Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 12:33)
nu jooooo,kažkaip įdomiai... vat įdomu ar kas kitas kas turi Nikon ir macro objektyvą ar taip irgi yra? ar diafragma pati kaitaliojasi?  g.gif o tai tipo Canonams taip nebūna ane?  g.gif

Sakė kad taip yra tik Nikonams.

QUOTE(robobebras @ 2011 11 10, 12:59)
o apie kokia cia beda taip? Anksciau praleidau, bet idomu kas ten per niuansas?

Bėda/nebėda ta, kad nustatai išlaikymą, ISO, diafragmą fotografuoji ant M režimo, bet fokusuodamas jis pats keičia diafragmą savaip. Nemoku paaiškinti. Vilbra pastikiu, juk jais prekiauja, tad manau tikrai žino, sakė taip yra su Nikonais, su Canonais parenki f ir jis išlieka toks pats. Kaip yra su 105mm nežinau, nesu jo bandžiusi, kalbu apie 60mm Micro.

brumbrumai, aš siūlyčiau prieš perkant pabandyti abiejus objektyvus.Manau, kas nori fotkint macro, labiau tiktų gal 100mm ar kiek ten, nes kiek girdėjau, nereik taip priskišt prie objekto, tik kaži ar pavyks sufokusuot tiksliai jei iš toliau fotkinsi miniatiūrinius daiktelius? Žodžiu aš nebandžius. Bet jei nori ir paprastas fs su juo fotkint, tai ar su 100mm užteks erdvės kad paimtų visą modelį ar bent didesnę jo dalį? Žodžiu nepaskubėk. Aš dėl universalumo ėmiau 60mm, bet sakau 100mm nebandžiusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 10 lapkričio 2011 - 13:23
QUOTE(Žydraakė @ 2011 11 10, 13:05)
O tau diafragma nebus per maža tokio macro?smile.gif

ta prasme, kad 2.8? na, cia macro, tai kitko ir nereiktu noret smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 10, 13:22)
brumbrumai, aš siūlyčiau prieš perkant pabandyti abiejus objektyvus.Manau, kas nori fotkint macro, labiau tiktų gal 100mm ar kiek ten, nes kiek girdėjau, nereik taip priskišt prie objekto, tik kaži ar pavyks sufokusuot tiksliai jei iš toliau fotkinsi miniatiūrinius daiktelius? Žodžiu aš nebandžius. Bet jei nori ir paprastas fs su juo fotkint, tai ar su 100mm užteks erdvės kad paimtų visą modelį ar bent didesnę jo dalį? Žodžiu nepaskubėk. Aš dėl universalumo ėmiau 60mm, bet sakau 100mm nebandžiusi.

aga, zinau. man va ir reiktu universalesnio, kad prieiciau arciau nei per puse metro, bet kartu ir kad nebutu siauro kampo
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 11 10, 13:42)
ta prasme, kad 2.8? na, cia macro, tai kitko ir nereiktu noret smile.gif
Papildyta:

aga, zinau. man va ir reiktu universalesnio, kad prieiciau arciau nei per puse metro, bet kartu ir kad nebutu siauro kampo

dėl 2,8 tai dar priklauso nuo stiklo, taip nėra kad jei 2,8 tai tamsu ir viskas. Čia jau mūsų protai galėtų labiau paaiškinti, kad ne visada tamsumas priklauso nuo f skaičiaus. Aš to nesuprantu, tad paaiškint nemoku.
O dėl kampo, tai orientaciniai jis yra gal net platesnis nei 50mm.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 11 10, 13:53)
dėl 2,8 tai dar priklauso nuo stiklo, taip nėra kad jei 2,8 tai tamsu ir viskas. Čia jau mūsų protai galėtų labiau paaiškinti, kad ne visada tamsumas priklauso nuo f skaičiaus. Aš to nesuprantu, tad paaiškint nemoku.
O dėl kampo, tai orientaciniai jis yra gal net platesnis nei 50mm.

diafragma neturi jokios reikšmės nuotrakos tamsumui/šviesumui smile.gif išlaikyme esmė smile.gif tiesiog prie atviros diafragmos galima rinktis trumpesnį išlaikymą, todėl didelė diafragma prasto apšvietimo sąlygomis yra privalumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 10, 14:57)
diafragma neturi jokios reikšmės nuotrakos tamsumui/šviesumui smile.gif išlaikyme esmė smile.gif tiesiog prie atviros diafragmos galima rinktis trumpesnį išlaikymą, todėl didelė diafragma prasto apšvietimo sąlygomis yra privalumas smile.gif

kuo plačiau atverta diafragma, tuo daugiau įeina šviesos,bet visada viskas reguliuojam tarpusavyje ,vienas nuo kito priklauso diafragma,išlaikymas, ISO. Netgi triukšmus sumažinti tikrai galim reguliuojant išlaikymą ir aišku diafragmą.
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 10, 14:11)
kuo plačiau atverta diafragma, tuo daugiau įeina šviesos,bet visada viskas reguliuojam tarpusavyje ,vienas nuo kito priklauso diafragma,išlaikymas, ISO. Netgi triukšmus sumažinti tikrai galim reguliuojant išlaikymą ir aišku diafragmą.

aij, nu jo biggrin.gif žodžiu, čia kaip iš kurios pusės pažiūrėsi smile.gif
Atsakyti
Aciu, Laukine. Principa supratau kas ten vyksta, tik niekad anksciau neteko girdet sio niuanso. Kai/jei rinksiuos macro, reiks ir tai ivertint wink.gif
Atsakyti
Gal kas pažįsta žmogų, kuris galėtų sukalibruoti kompo ekraną bei printerį ?
Atsakyti
Kilo tokia mintis... gal galima padaryti kažkokį susitikimą - visi atsineša savo turimus objektyvus - ir draugiškai išbandom vieni kitų wink.gif
Atsakyti
Ar trugdo virsutiniame desiniame kampe tas sviesus plemas?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 09, 17:46)
rG man visos panašios, didelio esminio skirtumo tarp jų nematau.. bet daryčiau j/b, nes spalvos pjaunasi..

drinks_cheers.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 09, 23:52)
čia tarp kojų fotikas? hm.. nzn, man nepatiko.. nuotraukos viršutinė dalis patiko, bet vaizdas žemiau krūtinės nepatiko..

fotikas kiek zemiau krutines, laikau rankose, fotografuoju i veidrodi. o kuo uzkliuvo vaizdas zemiau krutines? gal nepatinka bendras vaizdas? na kad ishblurinta, grudeta ir pan?

aciu, kas pastebejot bardakeli ir auto.
Atsakyti
Sveikutės, pribrendo ir mano laikas prisistatyti, tikiuosi priimsite į savo būrį. Fotografuoju su Canon 500 D. Šiuo metu tobulinuosi kursuose, na greičiau mokausi doh.gif
Taigi pradedu su pirmuoju ND smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Laukiu įvertinimo ax.gif
Atsakyti