Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

QUOTE(Vovere @ 2009 01 07, 17:00)
o kaip jus gaunat tokias violetines spalvas arba baltas ???

ir kas ten per mesishkas grozis ?


Ir man idomu. smile.gif
Baltas sluoksnis-tai cia, tur but, grietinele,
o violetinis kas ?
Dazai ar kokios sultys ?
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2009 05 13, 13:53)
Na, reik manau, atgaivinti sita temute smile.gif
Rodau savo naują aistrą:

O mane domintu tie ragiukai bigsmile.gif Gal turi nuotraukyciu, kur butu zingsnis po zingsnio parodyta? 4u.gif
Atsakyti
Čia šiandieninis mano žaidimas:
Bandelės su lašinukais
user posted image
user posted image


Neturiu... nes DAR neturiu visu Tupperware indu smile.gif

QUOTE(simoselis @ 2009 05 16, 09:31)
O mane domintu tie ragiukai bigsmile.gif  Gal turi nuotraukyciu, kur butu zingsnis po zingsnio parodyta? 4u.gif

Atsakyti
man niekada neiseidavo mieline tesla blush2.gif dabar isigyjusi is tuperwary kelis gaminius tesla iseina thumbup.gif
cia mano sios dienos laimikis ax.gif user posted image
tesla gaminiau su dubeniu teslai, mieles plakiau su ienu greitkratyje, kociojau antpadeklo teslaiir kepiau silikonine karaliene ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laimasa @ 2009 05 17, 17:43)
man niekada neiseidavo mieline tesla blush2.gif dabar isigyjusi is tuperwary kelis gaminius tesla iseina thumbup.gif 
cia mano sios dienos laimikis ax.gif user posted image
tesla gaminiau su dubeniu teslai, mieles plakiau su ienu greitkratyje, kociojau antpadeklo teslaiir kepiau silikonine karaliene ax.gif

bet kaip tu čia gražiai išpynei wub.gif thumbup.gif
Aš tai girą padariau dideliam 7,5 l dubenyje. Dabar laukiam, rūgsta cool.gif
Atsakyti
Manau, reik atgaivinti temelę smile.gif

Varškės sūrio užkandėlė su moliūgų sėklomis

10 porcijų

75 g lukštentų moliūgų sėklų, 400 g riebaus varškės sūrio, 2 skiltelės česnako, po saujelę petražolių, krapų, druskos, pipirų, 1 – 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

MOLIŪGŲ SĖKLAS PAKEPINTI KEPTUVĖJE BE RIEBALŲ, KOL GRAŽIAI APSKRUS. ATVĖSINTI. ŠIEK TIEK PALIKTI PAPUOŠIMUI. ŽOLELES KRUOPŠČIAI NUPLAUTI IR SUSMULKINTI KARTU SU ČESNAKO SKILTELĖMIS „QUICK CHEF“ SMULKINTUVE. Į SMULKINTUVĄ DĖTI SŪRĮ, MOLIŪGŲ SĖKLAS IR DAR KARTĄ IŠSUKTI IKI VIENTISOS MASĖS. PAGARDINTI DRUSKA, PIPIRAIS, PAGAL SKONĮ. PALAIKYTI ŠALTAI. PATIEKIANT PABARSTYTI MOLIŪGŲ SĖKLOMIS IR PAŠLAKSTYTI ALIEJUMI.



Blyneliai su obuoliais ir migdolais

4 porcijos

200 g miltų, 4 kiaušiniai, 1 a.š. vanilinio cukraus, 50 g riebios varškės, 2 šaukštai aliejaus, druskos, 125 ml pieno, 125 ml gazuoto mineralinio vandens, 4 šaukštai migdolų drožlių, 4 obuoliai, 2 šaukštai citrinų sulčių, aliejaus arba sviesto (kepti), cukraus pudros.

Į „Quick Chef“ įdėti plaktuvą. Iš miltų, kiaušinių, vanilinio cukraus, varškės, aliejaus, druskos ir pieno užmaišyti tešlą. Pabaigoje supilti mineralinį vandenį ir dar kartą gerai išsukti.

Migdolų drožles pakepinti keptuvėje be riebalų, kol gražiai parus.

Obuolius nulupti, padalyti 4 dalis, išimti sėklalizdžius ir plonai supjaustyti. Tuoj pat apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepajuostų.

Truputį aliejaus arba sviesto įkaitinti keptuvėje. Per visą jos plotį įpilti tešlos. Sudėti ketvirtadalį obuolių, ant viršaus vėl užkrėsti tešlos. Kepti, kol parus apačia. Tada atsargiai užvožti lėkštę ir išversti blyną. Kita puse jį vėl dėti į keptuvę ir baigti kepti. Apkepus keptuvėje, 5 min. pašauti į 180 laipsnių karštą orkaitę.



Padažas „Baltoji Salsa“

1 puodelis majonezo, 1 puodelis grietinės, 2 šakelės svogūnų laiškų, 4 juodos alyvuogės, 3 skiltelės česnako, laimo sulčių, pipirų, 1 a.š. tabasko prieskonių.

NAUDOJANT „QUICK CHEF“ SUSMULKINTI SVOGŪNĄ, ČESNAKĄ IR ALYVUOGES. NAUDOJANT PILTUVĖLĮ SUPILTI LAIMO SULTIS IR TABASCO. IŠSUKTI. PO TO NUDENGTI DANGTĮ, ĮSTATYTI PLAKIMO ŠLUOTELĘ IR SUDĖTI LIKUSIUS INGREDIENTUS. DAR KARTĄ GERAI IŠSUKTI.

ŠIS PADAŽAS LABAI TINKA PRIE ALAUS UŽKANDŽIŲ AR BULVIŲ TRAŠKUČIŲ.



Sumuštiniai su avokadais ir pomidorais

2 sunokę avokadai, laimo sulčių, 2 sunokę pomidorai, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, 4 petražolių šakelės, 16 trapučių arba paskrudintos forminės duonos.

Su „Bake – to – Basics“ sulčiaspaude išspausti iš laimo sultis. „TupperChef“ peiliu avokadus perpjauti pusiau, išimti kauliukus, išskobti minkšimą, sudėti į dubenį ir apšlakstyti išspaustomis laimo sultimis. Avokadus sutrinti grūstuve.

P1090614_smallPomidorus dėti į „Quick Chef“ ir gerai išsukti. Po to suberti į avokadų masę, supilti aliejų, išmaišyti silikono mentelės pagalba. Paskaninti druska, pipirais. Puošti petražolių lapeliais.



Sluoksniuota silkių mišrainė

200 g silpnai sūdytų silkių filė, 8 virtų bulvių, 8 virtų burokėlių, 0,5 virtų morkų, 4 – 5 virtų kiaušinių, 3 svogūnų.

PADAŽUI: 700 g majonezo arba grietinės, pipirų, druskos

Silkių filė supjaustykite juostelėmis ir plonu sluoksniu sudėliokite „Elegancijos“ dubenyje. Pertepkite majonezu arba grietine. „TupperChef“ peiliu nedideliais kubeliais supjaustykite virtas bulves. Jas plonu sluoksniu paskleiskite ant silkių sluoksnio. Pertepkite majonezu arba grietine. „Quick Chef“ smulkintuvu atskirai susmulkinti virtus kiaušinius, svogūnus, burokėlius. Nepamirškite visus sluoksnius aptepti majonezu arba grietine. Viršutinis sluoksnis turi būti burokėlių. Užpilkite likusį padažą ir įdėkite į šaldytuvą.



Austriškos salotos

6 virtų kiaušinių, 200 g savo sultyse arba aliejuje konservuotų tunų, 100 g fermentinio sūrio, 200 g varškės sūrio, 1 vidutinio svogūno, 200 g neriebaus majonezo.

Su puse majonezo „Quick Chef“ susmulkinti kiaušinių baltymus, sūrį, tunų gabaliukus, svogūną, varškės sūrį, 5 kiaušinių trynius ir užtepti likusį majonezą. Visas dalis SUSMULKINKITE ATSKIRAI ir sudėliokite sluoksniais į „Elegancijos“ dubenį tokia tvarka: kiaušinio baltymai, sūris, tunas, svogūnas, varškės sūris, kiaušinių tryniai. Visus sluoksnius pertepkite majonezu. Prieš patiekiant puošti vienu sluoksniu smulkintu kiaušinio tryniu.



Troškinys

6 šaukštai aliejaus, 2 skiltelės česnako, 1 raudonas svogūnas, 1 baklažanas, 1 cukinija, 1 raudonas pipiras, 1 žalias pipiras ir 4 dideli pomidorai, 2 šaukštai pomidorų pastos, 150 ml sauso raudono vyno, druska ir pipirai, pagal skonį.

Česnaką ir svogūną susmulkinti „Quick Chef“ smulkintuve. Cukiniją ir baklažaną supjaustyti su „Bake – to – Basics“ pjaustykle griežinėliais. Pipirus perpjauti ir išimti sėklas, susmulkinti „Quick Chef“. Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklas ir taip pat susmulkinti. „T – Chef“ puode įkaitinti aliejų, 2 min. pakepinti česnaką, po to sudėti baklažanus ir cukinijas ir patroškinti 5 min., pasirinkus vidutinį kaitrumą. Sudėti pipirus ir svogūną ir maišant troškinti dar 4 min. Supilti vyną, palaukti kol užvirs, sumažinti ugnį, puodą nepilnai pridengti ir palikti 20 min. Sudėti pomidorus ir pomidorų pastą, išmaišyti. Pagal skonį dėti druskos ir pipirų. Palikti 10 min. atidengtą puodą.



Daržovių pyragas

P1090613500 g špinatų, 1 pundelis petražolių, 1 pundelis krapų, 2 morkos, 250 g baltųjų konservuotų pupelių, 250 g konservuotų žaliųjų žirnelių, 200 g baltos duonos be plutelės, 1 skiltelė česnako, 75 g sviesto, 250 g konservuotų kukurūzų, druska ir pipirai pagal skonį.

Špinatus, petražoles ir krapus 1 min. sudėti į verdantį vandenį, po to išimti ir sudėti į šaltą vandenį. Išpilti į „Bake – to – Basics“ kiauraindį, lengvai nuspausti ir smulkiai supjaustyti. Morką 10 min. virti truputį pasūdytam vandenį. Po to supjaustyti kubeliais. Pupeles ir žirnelius „Quick Chef“ išsukti iki vientisos masės (piurė). Duoną išmirkyti karštame vandenyje ir lengvai nuspausti. Česnaką susmulkinti mini „Quick Chef“ pagalba ir sumaišyti su duona. „T – Chef“ serijos keptuvėje ištirpinti 1,5 šaukštu sviesto, 2 min. pakepinti špinatus ir žalumynus, juos sudėti į duonos ir česnako masę. Ten pat sudėti pupelių piurė, kukurūzus, morką ir likusį sviestą, viską išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Visą masę sudėti į silikono formą „Karališkoji“. Dėti į orkaitę ir palikti 40 min. Iškepus leisti atvėsti ir dar 2 val. dėti į šaldytuvą.

Arbūzo šerbetas

1 kg arbūzo minkštimo, 150 g cukraus, 300 ml šalto vandens (galima naudoti mineralinį vandenį).

„T – Chef“ serijos puode supilti vandenį ir cukrų, dėti ant ugnies. Maišyti kol cukrus ištirpsta. Po to leisti, kad atvėstų. Arbūzą supjaustyti gabalėliais, išimti sėklas, dėti į „Quick Chef“, supilti sirupą ir išplakti iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą 1 – 2 val. Paruoštą šerbetą išmaišyti ir supilstyti į atšaldytas taures. Atsargiai į kiekvieną taurę įpilti po 50 ml degtinės. Iš karto patiekti į stalą. Vietoje arbūzo galima naudoti ir melioną.



Meliono kokteilis

melionas, 2 šaukštai sutarkuoto šviežio imbiero, 500 ml balto sauso vyno.

Melioną perpjauti per pusę, išimti sėklas ir nupjauti žievę. Minkštimą supjaustyti gabaliukais, dėti į „Quick Chef“ ir išsukti iki vientisos masės. Perpilti į „Elegancijos“ ąsotį, sudėti imbierą ir dėti į šaldytuvą 1 – 2 val. Po to į ąsotį supilti vyną, išmaišyti ir išpilstyti į taures.



Pomidorai įdaryti salotomis su grikiais

6 pomidorai, 1 agurkas, 1 raugintas agurkas, 100 g pelėsinio sūrio, 200 g birios grikių košės, 2 skiltelės česnakų, 3 šaukštai smulkintų bazilikų, petražolių, 3 šaukštai aliejaus, 2 citrinos, 100 g saulėje džiovintų pomidorų.

Padažui: 4 ančiuviai (ančiuvius galite pakeisti šprotais) 1 didelė skiltelė česnako, 1 šaukštelis natūralaus jogurto, 1 šaukštas majonezo, 1 šaukštas aliejaus, 1 šaukštas baltojo vyno.

Kaip paruošti padažą?

Mini „Quick Chef“ susmulkinti ančiuvius ir česnaką, į didelį „Quick Chef“ supilti jogurtą, sukrėsti majonezą, supilti aliejų ir baltąjį vyną. Gerai išsukti ir atidengus dangtelį sudėti susmulkintą česnaką ir ančiuvius. Dar kartą gerai išsukti.

Ruošiame įdarytus pomidorus: Du pomidorus, agurkus, saulėje džiovintus pomidorus ir sūrį supjaustyti „Quick Chef“. Sumaišyti su koše, pagardinti česnakais, žolelėmis (sutrintais mini „Quick Chef“ smulkintuve). Užpilti aliejų su citrinų sultimis. Išimti likusių pomidorų vidų ir įdaryti salotomis. Kepti 5 min., 180 laipsnių temperatūroje.



Vitaminai akims

250 g graikiškų gliaudytų riešutų, 0,5 l medaus, 1l spanguolių

Riešutus užplikiname verdančiu vandeniu ir palaikę 15 min. nukošiame. Spanguoles ir riešutus sumalame „Quick Chef“. Visus ingredientus sumaišome ir, vartojant kaip vitaminus akims, suvalgome po 1 valgomą šaukštą ryte ir vakare.

VIENO KĄSNIO SUMUŠTINIS ANT DŽIOVINTOS SLYVOS
Džiovintos slyvos ir varškės įdaras
Varškės įdarui:

Varškė, česnakas, druska, grietinė, būtina papuošti petražole, citrina arba uždėti raudonųjų serbentų (po uogą ant sumuštinio).



Pomidorų padažas

5 vidut. dydžio pomidorai, 1 svogūnas, 8 baziliko lapeliai, 1 galvutė česnako, 2 pluošteliai petražolių.

Tinka su duona, picai, meksikietiškai salsai arba žuviai.

Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 5 vidutinio dydžio pomidorus, vieną svogūną, 8 baziliko lapelius (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso baziliko), 1 galvutę česnako, 2 pluoštelius petražolių. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Kelis kartus pasukite ir uždėkite piltuvėlį. Maišydami pilkite 50 g aliejaus.



Majonezas

1 kiaušinio trynys, 1 valgomas šaukštas Dižono garstyčių ir 50 ml aliejaus.

Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 1 kiaušinio trynį, 1 valgomąjį šaukštą Dižono garstyčių ir 50 ml aliejaus. Kelis kartus pasukite ir įstatykite piltuvėlį. Tada nuolat maišydami, per piltuvėlį pamažu supilkite 200 ml aliejaus. Pagardinkite trupučiu citrinos sulčių.



Greitas obuolių pyragas
3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 6 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 2,5 stiklinės miltų, 1 kg obuolių, 1 pakelis vanilinio cukraus.
“Quick Chef“ kiaušinius išsukti su cukrumi, įdėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vėl gerai išmaišyti, tada supilti aliejų, išmaišyti ir pilti į silikono formą. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sumaišyti su vaniliniu cukrumi, supilti ant tešlos viršaus ir truputį įspausti. Kepti 30 min., 180º orkaitėje.


Pudingo pyragas
Tešlai: 100 g varškės, 3 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai pieno, 50 g cukraus, 150 g miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
Pudingui: 2 kiaušiniai, 200 g grietinės, 1 citrinos sutarkuota žievelė, 75 g cukraus, 50 g miltų.
Cukraus pudros papuošimui.
1 indelis konservuotų ananasų (apie 7 griežinėlius).
Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą ir dėti į silikono formą. Ananasų žiedus supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti ant tešlos. „Quick Chef“ išplakti trynius su cukrumi, grietine, citrinos žievele ir miltais. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į pudingo plakinį, ant jos supilti ananasų gabalėlių. Pyragą kepti 200° orkaitėje. Atvėsusį kepinį papuošti cukraus pudra.


„Egzotiškas“ paštetas

1 avokadas, 1 nedidelis svogūnas (galvutė), 1 kivi vaisius, pusės citrinos sultys, labai mažas žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos, pipirai.

Viską sudėti į „Quick Chef" ir smulkiai supjaustyti. Gautą masę padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite šaukštą majonezo, o į kitą – alyvuogių aliejaus. Kas mėgsta aštriau, galima įdėti sklitelę česnako.

Tepti ant paskrudintos duonos.

Puikiai tiks pusryčių stalui, prie žuvies ar mėsos.



Gardūs rutuliukai

Virto arba rūkyto kumpio, 4 – 5 virti kiaušiniai, keli pluošteliai petražolių, krapų, baziliko lapelių, graikinių riešutų, majonezo, pipirų pagal skonį.

Su grūstuve iki miltų sugrūsti graikinius riešutus.

Pirmiausia susmulkinti „Quick Chef“ žoleles, atidengus dangtį sudėkite kumpį ir virtus kiaušinius. Gerai išsukti. Po to nuėmus dangtį supilti majonezą. Silikono mentelės pagalba šiek tiek pamaišyti. Iš gautos masės drėgnais delnais formuoti rutuliukus ir apvynioti į sugrūstus grūstuve graikinius riešutus.



Burokėlių salotos su graikiniais riešutais

500 g virtų nuluptų burokėlių, 50 g graikinių riešutų, 8 – 10 džiovintų slyvų, 1 raudonojo svogūno.

Užpilui: 150 g neriebaus majonezo, 2 – 3 česnako skiltelių.

„Quick Chef“ susmulkinti burokėlius, riešutus, džiovintas slyvas ir svogūną. Sukapoti česnaką ir sumaišyti su kitomis užpilo dalimis. Užpilti ant salotų ir išmaišyti.



TEŠLA PLONIEMS BLYNELIAMS

Galima iškepti 15-20 blynelių.

Įstatykite į "Quick Chef" plaktuvą. Sumaišykite 2 kiaušinius, 250 ml (125 g) miltų, 50 ml aliejaus, 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos. Įstatykite piltuvėlį ir, nuolat maišydami, pamažu supilkite 500 ml pieno.



Padažas „lengvas“

Puikiai tinka su bet kokiu „žaliu“ maistu arba šalta mėsa.

Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Supjaustykite 1 kietai virtą kiaušinį, 1 valgomą šaukštą Dižono garstyčių, 5 pluoštelius iš anksto mažais gabalėliais susmulkinto laiškinio česnako. Pridėkite arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Pakeiskite ašmenis plaktuvu. Pridėkite 250 g neriebios grietinės arba šviežios minkštos varškės ir suplakite.



Atsakyti
Ruošiuosi gaminti šiandiena kažką panašaus:

Vištiena kinietiškai

500g vištienos filė,
3 šaukštai kukurūzų krakmolo +1 šaukštas padažui,
Mažas indelis ananasų,
Imbiero šaknies,
5 česnako skiltelės,
1 svogūnas,
1 morka,
150ml pomidorų padažo,
25ml sojos,
25ml acto,
30ml cukraus,
150ml konservuotų ananasų sulčių,
1 šaukštelis čili padažo


Vištienos file supjaustome gabaliukais, sudedame į dubenį, kuris turi dangtį. Ant vištos dedame tris šaukštus krakmolo, uždengiame dangtį ir supurtome, kad višta apsivoliotų krakmole.
Įdedame į mikrobangės indą ir gaminame mikrobangėje 9 min 850W galingumu.
BtB pjaustykle šiaudeliais supjaustome morkas, svogūnus griežinėliais.
Imbierą sutarkuojame naudojant BtB papildomus smulkius ašmenis. Česnako skilteles išspaudžiame česnakų spaustuku.
Į greitkratį sudedame padažo komponentus: pomidorų padažą, soją, actą, cukrų, čili padažą, krakmolą. Suplakame.
Puode arba Wok keptuveje pakepiname imbierą su česnaku, paskui dedame svoguną, trumpai pakepiname, paskui dedame morkas, trumpai pakepiname, supilame padažą, truputį pakaitiname, kad sutirštėtų, dedame ananasus, vištieną. Viską išmaišome ir truputį pakaitiname.
Skanaus !

Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2009 10 07, 13:12)
Ruošiuosi gaminti šiandiena kažką panašaus:

Vištiena kinietiškai


Kažkur atrodo esu mačius šio recepto filmuką g.gif
Atsakyti
Surio rafaeliukai
200 gr. Sūrio (pageidautina kelių rūšių)
3-4 vnt. Krabų lazdelių
1 ind. Alyvuogių
1 š. Majonezo
Mėgstamų prieskonių (naujojau Santa Maria vidurzemio juros)

[attachmentid=185655]
Sūrį sutarkuojame sūrio malūnėliu. Įdedame majonezo ir prieskonių, viską išmaišome. Turi gautis kibi mase. Imame ir rankomis suformuojame blyną, į vidurį dedame alyvuogę ir gerai suspaudžiame tarp rankų.
[attachmentid=185656][attachmentid=185657]
Rankose voliojame tol, kol gaunasi tvirtas kamuoliukas. Sūrio malūnėliu sumalame krabų lazdeles ir jose apvoliojame sūrio kamuoliuką.Tik krabu lazdeles reiketu malti susalusias, nes atitirpusios tarkuojasi makaroniukais, o susalusios smulkiai.
[attachmentid=185658][attachmentid=185659]
Aš naudojau trijų rūšių sūrį – minkštą, puskietį ir kietą. Sūrį galite pasirinkti pagal savo skonį, alyvuoges taip pat. Jei nemėgstate alyvuogių, galite jų nedėti arba vietoj jų naudoti patinkamus riešutus, vynuoges, džiovintas slyvas ir tt..Labai skani užkanda prie vyno.
Papildyta:
Brusketa


Reikės:
1 kg pomidorų,
40 ml aliejaus,
2 česnako skiltelių,
1 svogūno
žiupsnelio druskos, pipirų
nedidelio kuokštelio žalumynų (krapų, petražolių)
Skrudintos baltos duonos

Pomidorus nulupkite universaliuoju skustuku ir stambiais gabalėliais sumalkite Quick Chefe (atsargiai, per daug nesusmulkinkite). Atskirai, mini Quick Chefe, susmulkinkite svogūną, česnako skilteles, žalumynus. Silikoninės mentelės pagalba juos sudėkite į Quick Chefą prie pomidorų ir supylę aliejų, druską bei pipirus, dar kartą kelis kartus pasukite, kad viskas susimaišytų.
Gautą masę uždėkite ant skrudintos duonos.

Vakar kepiau namie Ciabatos duona ir padariau brusketa. Tik visai nepagalvojau nufotkinti doh.gif
Atsakyti
Padekit, prasau help.gif skubiai reikia koldunu mikropliuse recepto cool.gif
Atsakyti
Sveikos, Šeiminkės, noriu išsikepti naminę duoną. girdėjau, kad puiki gaunasi Ultra Pliuse.
niekaip nerandu recepto. Padėkit, a ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijele @ 2010 01 05, 11:19)
Sveikos, Šeiminkės, noriu išsikepti naminę duoną. girdėjau, kad puiki gaunasi Ultra Pliuse.
niekaip nerandu recepto. Padėkit, a  ax.gif

Aš tokią kepu smile.gif , čia manau daugelio išbandytas receptas smile.gif
Duona su saulėgrąžomis

Tešlai:
1kg. miltų
620ml šilto vandens
30g mielių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos

Miltus supilame į dubenį, padarome viduryje skylutę į ją supilame greitkratyje išplaktas mieles su cukrumi, druska ir 100ml vandens. Supilame likusį vandenį ir su plakimo šluotele gerai išmaišome. Pasitepame rankas aliejumi ir minkome tešlą, kol ji nebekibs prie rankų. Tešlą minkydamos vis padaužykite ją į stalą ir kuo daugiau ją minkysite, tuo skanesnė duona bus.
Išminkius paliekame kilti. Kai tešla iškils suberiame porą saujų saulėgrąžų, perminkome ir leidžiame tešlai dar katrą pakilti. Padaliname tešlą į dvi dalis, dedame į dvi ,,Karališkąsias“ silikonines formas. Kepame 200laipsnių temperatūroje apie pusę valandos.
Skanaus
Atsakyti