Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

QUOTE(Bremen @ 2012 01 25, 19:04)
De svietimo sistema skiriasi kiekviename regione pvz Bremene isvis savi istatymai ir mokymo principai

Tai matai gruode-lingva mano zemej. Beveik kaimynka.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2012 01 25, 20:48)
Tai matai gruode-lingva mano zemej. Beveik kaimynka.

O musu nuo kitu metu vel naujos reformos laukia doh.gif ir taip kas pora metu doh.gif .Persikraustytume mes i kokius Bayern gyventi tai vaikui tikrai tektu i zemesne klase eiti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2012 01 25, 22:20)
O musu nuo kitu metu vel naujos reformos laukia  doh.gif  ir taip kas pora metu  doh.gif .Persikraustytume mes i kokius Bayern  gyventi tai vaikui tikrai tektu i zemesne klase eiti  doh.gif

Tai ka vel keicia ?
Tu teisi su Bayern. Su mano buvusios destytojos dukra taip atsitiko. Is NRW Münchene niekur neprieme i gimnazijas. Nors jos tevas pats desto uni ten. Nesugebejo ne su viena gimnazija(ju rajone ar netoli kur) susitarti. Taip kad ne klases, o net mokyklas reikejo keisti blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jblmami: 25 sausio 2012 - 22:47
na, mes po truputi jau linkstam link vaziavimo g.gif gyventumem Bremene.
darbdavys vyrui duoda laiko kalbai pramokt siek tiek, ir siaip apsisprest kaip sakant galutinai. labai viskas puikiai sekesi jam tas 3 bandomojo darbo savaites, patenkintas ir savininkas ir kolegos.
jam paskaiciavo alga ir brutto ir netto, jei mes visa seima butumem ten registruoti. kokia jam butu mokesciu klase gal zinot ? 4u.gif

beeeet, as dar metus busiu vaiko prieziuros atostogose, taigi taip gaunasi, kad vyras ir mergaites ten bus registruoti, o as, nenoredama prarast lietuviskos pasalpos, dar vienerius metus - negalesiu ten registruotis. tai klausimas: ar keiciasi nuo to mokesciu klase ? unsure.gif
o gal ir dukrytes, kuria auginu dabar namie, negalesim ten registruot. nes jei isregistruoju is lietuvos ja, tai kaip ir vaiko nera doh.gif visai susipainiojau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iele: 25 sausio 2012 - 22:42
QUOTE(iele @ 2012 01 25, 22:39)
na, mes po truputi jau linkstam link vaziavimo  g.gif  gyventumem Bremene.
darbdavys vyrui duoda laiko kalbai pramokt siek tiek, ir siaip apsisprest kaip sakant galutinai. labai viskas puikiai sekesi jam tas 3 bandomojo darbo savaites, patenkintas ir savininkas ir kolegos.
jam paskaiciavo alga ir brutto ir netto, jei mes visa seima butumem ten registruoti. kokia jam butu mokesciu klase gal zinot ?  4u.gif

beeeet, as dar metus busiu vaiko prieziuros atostogose, taigi taip gaunasi, kad vyras ir mergaites ten bus registruoti, o as, nenoredama prarast lietuviskos pasalpos, dar vienerius metus - negalesiu ten registruotis. tai klausimas: ar keiciasi nuo to mokesciu klase ?  unsure.gif
o gal ir dukrytes, kuria auginu dabar namie, negalesim ten registruot. nes jei isregistruoju is lietuvos ja, tai kaip ir vaiko nera  doh.gif  visai susipainiojau

Mane DE priregistravo nieko neklause. Kai vyras nuejo registruotis save ir vaikus, mane prarise, sake, kad nieko neklause. Tai esu registruota ir ten, ir ten, o LT gaunu irgi dekretines ax.gif
Atsakyti
Mamos, norit ant dvieju kedziu sedeti? Tai ko skundziates, kad LT taip blogai, jei pacios taip elgiates.
DE yra toks finanzamt. Patikrins, baus. Reikes grazinti. Uzdidesnes sumas ir sodina.

Bremen, pamirsau parasyti, jog pas mus kitais metais ir bus pasikeitimu doh.gif . Bet maniskiu tas jau nebelies ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2012 01 26, 09:43)
Mamos, norit ant dvieju kedziu sedeti? Tai ko skundziates, kad LT taip blogai, jei pacios taip elgiates.
DE yra toks finanzamt. Patikrins, baus. Reikes grazinti. Uzdidesnes sumas ir sodina.

Bremen, pamirsau parasyti, jog pas mus kitais metais ir bus pasikeitimu doh.gif . Bet maniskiu tas jau nebelies ax.gif .

Tai, kad as is DE nieko negaunu, ka man grazint reikes?
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 01 26, 10:41)
Tai, kad as is DE nieko negaunu, ka man grazint reikes?

Tai viskas labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(iele @ 2012 01 25, 22:39)
na, mes po truputi jau linkstam link vaziavimo  g.gif  gyventumem Bremene.
jam paskaiciavo alga ir brutto ir netto, jei mes visa seima butumem ten registruoti. kokia jam butu mokesciu klase gal zinot ?  4u.gif

beeeet, as dar metus busiu vaiko prieziuros atostogose, taigi taip gaunasi, kad vyras ir mergaites ten bus registruoti, o as, nenoredama prarast lietuviskos pasalpos, dar vienerius metus - negalesiu ten registruotis. tai klausimas: ar keiciasi nuo to mokesciu klase ?  unsure.gif
o gal ir dukrytes, kuria auginu dabar namie, negalesim ten registruot. nes jei isregistruoju is lietuvos ja, tai kaip ir vaiko nera  doh.gif  visai susipainiojau

Vyro mokesciu klase turetu buti 3 (vedes ir turi vaiku smile.gif Bet gal prisijungs Moocho ir parasys tiksliau.
Prisireistruokit visi cia, bet jums kol kad nera butina is LT issiregistruoti. Puse metu jokio skirtumo. O paskui matysit kaip bus.
Nezinau visu plonybiu, bet kaip suprantu, tai LT gaunate taip vadinama motinystes pasalpa, o DE gausite vaiko pinigus (jie priklauso uz kiekviena vaika iki tam tikro ju amziaus ir neturi nieko bendro su motinystes pasalpa). Gal kitos merginos daugiau su siuo reikalu susidure. Musu mazis yra "vokietukas", tai neteko su visaip LT-DE popierizmais susidurti.
Bijau, kad bus paskutine zinute temoj, o as nemoku naujos temos atidaryti (jezau, kokia blondine jauciuosi doh.gif ). Mergaites, sukurkit kuri nauja temute, kai si baigsis. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Nauja tema :čia
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti