Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

QUOTE(dzeine01 @ 2011 12 02, 21:16)
ne,aš jo mokėti nenoriu.beje kelionę planuoju pavasariop unsure.gif

tai jei issideklaruosi is LT,cia prisiregistruosi,dirbsi ir nereikes jo moketi,bet pradziai butinai issiimk europos sveikatos draudimo kortele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2011 12 02, 20:24)
tai jei issideklaruosi is LT,cia prisiregistruosi,dirbsi ir nereikes jo moketi,bet pradziai butinai issiimk europos sveikatos draudimo kortele 4u.gif

o kur ją gauti?
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2011 12 02, 21:37)
o kur ją gauti?

ligoniu kasose mirksiukas.gif ji nemokama,tik uzsisakyti nedelsk,nes gaminama berods ilgiau nei dvi savaites 4u.gif
tam kad ja gautum,turi buti drausta LT sveikatos draudimu.Jei is darbo iseini pvz menesio pradzioje tai visvien visa likusi menesio dali esi drausta.o paskui ziuresi,jei cia isidarbinsi tai cia mokesi viska,tiesa ta kortele tik pirmai pagalbai skirta,ir ja negalima naudotis jei nesi deklaruotas LT ir jei nedraustas.zodziu ten yra tu salygu,paprasyk isamiau papasakos darbuotoja arba duos bukletu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sniegenele @ 2011 12 02, 21:41)
ligoniu kasose mirksiukas.gif ji nemokama,tik uzsisakyti nedelsk,nes gaminama berods ilgiau nei dvi savaites 4u.gif
tam kad ja gautum,turi buti drausta LT sveikatos draudimu.Jei is darbo iseini pvz menesio pradzioje tai visvien visa likusi menesio dali esi drausta.o paskui ziuresi,jei cia isidarbinsi tai cia mokesi viska,tiesa ta kortele tik pirmai pagalbai skirta,ir ja negalima naudotis jei nesi deklaruotas LT(del to nesu tikra) ir jei nedraustas.zodziu ten yra tu salygu,paprasyk isamiau papasakos darbuotoja arba duos bukletu 4u.gif

o cia isamiau 4u.gif
Jeigu laikote save galutinai išvykusiais iš Lietuvos, tuomet reikėtų pateikti "Galutinai išvykstančio deklaraciją", tada Lietuvoje nebebūtų prievolės nei dėl mokesčių mokėjimo, nei dėl deklaravimo.
Jeigu nelaikote savęs galutinai išvykusiais, kad nereikėtų mokėti privalomojo sveikatos draudimo, asmuo turi būti draustas bent vienoje ES šalyje. Jeigu Jūs draustas Vokietijoje privalomuoju sveikatos draudimu, antrą kartą jo Lietuvoje mokėti nereikia. Jums, kaip nuolatiniams Lietuvos gyventojams, išlieka prievolė deklaruoti užsienyje gautas pajamas ir pateikti dokumentus apie gautas pajamas ir sumokėtus mokesčius Teritorinei mokesčių inspekcijai pasibaigus metams iki gegužės 1 d.

VMI primena, kad konsultacijas visais mokesčių klausimais ir bendrąją informaciją galite gauti ir paskambinę Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 (skambinant iš užsienio tel. +370 5 2553190, kitų fiksuotojo ryšio operatorių tinklų abonentams – 8 700 55 882).
Taip pat visą aktualią informaciją mokesčių klausimais, paaiškinimus ir komentarus galite rasti VMI interneto svetainėje, skyrelyje Mokesčių konsultacijos ir naujienų prenumerata (http://mic.vmi.lt/first.do.)
P.S. Mes isideklaravome isvyke,internetu,po kokiu poros menesiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegenele: 02 gruodžio 2011 - 19:58
QUOTE(Adade @ 2011 12 02, 10:11)
aciu  4u.gif o kada mokama wohngeld ? nuo atlyginimo priklauso ?

dirbantiems nieks nemoka wohngeld,gauna tik socialiai remtinos seimos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2011 12 02, 22:38)
dirbantiems nieks nemoka wohngeld,gauna tik socialiai remtinos seimos  smile.gif

moka,jei dirba tik vienas ir alga maza 4u.gif
Atsakyti
Sniegenele, tu saunuole 4u.gif Paduoti cia mergaitems informacijos. As paskaitau, kad absoliuciai tie patys klausimai kartojasi ir nebekyla rankos rasyti.
Nuskambes gal kiek siurkstokai, bet visi paskutiniai klausimai jau buvo bent keleta kartu diskutuoti. Reiktu atsiversti bent tema nuo pradzios ir paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 12 02, 21:52)
Sniegenele, tu saunuole  4u.gif  Paduoti cia mergaitems informacijos. As paskaitau, kad absoliuciai tie patys klausimai kartojasi ir nebekyla rankos rasyti.
Nuskambes gal kiek siurkstokai, bet visi paskutiniai klausimai jau buvo bent keleta kartu diskutuoti. Reiktu atsiversti bent tema nuo pradzios ir paskaityti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir taip tema prikalbesim vis kartodamos kaip varnos biggrin.gif idomu paskui neistrins visos info..o tai vel karksesim cia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 02 gruodžio 2011 - 23:03
QUOTE(KolJe @ 2011 12 03, 00:02)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  ir taip tema prikalbesim vis kartodamos kaip varnos biggrin.gif idomu paskui neistrins visos info..o tai vel karksesim cia doh.gif  biggrin.gif

nedarykit problemų ten kur jų nėra,klausimas mat joms nepatiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2011 12 03, 13:19)

nereikia pyktis 4u.gif mamytes cia tikrai geranoriskai padeda,tiesiog kai klausimai kartojasi ir apie juos kalbama jau ne pirma ir ne penkta karta,tai kitoms nebekyla rankos apie tai vel ir vel rasyti 4u.gif
as zinau kad pries kelione yra aibe klausimu ir man taip buvo,kazkaip atrodo atsidarai ta tema ir paklausi,ir pati ne visda skaitydavau ankstesnes temas,bet paskaicius tikrai galima atrasti daug info,o jei po to dar kyla klausimu tai drasiai paklausti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2011 12 03, 12:22)
nereikia pyktis 4u.gif mamytes cia tikrai geranoriskai padeda,tiesiog kai klausimai kartojasi ir apie juos kalbama jau ne pirma ir ne penkta karta,tai kitoms nebekyla rankos apie tai vel ir vel rasyti 4u.gif
as zinau kad pries kelione yra aibe klausimu ir man taip buvo,kazkaip atrodo atsidarai ta tema ir paklausi,ir pati ne visda skaitydavau ankstesnes temas,bet paskaicius tikrai galima atrasti daug info,o jei po to dar kyla klausimu tai drasiai paklausti mirksiukas.gif  4u.gif

pritariu 4u.gif ir aciu uz atsakymus, tema juk tam ir skirta smile.gif
skaitau nuo pradziu ir dalyvauju, taciau atsakymu visu dar neturiu, kadangi kiekvienas atvejis skirtingas... skaitau ir vokietija.de, bet matau, kad tos pacios mamytes cia dalyvauja aktyviau smile.gif velgi paskutiniuose postuose matom, kad ir mamytes is DE tikslina ir papaildo viena kita, todel manau, kad i tuos klausimus nera pilnai atsakyta. Pasnekesiu temele yra kita, as ten nelendu, nors viena mamyte kviete, bet galvoju ankstoka man dar ten smile.gif todel siulau ne piktintis, o padeti atrasti atsakymus i rupimus klausimus, juk sedint cia atrodo viskas daug baisiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2011 12 03, 11:19)

Ne, klausimas nepatiko, o klausimas kartojasi.
Atsakyti
mano situacija yra tokia,kad pavasarį bandysiu susirasti darbą kažkur vokietijoje,norėčiau kad pavyktų įsitvirtinti iš pirmojo karto,bet labai tuo abejoju,todėl po truputį čia ir dėlioju klausimus.Mano vyras visai nesužavėtas mano planais,jis manęs visiškai nepalaiko ir net grasina skyrįbomis jeigu aš išvyksiu,nes yra bailys ir nieko gyvenime keisti nežada.Aš jam visaip bandau aiškinti,kad turi būti kažkur geresnis gyvenimas negu liet,kiek gi galima lenkti nugarą dviejų etatų krūviu,o algą gauti tik už vieną.Kiek gi galima keturiese spaustis vieno kambario bute,ten mes nuomuojame jau 6 metus.Aš sau užsibrėžiau tikslą ir jį tikrai pasieksiu,kad mano šeima negyventų žemiau skurdo ribos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeine01: 03 gruodžio 2011 - 16:53