Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

O geriau man fotkinti RAW formatu? Nes juo niekada nefotkinu ir nieko apie jį nežinau, reikia eit paieškot knygose ką rašo smile.gif

O čia jei kam įdomu truputį apie blykstės kompensavimą. Čia aprašo nikon modeliui, bet galima prisitaikyt pagal savo. Aš jau radau ir bandymą padariau biggrin.gif

BLYKSTĖS KOMPENSAVIMAS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myce: 11 lapkričio 2011 - 09:23
QUOTE(Myce @ 2011 11 11, 13:43)
O geriau man fotkinti RAW formatu? Nes juo niekada nefotkinu ir nieko apie jį nežinau, reikia eit paieškot knygose ką rašo smile.gif

As pradejau tik RAW fotkinti, kokybe tikrai skiriasi nuo jpg ir koregavimo (pvz WB) galimybes didesnes. Is pradziu bandziau RAW+jpg, bet pastebejau, kad verciant i jpg per kompa - kokybe daug geresne. O kai fotike pervercia i jpg, tai kartais spalvos labai pasikeicia. Tik su RAW blogybe tame, kad uzima labai daug vietos. Tai dabar galva suku kokia sistema kompe pasidaryti. Kai kuriu RAW originalu (svarbesniu) nenoriu liesti, todel kopijuoju i kita kataloga ir tada koreguoju ir verciu i jpg. Bet tokiu budu kompe tuoj nebeliks vietos... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 09:25)
As pradejau tik RAW fotkinti, kokybe tikrai skiriasi nuo jpg ir koregavimo (pvz WB) galimybes didesnes. Is pradziu bandziau RAW+jpg, bet pastebejau, kad verciant i jpg per kompa - kokybe daug geresne. O kai fotike pervercia i jpg, tai kartais spalvos labai pasikeicia. Tik su RAW blogybe tame, kad uzima labai daug vietos. Tai dabar galva suku kokia sistema kompe pasidaryti. Kai kuriu RAW originalu (svarbesniu) nenoriu liesti, todel kopijuoju i kita kataloga ir tada koreguoju ir verciu i jpg. Bet tokiu budu kompe tuoj nebeliks vietos... blush2.gif

išeitis išorinis hardas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 11, 14:00)
išeitis išorinis hardas smile.gif

Turi ir harda, bet jei po 17 MB, kas menesi po 1500 nuotrauku, tai ir to ilgam neuzteks lotuliukas.gif Gal kai ismoksiu, tiek nebefotkinsiu smile.gif Dar reikia ismokti be gailescio trinti nuotraukas smile.gif bet kartais norisi grizti, paziureti ir geras, ir blogas nuotraukas, kokie parametrai, ka blogai padariau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 11 lapkričio 2011 - 09:33
Tai va, aš galvoju ar apsimoka man fotkint raw formatu, ar tikrai galėsiu labai jau tas nuotraukas gelbėt, nes jei ne, tai neapsimoka dėl vietos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Myce @ 2011 11 11, 14:04)
Tai va, aš galvoju ar apsimoka man fotkint raw formatu, ar tikrai galėsiu labai jau tas nuotraukas gelbėt, nes jei ne, tai neapsimoka dėl vietos  smile.gif

Vis tiek apsimoka, kai pabandysi, nebenoresi grizti prie jpg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 11, 10:06)
robobebras kad jau kalbat apie iso, tai primink kokius geriausiai naudoti, na kurie yra tikrieji iso, o kurie paverčiami. ačiū

nu ten idomiai su tais iso, reiks per nauja persidomet, bet kiek atmenu sioj vietoj lyg nikon skirias nuo canon. Butent kad canonas naudoja netikrus tarpinius iso zemesnes klases modeliuose (tikri naudojami 1D ir nzn, gal dar 5D klasese), o nikonas naudoja tikrus. Nzn kaip ten naujausiuose canono modeliuose.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 11, 13:36)
kurie yra tikrieji iso, o kurie paverčiami. ačiū

Mano nuomone, tikri ISO yra 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 11:08)
Mano nuomone, tikri ISO yra 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400  smile.gif

Pas mane nikone iso 100 yra netikras tongue.gif
kalba ejo apie visokius tarpinius 1/3 stopo iso. nu tarkim 640, 500, 320, etc. Tai va canono zemesnes klases modeliuose jis buvo(yra?) gaminamas programiskai, realiai naudojant analogini stiprintuva ant artimiausio pilno stopo. Nikone (zmones raso), analoginis stiprintuvas naudojamas be jokiu papildomu kompensavimu.

p.s. uj kad prisikeikiau cia as biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 11 lapkričio 2011 - 10:16
QUOTE(paluri @ 2011 11 11, 10:08)
Mano nuomone, tikri ISO yra 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400  smile.gif

aha tiek aš žinau, bet va ydomu kaip ten su dirbtinais, na reisk išsitestuoti ir tada turbut žinot koki geriau naudot ax.gif

QUOTE(robobebras @ 2011 11 11, 10:15)
kalba ejo apie visokius tarpinius 1/3 stopo iso. nu tarkim 640, 500, 320, etc. Tai va canono zemesnes klases modeliuose jis buvo(yra?) gaminamas programiskai, realiai naudojant analogini stiprintuva ant artimiausio pilno stopo. Nikone (zmones raso), analoginis stiprintuvas naudojamas be jokiu papildomu kompensavimu.

neprisikeikei, dėkui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 11 11, 14:45)

Niekada nepagalvociau, kad 100 gali buti netikras... blush2.gif
O kaip su diafragma? Dabar irgi daroma 1/3 stopo, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 00:23)
Ajajaj, jau kurį laikas bandau vis žaisti su spalvom... N

Man antra labai faina. Merginos apranga labai patiko.
Atsakyti