Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

merginos, gal galit patart kaip tvarkyt graziai oda unsure.gif bandau tvarkyt kelias nuotraukas ir nesiseka labai su oda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 11 10, 23:40)
blico kompensavimas, nu turi buti instrukcijoj, tikrai. Panasus daiktas kaip ekspozicijos kompensavimas.
tai kad triuksmai nepriklauso nuo f skaciaus, nuo islaikymo irgi is esmes nepriklauso, nebent naudojant tikrai ilgus islaikymus (skaiciuojant sekundemis, o ne ju dalimis). norint gauti kuo maziau triuksmo, reikia stengtis teisingai iseksponuoti kadra. Jei kadre yra tamsiu vietu, jose triuksmo bus daugiau.
Dar vienas mitas - sviesinti kadra post procese, o fotkinant naudoti mazesni iso. Deja, taip triuksmu bus tik daugiau.

tai aš apie tai ir kalbėjau,kad jei matai kad kažkas negerai reguliuoji parametrus,kad kadras būtų teisingai eksponuotas,tada ir triukšmų nebus tiek daug.Su juosta lygiai tas pats,tik netriukšmai o grūdas.
Dėl mito visiškai sutinku.
Ir aplamai negalima manau sakyti kad nuo vieno parametro kažkas priklauso yra trys pagrindiniai ir jie yra visi susiję : diafragma,išlaikymas, ISO
Atsakyti
Ajajaj, jau kurį laikas bandau vis žaisti su spalvom... Norėjosi kažko ale senoviško, bet vis dar stipriai dvejoju... Padėkit apsispręsti:

user posted image

user posted image

Ar nei vienas? Kuria linkme eiti? Kaip tais nesinori paprastai... vis ties tuo sendinimu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 11 10, 22:40)
blico kompensavimas, nu turi buti instrukcijoj, tikrai. Panasus daiktas kaip ekspozicijos kompensavimas.

drinks_cheers.gif tikrai yra ir ne karta teko naudoti

liabas. laiko nulis, bet viliuosi ji surasti kita savaite blush2.gif tad soriukas, kad tik skaitau, bet nekomentuoju
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 01:23)
Ajajaj, jau kurį laikas bandau vis žaisti su spalvom... Norėjosi kažko ale senoviško, bet vis dar stipriai dvejoju... Padėkit apsispręsti:

man antroji labiau, nes fonas ne toks aktyvus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 10, 23:37)
merginos, gal galit patart kaip tvarkyt graziai oda  unsure.gif bandau tvarkyt kelias nuotraukas ir nesiseka labai su oda  verysad.gif

as irgi labai noreciau patarimu, nemoku dar su PS dirbti, tai neiseina graziai odos sutvarkyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 11 10, 23:35)
Nu sitoj vietoj tai jau gausi siknon unsure.gif Aisku tevams labai patogu kad yra kas nufotkina ir dar moket nereikia.Bet spausdint ir neimt pinigu tai ne ne ne.Kad ir kiek nedaug atrodytu,bet pati sakei kad vienos bendros nuotraukos jiems jau negana.Taip kad neuzsileisk visai ju ant galvos mirksiukas.gif

Aš tik atspausdinu, kad grupėje ant sienos pakabintų. Tėveliams emai'u išsiunčiu.
Bet gerai, kad davei man šiknon wink.gif thumbup.gif Pamąstymui
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 11, 01:11)
tai aš apie tai ir kalbėjau,kad jei matai kad kažkas negerai reguliuoji parametrus,kad kadras būtų teisingai eksponuotas,tada ir triukšmų nebus tiek daug.Su juosta lygiai tas pats,tik netriukšmai o grūdas.
Dėl mito visiškai sutinku.
Ir aplamai negalima manau sakyti kad nuo vieno parametro kažkas priklauso yra trys pagrindiniai ir jie yra visi susiję : diafragma,išlaikymas, ISO

Nu labai painiai tadu, nes ar teisingai iseksponuotas kadras ne triuksmai parodo, pvz., jei fotkini vakara, ir nenori is jo padaryt dienos, tai teisinga ekspozicija gali buti ir tamsi.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 11 10, 23:40)
* blico kompensavimas, nu turi buti instrukcijoj, tikrai. Panasus daiktas kaip
ekspozicijos kompensavimas.

** Dar vienas mitas - sviesinti kadra post procese, o fotkinant naudoti mazesni iso. Deja, taip triuksmu bus tik daugiau.

* Kaip nekenčiu instrukcijų doh.gif
** O jo, šituo teko savu kailiu įsitikinti... doh.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 01:23)

Man antroji, nes pirmoj per intensyvios spalvos man asmeniškai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 00:23)

Ar nei vienas? Kuria linkme eiti? Kaip tais nesinori paprastai... vis ties tuo sendinimu.  g.gif

o man nei viena blush2.gif būtu geriau tarpinis varinatas tar abiejų. Pirmoji man per šalta, o antroji per daug geltona. Ir dar akytes nepatinka labai jau tamsios, aštrūs šešėliai, neina sumažint šiek tiek?

robobebras kad jau kalbat apie iso, tai primink kokius geriausiai naudoti, na kurie yra tikrieji iso, o kurie paverčiami. ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 11 lapkričio 2011 - 09:08
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 00:23)

Ar nei vienas? Kuria linkme eiti? Kaip tais nesinori paprastai... vis ties tuo sendinimu.  g.gif

man nei viena blush2.gif pirmoji per daug mėlyna, antroji oranžinė.. tos tokios spalvos ant veido negražiai atrodo.. nedėk ant veido tokio intensyvaus efekto, atskirai veidą tvarkyk..
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 11, 04:53)

Man antroji grazesne, pirmoj per daug kontrasto...
Atsakyti