Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 11, 11:48)
Man antra labai faina. Merginos apranga labai patiko.

drinks_cheers.gif Man irgi antroji patiko labiau smile.gif
Atsakyti
Labas rytas wink.gif

Del raw formato, tai vakar kai buvau kursuose, kaip tik destytoja aiskino, kad juo fotografuojant ir paskui nuotraukas keiciant, visada galima atstatyti pradine nuotrauka, netgi padarius save, ko negalima su jpg. Netgi sake nufotografavus j/b galima padaryti ja spalvota. Tik aisku as nezinau kaip, gal kai kalbes apie programas paaiskins sita dalyka smile.gif
Gal jau visoms ir taip buvo zinoma, bet pasidalinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 01:23)
Ajajaj, jau kurį laikas bandau vis žaisti su spalvom... Norėjosi kažko ale senoviško, bet vis dar stipriai dvejoju... Padėkit apsispręsti:
Ar nei vienas? Kuria linkme eiti? Kaip tais nesinori paprastai... vis ties tuo sendinimu.  g.gif

kaip faina. man originalas geriau (siek tiek kaites truksta). geltonas irgi fainas, bet noretusi ta geltonuma ciut nugesinti, per daug jo. nors 1 kiek per salta. butu neblogai surasti tarpini varianta wink.gif
labai kokybishki darbai beje.
QUOTE(Ievukis @ 2011 11 11, 00:35)
Nu sitoj vietoj tai jau gausi siknon :

pritariu. prie gero greitai priprantama smile.gif
QUOTE(Myce @ 2011 11 10, 21:14)
Bijau, kad akys bus raudonos ir šešėliai nesamoningi. Gal eina kaip nors to išvengti naudojant fotiko blyykstę?  ax.gif

panaikinimas raudonu akiu labai elementarus, bet jau su Lroomu easy labai ir sekundes reikalas, zinoma, jei 500 fotkiu bus ir visur raudonos akys - daug vargo, bet man retai kada mano senukas 400d canon padaro raudonas akis. blogiau su seseliais.
QUOTE(paluri @ 2011 11 10, 20:32)
Siandien gimtadieni bandziau fotografuoti su 50-uku, bet persimeciau vel kitini, vis tik kol kas su juo paprasciau smile.gif

prie fixo reikia priprasti. bet as kitinio nenaudoju jau kelis metus, kai isigijau 50mm. nu skirtumas akivaizdus, nors pvz kelionese 50mm tikrai gerokai per mazhai :/ man nezutenka ne tiek zoomo, kiek platesnio kampo.
QUOTE(Miss K @ 2011 11 10, 18:51)
Va. Pasisakiau. Tik nebežinau, ar turiu aš čia dar kokią balso teisę šioj temoj, po tokio gėdingo pradingimo  g.gif  biggrin.gif

eik eik. as taves pasiilgau, tad komentuok i valias. ir nebedink ka.
QUOTE(Myce @ 2011 11 11, 10:13)
O geriau man fotkinti RAW formatu? Nes juo niekada nefotkinu ir nieko apie jį nežinau, reikia eit paieškot knygose ką rašo smile.gif

O čia jei kam įdomu truputį apie blykstės kompensavimą. Čia aprašo nikon modeliui, bet galima prisitaikyt pagal savo. Aš jau radau ir bandymą padariau  biggrin.gif

BLYKSTĖS KOMPENSAVIMAS

siulyciau jpg, per fs naudok savo isdirbta sistema. o su RAW pasimokyk, padaryk kokio daikto fs. as nesimokinciau RAW fs metu, vargo turesi wink.gif
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 10:32)
Dar reikia ismokti be gailescio trinti nuotraukas smile.gif bet kartais norisi grizti, paziureti ir geras, ir blogas nuotraukas, kokie parametrai, ka blogai padariau smile.gif

mano amzina problema. daugel metu niekaip neishmokstu ir jau nebesiparinu del to. yra kaip yra. ;]
Atsakyti
Laba, priminkit prasau,kaip matyti RAW failus papkėje, o dabar turiu perkelti i LR,kad pamatyt foto, kartais to daryti visai nesinori bigsmile.gif
Atsakyti
Maggie, aš irgi galvoju, kad fotosesijos metu nelabai gerai būtų eksperimentus daryti biggrin.gif

Ai jei namie bus labai tamsu, sakysiu keliaujam į lauką ir viskas (Griežtai) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2011 11 11, 11:22)
Laba, priminkit prasau,kaip matyti RAW failus papkėje, o dabar turiu perkelti i LR,kad pamatyt foto, kartais to daryti visai nesinori bigsmile.gif

http://itbaze.lt/pro...-su-raw-formatu
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 11 11, 15:52)
panaikinimas raudonu akiu labai elementarus, bet jau su Lroomu easy labai ir sekundes reikalas, zinoma, jei 500 fotkiu bus ir visur raudonos akys - daug vargo, bet man retai kada mano senukas 400d canon padaro raudonas akis. blogiau su seseliais.

prie fixo reikia priprasti. bet as kitinio nenaudoju jau kelis metus, kai isigijau 50mm. nu skirtumas akivaizdus, nors pvz kelionese 50mm tikrai gerokai per mazhai :/ man nezutenka ne tiek zoomo, kiek platesnio kampo.

siulyciau jpg, per fs naudok savo isdirbta sistema. o su RAW pasimokyk, padaryk kokio daikto fs. as nesimokinciau RAW fs metu, vargo turesi wink.gif

Man atrodo kazkur maciau (gal PS), kad raudonas akis galima panaikinti daugeliui nuotrauku vienu metu. Bet man tai labai retai pasitaiko raudonos akys (fotikas susitvarko su tuo). Kazkodel suns akys raudonos iseina biggrin.gif
Bet su seseliais tai yra tragedija verysad.gif Turiu kelias nuotraukas, kurios butu grazios, jei ne tie seseliai. Galima juos nuimti, bet man dar nepavyko... Ir jeigu daug nuotrauku, tai ilgai uztruktu.

Man didziausia problema yra plati diafragma, nemoku dar jos tinkamai nustatyti blush2.gif Kartais sunku tilpti kambaryje su 50-uku schmoll.gif

O kodel jpg?... Man tai labai patiko RAW, net ir mokymosi stadijoj. Kaip lengva su PS pakoreguoti sviesuma, kontrasta ir pan smile.gif Galima RAW+jpg daryti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 11 lapkričio 2011 - 11:46
niekaip nesusitvarkau su spalvom, darželyje fotkinau, o ten sienos visokių spalvų ir šiaip marguma, sakykit kuri geriau ar nei viena? darželis, matys tik draugai, nes neturiu leidimo publikuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 11:44)
Man didziausia problema yra plati diafragma, nemoku dar jos tinkamai nustatyti  blush2.gif  Kartais sunku tilpti kambaryje su 50-uku  schmoll.gif

ta prasme?
Atsakyti
Dėkui labai, merginos ax.gif
Padariau tarpinį variantą http://www.flickr.co...in/photostream/
[netąsysiu puslapio su šia foto jau :]
Nežinau ar gerai gavosi, mano akiai geriau, labai dėkinga už patarimus smile.gif
Atsakyti
paluri, netilpimas kambaryje su 50-uku su diafragma nieko bendra neturi.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 11 11, 11:53)
ta prasme?

Neapsimesk šlanga biggrin.gif

Paluri, ne diafragma, o židinio nuotolis, skaičiuojamas mm.
Atsakyti