuriuo nereiktų daug terliotis ir pan.
mirksiukas.gif
Pasidalinkit mirksiukas.gif

Pats paprasčiausias- želė+ plakta grietinėlė mirksiukas.gif , nėra ką terliotis
Atsakyti