Alexandra.R.
Super senbuvis
Perkopijuoju ka turiu:
RECEPTAI MIKROPLIUS INDUI
Sušaldymas
Sušaldymui ir maisto laikymui šaldytuve ovalų indą uždengiame baltu sandariu dangčiu. Išėmę iš šaldiklio stenkitės neišmesti indo ant žemės, nes įšalęs indas tampa mažiau atsparus smūgiams. Norint indą atidaryti, palaikykite indą penketą minučių kambario temperatūroje. Mikrobangų krosnelėje skirtą gaminti mėsą reikėtų sušaldyti supjaustytą plonais gabaliukais, geriausiai 2cm storio.
Atšildymas mikrobangų krosnelėje
Sušaldyti ir atšildyti reikia kaip galima greičiau, kad nesuirtų produkto molekulių struktūra ir būtų išsaugotos naudingosios medžiagos. Pvz. daržoves sudėti į indą, kiekvienai porcijai įpilti po 1 šaukštą vandens, uždengti nesandarų žalią dangtį ir atšildyti 10% galingumu. Atšildžius galima troškinti 100%galingumu.
Sušildymas mikrobangų krosnelėje
Mikrobangų krosnelėje labai greitai sušyla maistas. Šildant maistą indas būtinai turi būti uždengtas dangčiu, tada produktai greičiau sušils, neišdžius ir nepraras savo vitaminų. Šildant didelį produktų kiekį, reikia 1-2 kartus pamaišyti. Daržoves, kuriose nėra sulčių arba tokį garnyrą kaip ryžiai arba makaronai, apšlakstyti vandeniu arba baltuoju vynu.
Gaminimas mikrobangų krosnelėje
Produktams iš šaldytuvo reikės daugiau laiko pagaminti nei buvusiems kambario temperatūroje. Be to svarbu ir produktų kiekis. Pagrindinė taisyklė: kai porcija dviguba, gaminimo laikas dvigubai pailgės, kai jos tik pusė, laikas dvigubai sutrumpės.
Gaminimas mikrobangų krosnelėje
Ruošdami patiekalus pagal receptus (nepritaikytus gaminti mokrobangėje) nadokitės šiais PATARIMAIS: pilkite mažiau skysčių,. Berkite mažiau druskos, pipirų, prieskonių (juos berkite į jau pagamintą maistą), galite sumažinti riebalų kiekį, sumažinkite maisto gaminimo trukmę 1/3 arba 1/2, lyginant su įprastais gaminimo būdais. Daržoves gaminkite mažame kiekyje vandens arba visai be jo, uždengę indą dangčiu. ATMINKITE kuo didesnis produktų kiekis tuo ilgiau jie bus gaminami. Patiekalai, kuriuose yra daug skysčių, kaip žuvis, paukštiena, mėsa, pagaminami greičiau ir tolygiau. Produktams iš šaldytuvo reikės daugiau laiko pagaminti nei buvusiems kambario temperatūroje. Reikia šakute subadyti (viščiuko, bulvių, žuvies) odelę, kad galėtų išeiti garai. Gaminamą patiekalą visuomet reikia palikti pastovėti kurį laiką, kuris priklauso nuo gaminamo maisto rūšies: mėsą apie 15 min., daržoves 1-2 min., bulves 5 min., saldumynus 5-10 min.
Įdaryti obuoliai
5 nedideli obuoliai. ĮDARUI: 1 pakelis varškės, 1 kiaušinis, razinų, cinamono, krakmolo 1 šaukštas. Išgremžti obuolių šerdelę ir su dekoravimo krepšeliu pripildyti obuolius varškės mase. 5 min. uždengus kaitinti max galingumu.
Greitai verdame daržoves
Galima greitai išvirti burokėlius, morkas, bulves. Reikia tik jas nuplauti, subadyti šakute ir šlapias dėti į indą, uždengti ir virti max galingumu apie 10 min.
Troškintos morkos
500 g kubeliais supjaustytos morkos, 50 g sviesto, 2-3 šaukštai vandens. Druska, pipirai. Morkas kartu su sviestu dėkite į microplus indą, įpilkite vandens, suberkite prieskonius. Uždenkite. 7-8 min. troškinkite max galingumu.
Pomidorų sriuba
750 g prisirpusių pomidorų, 2 šaukštai aliejaus, 1 supjaustytas svogūnas, 1 susmulkinta česnako skiltelė, 1 sutarkuota morka, 0,5 l sultinio, 1 arbatinis šaukštelis cukraus.
Supjaustytus pomidorus sudėkite į ovalų indą ir uždengę dangtį kaitinkite 6-8 min. max galingumu. Pomidorus pertrinkite per sietelį. Į tuščią ovalų indą sudėkite česnaką, svogūnus, morką, aliejų, uždengę dangtį troškinkite 3-4 min. Į juos supilkite pertrintus pomidorus, sultinį, cukrų. Viską išmaišykite. Uždenkite 8-10 min. Virkite max galingumu.
Daržovių troškinys su žuvimi
Apie 750 g įvairių rūšių susmulkintų daržovių, keli gabalėliai žuvies filė, 4 riekutės citrinos arba 1 pomidoras. 100 ml grietinėlės arba grietinės vandens mišinio. Prieskonių.
Į mikrobangės indą sudėkite žuvį ir daržoves, prieskonius. Ant viršaus citriną arba pjaustytą pomidorą, užpilkite grietine ar grietinėle. Uždengus dangti troškinti apie 12 min. max galingumu.
Nuostabus viščiukas
1 didelė morka, 200 g šampinjonų, 400 g vištos be kaulo, 200 ml pieno, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas sviesto, prieskonių. Sviestą išlydome, dedame supjaustytą morką. Uždengę dangtį kaitiname max galingumu 4-5 min. Dedame supjaustytą vištieną, grybus, 2 šaukštų vandens. Uždengti, kaitinti apie 8-10 min. Max galingumu. Greitkratyje suplakite pieną su 1 šaukštu miltų ir preiskoniais, užpilti ant vištienos. Vėl uždengti , kaitinti 2 min.
Varškės apkepas dviems
200 g varškės, 1 kiaušinis, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, vegetos ar kt. prieskonių.
Viską sumaišome. Indą ištepkite aliejumi. Sudėti masę, uždengti, kaitinti 8 min. Max galingumu
Šokoladinis pyragas
Reikia: 100 g. šokolado (geriau tamsaus), 1 šaukšto vandens, 100 g. sviesto, 3 kiaušinių, 100 ml cukraus, 150 ml miltų, 1a.š. kepimo miltelių, vanilės ir ovalaus Tupperware indo mikrobangų krosnelei (kodas 1508), ąsotėlio mikrobangų krosnelei (kodas 1509).
Šokoladą kartu su sviestu ir vandeniu tirpinkite ąsotėlyje (1509) 2min. prie 850W; per tą laiką mini ąsotyje plakimui (537) miksterio pagalba iki purumo išplakti 100ml. cukraus su 3 kiaušiniais; įdėti 150ml miltų, šaukštelį kepimo miltelių, truputį vanilės ir viską gerai išmaišyti. Į šią tešlą supilkite sviesto-šokolado masę ir išmaišykite. Indą mikrobanginei 1508 ištepkite sviestu ir pabarstykite džiuvėsėliais arba manais, supilkite tešlą ir kepkite neuždengę dangčio 6min prie 850W. Pyragui pravėsus, išimkite jį iš indo ir pabarstykite cukraus pudra arba papuoškite kremu (galite naudoti Tupperware konditerio maišelį).
Aguonų pyragas
Reikia:100 ml aguonų, 1 šaukšto vandens, 100 g. sviesto, 3 kiaušinių, 100 ml. cukraus, 150 ml. miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės. Darbo eiga analogiška šokoladiniam pyragui, tik ištirpinti reikės tik sviestą su vandeniu, o aguonas dėti į kiaušinių plakinį.
Morkų pyragas
Reikia: 500 ml sutarkuotų morkų, 300 ml kvietinių miltų, 1a.š. kepimo miltelių, 100 ml cukraus, 1a.š vanilinio cukraus, 1a.š. cinamono, 2 kiaušinių, 50 ml susmulkintų riešutų, 120 ml aliejaus.
Visus komponentus sudėti į dubenį tešlai (551) ir peilio tešlai pagalba išmaišyti. Indą mikrobanginei 1508 ištepkite sviestu ir pabarstykite džiuvėsėliais arba manais, supilkite tešlą ir kepkite neuždengę dangčio 12 min prie 850W. Pyragui pravėsus, išimkite jį iš indo.
Obuolių pyragas
3 obuoliai (~300 g) stambiai supjaustyti; 75 g sviesto ištirpinti 1,5 l talpos Mikroplus inde; 1 kiaušinis;
100 ml cukraus; 100 ml džiovintų šviesios duonos trupinių; 1 arbatinis šaukštelis cinamono; 50 g smulkiai pjaustytų migdolų. Sumaišykite sudėtines dalis ir, supylę ištirpintą sviestą, vėl pamaišykite. Į Mikroplus indą, kuriame tirpdėte sviestą, sudėkite pjaustytus obuolius. Ant viršaus supilkite tešlą ir kepkite pyragą mikro bangų krosnelėje 6 minutes 850 W galingumu. Obuolių pyragą patiekite šiltą su atšaldyta plakta grietinėle
Bananinis pyragas
Reikia: 100 g sviesto, 100 g cukraus, 1a.š vanilinio cukraus, cinamono, 3 kiaušinių, 50 g kukurūzų miltų arba krakmolo, 100 g miltų, 1a.š kepimo miltelių, 1 valgomo šaukšto citrinos sulčių, 1 valgomo šaukšto romo arba konjako, 3 didelių bananų. Mini ąsotyje plakimui (537) miksterio pagalba iki purumo išplakti 100g sviesto su 100g cukraus, vanile, cinamonu tada beplakant dėti kiaušinius. Paskui berti krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir viską atsrgiai išmaišyti. Bananus iš pradžių perpjauti išilgai pusiau, paskui pjaustyti kubeliais ir maišyti su citrinos sultimis bei romu ir viską sumaišyti su tešla. Indą mikrobanginei 1508 ištepkite sviestu ir pabarstykite džiuvėsėliais arba manais, supilkite tešlą ir kepkite neuždengę dangčio 12min prie 850W. Pyragui pravėsus, išimkite jį iš indo ir pabarstykite cukraus pudra arba papuoškite kremu( galite naudoti Tupperware konditerio maišelį).
GREITKRAČIO RECEPTAI
Krienų padažas
2 šaukštai acto
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas garstyčių
2 šaukštai tarkuotų krienų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
Viską sudėti į greitkratį ir gerai išplakti.
Garstyčių padažas
8 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
6 šaukštai grietinės
6 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
1 arbatinis šaukštelis acto, truputis cukraus ir druskos
Omletas
4 kiaušiniai
1 šaukštelis miltų
¾ stiklinės pieno
2 šaukštai miltų
juodųjų pipirų, druskos
smulkiai kapotų žalumynų
Viską gerai išplakti, atidarinėjant mažąjį dangtelį.
Omleto pagrindas gali būti įvairus, pvz. šparaginės pupelės, sūris su pakepinta kubeliais duona,pakepintas batonas, kumpis, obuoliai ir t.t.
Krienų ir morkų padažas
3 šaukštai tarkuotų krienų
3 šaukštai tarkuotų (smulkiai) morkų
1 šaukštas acto
1 šaukštas aliejaus
truputis cukraus ir druskos
Viską gerai išplakti ( tinka prie jautienos kepsnio)
Padažas (tinka salotoms, mėsai)
1 virtas kiaušinis
6 šaukštai aliejaus
6 šaukštai acto
druskos, cukraus, pipirų
Lietiniai blynai
200 ml pieno
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
žiupsnelis druskos
2 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai aliejaus
Viską gerai išplakti greitkratyje ir išsikepti.
Vištiena Ultrapliuse
supjaustyti vištos krūtinėlės filė, pabarstyti vištienos prieskoniais (kam patinka kariu), pasūdyti, supjaustyti smulkiai svogūną, viską išmaišyti, tada užpilti grietinėle, ir palaukti kokias 15 min kad įsigertų... tada dėti į mikrobangę, aš kepu ant viso galingumo apie 25-30min
dar prie šios vištienos darau bulvytes: reikia paimti šaldytas free bulvytes jas pabarstyti prieskoniais taip pat užpilti grietinėle ir kepti mikrobanginėje
vištiena su anasu
1-2 vištienos filė supjaustyti gabaliukais, išdėlioti ultra plus indo dugną, po to ananasą supjaustyti ir apkepti (aš tai naudoju konservuotus ananasus), ananasus dėti ant vištos, apelsinus supjaustyti griežinėliais ir pabarstyti paukštienos prieskonių, druskos baziliko, tada supjaustyti plonais gabaliukais bananą ir sudėti toliau sluoksniuojant (man labiau patinka be banano)tada uždengti ir kepti apie 15min mikrobangėje