Įkraunama...
Įkraunama...

Venų varikozė

QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 08:55)
Skambinaus ir į Klaipėdos ligoninę ir Į Jūrininkų - abiejose sakė, kad nedaro lazerinių operacijų.

Tai gal lygiai taip pat "nedaro" kaip ir Vilniuje? Mama nuėjo privačiai konsultacijai, apsisprendė darytis irgi privačiai, bet dėl visa ko susitarėm su dar vienu gydytoju pasikonsultuot (dvi nuomonės geriau nei viena), jis priėmė valstybinėj ligoninėj. Ir ką - sutinkam koridoriuj tą patį privačiai konsultavusį daktarėlį, pasak kurio, "valstybinė ligoninė neturi lazerio ir nedaro"... Daro, tik nuo gydytojo sąžinės priklauso - ar privačioj klinikoj už papildomą atlygį, ar valstybinėj už tą pačią algą.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 13, 15:01)
Tai gal lygiai taip pat "nedaro" kaip ir Vilniuje? Mama nuėjo privačiai konsultacijai, apsisprendė darytis irgi privačiai, bet dėl visa ko susitarėm su dar vienu gydytoju pasikonsultuot (dvi nuomonės geriau nei viena), jis priėmė valstybinėj ligoninėj. Ir ką - sutinkam koridoriuj tą patį privačiai konsultavusį daktarėlį, pasak kurio, "valstybinė ligoninė neturi lazerio ir nedaro"... Daro, tik nuo gydytojo sąžinės priklauso - ar privačioj klinikoj už papildomą atlygį, ar valstybinėj už tą pačią algą.

Kad tie patys gydytojai dirba ir valstybinėse ligoninėse ir privačiose - jokia ne paslaptis. Ar tik jį pamatę nusprendėt, kad ir tenai daromos operacijos lazeriu, ar tas kitas valstybinės ligoninės gydytojas taip pakonsultavo? Koks gydytojui skirtumas - jis gauna algą tiek vienoj, tiek kitoj įstaigoj, ne nuo apyvartos juk, ar aš neteisi?
Atsakyti
Ar ligonineje duosi kysi ar privaciai sumokesi gyd i kasa, nematau didelio skirtumo...Nes jei neduosi kysio, nedaro lazeriu, daro tik skalpeliu..Bent jau Vilniuje taip. Tad darom isvadas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 13 lapkričio 2013 - 14:46
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 14:36)
Ar tik jį pamatę nusprendėt, kad ir tenai daromos operacijos lazeriu, ar tas kitas valstybinės ligoninės gydytojas taip pakonsultavo?

Na ir sugalvojat doh.gif Juk aiškinomės, kur ir ko važiuojam.
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 14:36)
Koks gydytojui skirtumas - jis gauna algą tiek vienoj, tiek kitoj įstaigoj, ne nuo apyvartos juk, ar aš neteisi?

Neteisi. Valstybinėj įstaigoj jis gauna algą (plius kyšiai, kuriuos neaišku, gausi ar ne) nepriklausomai nuo atliktų operacijų skaičiaus. Privačioj įstaigoj jis gauna fiksuotą algą+procentus nuo apmokamų konsultacijų/ procedūrų/operacijų.
QUOTE(Amelita @ 2013 11 13, 14:45)
Nes jei neduosi kysio, nedaro lazeriu, daro tik skalpeliu..Bent jau Vilniuje taip.

Absoliuti nesąmonė. Negavo nė cento.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 13, 20:02)
Absoliuti nesąmonė. Negavo nė cento.

Kokiu lazeriu operavo?
Skirtumas tame, kad aš neklausiau privačioj klinikoj, ar daro valstybinėse, ar ne. Aš tiesiai į valstybines ligonines skambinaus, man abiejose sakė, kad nedaro. Galiu dar paskambint ir perklaust unsure.gif .

Na ką, aš jau išoperuota ir subintuota, kojine apmauta. Nuotaika puiki, neskaudėjo visiškai - jei nelaikysim skausmu adatų dūrių smile.gif. Ir dabar neskauda. Operacija truko lygiai pusvalandį. Po to pasivaikščiojau kiek, ir parvažiavau iš Klaipėdos į Palangą namo cool.gif . Rytoj važiuosiu perrišimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 13 lapkričio 2013 - 19:38
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 19:37)
Kokiu lazeriu operavo?
Skirtumas tame, kad aš neklausiau privačioj klinikoj, ar daro valstybinėse, ar ne. Aš tiesiai į valstybines ligonines skambinaus, man abiejose sakė, kad nedaro. Galiu dar paskambint ir perklaust  unsure.gif .

Oi, čia jau mamos reikia klaust blush2.gif Bet sakė, kad toks pat būtų buvęs ir operuojant privačiai. Ir vargiai verta skambinėt, jei net į akis sako, kad nedaro doh.gif
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 19:37)
Po to pasivaikščiojau kiek, ir parvažiavau iš Klaipėdos į Palangą namo  cool.gif . Rytoj važiuosiu perrišimui.

Nelaikė per naktį ar pati nenorėjot? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 13, 20:49)
Nelaikė per naktį ar pati nenorėjot? unsure.gif

Ne, nelaikė - nelaiko nieko, iškart namo paleidžia smile.gif . O Jūsų mamą laikė pernakt?
Ir anestezijos nebuvo.

Tie lazeriai irgi skiriasi. Vat gydytojo komentaras:
QUOTE(rolandas_d @ 2013 03 30, 10:05)
Lazeris nėra lygu lazeriui. Šviesolaidžių tipai taip pat turi įtakos pooperacinei savijautai. Todėl ir skirtumai po operacijos.

O čia kelių metų senumo video apie tai.

Gal kada paklausit pas savo mamą kokiu lazeriu buvo operauota jinai. Ir nieko nekainavo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 13 lapkričio 2013 - 20:53
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 08:55)
Skambinaus ir į Klaipėdos ligoninę ir Į Jūrininkų - abiejose sakė, kad nedaro lazerinių operacijų. Bet jei sakote, kad daro, tai gal ką sumaišiau...

nesu klaipėdietė,bet internete daug info apie Klaipėdą:
http://www.manosveik...pinasi-ir-vyrai

QUOTE(Amelita @ 2013 11 13, 09:00)
Paprasyk vyro pagalbos, mano draugei kai dare, tai ja vyras nunese is ligonines i masina. Geriau pasisaugot pirma diena.

kad GK gydytojas kaip tik rekomenduoja iš karto vaikščioti po operacijas.Pati 1,5 h vaikščiojau ir tai nebuvo sunku.
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 09:24)
Ar tikrai  blink.gif . Man kaip tik sakė, kad po operacijos vaikščioti reikės  unsure.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 20:34)
Ne, nelaikė - nelaiko nieko, iškart namo paleidžia  smile.gif . O Jūsų mamą laikė pernakt?

Taip, laikė. Kiek domėjomės, privačiai irgi laiko vieną naktį, kitą dieną apžiūri ir, jei viskas gerai, paleidžia namo.
QUOTE(Juodai @ 2013 11 13, 20:34)
Ir nieko nekainavo?  g.gif

Kainavo. Tik perpus pigiau nei privačiai (TLK kompensacija būtų buvus tiek privačiai, tiek valstybinėj).
Atsakyti
Ruošiuosi operuotis vienos kojos venas Vilniuje, ne privačiai su gyd. siuntimu. Noriu pasirinkti gyd. Gal galėtumėte parašyti į a.ž. kokios mano "norų" kainos?
Atsakyti
Norų kaina priklausys nuo to, kiek lazerio reiks naudoti, o tą pasakyti gali tik gydytojas.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 14, 10:04)
Taip, laikė. Kiek domėjomės, privačiai irgi laiko vieną naktį, kitą dieną apžiūri ir, jei viskas gerai, paleidžia namo.

Lazer klinikoj išleidžia iškart namo. Po operacijos liepia pavaikščiot būtinai kokią 1h. Matyt priklauso nuo lazerio tipo - su senesniais lazeriais daromos operacijos yra ir skausmingensės, ir pooperacinis laikotarpis sunkesnis, matyt dėl to neišleidžia tą pačią dieną. Ir kaina dėl to turbūt yra mažesnė.
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 14, 11:26)
Norų kaina priklausys nuo to, kiek lazerio reiks naudoti, o tą pasakyti gali tik gydytojas.

Tik vienas dalykas mane glumino Lazer klinikoj, kad operacijos kaina yra tokia pati tiek sunkesniems, tiek lengvesniems atvejams. Jei ta varikozė jau toli pažengus, tai gal ir negalvoji apie tai, bet kai pas mane buvo visai lengva forma, tai pradedi galvoti, kad kaina galėtų priklausyti nuo to - juk realiai man to lazerio tikrai mažiau reikėjo, o ir gydytojo darbo laiko mažiau unsure.gif ...
Atsakyti