Man, kai liko teslos dar ir pievagrybiu idara padariau, vaikams labiausiai patiko Net ir nepamenu, kaip dariau Prisimenu, kad su mini turbo shefu viska susmulkinau Svoguna ir grybus
as dedu ir tik zalia mesyte, svoguniukus cesnakiukai, zoleliu kokiu ir super duper, galima daryt ir su pievagrybiais ar net dziovintais grybais oi koks skanumelis, dar su bulviu kose kartais darau, bet retai, vistienos idaras skanus , o varskiniu jau vel vyras uzsiprase, bet tu dideliu ale mini ceburelu sake labai skanu , o ir man tie dideli skanu
QUOTE(gandre @ 2010 11 28, 15:20)
o kam kepta farsa dar ir virti??
viska skaniai surasete,tik pagalvokite dar syki,kam ta mesa taip kankinti ,termiskai apdorojant du kartus ir dar skirtingais budais
gal as klystu, bet ,man atrodo, su zalia mesyte ilgiau pavirus (tik kad tesla nepervirtu) viskas bus gerai .
beje, vakar graziai ir lengvai gavosi man koldunai su kalakutiena. tik tesla pagal siek tiek kitoki recepta dariau ,bet irgi plikyta.
viska skaniai surasete,tik pagalvokite dar syki,kam ta mesa taip kankinti ,termiskai apdorojant du kartus ir dar skirtingais budais
gal as klystu, bet ,man atrodo, su zalia mesyte ilgiau pavirus (tik kad tesla nepervirtu) viskas bus gerai .
beje, vakar graziai ir lengvai gavosi man koldunai su kalakutiena. tik tesla pagal siek tiek kitoki recepta dariau ,bet irgi plikyta.
Na kažkur skaičiau, kad plikyta tešla greitai težta, tad galvoju ar spėja tas faršas išvirti tešlai dar nesutežus, nes labai nemėstu, kai koldūnai būna pervirę, tokie skystaliukai Ir įdomu ar bandėte kuri šiuos koldūnus užkepti orkaitėje?
Tikrai niekas netezta, bent jau tos plikytos teslos, kur as dariau. Kazkada bandziau daryti plika plikyta tesla be tryniu ir be aliejaus. Tai ta tikrai tezta
Merginos, gal galite patarti kokia tešla tinka pyrageliams su šia formele?
Domintų receptukas Gal ta plikyta koldunų tešla irgi tiktų...
Įsigyjau, o ką su ja daryti nežinau... Ta prasme numanau, tik tešlos receptuko trūksta.
Labai lauksiu
Domintų receptukas Gal ta plikyta koldunų tešla irgi tiktų...
Įsigyjau, o ką su ja daryti nežinau... Ta prasme numanau, tik tešlos receptuko trūksta.
Labai lauksiu
QUOTE(lupipita @ 2010 11 26, 14:45)
idedu plikytu koldunu teslos recepteli kazkurios mamytes
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
Noriu pasidalinti labai paprastu ir puikiu koldūnų tešlos receptu:
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.
jeigu galima noreciau palikti komentara po situo receptu, dariau koldunus su mesyte opagal sita recepta, laikiausi labai jau to recepto sudedamuju daliu, bet as labiau megstu kaip tesla buna tokia kieta, o cia ji ne neistizusi bet tokia minkstute, nieko blogo negaliu pasakyt bet noretusi kad butu jie tokie tvirtesni cia pagal mano skoni sprendziant
QUOTE(kavute @ 2010 11 28, 23:02)
Na kažkur skaičiau, kad plikyta tešla greitai težta, tad galvoju ar spėja tas faršas išvirti tešlai dar nesutežus, nes labai nemėstu, kai koldūnai būna pervirę, tokie skystaliukai Ir įdomu ar bandėte kuri šiuos koldūnus užkepti orkaitėje?
hm.. man viskas labai gerai buvo - kai kuriuos pazeidziau istraukiant, bet realiai,tai darant de tryniu ir aliejaus ,kartais pavyksta ir gerai o gal man tiesiog gavosi ta karta...
gal kas imes kuciuku recepta, kas jau ne pirmi metai dare, buciau labai dekinga, noriu seis metais pati issikepti
I paprasta mieline tesla nedek pieno ir kiausiniu , ir gausis kuciuku tesla. Piena keisti vandeniu
Papildyta:
Savaitgali panaudojau naujaji spaustuka
Lasisos uzkandis
[attachmentid=206587]
Sudyta lasisa supjaustyti mazais kubeliais, agurkus taip pat tokio paties dydzio kubeliais, ir ideti daug smulkintu krapu. Papildomai nieko nedejau, nes mano lasisa buvo marinuota su medumi, tai skonio pilnai uzteko. Jei skonio truksta, galima prideti maltu pipiru ar kokio bekvapio aliejaus.
Su maziausiau spaustuku ispjauti baltos duonos skrituli, aptepti ji filadelfia sureliu ir ant virsaus uzdeti lasisos-agurku-krapu misini (tartara)
Galima puosti citrinos griezineliu.
Papildyta:
Lasisos uzkandis
[attachmentid=206587]
Sudyta lasisa supjaustyti mazais kubeliais, agurkus taip pat tokio paties dydzio kubeliais, ir ideti daug smulkintu krapu. Papildomai nieko nedejau, nes mano lasisa buvo marinuota su medumi, tai skonio pilnai uzteko. Jei skonio truksta, galima prideti maltu pipiru ar kokio bekvapio aliejaus.
Su maziausiau spaustuku ispjauti baltos duonos skrituli, aptepti ji filadelfia sureliu ir ant virsaus uzdeti lasisos-agurku-krapu misini (tartara)
QUOTE(laurindre @ 2010 11 29, 10:50)
I paprasta mieline tesla nedek pieno ir kiausiniu , ir gausis kuciuku tesla. Piena keisti vandeniu
Papildyta:
Lasisos uzkandis
u.
Papildyta:
Lasisos uzkandis
u.
vau kokie sumustinukai, reiks ismeginti, o del receptuko aciu, bandysim tada daryt , o gal kas kaledom yra dare ale strudeli ale vyniotini su daug daug aguonu, bet kad nebutu bulkinis, gal kas gamino ir galetu pasidalint recepteliu
QUOTE(laurindre @ 2010 11 29, 10:50)
Papildyta:
Lasisos uzkandis
[attachmentid=206587]
Papildyta:
Lasisos uzkandis
[attachmentid=206587]
Dieviškai atrodo. labai ačiū už idėjas