Manau, reik atgaivinti temelę
Varškės sūrio užkandėlė su moliūgų sėklomis
10 porcijų
75 g lukštentų moliūgų sėklų, 400 g riebaus varškės sūrio, 2 skiltelės česnako, po saujelę petražolių, krapų, druskos, pipirų, 1 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
MOLIŪGŲ SĖKLAS PAKEPINTI KEPTUVĖJE BE RIEBALŲ, KOL GRAŽIAI APSKRUS. ATVĖSINTI. ŠIEK TIEK PALIKTI PAPUOŠIMUI. ŽOLELES KRUOPŠČIAI NUPLAUTI IR SUSMULKINTI KARTU SU ČESNAKO SKILTELĖMIS QUICK CHEF SMULKINTUVE. Į SMULKINTUVĄ DĖTI SŪRĮ, MOLIŪGŲ SĖKLAS IR DAR KARTĄ IŠSUKTI IKI VIENTISOS MASĖS. PAGARDINTI DRUSKA, PIPIRAIS, PAGAL SKONĮ. PALAIKYTI ŠALTAI. PATIEKIANT PABARSTYTI MOLIŪGŲ SĖKLOMIS IR PAŠLAKSTYTI ALIEJUMI.
Blyneliai su obuoliais ir migdolais
4 porcijos
200 g miltų, 4 kiaušiniai, 1 a.š. vanilinio cukraus, 50 g riebios varškės, 2 šaukštai aliejaus, druskos, 125 ml pieno, 125 ml gazuoto mineralinio vandens, 4 šaukštai migdolų drožlių, 4 obuoliai, 2 šaukštai citrinų sulčių, aliejaus arba sviesto (kepti), cukraus pudros.
Į Quick Chef įdėti plaktuvą. Iš miltų, kiaušinių, vanilinio cukraus, varškės, aliejaus, druskos ir pieno užmaišyti tešlą. Pabaigoje supilti mineralinį vandenį ir dar kartą gerai išsukti.
Migdolų drožles pakepinti keptuvėje be riebalų, kol gražiai parus.
Obuolius nulupti, padalyti 4 dalis, išimti sėklalizdžius ir plonai supjaustyti. Tuoj pat apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepajuostų.
Truputį aliejaus arba sviesto įkaitinti keptuvėje. Per visą jos plotį įpilti tešlos. Sudėti ketvirtadalį obuolių, ant viršaus vėl užkrėsti tešlos. Kepti, kol parus apačia. Tada atsargiai užvožti lėkštę ir išversti blyną. Kita puse jį vėl dėti į keptuvę ir baigti kepti. Apkepus keptuvėje, 5 min. pašauti į 180 laipsnių karštą orkaitę.
Padažas Baltoji Salsa
1 puodelis majonezo, 1 puodelis grietinės, 2 šakelės svogūnų laiškų, 4 juodos alyvuogės, 3 skiltelės česnako, laimo sulčių, pipirų, 1 a.š. tabasko prieskonių.
NAUDOJANT QUICK CHEF SUSMULKINTI SVOGŪNĄ, ČESNAKĄ IR ALYVUOGES. NAUDOJANT PILTUVĖLĮ SUPILTI LAIMO SULTIS IR TABASCO. IŠSUKTI. PO TO NUDENGTI DANGTĮ, ĮSTATYTI PLAKIMO ŠLUOTELĘ IR SUDĖTI LIKUSIUS INGREDIENTUS. DAR KARTĄ GERAI IŠSUKTI.
ŠIS PADAŽAS LABAI TINKA PRIE ALAUS UŽKANDŽIŲ AR BULVIŲ TRAŠKUČIŲ.
Sumuštiniai su avokadais ir pomidorais
2 sunokę avokadai, laimo sulčių, 2 sunokę pomidorai, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, 4 petražolių šakelės, 16 trapučių arba paskrudintos forminės duonos.
Su Bake to Basics sulčiaspaude išspausti iš laimo sultis. TupperChef peiliu avokadus perpjauti pusiau, išimti kauliukus, išskobti minkšimą, sudėti į dubenį ir apšlakstyti išspaustomis laimo sultimis. Avokadus sutrinti grūstuve.
P1090614_smallPomidorus dėti į Quick Chef ir gerai išsukti. Po to suberti į avokadų masę, supilti aliejų, išmaišyti silikono mentelės pagalba. Paskaninti druska, pipirais. Puošti petražolių lapeliais.
Sluoksniuota silkių mišrainė
200 g silpnai sūdytų silkių filė, 8 virtų bulvių, 8 virtų burokėlių, 0,5 virtų morkų, 4 5 virtų kiaušinių, 3 svogūnų.
PADAŽUI: 700 g majonezo arba grietinės, pipirų, druskos
Silkių filė supjaustykite juostelėmis ir plonu sluoksniu sudėliokite Elegancijos dubenyje. Pertepkite majonezu arba grietine. TupperChef peiliu nedideliais kubeliais supjaustykite virtas bulves. Jas plonu sluoksniu paskleiskite ant silkių sluoksnio. Pertepkite majonezu arba grietine. Quick Chef smulkintuvu atskirai susmulkinti virtus kiaušinius, svogūnus, burokėlius. Nepamirškite visus sluoksnius aptepti majonezu arba grietine. Viršutinis sluoksnis turi būti burokėlių. Užpilkite likusį padažą ir įdėkite į šaldytuvą.
Austriškos salotos
6 virtų kiaušinių, 200 g savo sultyse arba aliejuje konservuotų tunų, 100 g fermentinio sūrio, 200 g varškės sūrio, 1 vidutinio svogūno, 200 g neriebaus majonezo.
Su puse majonezo Quick Chef susmulkinti kiaušinių baltymus, sūrį, tunų gabaliukus, svogūną, varškės sūrį, 5 kiaušinių trynius ir užtepti likusį majonezą. Visas dalis SUSMULKINKITE ATSKIRAI ir sudėliokite sluoksniais į Elegancijos dubenį tokia tvarka: kiaušinio baltymai, sūris, tunas, svogūnas, varškės sūris, kiaušinių tryniai. Visus sluoksnius pertepkite majonezu. Prieš patiekiant puošti vienu sluoksniu smulkintu kiaušinio tryniu.
Troškinys
6 šaukštai aliejaus, 2 skiltelės česnako, 1 raudonas svogūnas, 1 baklažanas, 1 cukinija, 1 raudonas pipiras, 1 žalias pipiras ir 4 dideli pomidorai, 2 šaukštai pomidorų pastos, 150 ml sauso raudono vyno, druska ir pipirai, pagal skonį.
Česnaką ir svogūną susmulkinti Quick Chef smulkintuve. Cukiniją ir baklažaną supjaustyti su Bake to Basics pjaustykle griežinėliais. Pipirus perpjauti ir išimti sėklas, susmulkinti Quick Chef. Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklas ir taip pat susmulkinti. T Chef puode įkaitinti aliejų, 2 min. pakepinti česnaką, po to sudėti baklažanus ir cukinijas ir patroškinti 5 min., pasirinkus vidutinį kaitrumą. Sudėti pipirus ir svogūną ir maišant troškinti dar 4 min. Supilti vyną, palaukti kol užvirs, sumažinti ugnį, puodą nepilnai pridengti ir palikti 20 min. Sudėti pomidorus ir pomidorų pastą, išmaišyti. Pagal skonį dėti druskos ir pipirų. Palikti 10 min. atidengtą puodą.
Daržovių pyragas
P1090613500 g špinatų, 1 pundelis petražolių, 1 pundelis krapų, 2 morkos, 250 g baltųjų konservuotų pupelių, 250 g konservuotų žaliųjų žirnelių, 200 g baltos duonos be plutelės, 1 skiltelė česnako, 75 g sviesto, 250 g konservuotų kukurūzų, druska ir pipirai pagal skonį.
Špinatus, petražoles ir krapus 1 min. sudėti į verdantį vandenį, po to išimti ir sudėti į šaltą vandenį. Išpilti į Bake to Basics kiauraindį, lengvai nuspausti ir smulkiai supjaustyti. Morką 10 min. virti truputį pasūdytam vandenį. Po to supjaustyti kubeliais. Pupeles ir žirnelius Quick Chef išsukti iki vientisos masės (piurė). Duoną išmirkyti karštame vandenyje ir lengvai nuspausti. Česnaką susmulkinti mini Quick Chef pagalba ir sumaišyti su duona. T Chef serijos keptuvėje ištirpinti 1,5 šaukštu sviesto, 2 min. pakepinti špinatus ir žalumynus, juos sudėti į duonos ir česnako masę. Ten pat sudėti pupelių piurė, kukurūzus, morką ir likusį sviestą, viską išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Visą masę sudėti į silikono formą Karališkoji. Dėti į orkaitę ir palikti 40 min. Iškepus leisti atvėsti ir dar 2 val. dėti į šaldytuvą.
Arbūzo šerbetas
1 kg arbūzo minkštimo, 150 g cukraus, 300 ml šalto vandens (galima naudoti mineralinį vandenį).
T Chef serijos puode supilti vandenį ir cukrų, dėti ant ugnies. Maišyti kol cukrus ištirpsta. Po to leisti, kad atvėstų. Arbūzą supjaustyti gabalėliais, išimti sėklas, dėti į Quick Chef, supilti sirupą ir išplakti iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą 1 2 val. Paruoštą šerbetą išmaišyti ir supilstyti į atšaldytas taures. Atsargiai į kiekvieną taurę įpilti po 50 ml degtinės. Iš karto patiekti į stalą. Vietoje arbūzo galima naudoti ir melioną.
Meliono kokteilis
melionas, 2 šaukštai sutarkuoto šviežio imbiero, 500 ml balto sauso vyno.
Melioną perpjauti per pusę, išimti sėklas ir nupjauti žievę. Minkštimą supjaustyti gabaliukais, dėti į Quick Chef ir išsukti iki vientisos masės. Perpilti į Elegancijos ąsotį, sudėti imbierą ir dėti į šaldytuvą 1 2 val. Po to į ąsotį supilti vyną, išmaišyti ir išpilstyti į taures.
Pomidorai įdaryti salotomis su grikiais
6 pomidorai, 1 agurkas, 1 raugintas agurkas, 100 g pelėsinio sūrio, 200 g birios grikių košės, 2 skiltelės česnakų, 3 šaukštai smulkintų bazilikų, petražolių, 3 šaukštai aliejaus, 2 citrinos, 100 g saulėje džiovintų pomidorų.
Padažui: 4 ančiuviai (ančiuvius galite pakeisti šprotais) 1 didelė skiltelė česnako, 1 šaukštelis natūralaus jogurto, 1 šaukštas majonezo, 1 šaukštas aliejaus, 1 šaukštas baltojo vyno.
Kaip paruošti padažą?
Mini Quick Chef susmulkinti ančiuvius ir česnaką, į didelį Quick Chef supilti jogurtą, sukrėsti majonezą, supilti aliejų ir baltąjį vyną. Gerai išsukti ir atidengus dangtelį sudėti susmulkintą česnaką ir ančiuvius. Dar kartą gerai išsukti.
Ruošiame įdarytus pomidorus: Du pomidorus, agurkus, saulėje džiovintus pomidorus ir sūrį supjaustyti Quick Chef. Sumaišyti su koše, pagardinti česnakais, žolelėmis (sutrintais mini Quick Chef smulkintuve). Užpilti aliejų su citrinų sultimis. Išimti likusių pomidorų vidų ir įdaryti salotomis. Kepti 5 min., 180 laipsnių temperatūroje.
Vitaminai akims
250 g graikiškų gliaudytų riešutų, 0,5 l medaus, 1l spanguolių
Riešutus užplikiname verdančiu vandeniu ir palaikę 15 min. nukošiame. Spanguoles ir riešutus sumalame Quick Chef. Visus ingredientus sumaišome ir, vartojant kaip vitaminus akims, suvalgome po 1 valgomą šaukštą ryte ir vakare.
VIENO KĄSNIO SUMUŠTINIS ANT DŽIOVINTOS SLYVOS
Džiovintos slyvos ir varškės įdaras
Varškės įdarui:
Varškė, česnakas, druska, grietinė, būtina papuošti petražole, citrina arba uždėti raudonųjų serbentų (po uogą ant sumuštinio).
Pomidorų padažas
5 vidut. dydžio pomidorai, 1 svogūnas, 8 baziliko lapeliai, 1 galvutė česnako, 2 pluošteliai petražolių.
Tinka su duona, picai, meksikietiškai salsai arba žuviai.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 5 vidutinio dydžio pomidorus, vieną svogūną, 8 baziliko lapelius (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso baziliko), 1 galvutę česnako, 2 pluoštelius petražolių. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Kelis kartus pasukite ir uždėkite piltuvėlį. Maišydami pilkite 50 g aliejaus.
Majonezas
1 kiaušinio trynys, 1 valgomas šaukštas Dižono garstyčių ir 50 ml aliejaus.
Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 1 kiaušinio trynį, 1 valgomąjį šaukštą Dižono garstyčių ir 50 ml aliejaus. Kelis kartus pasukite ir įstatykite piltuvėlį. Tada nuolat maišydami, per piltuvėlį pamažu supilkite 200 ml aliejaus. Pagardinkite trupučiu citrinos sulčių.
Greitas obuolių pyragas
3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 6 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 2,5 stiklinės miltų, 1 kg obuolių, 1 pakelis vanilinio cukraus.
Quick Chef kiaušinius išsukti su cukrumi, įdėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vėl gerai išmaišyti, tada supilti aliejų, išmaišyti ir pilti į silikono formą. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sumaišyti su vaniliniu cukrumi, supilti ant tešlos viršaus ir truputį įspausti. Kepti 30 min., 180º orkaitėje.
Pudingo pyragas
Tešlai: 100 g varškės, 3 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai pieno, 50 g cukraus, 150 g miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
Pudingui: 2 kiaušiniai, 200 g grietinės, 1 citrinos sutarkuota žievelė, 75 g cukraus, 50 g miltų.
Cukraus pudros papuošimui.
1 indelis konservuotų ananasų (apie 7 griežinėlius).
Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą ir dėti į silikono formą. Ananasų žiedus supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti ant tešlos. Quick Chef išplakti trynius su cukrumi, grietine, citrinos žievele ir miltais. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į pudingo plakinį, ant jos supilti ananasų gabalėlių. Pyragą kepti 200° orkaitėje. Atvėsusį kepinį papuošti cukraus pudra.
Egzotiškas paštetas
1 avokadas, 1 nedidelis svogūnas (galvutė), 1 kivi vaisius, pusės citrinos sultys, labai mažas žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos, pipirai.
Viską sudėti į Quick Chef" ir smulkiai supjaustyti. Gautą masę padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite šaukštą majonezo, o į kitą alyvuogių aliejaus. Kas mėgsta aštriau, galima įdėti sklitelę česnako.
Tepti ant paskrudintos duonos.
Puikiai tiks pusryčių stalui, prie žuvies ar mėsos.
Gardūs rutuliukai
Virto arba rūkyto kumpio, 4 5 virti kiaušiniai, keli pluošteliai petražolių, krapų, baziliko lapelių, graikinių riešutų, majonezo, pipirų pagal skonį.
Su grūstuve iki miltų sugrūsti graikinius riešutus.
Pirmiausia susmulkinti Quick Chef žoleles, atidengus dangtį sudėkite kumpį ir virtus kiaušinius. Gerai išsukti. Po to nuėmus dangtį supilti majonezą. Silikono mentelės pagalba šiek tiek pamaišyti. Iš gautos masės drėgnais delnais formuoti rutuliukus ir apvynioti į sugrūstus grūstuve graikinius riešutus.
Burokėlių salotos su graikiniais riešutais
500 g virtų nuluptų burokėlių, 50 g graikinių riešutų, 8 10 džiovintų slyvų, 1 raudonojo svogūno.
Užpilui: 150 g neriebaus majonezo, 2 3 česnako skiltelių.
Quick Chef susmulkinti burokėlius, riešutus, džiovintas slyvas ir svogūną. Sukapoti česnaką ir sumaišyti su kitomis užpilo dalimis. Užpilti ant salotų ir išmaišyti.
TEŠLA PLONIEMS BLYNELIAMS
Galima iškepti 15-20 blynelių.
Įstatykite į "Quick Chef" plaktuvą. Sumaišykite 2 kiaušinius, 250 ml (125 g) miltų, 50 ml aliejaus, 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos. Įstatykite piltuvėlį ir, nuolat maišydami, pamažu supilkite 500 ml pieno.
Padažas lengvas
Puikiai tinka su bet kokiu žaliu maistu arba šalta mėsa.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Supjaustykite 1 kietai virtą kiaušinį, 1 valgomą šaukštą Dižono garstyčių, 5 pluoštelius iš anksto mažais gabalėliais susmulkinto laiškinio česnako. Pridėkite arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Pakeiskite ašmenis plaktuvu. Pridėkite 250 g neriebios grietinės arba šviežios minkštos varškės ir suplakite.