Pieno tešlos pyragėliai su pikantišku įdaru
300 gr miltų
250 ml pieno
100 gr sviesto
0,5 a.s. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cukraus
Į ugniai atsparų indą įpilame pieną, pašildome ir sudedame sviestą.
Miltus sumaišome su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Išsijojame, galima su plakimo šluotele.
Supilame pieną į miltų mišinį. Gerai išmaišome. Suminkome tešlą ir dedame valandai į šaldytuvą.
Tuo metu ruošiame norimą įdarą.
Sūris
Kumpis
Marinuoti agurkiukai
Picos prieskoniai
Sūrį sumalame sūrio malūnėliu. Kumpį ir agurkėlius smulkiai supjaustome.
[attachmentid=192929]
Tešlą iškočiojame, išpaudiame su saulutės dugnu, rutulį dedame ant viršaus, idedame įdaro ir uždarome. Paruoštus pyragėlius patepame kiaušinio tryniu ir pabarstome sezamo sėklomis.
Kepame orkaitėje, kol gražiai apskrunda.
[attachmentid=192930]
Į darus galima keisti. Naudoti saldžius su varške, uogomis, džiovintais vaisiais.
Oi kaip gražiai atrodo
Reik man greičiau tą formikę pasiimti.
O kibinams daryti ji tinka?
Reik man greičiau tą formikę pasiimti.
O kibinams daryti ji tinka?
Manau turetu tikti
QUOTE(davaida @ 2010 03 29, 12:18)
O as dariau panasius su sia formele tik dejau ne kepimo miltelius o mieles, ir labai man prastai klijavosi, taip ir nesupratau ar tesla kalta ar seimininke:))
Sujungimo vietas galima patepti vandeniuku ar kiausiniu
QUOTE(laurindre @ 2010 03 28, 23:54)
Sujungimo vietas galima patepti vandeniuku ar kiausiniu
Aciu, pabandysiu, va kartais tik mazo patarimo bereikia ir seimininke jau geresne gali pasijusti
Visos mes tokios kazkada buvome. Ieskai, skaitai, pritaikai viena kita dalyka. Kai kas gimsta bandymuose
Svarbu, noras butu
Svarbu, noras butu
Žuvies drebučiai žele žiede
[attachmentid=196948]
1 l zuvies sultinio
1 v.s. agaro (arba 2 v.s. zelatinos) as naudojau agara- augalinis zelatinos pakaitalas
1 kietai virtas kiausinis
Virta morka
Konservuotu zirneliu
Krapu sakeles papuosimui
Uzvirinti zuvies sultini, deti agara, virti kol pilnai istirps.Sluoksniais deti i zele zieda. Agaraskuo puikiausiai stingsta kambario temperaturoje ir gana greitai. Tik jis nera toks skaidrus, kaip zelatina, todel drebuciai gaunasi maziau skaidrus.
[attachmentid=196948]
1 l zuvies sultinio
1 v.s. agaro (arba 2 v.s. zelatinos) as naudojau agara- augalinis zelatinos pakaitalas
1 kietai virtas kiausinis
Virta morka
Konservuotu zirneliu
Krapu sakeles papuosimui
Uzvirinti zuvies sultini, deti agara, virti kol pilnai istirps.Sluoksniais deti i zele zieda. Agaraskuo puikiausiai stingsta kambario temperaturoje ir gana greitai. Tik jis nera toks skaidrus, kaip zelatina, todel drebuciai gaunasi maziau skaidrus.
reikia patarimo:
noriu daryti tingini tw zele ziede, tiksliau darysiu du: viena ziede kita pilnavidurej ziedo formoj, dabar prasau patarkit is keliu porciju man reikia tingini daryti kad butu pilnos sios dvi formos? jei imant standartine porcija 200 gr sviesto, 1 kondensuoto, 700 gr gaideliu...
Aciu
noriu daryti tingini tw zele ziede, tiksliau darysiu du: viena ziede kita pilnavidurej ziedo formoj, dabar prasau patarkit is keliu porciju man reikia tingini daryti kad butu pilnos sios dvi formos? jei imant standartine porcija 200 gr sviesto, 1 kondensuoto, 700 gr gaideliu...
Aciu
QUOTE(dzhina @ 2010 04 20, 11:04)
reikia patarimo:
noriu daryti tingini tw zele ziede, tiksliau darysiu du: viena ziede kita pilnavidurej ziedo formoj, dabar prasau patarkit is keliu porciju man reikia tingini daryti kad butu pilnos sios dvi formos? jei imant standartine porcija 200 gr sviesto, 1 kondensuoto, 700 gr gaideliu...
Aciu
noriu daryti tingini tw zele ziede, tiksliau darysiu du: viena ziede kita pilnavidurej ziedo formoj, dabar prasau patarkit is keliu porciju man reikia tingini daryti kad butu pilnos sios dvi formos? jei imant standartine porcija 200 gr sviesto, 1 kondensuoto, 700 gr gaideliu...
Aciu
i zieda man telpa tik viena norma tinginio,as darau is keturiu pakeliu sausainiu,nes tikrai dvi normos netilps i zieda
Merginos, kur galečiau rasti koldūnu su TW koldūnine receptu?
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 29, 15:33)
Merginos, kur galečiau rasti koldūnu su TW koldūnine receptu?
Man asmeniskai labai patinka sita tesla. Gaunasi labai plona, kaip makaronu tesla.
Plikyta koldūnu tesla
3 stiklines miltu,
3 tryniai,
druskos,
1 stikline karsto, vandens tiesiai is virdulio.
i miltus, suberiau druska, tada trynius, pamakalavau su sakute, kai apsitryne po truputi pradejau pilti karsta vandeni, kai nebeimanoma buvo su sakute makaluot, pradejau su rankelem dirbti, neilgai gal koki 15 min, tikrai kaip visos rasot kol tesla bus glotni ir elastinga, paskui ismokau kol nutaikyt kiek idaro reik, i formele labai nedaug, maziau nei puse arbatinio saukstelio ir mano beda ta, kad as dedu kepto svoguno i mesa ir tada blenderiuoju, tai jei per daug idaro tada nesulimpa krastukai, nes riebini, bet labai skani tesla gavosi, kaip prie ruskiu valgyklose kur duodavo, siaip nedraugauju su teslom, bet si pavyko