Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

QUOTE(Leksa @ 2011 12 04, 13:56)
o gal ką žinot apie slaugytojas, kur gyvena su seneliais jų pačių namuose?
Ar įmanomas legalus toks darbas? Mano draugės mama gyvena/dirba su vokiete, bet nelegaliai. Įdomu, ar gali vokiečiai įdarbint slaugę legaliai sau namuose?

gali,bet tai labai brangu ir neapsimoka 4u.gif dėlto jos ir važinėjasi berods kas 3 mėnesius atgal ir moka draudimą LT
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2011 12 03, 11:19)
nedarykit problemų ten kur jų nėra,klausimas mat joms nepatiko doh.gif

aj as darau problemas?? o sunku kelis psl. atgal atsivers ir paskaityt?? g.gif
rasiau baigsis tema ir ja istrins, o tai geriau ta paty rasyt kiekvienam psl. cia ne man problema o jums tinginio...
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2011 12 04, 13:19)
o per kiek laiko pavyko surasti vaikams darželį ?ar jūsų vaikai lanko lietuviškus ar iš karto leidote į vokiškus,kaip jie adaptavosi,kaip bendravo su vokiečių vaikais.?

mes gyvename mazame miestelyje,cia yra tik vienas darzelis,zinoma vokiskas,maziuko dar nevedu,planuoju nuo rudens,uzrasyti zinoma reiketu is anksto,bet gal ne visur,pas mus kadangi tik vienas,tai su vietomis kiek sunkiau,o didesniuose miesteliuose ar miestuose tikrai turi po kelis,tai gal ir nebutu problemu,gal priimtu iskart g.gif o mergaite pirmokele,atvaziavo cia kalbedama tik lietuviskai,o dabar kalba vokiskai neblogai ir rusiskai siektiek bigsmile.gif mokykloje turi draugiu,taip kad tikrai neprazutu ir tavo vaikai,beja kokio jie amziaus? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegenele: 04 gruodžio 2011 - 15:24
QUOTE(Leksa @ 2011 12 04, 14:56)
o gal ką žinot apie slaugytojas, kur gyvena su seneliais jų pačių namuose?
Ar įmanomas legalus toks darbas? Mano draugės mama gyvena/dirba su vokiete, bet nelegaliai. Įdomu, ar gali vokiečiai įdarbint slaugę legaliai sau namuose?

Galima ir legaliai. Pazistami mociutei legaliai idarbino lenke moteri. Jiems taip pigiau, nei seneliu namuose (mociute buvo ir seneliu namuose kuri laika, taigi kainas seima zino). Moteris dirba legaliai, seima moka visus mokesciu uz ja ir pan. Nepatarciau tokio darbi ieskotis per agenturas, nes joms paliksit dali savo uzdarbio.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 12 04, 16:14)
Galima ir legaliai. Pazistami mociutei legaliai idarbino lenke moteri. Jiems taip pigiau, nei seneliu namuose (mociute buvo ir seneliu namuose kuri laika, taigi kainas seima zino). Moteris dirba legaliai, seima moka visus mokesciu uz ja ir pan. Nepatarciau tokio darbi ieskotis per agenturas, nes joms paliksit dali savo uzdarbio.

Jūs turit minty lietuviškas ar vokiškas agentūras? Ar visokias?
Mano draugės mama dirba nelegaliai. Ji sakė, kad ją norėjo legaliai darbinti, bet ji pati nenorėjo, nes tektų ne mažai po to sumokėti mokesčių Lietuvai. Kiek tame tiesos, tai nežinau g.gif Bet mane domina legalus darbas ne vien dėl sveikatos draudimo, bet ir dėl darbo stažo. Kol kas dar dirbu, bet kai neteksiu darbo, reikės galvot apie kitas galimybes (apie Vokietiją galvoju, nes...arti blush2.gif ir kalbą pasimokyčiau, nes mokykloj kai mokiausi, tai nieko nemoku). Tačiau nelegaliai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 12 04, 20:19)
Jūs turit minty lietuviškas ar vokiškas agentūras? Ar visokias?
Mano draugės mama dirba nelegaliai. Ji sakė, kad ją norėjo legaliai darbinti, bet ji pati nenorėjo, nes tektų ne mažai po to sumokėti mokesčių Lietuvai. Kiek tame tiesos, tai nežinau  g.gif Bet mane domina legalus darbas ne vien dėl sveikatos draudimo, bet ir dėl darbo stažo. Kol kas dar dirbu, bet kai neteksiu darbo, reikės galvot apie kitas galimybes (apie Vokietiją galvoju, nes...arti  blush2.gif ir kalbą pasimokyčiau, nes mokykloj kai mokiausi, tai nieko nemoku). Tačiau nelegaliai  schmoll.gif

Lietuvoje ir Vokietijoje, kurias turi lietuviai, lenkai, rusai ir pan. Jei cia dirbsi legaliai ir mokesi mokescius, Lietuvoje jokiu mokesciu moketi nereikes.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 12 05, 12:06)
Lietuvoje ir Vokietijoje, kurias turi lietuviai, lenkai, rusai ir pan. Jei cia dirbsi legaliai ir mokesi mokescius, Lietuvoje jokiu mokesciu moketi nereikes.

o kaip surasti rusu idarbinimo agenturas DE ? 4u.gif
Papildyta:
ir dar, kiek reikia tureti savo pinigu perkant busta ? aciu
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2011 12 05, 17:10)

rekomenduojama 30proc nuo visos sumos rolleyes.gif
Atsakyti
o kaip surasti rusu idarbinimo agenturas DE ?  4u.gif

O, jei ne paslaptis, kam jums reikelinga būtent rusų įdarbinimo agentūra? Man atrodo patikimesnė ir sąžiningesnė pačių vokiečių vadovaujama... Pagal mano supratima, tikra vokiečių agentūra neturėtų imti pinigų iš žmogaus, kuris ieško darbo, tik iš to, kuris ieško darbuotojo (bet čia tik mano pamąstymas toks) ir tikrai visus dokumentus, nes lietuvių ir lenkų sąžiningumu tai abejonu...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 12 05, 21:11)
O, jei ne paslaptis, kam jums reikelinga būtent rusų įdarbinimo agentūra? Man atrodo patikimesnė ir sąžiningesnė pačių vokiečių vadovaujama... Pagal mano supratima, tikra vokiečių agentūra neturėtų imti pinigų iš žmogaus, kuris ieško darbo, tik iš to, kuris ieško darbuotojo (bet čia tik mano pamąstymas toks) ir tikrai visus dokumentus, nes lietuvių ir lenkų sąžiningumu tai abejonu...

tiesiog sneku ir rusiskai 4u.gif galvoju paprasciau bus smile.gif
Atsakyti
o kaip surasti rusu idarbinimo agenturas DE ?  4u.gif
Papildyta:

Geriau neprasidek. Paprasciau nebus, vokieciu kalbos vis tiek reikia.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 12 05, 21:39)
Geriau neprasidek. Paprasciau nebus, vokieciu kalbos vis tiek reikia.

zinau, tik ieskau lengvesniu keliu drinks_cheers.gif
Atsakyti