Įkraunama...
Įkraunama...

Runos

Pasak Paracelsuso, kuris yra žinomiausias 16 amžiaus magas, magijos sąvokos esmė yra dvasinės žinios arba išmintis, neturinti nieko bendro su burtais , bendravimu su velniu arba mirties dvasiomis. Tikroji magija – tai mokslas apie gamtą, nes jinai savyje apima pažinimą tiek regimos tiek ir neregimos jos pusės. Magija tai ne tik mokslas, bet ir menas, kadangi norint ją pažinti/suvokti negalima apsiriboti tiktai knygų studijavimu, bet reikia su ja susipažinti ir praktikoje. Toks patyrimas suteikia žmogui išminties, bei sugebėjimą pažinti gamtą: jos tiek regimus, tiek ir neregimus elementus, sudarančius mikrokosmosą ir makrokosmosą, bei sugebėjimą valdyti nematomas gamtos galias ir jomis naudotis.
Magija ir burtai tarpusavyje taip skiriasi, kaip diena ir naktis, balta ir juoda. Magija yra aukščiausios išminties apraiška ir antgamtiškų jėgų žinojimas. Tai ne mano nuomonė, bet pripažinto 16 amžiaus mistiko bei mago. ax.gif
Papildyta:
Tarpkitko, pasak Alisterio Kraulio, tai jau mūsų dienų pripažinto mago, magija galima laikyti bet kokį žmogaus sąmoninga veikimą, taigi ir minčių materealizavimą galima laikyti magija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipisinas: 21 balandžio 2006 - 09:30
paistalai. kas jam patogu buvo, ta ir kalbejo. magija yra blogai todel, kad tai noras valdyti tai, ka valdo dievas. bet čia jau atskira tema, su runom neturinti nieko bendro. tas kas žino visatos dėsnius ir jais vadovaujasi, tam magijos nebereikia.
Atsakyti
Tarpkitko turiu pasakyti, kad analogiškai pasisakydavo inkvizicijos atstovai... Jei gerai panagrinėtume religinias apeigas pamatytume, kad ir ten gryniausia magija. Tiesiog žmonės dėl nežinojimo ar baimės sako magija blogai ir panašiai. O sakyti, kad žmonės rašo niekus galima apie bet ką. blink.gif Net ir mūsų dienų antropologai nespjauna į Paracelsuso raštus, gal kiek skeptiškiau žiūri į Kraulį. rolleyes.gif
Atsakyti
taip ir religinės apeigos yra magija. žmogus turi suvokti, kad magija kenkia pirmiausia jam pačiam. aš nesakau, kad Paracelsusas rašo neteisybę, bet tą teisybę jis interpretuoja taip kaip jam patogiau.
Atsakyti
Aš manau, kad tie veiksmai, mintys (magija), kurie yra nukreipti pakenkti kitam realiai kenkia tau pačiam. blink.gif Yra žmonės, kurie prašo Dievo materialių dalykų, dėl to aukoja mišias atiduoda dešimtinę ar pan. Juk tai ta pati magija žmogus siekia sau naudos. Yra žmonių, kurie eina ir meldžia Dievo, kad jis nubaustų, žmogaus nuomone, neteisius ar jo skriaudėjus, bet tai irgi ta pati magija.
O burtai ir užkalbėjimai tai magijos demitologizacija ir su tikrąja magija nieko bendro neturi.
Atsakyti
tokios maldos neišklausomos. beje iškėliau temą apie magija. gal ten ir kalbėkim apie ją.
Atsakyti
Aš nieko prieš, bet tamstelė pradėjai šnekėti šioje temoje apie magiją biggrin.gif
Na ar maldos išklausomos ar ne tikrai ne mums spręsti 4u.gif
Atsakyti
tai jei prašai prašai ir negauni:) vadinasi neišklausėsmile.gif
Atsakyti
Čia per teliką porelę katalikų rodė, kurie teigė, kad gauna visko ko prašo... biggrin.gif Tai aš juos turėjau galvoje, nes į kitų širdis neįlysi ir ko ten meldžia, nesužinosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nainai @ 2006 03 23, 11:51)
nepamenu tiksliai svetaines pavadinimo, bet per google isimeskite runos ir ismes visa puslapi apie jas

Ten mano kurtas biggrin.gif

Pritariu pasisakiusiems, kurie teigia, kad runos - ne žaidimas. Pradėjau domėtis jomis prieš gerus metus, rinkau įvairiausią info apie jas, susirašinėjau su Lietuvos garsiais runų burėjais... Ir supratau, kad pradėt su jomis burtis, reik būt pasiruošiusiam. Labai daug reikšmės turi runų gamyba (savos gamybos artimesnės), laikymas, "bendravimas" su jomis. Jei ilgesnį laiką "nebendrauji", jos nustoja ryšio su tavimi...
Prisipažinsiu, nors ir daug sužinojau, to pasekoje ir gimė ta svetainė, bet dar iki šiol neturiu savų runų ax.gif
Pastaba: niekad neskolinkit, neduokit čiupinėt kitiem savo runų!
Atsakyti
Sytinku su Vikšreliu drinks_cheers.gif Prieš imantis kokių nors veiksmų susijusiu su būrimais ir magija, reik tam būt pasiruošus. Runos, kurias pasigamini pats, yra daug artimesnės buriant, labai sunku paaiškinti, nes tai susija su pojučiais... blink.gif Aš savąsias pasidariau labai seniai, bet pamenu, kad, kai pradėjau daryti, tai nepajėgiau sustoti, kol visų nepabaigiau, ypatinga nuotaika buvo užvaldžius, bandžiau jas į naujas pasikeisti - nepavyko, su kitomis ryšio nepajutau... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipisinas: 21 gegužės 2006 - 11:28
lipisinas tu pats kurei runas ?zinok jei pas kuri runas tai geriau nerodik ju kitiem nes kas pamato tavo sukurtas runas tas kazkaip igauna tavo galias.
Atsakyti