100-ajai temai
Labas iš ryto. Įkeldama namų darbus apkarpiau šonus. Ar labai blogai? Nes koncetravausi į pagrindinius objektus ND..
1ND (ką išmokau? sufokusuot daiktą, esantį bet kur ):
2ND (išmokta pamoka - kuo plačiau atverta diafragma (kuo didesnis f skaičius), tuo aiškiau matomas ne tik fokusuojamas objektas, bet ir viskas, kas yra aplink jį; keliant iso ir f nuotraukos nebūna tokios taaaamsios, kokios būtų keliant tik f):
f4.5, iso100
f8, iso200
f13, iso400
1ND (ką išmokau? sufokusuot daiktą, esantį bet kur ):
2ND (išmokta pamoka - kuo plačiau atverta diafragma (kuo didesnis f skaičius), tuo aiškiau matomas ne tik fokusuojamas objektas, bet ir viskas, kas yra aplink jį; keliant iso ir f nuotraukos nebūna tokios taaaamsios, kokios būtų keliant tik f):
f4.5, iso100
f8, iso200
f13, iso400
QUOTE(Maggie @ 2011 11 07, 10:44)
rg, bliamba, nepabodo deti/isimineti fotkes? nu erzina zinok baisiai, kai skaitai tema ir nera nuotrauku, tikrai, nedek visai, jei idedi pusvalandziui. wtf?
gal kokius jubiliejinius simtinius auto daromes?
gal kokius jubiliejinius simtinius auto daromes?
Aš matau jos nuotraukas.
Tikiuosi, kad kai bus 200-oji, aš vis dar čia būsiu ir būsiu dar gražesnė.
3ND (išmokau zoom'int.. nežinau, ką čia dar papasakot, ką išmokau darydama šitą nd - nebūtina artėt link objekto, pakanka pasinaudot techninėmis galimybėmis)
18mm
34mm (viršus nekirptas, tik apačia, kur stalas matėsi, ir šonai, kad netrukdytų dėžė)
55mm
4ND (išmokau, kad galima netingėt ir pasivaikščiot..)
18mm
34mm (viršus nekirptas, tik apačia, kur stalas matėsi, ir šonai, kad netrukdytų dėžė)
55mm
4ND (išmokau, kad galima netingėt ir pasivaikščiot..)
QUOTE(Žydraakė @ 2011 11 07, 10:17)
labas rytas,
Zirze, giriu foto už įdirbį paruošti Pelenę, bet pačioj foto man labai akį rėžia tas kotas, kiek suprantu šluotos, bet spalva man nelabai dera, manau geriau būtų koks tiesiog medinis ir jis toks tarsi "ant kadro" uždėtas atrodo, norėtųsi man matyti jo pabaigą ar bent pradžią
Zirze, giriu foto už įdirbį paruošti Pelenę, bet pačioj foto man labai akį rėžia tas kotas, kiek suprantu šluotos, bet spalva man nelabai dera, manau geriau būtų koks tiesiog medinis ir jis toks tarsi "ant kadro" uždėtas atrodo, norėtųsi man matyti jo pabaigą ar bent pradžią
taip taip, man ir paciai tas kotas cia labai kliuva, bandziau klonuoti ji, bet ties pirstais negraziai gaunasi. ad dejau taip, su viltim, kad niekas nepastebes aciu uz komentara
o jus jauciat, kad cia pat Kaledos?
Almost, keista matyti senbuve, darancia ND visi gerai
QUOTE(Zirzė @ 2011 11 07, 09:23)
Almost, keista matyti senbuve, darancia ND visi gerai
buvau jau seniai padarius tris ND, o bet tačiau.. visokie pasikeitimai įtakojo norą sąžiningai atsiskaityti su ND. kad galėčiau ne tik aklai skaityti, bet ir kartais išdrįst pakomentuot
ačiū
p.s. labai gerai yra daryt namų darbus praskaičius tiek temų. bent žinau, kas su kuo valgoma ir kaip pakomentuot išmoktas pamokas
Šaunuolės, kokia smagi tema
Papildyta:
Beveik po mėnesio išleidau vaiką į darželį, tai pirmas sakinys auklėtojai - mane mama mušėėė Dabar reiks aiškintis, kad aš jos nemušu ir, kad ji visus taip skundžia
QUOTE(Almost @ 2011 11 07, 10:54)
Labas iš ryto. Į
mmm, respektas, kad darai ND QUOTE(Ka @ 2011 11 07, 10:55)
Aš matau jos nuotraukas.
Nu. Sakau, kad ji prie manęs kabinėjas visada, veikt neturi ką Papildyta:
Beveik po mėnesio išleidau vaiką į darželį, tai pirmas sakinys auklėtojai - mane mama mušėėė Dabar reiks aiškintis, kad aš jos nemušu ir, kad ji visus taip skundžia
QUOTE(rG @ 2011 11 07, 11:30)
Tu monstras
QUOTE(rG @ 2011 11 07, 12:30)
Beveik po mėnesio išleidau vaiką į darželį, tai pirmas sakinys auklėtojai - mane mama mušėėė
Mano sventine simtajai temai
Kritikai
O maniskis man pasake- "as pasakiau mokytojai, kad tu mane stumei", kai tas buvo netycia ir atrode, kad issiaiskinom.
Kritikai
QUOTE(rG @ 2011 11 07, 10:30)
O maniskis man pasake- "as pasakiau mokytojai, kad tu mane stumei", kai tas buvo netycia ir atrode, kad issiaiskinom.
QUOTE(Almost @ 2011 11 07, 11:54)
kazkur suklydai aiskindama sita
del iso ir f - truksta dar ir islaikymo, nes tamsu/sviesu priklauso nuo visu triju - "exposure triangle".
ir del zumo ne tame esme, kad reik/nereik vaiksciot.
QUOTE(robobebras @ 2011 11 07, 10:55)
kazkur suklydai aiskindama sita
del iso ir f - truksta dar ir islaikymo, nes tamsu/sviesu priklauso nuo visu triju - "exposure triangle".
ačiū už paaiškinimus. neturiu mokytojo geno
kas dėl zoomo - tebūnie aš šviesių plaukų, bet puikiai suvokiu, kad ne tame esmė