Įkraunama...
Įkraunama...

Venų varikozė

QUOTE(rolandas_d @ 2011 11 11, 18:02)
Visada atliekama echoskopija (dvigubo skenavimo tyrimas). Šį mėnesį kaip tik akcija- konsultacijos metu dvigubo skenavimo tyrimas nieko nekainuoja. Mokate tik už konsultacija.
Jei turėtumėte kompresines kojines iki kirkšnies arba pėdkelnes, įmanoma skleroterapija atlikti tuo pačiu metu.

cia turbut privacioje klinikoje echoskopuoja , nes mane valdiskoje konsultacijoje tik apziurejo .Kaip ir minejau praejusioje temoje, dabar po skleroterapijos (2 men) venos dar nepranyko ,siek tiek skauda.Tai ir noriu paklausti gydytojo,ar taip turi buti,ar cia nelabai pavyko?
Atsakyti
Sveiki,

Ir as sunerimau del savo koju venu. Pas mane visur tos vienos gal siek tiek ryskesnes nei iprastai (ant ranku, krutines ir koju) bet ant kaires kojos yra dar dvi mazos vienos kurios matosi gerokai labiau nei kitos. Siaip ziemos metu man jos maziau matosi ir nejauciu jokio nuovargio ar skausmo,bet vasara jos tampa labiau matomos ir greiciau pavargsta kojos. Nezinau kokios yra skleroterapijos galymibes? Nes man tai daugiau kosmetinis trukumas, bet bijau kad nebutu kazkas rimtesnio ateityje. Jokiu kompresiniu kojiniu neturiu, bet jei butu galimybe skleroterapija pasidaryti ta pacia diena kaip ir konsultacija,tai nupirkciau.
Atsakyti
Tesiant ankstesnes temeles, man nelabai aisku kuo skiriasi geriausi is geriausiu:

1. 1470 nm bangos lazeris su moderniausiu žiediniu šviesolaidžiu?

ir

2. 1470 nm bangos lazeris su moderniausiu tulpiniu šviesolaidžiu?

koks tarp ju skirtumas?
Atsakyti
Laba,

noreciau paklausti gerb. gyd.

Koks skirtumas tarp paciu geriausiu sviesolaidziu: ZIEDINIO ir TULPINIO ?

Dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupaz: 13 lapkričio 2011 - 22:54
QUOTE(plan @ 2011 11 13, 00:31)
cia turbut privacioje klinikoje echoskopuoja , nes mane valdiskoje konsultacijoje tik apziurejo .Kaip ir minejau praejusioje temoje, dabar po skleroterapijos (2 men) venos dar nepranyko ,siek tiek skauda.Tai ir noriu paklausti gydytojo,ar taip turi buti,ar cia nelabai pavyko?

po skleroterapijos venos vertinamos po 6 savaičių. jei yra mėlynės ar "tamsūs dryželiai (hiperpigmentacija)" ten, kur buvo venos, tai gali laikytis iki 6 mėn."
Papildyta:
QUOTE(pupaz @ 2011 11 13, 22:54)
Laba,

noreciau paklausti gerb. gyd.

Koks skirtumas tarp paciu geriausiu sviesolaidziu:  ZIEDINIO ir TULPINIO ?

Dekoju uz atsakyma.

Prieš 2 metus pasauliniame kongrese Monake , kai tulpinio šviesolaidžio autorius pristatinėjo savo "šedevrą", buvo užduotas klausimas, kuo tulpinis šviesolaidis pranašesnis už žiedinį- atsakymas buvo "mūsų (tulpinis) šviesolaidis pigesnis". Klausimas buvo pakartotas- atmetus kaina, kuo tulpinis šviesolaidis geresnis už žiedinį?. Atsakymas vėl buvo- "jo, jo, mūsų šviesolaidis pigesnis". Salėje daug kas juokės. Iš tiesų, šviesolaidžius galima skirstyti į paprastus (BARE) ir žiedinius (RADIAL). Paprsti šviesolaidžiai spindulį šauna priš save. Žiediniai šviesolaidžiai modeliuoja spindulį žiedu aplink save ir nukreipia jį stačiu kampu į venos sienelę. Tai užtikrina , kad visa venos sienelė, neprklausomai, nuo diametro, bus suardyta, neliks jokų nepaliestų fragmentų. Tulpinis šviesolaidis yra BARE tipo, tik iš šonų pritvirtintos atramėlės, kad nesiliestų prie sienelės. Nes senesni Bare tipo šviesolaidžiai prisilietimo vietas pradegindavo. Trumpiau, tai seno tipo šviesolaidis, tik truputį patobulintas. Atsirado jis iš bėdos, nes Žiedo kūrėjai (Biolitec) užpatentavo savo šviesolaidį. Gavosi, kad žiedo kiti gamint negali, tai bando ieškoti kitų kelių. Tas pats buvo ir su 2 kartos lazeriu. Baigės patentas- gamina visi. Žiedo patentas, kiek man žinoma, baigiasi 2012, ar 13. tada visi pamirs "nuostabias tulpes" ir varys "žiedus". smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rolandas_d: 13 lapkričio 2011 - 23:59
Na man isauso ta diena, kai leksiu i Ortopedijos centra, remontuoti kojos. Bijot nebijau, nes nezinau kas tai yr biggrin.gif , man labiau rupi tokie dalykai, ka reikia savo tureti tarkim slepetes chalata , kada tie pinigeliai mokami.Zodziu elementarus dalykai, o jau koja Velickos globai atiiduodu biggrin.gif ,pasitikiu.
Gal kas galit pakomentuoti situos paprastus dalykus.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(rolandas_d @ 2011 11 14, 00:58)
po skleroterapijos venos vertinamos po 6 savaičių. jei yra mėlynės ar "tamsūs dryželiai (hiperpigmentacija)" ten, kur buvo venos, tai gali laikytis iki 6 mėn."

dekoju uz atsakyma.Nuraminot.Iki vasaros matyt kojos bus grazios smile.gif
Atsakyti
[quote=rolandas_d,2011 11 11, 18:02]
Jei turėtumėte kompresines kojines iki kirkšnies arba pėdkelnes, įmanoma skleroterapija atlikti tuo pačiu metu.

o kokios klases kojines pirkt? pirmos ar antros?
o pati skleroterapija skausminga labai? jauciu i ta guzeli leidziant skaudeti turetu unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2011 11 14, 08:31)
Na man isauso ta diena, kai leksiu i Ortopedijos centra, remontuoti kojos. Bijot nebijau, nes nezinau kas tai yr  biggrin.gif , man labiau rupi tokie dalykai, ka reikia savo tureti  tarkim slepetes chalata , kada tie pinigeliai mokami.Zodziu elementarus  dalykai, o jau koja  Velickos globai atiiduodu  biggrin.gif ,pasitikiu.
Gal kas galit pakomentuoti situos paprastus dalykus.
Aciu

jei jums darys skleroterapija,jokiu chalatu nereikia.Na, cia kaip pas ginekologa (tik apatiniu nereikia nusimauti) smile.gif kai einat ,arba kaip pas stomatologa -atlieka procedura ir susimokat.Pabadys ,pabadys ir subintuos.Labai bijojau,bet cia zuikiu dainos tokia procedura.
Atsakyti
Prieš 2 metus pasauliniame kongrese Monake , kai tulpinio šviesolaidžio autorius pristatinėjo savo "šedevrą", buvo užduotas klausimas, kuo tulpinis šviesolaidis pranašesnis už žiedinį- atsakymas buvo "mūsų (tulpinis) šviesolaidis pigesnis". Klausimas buvo pakartotas- atmetus kaina, kuo tulpinis šviesolaidis geresnis už žiedinį?. Atsakymas vėl buvo- "jo, jo, mūsų šviesolaidis pigesnis". Salėje daug kas juokės. Iš tiesų, šviesolaidžius galima skirstyti į paprastus (BARE) ir žiedinius (RADIAL). Paprsti šviesolaidžiai spindulį šauna priš save. Žiediniai šviesolaidžiai modeliuoja spindulį žiedu aplink save ir nukreipia jį stačiu kampu į venos sienelę. Tai užtikrina , kad visa venos sienelė, neprklausomai, nuo diametro, bus suardyta, neliks jokų nepaliestų fragmentų. Tulpinis šviesolaidis yra BARE tipo, tik iš šonų pritvirtintos atramėlės, kad nesiliestų prie sienelės. Nes senesni Bare tipo šviesolaidžiai prisilietimo vietas pradegindavo. Trumpiau, tai seno tipo šviesolaidis, tik truputį patobulintas. Atsirado jis iš bėdos, nes Žiedo kūrėjai (Biolitec) užpatentavo savo šviesolaidį. Gavosi, kad žiedo kiti gamint negali, tai bando ieškoti kitų kelių. Tas pats buvo ir su 2 kartos lazeriu. Baigės patentas- gamina visi. Žiedo patentas, kiek man žinoma, baigiasi 2012, ar 13. tada visi pamirs "nuostabias tulpes" ir varys "žiedus". smile.gif
[/quote]

DEKOJU UZ ISSAMU ATSAKYMA.

Tikriausiai nederetu butent jusu klausti (geriau skambinti i registratura smile.gif
bet gal atsakytumete:

1. GK klinikoje - Lazerinis endovaskulinis poodinių venų varikozės gydymas, kai dalį sumos apmoka TLK 2450 Lt - Cia uz abi kojytes bendra suma? Ar uz viena?

2. Gydytojo konsultacijai + ulragarso tyr. - reikia atvykti jau su seimos gydytojo siuntimu? ir bendruoju Kraujo, kraujo kręšumo, gliukozės, elektrokardiogramos (EKG) ir šlapimo tyrimais?
t.y kokios eiles Lazeriniam endovaskuliniam gydymui?
ar galima atvykus is karto operuotis, ar bent jau 2 savaiciu begyje, kad nepasentu kraujo tyrimo rezultatai?

3. Ar is pradziu operuojama tik 1 kojyte? po kiek laiko antroji? ir vel reikia kartoti visus kraujo ir kt tyrimus?

4. Gal isduotumete paslapti: ar artimiausiu metu GK neplanuoja sventiniu (ar savaitgaliniu) nuolaideliu kraujagyslių chirurgo konsultacijoms ir operacijoms?
rolleyes.gif

Nuosirdziai dekoju uz atsakymus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupaz: 14 lapkričio 2011 - 13:51
Laba diena, gerb. rolandas d, šiandien atliktas kojų venų tyrimas . Aišku, aš kaip ne medikas, tai nieko ir nesuprantu ....
Gal kas matysis, nes gydytojų rašto ne tik įskaityt neina, bet ir bandyt perrašyt , tai nuskenavau tiesiog blush2.gif
user posted image
Atsakyti
[/quote]
DEKOJU UZ ISSAMU ATSAKYMA.

Tikriausiai nederetu butent jusu klausti (geriau skambinti i registratura smile.gif
bet gal atsakytumete:

1. GK klinikoje - Lazerinis endovaskulinis poodinių venų varikozės gydymas, kai dalį sumos apmoka TLK 2450 Lt - Cia uz abi kojytes bendra suma? Ar uz viena?

2. Gydytojo konsultacijai + ulragarso tyr. - reikia atvykti jau su seimos gydytojo siuntimu? ir bendruoju Kraujo, kraujo kręšumo, gliukozės, elektrokardiogramos (EKG) ir šlapimo tyrimais?
t.y kokios eiles Lazeriniam endovaskuliniam gydymui?
ar galima atvykus is karto operuotis, ar bent jau 2 savaiciu begyje, kad nepasentu kraujo tyrimo rezultatai?

3. Ar is pradziu operuojama tik 1 kojyte? po kiek laiko antroji? ir vel reikia kartoti visus kraujo ir kt tyrimus?

4. Gal isduotumete paslapti: ar artimiausiu metu GK neplanuoja sventiniu (ar savaitgaliniu) nuolaideliu kraujagyslių chirurgo konsultacijoms ir operacijoms?
rolleyes.gif

Nuosirdziai dekoju uz atsakymus!
[/quote]

1.Uz vieną.
2.Nieko atsinesšt nereikia. Eilė apie 2 sav.
3. Antra koja operuojama po 2-3 sav. Siuntimo ir kai kurių tyrimų reik.
4. Iki šio mėnesio galo vyksta akcija- konsultacija su ultragariniu ištyrimu 140 lt. (ultragarsinis tyrimas nemokamai) + po operacijos du limfodrenažo seansai nemokamai.
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2011 11 14, 16:09)
Laba diena, gerb. rolandas d, šiandien atliktas kojų venų tyrimas . Aišku, aš kaip ne medikas, tai nieko ir nesuprantu ....
Gal kas matysis, nes gydytojų rašto ne tik įskaityt neina, bet ir bandyt perrašyt , tai nuskenavau tiesiog  blush2.gif
user posted image

Nelabai viską įžiūrejau, bet čia tik giliųjų venų tyrimas. Paviršinės nevertintos. Kiek įžiūrėjau, didelių bėdų lyg ir nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rolandas_d: 15 lapkričio 2011 - 10:50