Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Miss K @ 2011 11 10, 18:51)
Aha, bet makalynę galima ir kompoziciškai tvarkingą padaryt, pėvėzė tą apvožtą taurę iš centro patraukt.

O antroj fotoj tai rėmas maišo, bet patiko adata nusmeigtas meškiukas - atskleidžią žiauriąją moters pusę  hihihi.gif
Va. Pasisakiau. Tik nebežinau, ar turiu aš čia dar kokią balso teisę šioj temoj, po tokio gėdingo pradingimo  g.gif  biggrin.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 11 10, 18:52)

NinaAtina -> Pritariu ir dėl pirmos, ir dėl antros foto Zirzės komentarui smile.gif Pirmoj foto dar man kontrasto trūksta tame balagane, j/b nelabai man patinka. Antroje tai vazonas kam ten? Nei jis gražus, nei lapai kažkokie įdomesni, puodas puode smile.gif Na, jei taip jau žiūrint. Oj, kaip kažkada mėgau siuvinėti, gal jau 10 metų nebesiuvinėju biggrin.gif

Nu viskas aisku, bandysiu toliau. Tigi as galiu biggrin.gif Einu daba i kursus, tik siandien suvokiau kas yra kompozicija aisku dar tik peizazu, ale jau jis zingsnis i prieki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 22:25)
NESAMONĖ  doh.gif koks pas tave fotikas? nagi žiūrėk,jei jau lenda triukšmas reguliuok kitus parametrus ir pamatysi kaip nelis  mirksiukas.gif čia iš praktikos
hm... gal man pasisiūlyti pafotkinti  g.gif

0 ačiū už tokį patarimą man žaliukei. smile.gif Bandysiu ryt paeksperimentuot su ISO ir kitais nustatymais. Nes pati pastebėjau, kad kartais kai užkeliu ISO nelabai matosi triukšmai, o kitą kartą tai jau ir prie 200 lenda. O kad čia ir kiti parametrai kalti, tai durna nesupratau doh.gif Pas mane canon 1100D
Atsakyti
Laba visoms

Birbusiuk, man tavo macro irgi nelabai, kazkodel su kazkuo slykstoku vaizda sieju ax.gif

Laukines macro graziai ziurisi, lasiukai faini ant geles

Zirze, as prie daugumos ax.gif man irgi norisi ryskiau matyt spurga (tiesa pasakius is pradziu pagalvojau, kad ten keksiukai), o zalumo as nematau g.gif

Pandre, man kazkiek trukdo tas sviesus kampas

QUOTE(NinaAtina @ 2011 11 10, 16:06)
Sveikutes  4u.gif  As i moteriskumo tema, bet po tokiu groziu, darosi geda det savo foto

man nelabai rolleyes.gif pirmoj bardakelis, kaip jau ir sake, o antroj man tas fonas juodas negraziai ziurisi ir vazonas, o is arti grazu, kur adata ismeigta smile.gif

QUOTE(paluri @ 2011 11 10, 19:32)
I zaidima neuzsirasiau, pabijojau  blush2.gif  Bet turiu viena nuotrauka, tinkancia zodziui "garsas" (vaiku reakcija i fejerverkus...net ir mano ranka sudrebejo  blink.gif )

faina emocija, tikrai gaila, kad ranka sudrebejo biggrin.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 21:25)
NESAMONĖ  doh.gif koks pas tave fotikas? nagi žiūrėk,jei jau lenda triukšmas reguliuok kitus parametrus ir pamatysi kaip nelis  mirksiukas.gif čia iš praktikos

gal gali biski placiau paaiskint, nes as irgi su 400 jau nefotkinu, nes labai triuksmai matosi, pas mane canon 500 ir objektyvas 50mm 1.8
Atsakyti
nedekit tu nesamoniu ant blico, su tikslu ji "prisodinti". Nugi naudokit blico kompensavima.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 11 10, 21:39)
nedekit tu nesamoniu ant blico, su tikslu ji "prisodinti". Nugi naudokit blico kompensavima.

Kas tai yr? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 11 10, 22:31)
Nemokamai?  g.gif
Nes aš gi neimu iš jų. Net nuotraukas atspausdintas nunešu.

na foto gal ir nenešiu padarytas ,nebent fotkinčiau juosta, bet šiaip nu vieną kartą gerą darbą padaryti gi galima blush2.gif

Merginos dėl triukšmų,matot lenda triukšmas nesvarbu ant kokio iso,tada mažinat f skaičių,jei vistiek lenda tada ilginat išlaikymą -paeksperimentuokit.Nes šiaip aišku dar ir nuo fotiko priklauso,bet ištikro mano buves 1000D tikrai neblogai susitvarkydavo
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 22:00)
na foto gal ir nenešiu padarytas ,nebent fotkinčiau juosta, bet šiaip nu vieną kartą gerą darbą padaryti gi galima  blush2.gif

Ruošiuosi jų kasdieninę rutiną fotografuoti. Jei norėtum gerą darbą padaryti - mielai prašom smile.gif)))) Taip norėčiau pažiūrėti kaip rimti fotografai dirba wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 11 10, 23:10)
Ruošiuosi jų kasdieninę rutiną fotografuoti.  Jei norėtum gerą darbą padaryti - mielai prašom smile.gif))))  Taip norėčiau pažiūrėti kaip rimti fotografai dirba wink.gif

tai kad aš nerimta lotuliukas.gif doh.gif aš tik pradžiamokslė,ir greičiausiai fotografuočiau juosta,nors nežinau net g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 22:14)
tai kad aš nerimta  lotuliukas.gif  doh.gif aš tik pradžiamokslė,ir greičiausiai fotografuočiau juosta,nors nežinau net  g.gif

g.gif Nu gi rimtaaaa
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 11 10, 23:24)
g.gif  Nu gi rimtaaaa

stengiuosi būti rimta blush2.gif
Atsakyti
blico kompensavimas, nu turi buti instrukcijoj, tikrai. Panasus daiktas kaip ekspozicijos kompensavimas.

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 23:00)
na foto gal ir nenešiu padarytas ,nebent fotkinčiau juosta, bet šiaip nu vieną kartą gerą darbą padaryti gi galima  blush2.gif
Merginos dėl triukšmų,matot lenda triukšmas nesvarbu ant kokio iso,tada mažinat f skaičių,jei vistiek lenda tada ilginat išlaikymą -paeksperimentuokit.Nes šiaip aišku dar ir nuo fotiko priklauso,bet ištikro mano buves 1000D tikrai neblogai susitvarkydavo

tai kad triuksmai nepriklauso nuo f skaciaus, nuo islaikymo irgi is esmes nepriklauso, nebent naudojant tikrai ilgus islaikymus (skaiciuojant sekundemis, o ne ju dalimis). norint gauti kuo maziau triuksmo, reikia stengtis teisingai iseksponuoti kadra. Jei kadre yra tamsiu vietu, jose triuksmo bus daugiau.
Dar vienas mitas - sviesinti kadra post procese, o fotkinant naudoti mazesni iso. Deja, taip triuksmu bus tik daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 10 lapkričio 2011 - 22:42
QUOTE(Diancikas @ 2011 11 10, 21:31)
Nes aš gi neimu iš jų. Net nuotraukas atspausdintas nunešu.

Nu sitoj vietoj tai jau gausi siknon unsure.gif Aisku tevams labai patogu kad yra kas nufotkina ir dar moket nereikia.Bet spausdint ir neimt pinigu tai ne ne ne.Kad ir kiek nedaug atrodytu,bet pati sakei kad vienos bendros nuotraukos jiems jau negana.Taip kad neuzsileisk visai ju ant galvos mirksiukas.gif
Atsakyti