Merginos, gal galit papasakoti ar naudingas ir reikalingas tešlos kildinimo indas? Labai domina, nes gana dažnai kepu mielines bandeles, sakau gal greičiau iškyla tešla? Kokių jis dar savybių turi? Ar vertas dėmesio? Ir kokio dydžio universaliausias būtų?
Labai labai lauksiu atsiliepimų
QUOTE(Louhi @ 2011 01 10, 20:55)
Merginos, gal galit papasakoti ar naudingas ir reikalingas tešlos kildinimo indas? Labai domina, nes gana dažnai kepu mielines bandeles, sakau gal greičiau iškyla tešla? Kokių jis dar savybių turi? Ar vertas dėmesio? Ir kokio dydžio universaliausias būtų?
man jis labai reikalingas, nes naudoju ne tik tešlos kildinimui. jau seniai turiu 7,5l., neseniai nusipirkau 10l, dabar dar įsigysiu 3. ir 5l. (jiems akcija sausio mėnesį), nes ne visada reikalingas didelis kiekis tešlos. Ar greičiau iškyla?-tikrai nepasakysiu, nes tik įsigijus šį dubenį pradėjau kepti iš mielinės tešlos.
O čia nukopijuoju šiek tiek:
1. Užminkyti Tupperwarinę mielinę tešlą, nes tam būtinas dubuo su sandariu dangčiu.
2. Marinuoti mėsą (šašlykus, kepsniukus, didelį gabalą mėsos, vištą gabalais ar visą...), žuvį ir t.t. Į dubenį reikia sudėti mėsytę, suberti prieskonius ir kitus marinato komponentus, uždengt dangtį, supurtyti ir į šaldytuvą. Taip paruošta mėsa geriau ir greičiau išsimarinuoja, o ir rankų nereikia tepliotis
3. Apvoliot mėsos ar žuvies gabaliukus krakmole, džiūvėsėliuose ir t.t. Dedame mėsą, ant viršaus pilame krakmolą ar kt ir uždengę dangtį supurtome.
4. Daržoves prieš kepant orkaitėje ar griliuje reikia apibarstyti prieskoniais ir aliejumi, tai labai lengva padaryt - visą tai sudėjus į dubenį, jį uždengiame ir supurtome.
5. Šaldytuve laikyti mišraines, sriubas, šaltibarčius ir t.t Uždengiame dangčiu ir į šaldytuvą. Taip išlaikysime maistą ilgiau šviežią.
6. Labai patogu transportuoti. Uždengiame sandarų dangtį ir saugiai gabename maistą, mašinoje, krepšyje...
Gundantis pasiūlymas - modernus dvisluoksnis dubuo, kurio išorė tarsi guminė, todėl indas neslysta ant stalo ir patogus laikyti, o vidus kietas ir slidus, todėl lengva plakti ir maišyti. Jo dangtelis sudarytas iš dviejų dalių, išėmus vidurinį skaidrų dangtelį, bus puiks dubenėlis plakimui. Dubens apačia turi tokius bėgelius, kad galima būtų dubenį saugiai paversti ant šono plakant mikseriu ar šluotele.
Kazkaip kalba kad dabar mieles geresnes nei seniau, tai geriau atseit ir taip viskas kyla, bet seniau man mieliniai sunkiai iseidavo, o su tuo dubeniu nebuvo, kad nesigautu. Turiu 7,5 l talpos, gerai pravercia ir vasara, kai reik vaisius nuo musyciu slepti nepapuola jos i ta dubeni
Ačiū labai lile ir diasaja
O kurį geriau įsigyti, nes kaip suprantu abu tinka tešlai kildinti:
tokį ar tokį
Man kaip ir labiau patinka pirmasis variantas, kaip suprantu jį dar galima panaudoti ir plakimui mikseriu?
Ar aš klystu?
O kurį geriau įsigyti, nes kaip suprantu abu tinka tešlai kildinti:
tokį ar tokį
Man kaip ir labiau patinka pirmasis variantas, kaip suprantu jį dar galima panaudoti ir plakimui mikseriu?
Ar aš klystu?
Sveikos, įkišiu nosi ir as, nes turiu patirties Tai va, TW bliudai yra tikrai , daug kur naudoju ir dziaugiuosi, bet.... mieline tesla darau duonkepeje, kol jos neturejau, tesla darydavay bliuduose, bet patikekite, niekas, jokios moteriskos rankos, jokie TW bliudai taip neisminkys mielines teslos kaip duonkepe.
Louhi, pirmasis patogesnis
QUOTE(Lupita 77 @ 2011 01 11, 10:17)
Louhi, pirmasis patogesnis
pirmas patogesnis ir kildint ir mikseriu maisyt
QUOTE(Louhi @ 2011 01 10, 19:55)
Merginos, gal galit papasakoti ar naudingas ir reikalingas tešlos kildinimo indas? Labai domina, nes gana dažnai kepu mielines bandeles, sakau gal greičiau iškyla tešla? Kokių jis dar savybių turi? Ar vertas dėmesio? Ir kokio dydžio universaliausias būtų?
Labai labai lauksiu atsiliepimų
Labai labai lauksiu atsiliepimų
Aš iki TW su mieline tešla niekaip nesusidraugaudavau, dabar va kepu viską iš jos, pakyla tikrai labai greit, tik reikia į karštą vandenį įstatyti ir uždengti. Negaliu pasakyti, kuris patogesnis, pas mane BTB dubuo, turiu 3 litrų, tai super talpa iš 550g. miltų, na dar ir 1kg ten tilptų, bet daugiau tai ne, žiūrėk iš kiek gamini.
Ačiū labai už atsakymus Manau reiks gundytis ir imti tą pirmąjį Minkau tešlą pagrinde iš 500 gr, na maksimum iki 800 gr miltų, tai spėju 3 l talpos užteks?
QUOTE(Louhi @ 2011 01 12, 15:59)
Ačiū labai už atsakymus Manau reiks gundytis ir imti tą pirmąjį Minkau tešlą pagrinde iš 500 gr, na maksimum iki 800 gr miltų, tai spėju 3 l talpos užteks?
Užteks, nors panos ima didesnius, jei namie reikalingi didesni dubenys, bet man pilnai užtenka tokio.
Labutis, nežinau ar čia užėjau,bet norėčiau pasidomėti gal kuri nors žinot greitą skanėstą su Tw indais(ar be jų).Na kokį nors desertą,su kuriuo nereiktų daug terliotis ir pan.
Pasidalinkit
QUOTE(Zyvy @ 2011 01 12, 19:52)
Labutis, nežinau ar čia užėjau,bet norėčiau pasidomėti gal kuri nors žinot greitą skanėstą su Tw indais(ar be jų).Na kokį nors desertą,su kuriuo nereiktų daug terliotis ir pan.
Pasidalinkit
Pasidalinkit
Pats paprasčiausias- želė+ plakta grietinėlė , nėra ką terliotis