Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

QUOTE(sandrii @ 2011 11 24, 15:23)
Aha ir aš žadu neverst į litus, nors jaučiu pradžioj bus sunku. Bet kai kurie dalykai būna pigiau išvertus į litus smile.gif. Kadangi labai mėgstam saldumynus, t.y. guminukus, tai jie DE tikrai pigiau išeina, Lietuvoj dvigubai brangiau smile.gif

aha, jei akcija buna, o seip ji daznai buna maiselis 0,59 cnt biggrin.gif o seip apie eura kainuoja smile.gif
o deze 1 kg. 4.99 lyg biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 24 lapkričio 2011 - 15:34
as vasara is vokietijos tai parsiveziau masina, kompa ,batu,kvepalu,nes kai pripratau neversti tai man kainos patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2011 11 24, 11:44)
Na mes jau po truputį ruošiamės, beliko tik  trys savaitės smile.gif. Socialiniam man paprasčiausiai prašė pažymą, kad negaunu pašalpų, sakė daug kas tokias pažymas ima ir tinka. Nusipirkom naują mašiną, kad daugiau daiktų galėtumėm persivežt, juk kam laidyt pinigus pirkiniams, kuriuos ir taip turi. Dar turiu sąrašiuke keltą darbų, kuriuos reik atlikt (turiu tokią madą viską susirašyt, kad paskui nepamirščiau).
Tik gaila, kad mažoji mano apsirgo sad.gif. Turim išsigydyt būtinai.

Dar klausimukas, gal kas žino kur DE pigiau pampersų būna pirkt?

sveika 4u.gif o jums pazyma lietuviu kalba isdave ? i koki regiona vaziuojate, jau turit kur gyvensite ? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos,

Planuojame visa šeima vykti į Vokietiją, turime mažą dukrytę. Kokius dokumentus reikia sutvarkyti mažąjai, ar priklausytų kažkokia pašalpa ar vaiko pinigėliai mums Vokietijoje?Kur kreiptis?

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2011 11 25, 08:45)
sveika  4u.gif o jums pazyma lietuviu kalba isdave ? i koki regiona vaziuojate, jau turit kur gyvensite ?  smile.gif

Lietuvių, eisim išsiversti. Mes važiuojam į miestelį netoli Frankfurto am Main
Papildyta:
QUOTE(DaG @ 2011 11 25, 10:16)
Sveikos, mamos,

Planuojame visa šeima vykti į Vokietiją, turime mažą dukrytę. Kokius dokumentus reikia sutvarkyti mažąjai, ar priklausytų kažkokia pašalpa ar vaiko pinigėliai mums Vokietijoje?Kur kreiptis?

Ačiū.

Prieš keletą savaičių mes diskutavom apie tai. Mes patys važiuojam už trijų savaičių. Tai dabar tvarkausi dokumentus. Buvau socialiniam išsiimti pažymą, kad Lietuvoje negaunam jokių pašalpų už vaikus ir turėtumėm gauti DE po 184 (berods) eurų už vaiką iki 18 metų. Taip pat artimiausiom dienom, kai viską susirinksiu, ką reikia išverst (vyrui iš darbo dar neatidavė rekomendacinio) varysiu į vertimų biurą.
Atsakyti
QUOTE(DaG @ 2011 11 25, 10:16)
Sveikos, mamos,

Ačiū.

Paskaityk visa tema ir rasi visa info, nes kartojasi tie patys klausimai. Sekmes ruosiantis.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

nezinau gal rasysiu ne i tema, nes mes dar ne vokietijoje smile.gif

mes su seima po truputi pradejome svarstyti apie galimybe kraustytis gyventi i vokietija. Noriu Jusu paprasyti pasidalinti ispudziais gyvenimo voketijoje? Kokie sunkumai gali laukti isvaziavus su seima (vyras ir du mazi vaikai). Kokie pliusai gyvenant vokietijoje. Ar Jus patenkintos gyvenimu vokietijoje, kodel? Ar verta palikti gimtine nei joje gyveni neblogai, bet esi napatenkintas "aplinka" (valdzia, aptarnavimas, korumpuoti asmenys it tt). Kaip jauciasi vaikai emigrave i svetima sali?

Gal tureciau ir daugiau klausimu, bet pradziai pirmam ispudziui susidaryti pakaks blush2.gif

Labai dekoju, jei pasidalinsite mintimis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(samanele @ 2011 11 25, 12:36)
Sveikos mamytes,

nezinau gal rasysiu ne i tema, nes mes dar ne vokietijoje smile.gif

mes su seima po truputi pradejome svarstyti apie galimybe kraustytis gyventi i vokietija. Noriu Jusu paprasyti pasidalinti ispudziais gyvenimo voketijoje? Kokie sunkumai gali laukti isvaziavus su seima (vyras ir du mazi vaikai). Kokie pliusai gyvenant vokietijoje. Ar Jus patenkintos gyvenimu vokietijoje, kodel? Ar verta palikti gimtine nei joje gyveni neblogai, bet esi napatenkintas "aplinka" (valdzia, aptarnavimas, korumpuoti asmenys it tt).  Kaip jauciasi vaikai emigrave i svetima sali?

Gal tureciau ir daugiau klausimu, bet pradziai pirmam ispudziui susidaryti pakaks  blush2.gif 

Labai dekoju, jei pasidalinsite mintimis  tongue.gif

nesupykit,bet sis klausimas siek tiek man keistas doh.gif kiekvienas atvaziavo cia su vienokia ar kitokia priezastim ir kiekviena patirtis kitokia...cia tas pats kaip paklausti,ar megstat raugintus kopustus su bulvem ax.gif

Atsakyti
mes su su vyru pries 6 metus cia atsikrausteme,lietuvoje ir neblogai gyvenome,bet vyras i vokiecius daznai vaziuodavo,tai kazkaip taip ir nusprendem,kad visi kartu vaziuojame.pradzioje kalbos barjeras nemazas buvo,vokieciu poziuris i uzsieniecius mane nervindavo.pvz pasistatai masina prekybos centre,pamato vokieciai,kad sale,uzsienietis masina persistato arba numerius uzsiraso.buvo visko,kol vokieciu pasitikejima igavome smile.gif labai sunkiai paskola namui gavome,nors pajamos nemazos,pradini inasa turejome,atsake,gal 10kartu,buvo ziauriai skaudu,bet galu gale iveikeme ir namuka turime thumbup.gif .vokietija nera ta salis kur milijonus uzsidirbsi,bet tikrai nebadausite.vaikams cia geriau,sveikatos sistema gera,bet va mokesaciu visokiausiu su kaupu doh.gif.
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2011 11 25, 11:56)
nesupykit,bet sis klausimas siek tiek man keistas  doh.gif kiekvienas atvaziavo cia su vienokia ar kitokia priezastim ir kiekviena patirtis kitokia...cia tas pats kaip paklausti,ar megstat raugintus kopustus su bulvem  ax.gif

nesupykau smile.gif bet manau, kad nelabai supratot mano klausimo (dabar jau jus nesupykit). As juk neklausiu Jusu ar man kraustytis i Vokietija ar ne. As tik prasau pasidalinti bendrine patirtimi ir ispudziais gyvenant toje salyje. mirksiukas.gif
O kad, daug skirtingu patirciu ir priezasciu, tai tikrai net neabejoju cool.gif
Papildyta:
QUOTE(kerima @ 2011 11 25, 12:01)
mes su su vyru pries 6 metus cia atsikrausteme,lietuvoje ir neblogai gyvenome,bet vyras i vokiecius daznai vaziuodavo,tai kazkaip taip ir nusprendem,kad visi kartu vaziuojame.pradzioje kalbos barjeras nemazas buvo,vokieciu poziuris i uzsieniecius mane nervindavo.pvz pasistatai masina prekybos  centre,pamato vokieciai,kad sale,uzsienietis masina persistato arba numerius uzsiraso.buvo visko,kol vokieciu pasitikejima igavome smile.gif  labai sunkiai paskola namui gavome,nors pajamos nemazos,pradini inasa turejome,atsake,gal 10kartu,buvo ziauriai skaudu,bet galu gale  iveikeme ir namuka turime thumbup.gif .vokietija nera ta salis kur milijonus uzsidirbsi,bet tikrai nebadausite.vaikams cia geriau,sveikatos sistema gera,bet va mokesaciu visokiausiu su kaupu doh.gif.

Labai aciu uz atsakyma, tokio pobudzio atsakymo ir tikejausi.
Kol kas pradejome mokintis kalba lietuvoje, tai gal kaip nors sumazinsime kalbos barjera. Musu taip pat planuose yra nusipirkti nuosava nama, tik jau pradedu bijoti banku smile.gif bei "to" poziurio i uzseniecius, nors esu girdejusi ne karta, kad jie sunkiai isileidzia i savo rata uzsieniecius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(samanele @ 2011 11 25, 13:36)
nesupykau  smile.gif  bet manau, kad nelabai supratot mano klausimo (dabar jau jus nesupykit). As juk neklausiu Jusu ar man kraustytis i Vokietija ar ne. As tik prasau pasidalinti bendrine patirtimi ir ispudziais gyvenant toje salyje.  mirksiukas.gif
O kad, daug skirtingu patirciu ir priezasciu, tai tikrai net neabejoju  cool.gif

viska as supratau.tik tiek,kad zmones budami Lt isivaizduoja,kaip cia viskas gerai ir paprasta doh.gif
ir tuo labiau,tik atvaziavus galvoti apie kredita,tai daugiau nei naivu ax.gif zmones n metu isgyvene,gerai uzdirbantys ir tai jo negauna doh.gif
o vyras ar jus turit darba jau?ar taip na ura ir vaziuotumet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magistrante: 25 lapkričio 2011 - 14:42
QUOTE(sandrii @ 2011 11 25, 12:25)
Lietuvių, eisim išsiversti. Mes važiuojam į miestelį netoli Frankfurto am Main
Papildyta:
Prieš keletą savaičių mes diskutavom apie tai. Mes patys važiuojam už trijų savaičių. Tai dabar tvarkausi dokumentus. Buvau socialiniam išsiimti pažymą, kad Lietuvoje negaunam jokių pašalpų už vaikus ir turėtumėm gauti DE po 184 (berods) eurų už vaiką iki 18 metų. Taip pat artimiausiom dienom, kai viską susirinksiu, ką reikia išverst (vyrui iš darbo dar neatidavė rekomendacinio) varysiu į vertimų biurą.

pries pora dienu suzinojau naujiena,kad nereikia verstis santuokos ir gimimo liudijimu,nes jau isduodami tarptautiniai-keturiomis kalbomis,metrikacijos skyriuje,kainuoja po 10lt kazkur 4u.gif taip kad neverskit pinigeliu sutaupysit mirksiukas.gif o del pazymos apie vaikus kad negaunat pinigu patarciau issimti ta E411 ir beros E 401 fromas,manau socialiniam giliai dzin,o jums jei netiks ta paprasta pazyma,tai labai ilgai gali uztrukti kol jas atsius is lietuvos,beja tas formas irgi uzpildo lietuviu kalba,tik vienoj vietoj maciau parasyta angliskai,taip kad versti ju nereikia,jei uzsisakysit tas formas,vietoj pazymos kuria gavote ir norite versti,vel sutaupysit mirksiukas.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegenele: 25 lapkričio 2011 - 14:57