O Viespatie, prie ko cia tevai? Kam taip dramatinti? Kas bendrauja su tevais ne vien per sventes, kas jiems dovanas dovanoja, grazus zodzius pasako, aplanko, paskambina metu begyje, tam kelios svenciu dienos nesvenciamos kartu tikrai santykiu nepagadina. O kam pagadina- reikia susimastyti, galbut nepakanka demesio duodamo istisus metus.
Nemaisykit, svetima tampa viskas, kas susije su svetima religija. Kaip tevai gali buti su tuo susije? kaip visada, tikriausiai pokalbis issirutulios apie tevynes isdavima
Beje, dievobaimingam musulmonui visada pirmenybe bus pamaloninti Dieva, vykdanto Jo nurodymus. tevai, vyrai, zmonos ir net vaikai, turi eiti po Jo. Ir tai visiskai nereiskia, kad mes maziau mylime, branginame, atsiduodame savo artimiesiems, anaiptol. Taciau,kai tarnyste Dievui susipina su paklusnimu zmogui- tada Dievui visada turi buti teikiamas prioritetas.
Na taip, šventė ne tavo, bet draugų, tėvų, tai kodėl negalima jos švęsti su jais kartu? Eid ne mano šventė, ramadano pradžia, pabaiga, ne mano šventė, bet artimų man žmonių, draugų, tad aš švenčiu su jais. Kaip jie su manimi švenčia Kalėdas, Velykas, nors tai ir ne jų šventė.
As tai irgi pritariu, kad cia ne kazkokia nuodeme ar nusikaltimas svesti sventes su artimais zmonemis, kad esi ir kt. religijos, nes man atrodo, kad tai ir savotiska kitu zmoniu pagarba.... na manau dievas nenubaus, jei budamas musulmonu su krikscioniais pasedesi prie kaledu stalo niekas neprievartauja kiaulienos valgyt ar maldu kalbet, jeigu tau nepriimtina tai....
pvz. mano mamai butu tragedija, jeigu tuo laiku as Lietuvoj, ir neaplankyciau ju butent per kaledas arba per velykas (nekalbant apie kt. daznus tevu aplankymus).
pvz. mano mamai butu tragedija, jeigu tuo laiku as Lietuvoj, ir neaplankyciau ju butent per kaledas arba per velykas (nekalbant apie kt. daznus tevu aplankymus).
Mielosios, kas nuodeme, o kas ne- ne zmones ismasto Nuodeme tai ne tik vogti, zudyti, prievartauti
Mano tevai musu svenciu nesvencia ir as nesvenciu ju- paprasta ir naturalu.
Mes sekame Dievo isakymus ir jis per Pranasa saaw isake,kad musulmonai teturi dvi sventes. taipogi, isake, kad salintumes nuo visko, kas simbolizoja partneriu priskyrima Dievui- kas yra kucios, kaledos, nes tai yra kaip krikscionys tiki, dievo sunaus gimimas. Sededami salia mes tarsi pritariame, ar bent jau nepriestaraujame tam. Negali buti pagarbos didziausiai nuodemei islame0 zmogaus sudievinimui.
Pagarba galima reiksti kitais budais, mano tevai visiskai nemano, kad ju negerbiu. Nors nesvenciu ju svenciu. Kaip sakiau, kas rodo pagarba tik per sventes, tada tikrai keblu. Sedeti prie stalo, kur patiekiama kiauliena, alkoholis nors ir pats nevartoji- musulmonui nedera. tai Pranasas saaw labai aiskiai yra pasakes.
Visiskai suprantu,akd musulmonai nera idealus, turi savo silpnybiu, Dievas mato ir as ju turiu, bet as savo silpnybes pripazistu. jei kazko nedarau, tai taip ir pasakau, kad esu silpna to nedaryti, o ne isvedzioju, ai bet cia ir nesvarbu, ne nuodeme... Ar bent vienas jusu vyras paprase sheykho verdikto pries sesdamas uz kuciu stalo? Itariu, kad ne... tikrai ne r.m. klausytis reikia, bet jei kam nuosirdziai idomu, jei kas nuosirdziai nori sekti ne savo pomegius, poreikius, silpnybes, o Dievo isakymus- tas teikesko atsakymu religiniuose tekstuose
Mano tevai musu svenciu nesvencia ir as nesvenciu ju- paprasta ir naturalu.
Mes sekame Dievo isakymus ir jis per Pranasa saaw isake,kad musulmonai teturi dvi sventes. taipogi, isake, kad salintumes nuo visko, kas simbolizoja partneriu priskyrima Dievui- kas yra kucios, kaledos, nes tai yra kaip krikscionys tiki, dievo sunaus gimimas. Sededami salia mes tarsi pritariame, ar bent jau nepriestaraujame tam. Negali buti pagarbos didziausiai nuodemei islame0 zmogaus sudievinimui.
Pagarba galima reiksti kitais budais, mano tevai visiskai nemano, kad ju negerbiu. Nors nesvenciu ju svenciu. Kaip sakiau, kas rodo pagarba tik per sventes, tada tikrai keblu. Sedeti prie stalo, kur patiekiama kiauliena, alkoholis nors ir pats nevartoji- musulmonui nedera. tai Pranasas saaw labai aiskiai yra pasakes.
Visiskai suprantu,akd musulmonai nera idealus, turi savo silpnybiu, Dievas mato ir as ju turiu, bet as savo silpnybes pripazistu. jei kazko nedarau, tai taip ir pasakau, kad esu silpna to nedaryti, o ne isvedzioju, ai bet cia ir nesvarbu, ne nuodeme... Ar bent vienas jusu vyras paprase sheykho verdikto pries sesdamas uz kuciu stalo? Itariu, kad ne... tikrai ne r.m. klausytis reikia, bet jei kam nuosirdziai idomu, jei kas nuosirdziai nori sekti ne savo pomegius, poreikius, silpnybes, o Dievo isakymus- tas teikesko atsakymu religiniuose tekstuose
QUOTE(justyte @ 2012 02 29, 00:10)
Na taip, šventė ne tavo, bet draugų, tėvų, tai kodėl negalima jos švęsti su jais kartu? Eid ne mano šventė, ramadano pradžia, pabaiga, ne mano šventė, bet artimų man žmonių, draugų, tad aš švenčiu su jais. Kaip jie su manimi švenčia Kalėdas, Velykas, nors tai ir ne jų šventė.
Justyte, ko neuzeini pas mus i bendramincius? Cekava lb kaip tau sekasi.
QUOTE(jovy @ 2011 11 06, 21:12)
Gal kas dar papasakos?
Labai įdomios nuomonės . Ypač tų kurios yra su tuo susidūrę.
Labai įdomios nuomonės . Ypač tų kurios yra su tuo susidūrę.
Gyvenu su irakieciu musulmonu,bet,jei ka blogo pasakau apie Mohameda ju pranasa,tai baisu kas darosi,labai nervuotas pasidaro.Kartais baigiasi pokalbis riksmais arba iseina is namu,bet nervams praejus skambina vel.
Papildyta:
QUOTE(jovy @ 2011 11 08, 16:29)
Papasakokit merginos/moterys kaip susipažinot su savo vyrais kaip Jus priėmė jo šeima.kokie barjerai buvo ir pan. Padiskutuokime be pykčių.
internetu susipazinom,bet nuo seimos slepe ilgai,net vaikas,kai paaugo tik tada prisipazino.Paskui kariavom,kad vaika nedaviau apipjaustyti,tai jis priekaistavo ka as pasakysiu tevams,kad jis katalikas ,zodziu baime didesne uz viska,bet as ji nugalejau kazkaip,nu neaisku kaip bus veliau,bet delto nesiryztu vykt pas jo tevus.Baime jauciu
Keista, kad nuo seimos slepe zmona ir vaika Mes nesusituoke gyvenom 5 m , tai jo zinojo ir nieko nesake
QUOTE(imarta @ 2012 03 27, 22:25)
Keista, kad nuo seimos slepe zmona ir vaika Mes nesusituoke gyvenom 5 m , tai jo zinojo ir nieko nesake
tame esme,kad tik baznycioje susituokem ,bet niekas nezino is artimuju,net nuo kai kuriu draugu nuslepe.Yra grieztu musulmonu,kuriems,tai yra baisi nuodeme.Buna,kad tevai liepia atimt vaika is tokios motinos
metrikuotis atsisakiau is baimes ir meceteje abejoju ar bezengsiu tam zingsni.Jis prisiekineja,kad nereikes priimt jo tikejimo
Jam vyriausias brolis neleido tevams pasisakyt,kad su vokiete issiskyre.Nu jis ir klause,bet as jam priekaistavau kas cia per Tikejimas,kad taip meluoji sakau,nu kazkas yra ten pas juos,kad jie labai bijo tevams pasisakyt.Tiesa pasakius buvo viena moteris ,kuri savo dukra jam laike,nu zodziu baisu ten,kai net zmonas parenka.Jis labai myli savo tevus,bet nenori sugryzt ten gyventi,nes pasake cia europoje laisvai gyvent galima.
Cia ne tikejimas, o tradicijos bet tokiu baiku, kad zmona su vaiku sleptu negirdejau manau gerai darai, kad nevaziuoji pas jo tevus
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 27, 21:21)
Gyvenu su irakieciu musulmonu,bet,jei ka blogo pasakau apie Mohameda ju pranasa,tai baisu kas darosi,labai nervuotas pasidaro.Kartais baigiasi pokalbis riksmais arba iseina is namu,bet nervams praejus skambina vel.
manau, ar zmogus labai tikintis ar ne, su kuriuo ruosiesi gyventi, matosi is karto pazinties pradzioje, todel is pradziu reikia del to apsispresti, ar ta galesi pakest...
Zinoma rimtai tikintis supyks, jei pradesi jo religija purvais drabstyt (na kitas reikalas jei abu poroje pradeda purvais drabstytis del religiniu skirtumu). O del to seimoje kariaut yra kvaila, nes dievas manau yra tas pats visiems....
QUOTE(MAH @ 2012 03 28, 17:30)
manau, ar zmogus labai tikintis ar ne, su kuriuo ruosiesi gyventi, matosi is karto pazinties pradzioje, todel is pradziu reikia del to apsispresti, ar ta galesi pakest...
Zinoma rimtai tikintis supyks, jei pradesi jo religija purvais drabstyt (na kitas reikalas jei abu poroje pradeda purvais drabstytis del religiniu skirtumu). O del to seimoje kariaut yra kvaila, nes dievas manau yra tas pats visiems....
Taip Dievas tas pats visi ta zinom,bet musu Tikejimas skiriasi.Istikruju yra labai sunku gyvent,bet taikstytis tenka.Bet vistiek man sunku suprast kaip jie ta Mohameda taip gerbia,kuris tiek daug moteru turejo ir skirdavo mirties bausmes.Galvas juk tada pjaudavo uz bausmes zydu musulmonams.Jis sako,kad nebera tokiu bausmiu.Sako Irake sodina iki gyvos galvos nusikaltelius,bet patvirtino,tai,kad kitose salyse yra dar mirties bausmiu,kur zmones pakaria.
Kiek zinau pas mus rusu laikais elektra nupurtydavo,bet tokias bausmes irgi panaikino.
O,kad vaikus atima jie,tai todel,kad Koranas liepia vaikais rupintis.Mama pas juos sventas dalykas,bet kas zmona tada yra?
Papildyta:
QUOTE(imarta @ 2012 03 28, 01:10)
Cia ne tikejimas, o tradicijos bet tokiu baiku, kad zmona su vaiku sleptu negirdejau manau gerai darai, kad nevaziuoji pas jo tevus
o siandien geriausiai nuvykom i Berlyna ir negalejau vaikui paso padaryti lietuvisko.
Todel,kad jo pasas paimtas,isdave kopija,kuria ambasadoje nepatikejo.Reikalauja stampo patvirtinimo.Ar susiduret su tokia problema?
Papildyta:
QUOTE(imarta @ 2012 03 27, 22:25)
Todel,kad pas juos yra nuodeme tureti vaika nesusituokus.Ir delto dauguma slepia.Zinau viena varianta,kad jis tevams pamelavo net,kad tipo meceteje esam susituoke.O istikruju net to nepadarem. del tokiu priezasciu kartais ir prasideda barniai.Pradedu klausinet kodel taip meluoji,atsakymas labai grubus ir grieztas,kad,tai mano reikalas.Tai ir pradedi galvoti kas cia per Tikejimas.
Kartais del tokiu priezasciu jie atima vaikus
Nu zodziu nieko nebesakau jam,tegul buna kaip sakoma Dievui i ausi (ta prasme,kad Dievas girdi ir mato)
QUOTE(SimonaV @ 2012 03 28, 23:46)
Taip Dievas tas pats visi ta zinom,bet musu Tikejimas skiriasi.Istikruju yra labai sunku gyvent,bet taikstytis tenka.Bet vistiek man sunku suprast kaip jie ta Mohameda taip gerbia,kuris tiek daug moteru turejo ir skirdavo mirties bausmes.Galvas juk tada pjaudavo uz bausmes zydu musulmonams.Jis sako,kad nebera tokiu bausmiu.Sako Irake sodina iki gyvos galvos nusikaltelius,bet patvirtino,tai,kad kitose salyse yra dar mirties bausmiu,kur zmones pakaria.
Kiek zinau pas mus rusu laikais elektra nupurtydavo,bet tokias bausmes irgi panaikino.
Na, šiaip jo tos moterys, buvo dauguma našlės, ir neturėjo jos kas jomis pasirūpintų, o tuo metu buvo pakankamai moterų, bet va vyrų trūkumas.
Dėl mirties bausmės, juk ji yra ir JAV kai kuriose valstijose, kaimyniėj Baltarusijoj ir dar tikrai nemažai valstybių, o jau jų taikymo metodai ir už ką, čia jau kita kalba.
O,kad vaikus atima jie,tai todel,kad Koranas liepia vaikais rupintis.Mama pas juos sventas dalykas,bet kas zmona tada yra?
Žmona irgi privalo rūpintis, bet visur buvo ir bus parazitų.
Todel,kad pas juos yra nuodeme tureti vaika nesusituokus.Ir delto dauguma slepia.Zinau viena varianta,kad jis tevams pamelavo net,kad tipo meceteje esam susituoke.O istikruju net to nepadarem. del tokiu priezasciu kartais ir prasideda barniai.Pradedu klausinet kodel taip meluoji,atsakymas labai grubus ir grieztas,kad,tai mano reikalas.Tai ir pradedi galvoti kas cia per Tikejimas.
Nu zodziu nieko nebesakau jam,tegul buna kaip sakoma Dievui i ausi (ta prasme,kad Dievas girdi ir mato)
Ir krikščionybėje tai yra nuodėmė. Dar visai neseniai Lietuvoje, šeimai būdavo gėda, jei dukra ar sūnus gyvendavo nesusituokę, o jei ir vaikas gimęs nesantuokoje, tai dar didesnė gėda.
Čia ne tikėjimas, čia žmogus, su savo silpnybėmis ir tikėjimo ar religijos išvedžiojimais, kaip jam patogiau.
Jei tu jauti baimę būdama su juo, jei bijai, kad vaiką atims, jei jis tavęs negerbia, slepia nuo tėvų, tai kodėl tu su juo. Jei kiekviename jo elgesyje, kaltini tikėjimą, gal jums ne pakeliui, gal geriau kuo greičiau pasukti kiekvienam savais keliais.