Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai, 8 tema

Labas rytas 4u.gif

Užsukau su klausimu, nusipirkau YarnArt merino de luxe, pusvilnonius siūlus tunikai, gal galite kas mezgė pasakyti, ar turi polinkį šie siūlai patįsti ? ar megzti mažesnį mezginį ? Rankose gana malonus siūlas ir gana tvirtas, bet įdomu po pluvimo koks lieka ? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2012 01 31, 09:55)
sveikos,
kadangi mezgeja is manes ne kokia, tai reiktu patarimo.
nusipirkau kupranugariu vilnos siulu, va situ
http://www.kasiulai....lna-p-5709.html
siulas toks a la pusvilnes storumo. galvoju, ar vaikiskam pledukui i vezimeli is vieno siulo bus gana siltumo. ar visgi deti du?

kitas dalykas, kad gal galit kazka is medvilnes rekomenduot lengvesniam vasariniam pledui, gal net labiau nerimui, nei virbalais megzt? su kazkuo pamiksuotu ar grynos?

O ji švelni, ta vilna? Kad šilta, tai žinau. MASAŽUOJANTI parašyta, tai reiškia ..? Manau, pleduką megzt reikėtų iš vieno siūlo, ir puresniu raštu. Nors geriausia - tai iš kokios baby alpakyytės tokios va, pvz., su šilkiuku wub.gif Auksinis, aišku, būtų pledukas, bet švelnučiukas.

virgale, siūlų patysimas gi ir nuo mezgimo priklauso - kietai sumegztas gali nei kiek nepailgėti. Belieka megztis mėginiuką, skalbti, ir pagal jį žiūrėti, matuoti, skaičiuotis. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 01 vasario 2012 - 09:22
Sveikos,
Maximoje maciau siulus,kaip tik akcija jiems,kazkokie Sniezhinka. Gal kas pirko,ar geri?
Atsakyti
Pirkau vieną gijelę, kepurei. Nelabai jie man patiko nėrinyje.
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2012 02 01, 09:21)
O ji švelni, ta vilna? Kad šilta, tai žinau. MASAŽUOJANTI parašyta, tai reiškia ..?  Manau, pleduką megzt reikėtų iš vieno siūlo, ir puresniu raštu. Nors geriausia - tai iš kokios baby alpakyytės tokios va, pvz., su šilkiuku wub.gif Auksinis, aišku, būtų pledukas, bet švelnučiukas.

nu nera svelni kaip merinas, toks vos vos siurkstumas jauciasi. bet tik vos vos. keli siurstaplaukiai lyg pakyso. man labai keista pasirode, kad nurodymas megzt 3,25 virbalais, kai siulas toks plonas. tai mazu ir uztektu to vieno siulo.

baby alpaka su silku tokia kepuriukui nupirkau.
dabar mastau, kad nuo vokelio greiciausiai atliks 100 proc. merino vilnos (maxes kazkokia Nako emiau), tai gal su ja megzt.

bet aviu vilnos bijau siek tiek, nes mano didieji alergiski dulkiu erkei, o vilna sitam brudui namai. tai paranoja totali darosi jau. ir noriu, ir bijau. aisku, bus skalbiama gi, tai mazu pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2012 01 31, 10:55)
sveikos,
kadangi mezgeja is manes ne kokia, tai reiktu patarimo.
nusipirkau kupranugariu vilnos siulu, va situ
http://www.kasiulai....lna-p-5709.html
siulas toks a la pusvilnes storumo. galvoju, ar vaikiskam pledukui i vezimeli is vieno siulo bus gana siltumo. ar visgi deti du?

kitas dalykas, kad gal galit kazka is medvilnes rekomenduot lengvesniam vasariniam pledui, gal net labiau nerimui, nei virbalais megzt? su kazkuo pamiksuotu ar grynos?

Iš šitų 'kupranugariukų' aš daug mezgusi, bet tik kojines. Na, kai reikia šiltų ir plonų, mano merginoms į batus kad tilptų smile.gif Bet pleduko iš jų nemegzčiau schmoll.gif Man tai kaip reikiant jis 'kanda', tik ant tankių medvilninių kojinių galiu iš jų megztas apsimauti.. Tikrai ne kūdikiškas siūlas.
Na ir iš vieno siūlo, jei jau pasiryšit, pledukas bus tikrai skystas, dėčiau bent 2.
Atsakyti
Žiūrėkit ką radau:

http://www.youtube.c...er_embedded****

Merginos, kaip manot, iš kokio siūlo čia megzta?
Ir kokiu raštu?
Visai smagu būtų tokį turėt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwita: 01 vasario 2012 - 16:11
Galit parekomenduot kokybiska, stora siula vyriskam megztiniui , megsiu 6nr ir greiciausiai lygiai. Tai reikia kad pats siuliukas butu grazus. Galiu det dviguba, jei kaina kosmine nebus blush2.gif

Margumynu tsknt nesiulyti schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2012 02 01, 10:13)
Labas rytas 4u.gif

Užsukau su klausimu, nusipirkau YarnArt merino de luxe, pusvilnonius siūlus tunikai, gal galite kas mezgė pasakyti, ar turi polinkį šie siūlai patįsti ? ar megzti mažesnį mezginį ? Rankose gana malonus siūlas ir gana tvirtas, bet įdomu po pluvimo koks lieka ? Ačiū

Netįsta.Lieka toks pats,koks buvo,gal kiek svelnesnis.
Atsakyti
gal kuri isbande siuos siuliukus? http://www.siulai.eu...;category_id=26 man viena spalva ramybes neduoda wub.gif
Atsakyti
gal kas paskutiniu metu buvo pirkę NAKO "Shetland" iš Maximos (maxi bum paką)?
koks metražas yra nurodytas? pas mane tai 100g-320m , nors prieš tai mezgiau tuniką iš šios rūšies siūlų ir metražas buvo 100g-200m. ar čia spausdinimo klaida, nes ir nurodyti virbalų nr. nesiskiria, ir pavyzdukai 10x10 vienodi. pagal mane tai ir siūlų storiai vienodi. kažkaip nebesuprantu... g.gif
Atsakyti
Sveikos.
mano vaikas sugalvojo daryti rekordini nertos pynutes kamuoli doh.gif (neria, matuoja, jungia, vinioja. Jau virs 3 km nuneres) . Mano jau didziausia krepsi siulu sunere. Jau ir draugai bei kaimynai atidave nereikalingus likucius.
Gal pas ka yra susikaupe nenaudojami siulu likuciai - mielai panaudosime smile.gif

Per AZ
Atsakyti