Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 11:55)
Dėkui labai, merginos  ax.gif
Padariau tarpinį variantą http://www.flickr.co...in/photostream/
[netąsysiu puslapio su šia foto jau :]
Nežinau ar gerai gavosi, mano akiai geriau, labai dėkinga už patarimus smile.gif

visai nieko. Tim'o Burton'o filmų įspūdis gavosi
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 11:55)
Nežinau ar gerai gavosi, mano akiai geriau, labai dėkinga už patarimus smile.gif

sitas variantas geriausias is 3 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 11 11, 16:23)
ta prasme?

QUOTE(sayonara @ 2011 11 11, 16:25)
paluri, netilpimas kambaryje su 50-uku su diafragma nieko bendra neturi.

QUOTE(rG @ 2011 11 11, 16:25)
Neapsimesk šlanga biggrin.gif

Paluri, ne diafragma, o židinio nuotolis, skaičiuojamas mm.

Ta zinau, 50mm - zidinio nuotolis, bet tai nesukele man tokiu dideliu nepatogumu smile.gif Buvau tam pasiruosusi. Bet diafragma naudotis nemoku. Iki siol turejau 3.5-5.6 diafragma, o dabar 1.8. Tai reikia perpasti kada galima atverti iki 1,8, o kada tik iki 4. Daug nuotrauku isejo su nusokusi fokusu ar susiliejusiu. Su kitiniu ir blykste isejo geriau smile.gif
Atsakyti
Sveiktuės- gal kuri žinoti kaip su PS nuimti exif, nesumažinus foto?
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 12:00)
Ta zinau, 50mm - zidinio nuotolis, bet tai nesukele man tokiu dideliu nepatogumu smile.gif Buvau tam pasiruosusi. Bet diafragma naudotis nemoku. Iki siol turejau 3.5-5.6 diafragma, o dabar 1.8. Tai reikia perpasti kada galima atverti iki 1,8, o kada tik iki 4. Daug nuotrauku isejo su nusokusi fokusu ar susiliejusiu. Su kitiniu ir blykste isejo geriau smile.gif

bet taigi ND darei su skirtingomis diafragmomis... aišku, 1,8 duoda siaurą ryškumo zoną, tai išeitis yra priverti bent iki 2,8, tada padidės tikimybė, kad objektas pateks į ryškumo zoną. o šiaip tai... praktika praktika ir dar kartą praktika. nors aš irgi nuo kitinio savo laiku perįšokau ant 1,4 diafragmos fikso, bet man tai tokių problemų nesukėlė.
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 12:44)
Galima RAW+jpg daryti  smile.gif

Aš tai raw fotografuoju, taip daugiau galimybių paskui pataisyti ar spalvas, ar dar ką smile.gif nematau tikslo fotografuoti raw+jpg, tiek vietos užims tiek fotike, tiek pc vien perkeliant, o kur paskui vargas trynimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 12:55)

thumbup.gif sis tikrai geriausias. Man patinka
Atsakyti
Labai dėkinga už kiekvieną nuomonę mano nuotraukai ir sprendimui su spalvingumu, man gryna bėda.. Ačiū visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 16:35)
Aš tai raw fotografuoju, taip daugiau galimybių paskui pataisyti ar spalvas, ar dar ką smile.gif nematau tikslo fotografuoti raw+jpg, tiek vietos užims tiek fotike, tiek pc vien perkeliant, o kur paskui vargas trynimui smile.gif

Ir as dabar fotografuoju tik RAW, bet jei zmogus priprates prie jpg, tai laikinai galima abu formatus daryti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2011 11 11, 16:35)
bet taigi ND darei su skirtingomis diafragmomis... aišku, 1,8 duoda siaurą ryškumo zoną, tai išeitis yra priverti bent iki 2,8, tada padidės tikimybė, kad objektas pateks į ryškumo zoną. o šiaip tai... praktika praktika ir dar kartą praktika. nors aš irgi nuo kitinio savo laiku perįšokau ant 1,4 diafragmos fikso, bet man tai tokių problemų nesukėlė.

Teoriskai viskas aisku, bet praktiskai tai dar nelabai iseina blush2.gif

Cia mano pazaidimas su rozem (su kitiniu sikart smile.gif )
user posted image
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 12:55)

o. kaip man patiko. ir erdves atsirado. jas per "netasysiu puslapio". cmonn dekit fotkes CIA! kuo spalvingiau, tuo idomiau.
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 12:10)
Teoriskai viskas aisku, bet praktiskai tai dar nelabai iseina  blush2.gif

prak-ti-ka wink.gif savaitgalį nevalgyk, nemiegok, tik fotkint.. ir prasilauši wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 11 11, 16:45)
prak-ti-ka wink.gif savaitgalį nevalgyk, nemiegok, tik fotkint.. ir prasilauši wink.gif

Taip ir reiks daryti 4u.gif
Atsakyti