QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 12:33)
nu jooooo,kažkaip įdomiai... vat įdomu ar kas kitas kas turi Nikon ir macro objektyvą ar taip irgi yra? ar diafragma pati kaitaliojasi? o tai tipo Canonams taip nebūna ane?
Sakė kad taip yra tik Nikonams.
QUOTE(robobebras @ 2011 11 10, 12:59)
o apie kokia cia beda taip? Anksciau praleidau, bet idomu kas ten per niuansas?
Bėda/nebėda ta, kad nustatai išlaikymą, ISO, diafragmą fotografuoji ant M režimo, bet fokusuodamas jis pats keičia diafragmą savaip. Nemoku paaiškinti. Vilbra pastikiu, juk jais prekiauja, tad manau tikrai žino, sakė taip yra su Nikonais, su Canonais parenki f ir jis išlieka toks pats. Kaip yra su 105mm nežinau, nesu jo bandžiusi, kalbu apie 60mm Micro.
brumbrumai, aš siūlyčiau prieš perkant pabandyti abiejus objektyvus.Manau, kas nori fotkint macro, labiau tiktų gal 100mm ar kiek ten, nes kiek girdėjau, nereik taip priskišt prie objekto, tik kaži ar pavyks sufokusuot tiksliai jei iš toliau fotkinsi miniatiūrinius daiktelius? Žodžiu aš nebandžius. Bet jei nori ir paprastas fs su juo fotkint, tai ar su 100mm užteks erdvės kad paimtų visą modelį ar bent didesnę jo dalį? Žodžiu nepaskubėk. Aš dėl universalumo ėmiau 60mm, bet sakau 100mm nebandžiusi.