QUOTE(magistrante @ 2011 11 25, 11:56)
nesupykit,bet sis klausimas siek tiek man keistas

kiekvienas atvaziavo cia su vienokia ar kitokia priezastim ir kiekviena patirtis kitokia...cia tas pats kaip paklausti,ar megstat raugintus kopustus su bulvem
nesupykau

bet manau, kad nelabai supratot mano klausimo (dabar jau jus nesupykit). As juk neklausiu Jusu ar man kraustytis i Vokietija ar ne. As tik prasau pasidalinti bendrine patirtimi ir ispudziais gyvenant toje salyje.
O kad, daug skirtingu patirciu ir priezasciu, tai tikrai net neabejoju
Papildyta:
QUOTE(kerima @ 2011 11 25, 12:01)
mes su su vyru pries 6 metus cia atsikrausteme,lietuvoje ir neblogai gyvenome,bet vyras i vokiecius daznai vaziuodavo,tai kazkaip taip ir nusprendem,kad visi kartu vaziuojame.pradzioje kalbos barjeras nemazas buvo,vokieciu poziuris i uzsieniecius mane nervindavo.pvz pasistatai masina prekybos centre,pamato vokieciai,kad sale,uzsienietis masina persistato arba numerius uzsiraso.buvo visko,kol vokieciu pasitikejima igavome

labai sunkiai paskola namui gavome,nors pajamos nemazos,pradini inasa turejome,atsake,gal 10kartu,buvo ziauriai skaudu,bet galu gale iveikeme ir namuka turime

.vokietija nera ta salis kur milijonus uzsidirbsi,bet tikrai nebadausite.vaikams cia geriau,sveikatos sistema gera,bet va mokesaciu visokiausiu su kaupu

.
Labai aciu uz atsakyma, tokio pobudzio atsakymo ir tikejausi.
Kol kas pradejome mokintis kalba lietuvoje, tai gal kaip nors sumazinsime kalbos barjera. Musu taip pat planuose yra nusipirkti nuosava nama, tik jau pradedu bijoti banku

bei "to" poziurio i uzseniecius, nors esu girdejusi ne karta, kad jie sunkiai isileidzia i savo rata uzsieniecius